Képes visszavágni a Houston, vagy megfordítja a párharcot a Jazz?

Salt Lake Cityben kell bizonyítania a Rocketsnek, míg New Orleansban gyakorlatilag az életben maradásért játszik a Pelicans. 

New Orleans Pelicans - Golden State Warriors 02:00

Az első két meccset otthon hozni tudta a címvédő és bár másodjára már szorossá tudta tenni a küzdelmet a Pelicans, összességében az látszott, hogy ebben a rohanós játékban jobb tud lenni a GSW, egyszerűen több az extra játékosa - pedig legutóbb már mindenki hozta magát a New Orleansnál. Azt nem nagyon látni, hogy Alvin Gentry mihez tud nyúlni, változtatási lehetősége gyakorlatilag nincs, a játékon ilyenkor variálni már nem igazán lehet, a kérdés az, hogy védekezésben tud-e valamit húzni, amellyel kizökkenti Durantet, Greent, vagy akár a legutóbb már visszatérő Curryt. Ha igen, akkor otthon minden esélye meglesz a gárdának a szépítésre, ha nem, akkor egy újabb dobópárbajban még idegenben is inkább a bajnokra tennénk - (új) sérült egyik oldalon sincs, így ez most az előzetes várakozások szerint nem lesz befolyásoló tényező. 

A párharc állása: 2-0 a Warriors javára.

Utah Jazz - Houston Rockets 04:30

Itt érdekesebbnek tűnik a dolog, mert élesebb a harc, hiszen a Jazz kiváló támadójátékkal elvette a Rockets pályaelőnyét és bár Ricky Rubio most sem játszhat, ha ugyanazt tudnák hozni Inglesék, akkor minden esélyük meglenne arra is, hogy átvegyék a vezetést. A labda mindenképpen a Houston oldalán pattog, egyrészt Mike D'Antoninak valamennyire taktikailag is reagálnia kell a Utah módosításaira, másrészt sokkal nagyobb tűzzel kell játszaniuk Hardenéknek, főleg ami a védekezést illeti - ezt a Minnesota elleni párharcban, hasonló helyzetben megoldották, de most egy jobb csapat ellen kell megtenni ugyanezt. Persze képesek rá és az előző meccs ellenére továbbra is egyértelmű, hogy nagyobb játékerőt képvisel a Rockets, de nem volt véletlen a Jazz sikere és Salt Lake Cityben a közönséget se kell félteni, Russell Westbrook tudna erről mesélni...

A párharc állása: 1-1.

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt, esetleg itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus