Kevin Durant újabb győzelemre vezette a Brooklynt, nem hibázott a Suns

Az erősen tartalékos Nets is legyőzte a Sixerst, hozta a kötelezőt a Pacers, Houstonban nyert a Knicks, a Suns pedig "fél kézzel" intézte el a Washingtont.

Indiana Pacers - Detroit Pistons 122-113

Ezt megoldotta a Pacers. A sereghajtó ellen kötelező volt a győzelem az Indy számára, de nem volt egyszerű helyzetben a társaság, hiszen egyrészt back-to-back lépett pályára, másrészt Malcolm Brogdon Achilles-problémák miatt kihagyta ezt az összecsapást. A Pacers azonban végül megoldotta a feladatot, Caris LeVert emelt a tempón és 31 pontos szezoncsúcsot dobott, rajta kívül pedig még öten jutottak el legalább tíz egységig a hazaiaknál, így szűk 50%-os mezőnymutatóval zártak, amellyel tulajdonképpen túldobták a Pistonst. Védekezni nem volt sok erejük, nem is tudtak dominálni (voltak 10 pontos hátrányban is az este folyamán), de végül ők több futást tudtak összerakni, több olyan periódusuk akadt, amikor érvényesült az akaratuk - és még azt is elbírták, hogy a harmadik negyed hajrájában sem Sabonis, sem Turner nem tudott ott lenni a parketten faultgondok miatt. A beugró vezetőedző, Lloyd Pierce LeVert agresszivitását méltatta, szerinte óriási szükségük volt most az ő extrájára - a kötelező megvan, most pedig pihenhetnek pár napot, mielőtt elutaznak Miamiba.

Semmi érdekes nem történt a Detroittal. A ligautolsó szépen tartotta magát, amíg lehetett, a meccs bizonyos pontjain képes volt vezetni is, támadásban sokszor büntette a Pacers fáradtabb mozgását, de a végén a papírforma szerint begyűjtötte idei 23. vereségét is. Saddiq Bey (28 pont, 10 lepattanó, 5 gólpassz) volt most a vendégek legjobbja, ő nagyon jól nézett ki Sabonisék ellen, de Cade Cunningham sem játszott rosszul - a személyes okok miatt hiányzó Dwane Casey vezetőedző helyett beugró Rex Kalamian szerint a túl sok fault és a védekezésben meglévő rossz kommunikáció okozta  vesztüket, sokszor helyezkedtek rosszul, nem váltottak megfelelően, nem figyeltek a befutásokra. Az idei céljaiknak továbbra is jót tesz a vereség, kérdés, hogy a fiatalok mennyit fejlődnek jelenleg - holnap már a Houstont fogadják.

A Pacers legjobb dobói: LeVert 31, Holiday 17/9, Turner 16
A Pistons legjobb dobói: Bey 28/9, Cunningham 19/9, F. Fackson 18/9

 

Brooklyn Nets - Philadelphia 76ers 114-105

Így is jobb volt a Brooklyn. A kezdőből Harden, Aldridge és Bembry, a cserék közül pedig Brown, Millsap, Johnson és Carter hiányzott a hazaiaknál a koronavírus miatt, így továbbra is borzasztó tartalékos kerettel tudtak csak kiállni a meccsre, de ahogy legutóbb, úgy most is nyerni tudtak ennek ellenére. Méghozzá abszolút magabiztosan: a társaság 14 ponttal nyerte az első negyedet, 18-cal vezetett a nagyszünetben, majd ugyan a fordulás után felszívta magát a Sixers és a különbség jelentős részét eltüntette, de így is elöl maradt Steve Nash alakulata. A záró etap aztán rendkívül kiélezetten alakult, 92-91-ig zárkózott a Philly és innentől egy labdán belül maradtak a felek, 101-101-nél, majd nem egészen két perccel a vége előtt, 103-103-nál egál is volt az állás, a végjátékot azonban gy is a Brooklyn bírta jobban: 103-103 után Kevin Durant faulttal együtt vert be egy triplát, majd egy jó védekezés után Blake Griffin is betalált kintről, így fél perc alatt egy 7-0-t futottak, erre pedig már nem érkezett válasz. Durant amúgy is MVP-formában van, az utóbbi két szenzációs meccse után most 34 ponttal, 11 lepattanóval és 8 gólpasszal oktatott, de a Griffin-Claxton páros is sokat tett hozzá és a cserék is jó védekezéssel, egy-egy villanással jelentkeztek. A Nets így sorozatban negyedik győzelmével tovább növelte előnyét Kelet élén, már 2,5 meccsel vezet a gárda, holnap pedig az Orlandót fogadja - ugyanilyen tartalékosan, de azért a Magic ellen így is nyerhetőnek tűnik az a derbi.

Megint zuhan a Sixers. Volt egy olyan időszaka a Phillynek, hogy hétből ötöt nyert, ennek végén a Golden State-et is sikerült levédekeznie, úgy tűnt, hogy megindult felfelé a szezont remekül kezdő, aztán különböző okok miatt nagyon visszaeső társaság, azóta azonban ismét zuhanórepülésbe kezdett. Ezzel a meccsel már sorozatban harmadszor kapott ki, a memphisi 35 pontos pofon után otthon égett meg a nagyon tartalékos Heat ellen, majd most back-to-back kikapott a még tartalékosabb Brooklynnal szemben, úgyhogy ismét csak 50%-on áll. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Doc Rivers csak nyolc játékost küldött pályára, ez a rotáció így is rövid, de egyrészt simán elbukták a lepattanózást, másrészt a támadásban látható gondjaik hetek, sőt, lassan hónapok óta megoldatlanok - ezúttal is csak 44%-kal céloztak mezőnyből és 29%-kal tripláztak, különösen a 3/17-et dobó Tobias Harris kosarai hiányoztak. Joel Embiid (32 pont, 9 lepattanó, 6 gólpassz) és Seth Curry (29 pont, 4 gólpassz) megtette, amit lehetett, az ő vezetésükkel jöttek vissza a 20 pontos hátrányukból, de a végén Durant 3+1-e és Griffin triplája megpecsételte a sorsukat. Vasárnap a New Orleans ellen, otthon már kötelező lesz nyerniük, majd mennek Bostonba, karácsonykor pedig az Atlantát fogadják. 

A Nets legjobb dobói: Durant 34/6, Griffin 17/3, Claxton 17
A 76ers legjobb dobói: Embiid 32/3, Curry 29/9, Milton 13/6

 

Houston Rockets - New York Knicks 103-116

Tartalékosan nyert a Knicks. Barrett, Toppin, Grimes és Knox sem játszhatott a vendégeknél az egészségügyi protokoll miatt, ráadásul a kezdő irányító, Derrick Rose sem bírta sokáig, 12 perc után megsérült és többet nem térhetett vissza. Ennek ellenére most határozottan jobban nézett ki a gárda, mint ahogy az utóbbi hetekben megszoktuk, Immanuel Quickley extrát hozott (24 pont, 7/10 tripla), Evan Fournier is jól mozgott (23 pont, 8/12 mezőnyből), Julius Randle és Mitchell Robinson is hozta magát, de Miles McBride is váratlanul sokat tett hozzá, 15 ponttal, 9 gólpasszal és 4 labdaszerzéssel segített be. Csapatszinten 47%-os mezőnymutatóval és 17 bedobott hármassal zártak, 15-5-re nyerték a támadópattanózást és bár voltak hullámvölgyeik, de összességében végig kézben tartották az eseményeket - a győzelmüket csak a végén tudták egyértelművé tenni, de a záró etapban még rá tudtak tenni egy lapáttal és értékes idegenbeli győzelmet arattak. Az elmúlt időszak tragikus formája után rájuk fért egy ilyen este, most viszont Bostonba mennek, meglátjuk, hogy mit tudnak átmenteni ebből a formából.

Nem volt elég erő a Houstonban. A back-to-backet játszó hazaiaknál Eric Gordon visszatért, Christian Wood viszont nem, ráadásul Gordon is meglehetősen passzívnak bizonyult, hiszen megállt öt pontnál. Elsősorban a frontcourtra építettek, Daniel Theis 22 ponttal és 10 lepattanóval villogott, Jae'Sean Tate 20 pontot és 6 gólpasszt jegyzett 6/8 dobással, de a padról Kenyon Martin Jr. is egy jó 15-5-5-tel szállt be - csapatszinten 50%-kal céloztak, ilyen gondjuk abszolút nem volt, csak védekezni és lepattanózni nem maradt erejük. Ez főleg a negyedik negyedben ütközött ki, az addigi 18 pontos hátrányukat ledolgozták, visszajöttek egálra, majd ott a záró etap elején a Knicks egy újabb 7-0-s futással meglógott és onnantól nem volt több esélyük fordítani, még egyszer nem tudták annyira megfeszíteni magukat, hogy percekig megfogják ellenfelüket. Az pozitívum, hogy az előző meccsen rosszullét miatt kiváló Stephen Silas vezetőedző már elég jól volt ahhoz, hogy meccseljen, de ő is azt emelte ki, hogy az 50-50-es labdákat, a "hustle" játékokat, a lepattanókat bukták el, amikhez energia kellett volna - most egy nap pihenő után mennek Detroitba, ott javíthatnak.

A Rockets legjobb dobói: Theis 22/6, Tate 20/6, Mathews 17/6
A Knicks legjobb dobói: Quickley 24/21, Fournier 23/9, Randle 21/9

 

Phoenix Suns - Washington Wizards 118-98

Takaréklángon nyert a Suns. Finoman szólva sem kellett megszakadnia ezért a győzelemért a Sunsnak, ezt talán a játékpercek írják le legjobban: Chris Paul, Deandre Ayton és Jae Crowder csak 24-24, Mikal Bridges pedig 28 percet töltött a parketten. A hazaiak könnyedén, nagy energiabefektetés nélkül játszották le a figuráikat és szerezték belőlük a kosarakat, a McGee-Ayton centerpárost probléma nélkül találták meg rendszeresen jó helyzetben és az is simán belefért, hogy Paul jelentősen visszafogja magát - végig vezettek, a harmadik negyedben már közelített az előnyük a húsz ponthoz és ebben az időszakban dőlt el végleg a találkozó. Szépen járatták a labdát, mindenki hozzátette a magáét (nyolcan dobtak legalább tíz pontot), az első félidőben még 57%-kal céloztak mezőnyből, simán nyerték a lepattanózást is, kérdés nélkül lejátszották ellenfelüket - ezzel 23-5-re javultak és ismét egálban vannak a Golden State-tel a tabella első helyén.

Nincs meglepetés. A back-to-backet játszó Washingtonnak igazából esélye sem volt a bravúrra, Bradley Beal 26 pontja ellenére a játék minden elemében felülmúlta őket a Suns és különösen érdekes volt, hogy azon a centerposzton is reménytelennek bizonyultak, ahol azért általában erősek szoktak lenni. A harmadik negyedig látótávolságon belül maradtak azért, de onnantól már inkább csak tisztes távolból "kísérték" ellenfelüket, egy pillanatig sem tudtak komolyabb veszélyt jelenteni rá, így sorozatban negyedszer és nyolcból hetedszer kaptak ki, amellyel 50%-ra süllyedtek - a Sixers-Hawks-Celtics trióval vannak egálban a keleti 7-10. helyen.

A Suns legjobb dobói: McGee 17, Shamet 16/12, Ayton 15
A Wizards legjobb dobói: Beal 26/6, Avdija 14/3, Harrell 12

 

A tabella ezen a linken megtekinthető!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus