Két kora esti rangadó a Sport Tv-n, a Kings Los Angelesbe utazik

Kifejezetten fontos és érdekes mérkőzéseket rendeznek a mai NBA játéknapon, amit ráadásul már kora estétől követhetünk a képernyők előtt - mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a soron következő alapszakasz-forduló meccseiről.

Philadelphia 76ers – Milwaukee Bucks 19:00 (ÉLŐ – Sport 2)

A két csapat az utóbbi hetekben csalódást keltő eredményeken van túl, a Sixers Joel Embiid sérülése óta nem igazán versenyképes, a Milwaukee pedig Doc Rivers kievezése óta nagyon döcögősre vette a figurát. Érdekes módon azonban most talán mindkét fél bizakodóan várhatja ezt a papíron egyébként nagyon fontos keleti rangadót, a hazaiak ugyanis bár néhány napja kikaptak a New Yorktól, de legutóbb a remek formában lévő Clevelandet sikerült legyőzniük – ráadásul ez valószínűleg több volt, mint véletlen, hiszen a tartalékos Philly már az All-Star szünet előtt is meglepte egyszer Mitchelléket. A Bucks pocsékul teljesített az elmúlt hetekben, de az utóbbi öt meccséből hármat is behúzott, ráadásul a szünet előtt a Denver ellen, legutóbb pedig Minnesotában is győzelmet tudott ünnepelni, ezekre lehet építeni, van is min javítaniuk Gianniséknak. A Sixersnél Embiid mellett Covington sérült, a vendégek oldalán pedig Khris Middleton maródi – a mérkőzés elsősorban Doc Rivers miatt lehet érdekes, aki tavaly tavasz óta először tér vissza előző csapata otthonába, kíváncsian várjuk, hogy a jelenleg nem túl éles, de papíron mégis keleti topcsapatok derbijén melyik fél tud majd dominálni.

 

Phoenix Suns – Los Angeles Lakers 21:30 (ÉLŐ – Sport 2)

Ez egy kifejezetten érdekes nyugati rangadó lehet két olyan csapat között, amelyek jelenleg inkább alulteljesítenek a szezonban. A Suns ugyan remek formában volt a szünet előtt, de az utóbbi öt meccséből már csak kettőt tudott megnyerni, a leállás előtt legyőzte a Sacramentót és a Detroitot, de a folytatás óta a Dallas és a Houston otthonában is alulmaradt. A Lakers nincs rossz formában, 7-3-mal hozta le az utóbbi tíz találkozóját, LeBron James nélkül még a GSW ellen ugyan kikaptak, de a következő alkalommal a Spurs elleni kötelezőt már tudták hozni a Los Angeles-iek. A csapatok közel azonos szintet képviselnek, hiába mutat jobb formát a LAL, a Phoenix is képes komoly eredményekre – most azonban Bradley Bealre nem számíthatnak a hazaiak, aki biztosan nagyon fog hiányozni. A csapatok között jelenleg másfél meccs távolság van a PHX javára, emiatt kifejezetten szoros és kompetitív derbire lehet számítani, a Suns egy győzelemmel újra kényelmes előnyt építene ki a Lakers előtt, egy vendégsiker során viszont megint nagyon összerázódna a nyugati középmezőny. A felek idén már négyszer játszottak egymással, az első három alkalommal Davisék tudtak nyerni, január közepén viszont a Suns vissza tudott vágni, meglátjuk, hogy ezúttal merre billen el a mérleg nyelve, abszolút kétesélyes a találkozó.

 

Indiana Pacers – Dallas Mavericks 23:00

Ez is egy szoros meccs lehet, a Pacers négyből három győzelemnél jár az utóbbi mérkőzésein, bár a sorsolása nem volt túl nehéz: az All-Star szünet előtt egy lépést tévesztő New Yorkot sikerült legyőzniük, és ugyan Charlotte-ban becsúszott egy nagyon kellemetlen zakó, de a folytatásban már a Raptors és a Pistons ellen is tudta hozni a csapat a papírformát. A Dallas még ennél is impresszívebb az elmúlt időszakban, tízből nyolc, zsinórban pedig hét győzelemnél járnak Doncicék, ezzel pedig már odaértek a nyugati legjobb hat mezőnyébe, ráadásul jelenleg az ötödik hely elérése sem tűnik ördögtől való gondolatnak. Luka Doncic és Kyrie Irving sorozatban hozza a jobbnál jobb meccseket, így pedig még az átlag alatti védekezést is elbírja a csapat – jelenleg a mezőny egyik legjobb formában lévő együttese a Mavs, legutóbb a Suns elleni rangadót is behúzta, az utóbbi hetekben rengeteget tudtak előrelépni a tabellán. Ennek fényében a mai mérkőzésen inkább a vendégek felé billen a mérleg, bár azért a Pacerst egyáltalán nem szabad leírni, ha van csapat, akkor az Indiana okozhat meglepetést az ilyen éles ellenfelek ellen.

 

Washington Wizards – Cleveland Cavaliers 00:00

A Cleveland nem ott folytatta az All-Star szünet után, ahol előtte abbahagyta, hiába nyert meg ugyanis az előző időszakban húszból tizennyolc mérkőzést is, a folytatásban egyelőre 0-2 a mérlege: előbb a Magic, majd a Sixers ellen maradt alul a csapat, igaz, hogy Donovan Mitchell egyik találkozón sem tudta vállalni a játékot. Most a hírek szerint a Cavs sztárja visszatérhet a pályára, az esélyeket viszont ennek nem kellene befolyásolnia, hiszen a Washington teljesen súlytalan, a tankmezőny végén kullog, így valós esélyei sehogy sem lehetnek a keleti második ellen. A Cleveland Mitchell rendelkezésre állásától függetlenül egy kötelező győzelem előtt áll, ugyan második a csapat a konferenciában, de hátránya olyan jelentős az éllovas Bostonhoz képest, hogy előre már nem igazán érdemes kacsintgatnia – sokkal inkább hátra, ahol a Milwaukee, a New York és a Philadelphia is azért kapar, hogy javítani tudja az elmúlt időszak pocsék eredményeit. Ha tudja hozni a kötelezőt a vendégcsapat, akkor elkerülheti azt, hogy komolyabban beragadjon az AS-szünet utáni folytatásban.

 

Atlanta Hawks – Orlando Magic 01:00

Az Atlanta hiába hozott néhány jobb mérkőzést, az utóbbi hetekben megint csalódást keltő eredmények állnak a neve mellett, jelenleg zsinórban három zakónál járnak Youngék, ráadásul a Chicago-Charlotte-Toronto hármasból egyik csapat sem tartozik az elitbe, sőt, inkább a Hawks potenciálja alatt lévő csapatok arattak győzelmeket ellenük. A Magic ezzel szemben alaposan rákapcsolt és már hatodik Keleten, Wagnerék tízből nyolc győzelemnél járnak, viszont most back-to-back kell Atlantába utazniuk, miután Paolo Banchero meccsnyerőjével ha nyögvenyelősen is, de le tudták győzni a ligautolsó Detroitot. Most azonban fáradtabban is a vendégcsapat tűnik esélyesebbnek, a Hawksnál ugyanis amellett, hogy megint jöttek a kudarcok, most Trae Young is csatlakozott a sérültekhez, a hazaiak sztárja ma biztosan nem lesz ott a pályán, nélküle pedig nagyon nehezen tud ez az Atlanta meccseket nyerni, a ligautolsó védekezés mellé egyszerűen nem fér bele, hogy a legjobb támadójátékosát nélkülözze a gárda…

 

New Orleans Pelicans – Chicago Bulls 01:00

A Pelicansnak az elmúlt alkalommal a Heat ellen megszakadt a négymeccses győzelmi sorozata, Williamsonék kilencből nyolc győzelem után kaptak ki újra, most azonban remek lehetőség előtt állnak, hogy javítsák a botlást, a Bulls ugyanis láthatóan lépést tévesztett és egyébként is alacsonyabb színvonalat képvisel a hazaiaknál. A vendégek az utolsó négy pályára lépésükből csupán egyszer tudtak nyerni, akkor Atlantában sikerült egy közvetlen rivális ellen ünnepelniük, azóta viszont a Cavs és a Boston ellen sem tudtak meglepetést okozni, a papírformának megfelelően vereséget szenvedtek DeRozanék. Viszonylag friss hír, hogy Patrcik Williams lábát megműtik és már nem lép pályára az idei szezonban, ezzel csatlakozik Zach LaVine-hez és az alapszakasz végéig maródi lesz – valószínűleg nem sokat fog ez változtatni a csapat helyzetén, előre már nem igen tudnak lépni a 9-10. helyekről, míg a vonal alatt lévők (Nets, Raptors) annyira le vannak maradva és jelenleg olyan kilátástalan állapotban vannak, hogy minden bizonnyal nem fogják veszélyeztetni a chicagóiak playin helyét. A Pelicans továbbra is egyenes ágon szeretne a rájátszásba jutni, egyelőre az ötödik helyen áll, ma annak ellenére hoznia kellene ezt a hazait, hogy CJ McCollum biztosan nem lesz ott a pályán, valamint egyelőre Brandon Ingram szereplése is kérdéses.

 

Golden State Warriors – Denver Nuggets 01:00

A Warriors gyakorlatilag a semmiből szedte össze magát az elmúlt hetekben és próbálja megmenteni a szezonját, Curry-ék egymás után három meccsüket nyerték meg, ráadásul a napokban a rivális Lakerst is sikerült legyőzniük – az nagyon fontos győzelem volt számukra, hiszen ezzel teljesen nyílttá tették a nyugati középmezőnyben lévő csatározásokat. Most azonban talán egy ennél is komolyabb feladat következik számukra, az ellenfél az a Denver Nuggets lesz, aki ugyan nem teljesített kimagaslóan az utóbbi hetekben, de a szünet utáni két kötelezőjét a Washington és a Portland elleni hozni tudta és egyébként is ott van azon négy csapat között, amelyek uralják a Nyugati Konferenciát. A GSW-nek még várnia kell Chris Paul visszatérésére, de rajta kívül minden kulcsember bevethető, a címvédőnél azonban Murray és Caldwell-Pope játéka sem biztos, nélkülük pedig azért a GSW jelenlegi formáját ismerve San Franciscóban nem lesz sétagalopp a mérkőzés a Nuggets számára – ha ők nem lesznek bevethetőek, akkor Jokics legjobb formája mellett Gordontól és Portertől is remek meccsre lesz szükség, ha meg szeretnék állítani az egyre jobban magára találó Warriorst. Ha ez sikerülne, akkor az azt jelentené, hogy mind a négy egymás elleni meccset meg tudná nyerni Michael Malone csapata.

 

Houston Rockets – Oklahoma City Thunder 01:00

A Rockets szereplésén nehéz eligazodni, különösen az utóbbi hetekben: ugyan a texasiak nagyon behorpadtak és nagy valószínűséggel kiszálltak a tizedik helyért folytatott harcból Nyugaton, de hazai pályán még így is képesek komoly meglepetésekre, legutóbb például a Phoenix skalpját sikerült megszerezniük, de nem sokkal korábban, az AS-szünet előtt a Knicksnek sem sikerült itt nyernie. A hazai pályán 20-9-cel álló Rockets viszont most egy nagyon komoly kihívás előtt fog állni, a Thunder elképesztő formában van és továbbra is szorosan tapad a nyugati éllovas Minnesotára, SGA-ék tízből hét meccsüket is megnyerték, jelenleg pedig úgy járnak egymás után négy győzelemnél, hogy ebből kettőt a Kings és a Clippers elleni rangadók során szereztek. Az esélyek tehát egyértelműnek tűnnek, ugyan hazai pályán veszélyes csapat tud lenni a Houston, de a Thunder annyival versenyképesebb és céltudatosabb gárda, hogy a hazaiak otthoni mérlege most nem sokat nyomhat a latba, komoly meglepetés lenne, ha nem vendégsiker születne.

 

Utah Jazz – San Antonio Spurs 02:00

Nagy színvonalra nem érdemes számítanunk két olyan csapattól, amely a nyugati alsóházba tartozik, a Jazz 2-8-at, a Spurs 1-9-et hozott az utóbbi tíz mérkőzésén – a tankoló SAS-nál egész szezonban ez volt a helyzet, a Jazznek viszont voltak remek időszakai is, most viszont úgy néz ki, hogy végképp felemelte a lábát a gázpedálról és behúzta a kéziféket a csapat. Ebből fakadóan nem nagyon lehet megjósolni, hogy itt melyik csapat múlhatja majd alul a másikat, a hazaiak zsinórban öt, a vendégek három zakónál járnak, Sextonék ráadásul még a szintén teljesen vakvágányon lévő Hornets ellen is belenéztek egy pofonba – az egyetlen biztos dolog ezen a meccsen a bizonytalanság, talán a hazai pálya és néhány egyéni villanás a Utah malmára hajthatja a vizet, de semmiképpen sem tudnánk egyértelmű esélyest kikiáltani.

 

Portland Trail Blazers – Charlotte Hornets 03:00

Ebben a párosításban is nagyon hasonló a helyzet, mint a Jazz-Spurs „derbin”, annyi különbséggel, hogy a Hornets meglepően jó időszakon van túl, hiszen bár legutóbb a GSW-től kikapott, de ezt megelőzően zsinórban négy győzelemmel zárt – teljesen értetlenül álltunk ez előtt, de persze könnyen elképzelhető, hogy ez csak egy egyszeri fellángolás volt a keleti alsóházi csapattól. Most viszont az egymás után hét vereséget számláló Portland ellen nem biztos, hogy kiderül, hogy mi állt a Charlotte menetelése mögött, a hazaiak ugyanis még magukhoz képest is mély gödörben vannak, így nem zárhatjuk ki annak lehetőségét, hogy a vendégek újabb győzelmet szerezhetnek. Ez persze nem fog befolyásolni semmi, a Hornets ugyanúgy a liga legalsó rétegébe fog tartozni, ahogyan a Portland is ugyanide sorolható – Simonsék bár több topcsapattal is megmérkőztek az utóbbi napokban, ahol természetesen nem lehetett esélyük, de tény, hogy közben a Detroit is legyőzte őket, ezt a „szégyenfoltot” pedig idén már nem mossák le magukról. A hazaiaknál a sérülések sem könnyítik meg a helyzetet, Brogdon, Henderson, Sharpe, Brown és Rupert sem lesz ott ma a pályán, de a Hornetsnek is Ball, Williams és Bertans nélkül kell pályára lépnie. Nehéz megmondani, hogy melyik fél akar majd kevésbé kikapni, az utóbbi hetek alapján talán a Hornetsben van most egy kicsit nagyobb tartás, talán a vendégek győzelme lenne kevésbé meglepő, de tudjuk, hogy tankoló csapatok derbijén semmit sem szabad készpénznek venni.

 

Los Angeles Clippers – Sacramento Kings 03:30

A játéknap egy remek rangadóval zárulhat, a Clippers ugyanis a harmadik, a Kings pedig a hetedik helyről várja ezt az összecsapást – ugyan a felek között öt mérkőzés különbség van, de alapvetően a LAC mellett a Sacto célja is az, hogy egyenes ágon jusson a rájátszásba. Mindkét csapat ötből három meccsét nyerte meg, viszont tíz meccset vizsgálva már a Clippers mutat jobb formát, Hardenék hét mérkőzésüket is megnyerték ebben az időszakban, míg Sabonisék csak 50%-kel teljesítettek. A hazaiak a Minnesota és az OKC ellen is elbuktak egy-egy nagyon fontos rangadót a közelmúltban, ha ezek nincsenek, akkor könnyen lehet, hogy most vezetnék Nyugatot – azért Lue csapata így sem lehet elégedetlen, hiszen egyike annak a négy csapatnak, amely elhúzott az üldözőktől az élmezőnyben. A Kings még úgy sem utazott el jó szájízzel az AS-szünetre, hogy a leállás előtti utolsó alkalommal a Denvert sikerült megvernie, a vendégek viszont a folytatást a Spurs elleni győzelemmel kezdték és nagyon szeretnék újra visszaverekedni magukat a nyugati top 6-ba. Ebből persze nem érdemes sok következtetést levonni, a Clippers a mezőny legjobb csapatai közé tartozik, hazai pályán pedig egészen elképesztő, 20-6-os mérleget tud felmutatni, így nem feltétlenül Foxék a mérkőzés esélyesei – ettől függetlenül egészséges csapatok rangadóján szoros és kompetitív meccset láthatunk, amit pártatlanként is érdemes lehet figyelemmel követni.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus