Képernyőn az Indiana, Orlandóba utazik a Phoenix

Kötelező előtt áll a Thunder, fontos meccset vívhat egymással a Hawks és a Raptors - mutatjuk, hogy mit érdemes tudni az előttünk álló öt NBA-mérkőzésről.

Detroit Pistons – Oklahoma City Thunder 20:00

A játéknap egy igen egyoldalú mérkőzéssel kezdődik, a Pistons bár néhány napja a Hornets ellen megszerezte idénybeli ötödik győzelmét, de tegnap a vele hasonló mélységekben lévő Washingtontól is kikapott, ez pedig sokat elmond a csapat idei céljairól és helyzetéről. A Thunder ezzel szemben nem tud megállni, az utóbbi tíz meccsén 8-2-t hozott és már fél meccsel vezeti Nyugatot, jelenleg Holmgrenék zsinórban öt győzelemnél járnak és jó eséllyel a hatodikat is behúzzák a mai este folyamán. A hazaiaknál Cade Cunningham visszatérése sem segített a fővárosiak ellen, az OKC ellen pedig fáradtabbként és egyébként is a liga leggyengébb csapataként nem sok jóra számíthatnak, a vendégek teljesen egészségesek, pihentebbek és a mezőny legjobb csapatainak táborát erősítik – semmi nem szólhat tehát a Pistons meglepetésgyőzelme mellett, ha itt véletlenül kudarcot vallana a Thunder, az nagyon fájó lehet számára a szoros nyugati élmezőnyt elnézve.

 

Indiana Pacers – Memphis Grizzlies 21:30 (ÉLŐ - Sport 2)

A csapatok érdekes időszakot futnak, a Pacers azok után, hogy Haliburton elvesztése után hatból ötször is kikapott, most egymás után kétszer is győzelmet ünnepelt – ráadásul nem is akárkik ellen, hiszen All-Star irányítója nélkül a Sixers és a Suns személyében komoly playoff-csapatokat tudtak két vállra fektetni Siakamék. A Grizzlies szereplése is érdekes, a vendégeknél szinte a teljes érdemi rotáció sérült, így nagyon foghíjas és alacsony színvonalú névsorral kell NBA-mérkőzéseket játszaniuk – ennek ellenére Jackson Jr.-ék az elmúlt két alkalommal a Miamit és az Orlandót is megverték, persze ez még nem jelenti azt, hogy ne a nyugati erősorrend végébe tartoznának. A Grizzlies kerete továbbra sem NBA-szintű, a Pacersnél pedig bár jól halad Haliburton felépülése, de ezen a meccsen még nem lehet ott a pályán az újdonsült All-Star kezdő – ennek ellenére hazai pályán az Indiana felé billen a mérleg nyelve, bár érdemes kiemelni azt is, hogy a Grizzlies idegenben pozitív mérleggel áll, tizennyolc győzelméből tizenhármat is otthonától távol szerzett, így félvállról tartalékos ellenfele ellen sem veheti a meccset a hazai gárda.

 

Atlanta Hawks – Toronto Raptors 00:00

A keleti playin-harcok szempontjából akár ez egy érdekes rangadó is lehet, de a Raptors utóbbi hetekben lebonyolított játékosmozgásai és önmagában a mutatott játék sem arra enged következtetni, hogy a csapatnak érdekében állna odaérni a tizedik helyre. Valamilyen szinten a Hawks is hasonló helyzetben van, egyelőre nem jönnek az eredmények Snyder csapat számára, a hazaiak zsinórban négy zakó után nyernének ma újra – ugyanez viszont elmondható a kanadaiakról is. Az Atlantánál Trae Youngnak csak rövid időt kellett agyrázkódása miatt kihagynia, már lekerült a sérültlistáról, viszont De’Andre Hunter továbbra is hiányozhat, mint ahogyan a vendégek sem számíthatnak Poeltl és Quickley személyében két fontos kezdőjátékosukra. A feleknek ez lesz a harmadik egymás elleni meccse idén, az elsőt a Toronto, a másodikat az Atlanta húzta be, nehéz tehát különbséget tenni a csapatok között és esélyest kikiáltani – talán a Hawks még megindíthat egy utolsó rohamot a tizedik hely elérésére, ehhez viszont nagyot kell javulnia a társaságnak, a Raptors elleni siker ebben sokat tudna jelenteni.

 

Orlando Magic – Phoenix Suns 00:00

Az Orlando korábbi nagy lendülete és menetelése már a múlté, a floridai csapat csak tízből csak három meccsét tudta megnyerni az elmúlt hetekben, így a nyolcadik helyre csúszott le a konferenciában, jelenleg két és fél meccsel van lemaradva a hatodik Indianától. A Suns ezzel szemben éppen ellentétes utat jár be, Duranték bár legutóbb a Pacerstől meglepetésre kikaptak, de ezt egy hétmeccses győzelmi széria előzte meg, így úgy néz ki, hogy egyelőre meg tudták vetni a lábukat a nyugati legjobb hat között. A Magic hiába kapta vissza Franz Wagnert, az eredmények nem javultak, az elmúlt alkalommal például a teljesen tartalékos Grizzlies ellen is kikapott a csapat, jelenlegi formája alapján pedig hazai pályán sem számíthat sok jóra a feltörekvő Suns ellen – bár a vendégeknél egyelőre Nurkic és Beal játéka is kérdéses, ha ők nem lesznek bevethetőek, akkor azért elképzelhető, hogy ezt kihasználhatják a hazaiak.

 

Portland Trail Blazers – Chicago Bulls 03:00

A Chicago korábbi lendülete szintén megtörni látszik és már csak legfeljebb 50% körül tud mozogni az utóbbi hetekben, egyelőre viszont DeRozanék így is tartani tudják kilencedik helyüket Keleten, ráadásul van egy kisebb előnye a csapatnak az üldözők (Nets, Hawks) előtt. Ahhoz, hogy a távolságot tovább tudják növelni, a Blazerst kell legyűrniük idegenben, a tankoló nyugati csapat ellen pedig talán el is várható a vendégek sikere, még úgy is, hogy LaVine, Williams és Craig sem lehet ott a pályán. A Portland bár ünnepelhetett néhány győzelmet az utóbbi héten, de összességében ez sem változtat azon a tényen, hogy a csapat a legalsóbb szinteken helyezkedik el a hierarchiában, ráadásul a mai meccsen szinte az egész keret sérültlistán van: Brogdon, Grant, Simons, Henderson és Walker státusza is kérdéses, a kezdőből egyedül Ayton játéka biztos eddig – teljes kerettel sem lenne sok esélye az oregoni csapatnak még egy középszerű Bulls ellen sem, ha kulcsemberek fognak hiányozni, akkor pedig szinte lehetetlen küldetés előtt állnak a hazaiak.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus