Kiemelt rangadó Denverben és Philadelphiában

Idegenben meccsel a Warriors, a Raptors és a Bucks, otthon lép pályára a Boston és a Memphis - mutatjuk a játéknap felvezetőjét. 

 

Boston Celtics - Atlanta Hawks 1:00

Abszolút kötelező meccs ez a Boston számára, Kyrie Irvingék most már kérdés nélkül a liga legjobb formában lévő csapatát alkotják, bár legutóbb Washingtonban megizzadtak, de ott is nyerni tudtak, így zsinórban hét győzelemből érkeznek - vannak ugyan sérültjeik, de a Hawks összesen nem nyert még hét meccset a szezon során, úgyhogy egyértelműek az erőviszonyok. A hazaiaknál Horford még nem játszhat, Brown kérdéses, Hayward viszont a hírek szerint visszatérhet, úgyhogy nagy gondjaik nincsenek, míg az Atlanta oldalán Lin, Prince és Plumlee továbbra sem bevethető - nincs egy súlycsoportban a két csapat, hatalmas meglepetés lenne, ha megszorítaná ellenfelét a Hawks.

Charlotte Hornets - New York Knicks 1:00

A Hornets elkapta a fonalat, az előző három meccsét megnyerte és elöl-hátul össze tudta szedni magát, ebben a három meccsben pedig egyszer a New Yorkot is elkapta idegenben - most otthon ezek alapján természetesen esélyesnek számít és nagyon kellene is neki a siker. A Knicks viszont egyre mélyebbre kerül, bárhogy is variál Dave Fizdale, a védekezést nem tudja összerakni, ezért már zsinórban öt vereségnél tart a társaság, ráadásul a sérülésekkel sem áll jól: Porzingis mellett Burke és Trier sem lesz ott a parketten a fontosabb láncszemek közül. Támadópotenciál azért van bennük jobb napjaikon, de ha kitart a Charlotte lendülete, akkor Kemba Walkerék nem hibázhatnak. 

Brooklyn Nets - Washington Wizards 1:30

A Nets kissé váratlanul eredményes lett az elmúlt időszakban, a rengeteg elvesztett szoros meccs után most zsinórban hármat nyert, megverte a Torontót és legutóbb győzött Philadelphiában, mindkettő óriási fegyvertény, úgyhogy otthon is magabiztosan léphet pályára. A Wizards három vereségből érkezik, de legutóbb kis híján megfogta a Bostont, John Wall felépülése jót tett a társaságnak és ha azzal a lendülettel, energiával fognak támadni, akkor lehet esélyük - a lepattanózásuk és a védekezésük nem az igazi, de ezek visszatérő gondok náluk. Ha a Nets dobóformája is kitart és hátvédposzton Dinwiddie, vagy Russell képes tartani a lépést Wallékkal, akkor egy látványos, sokpontos meccsre készülhetünk.

Cleveland Cavaliers - Milwaukee Bucks 1:30

A Bucksnál érdemes elgondolkodni azon, hogy miért esett vissza ennyire az addig ligaelső támadójáték az elmúlt négy meccsen, a száz pontot is alig kerülik el, sem felállt védelem ellen, sem lerohanásból nem hatékonyak, kicsit szétcsúszott náluk valami - a Pacers elleni komolyabb pofon után pedig már nem is nagyon lehet mire fogni a dolgot. A Cavs persze így is nagyon más szint, főleg Tristan Thompson nélkül, de az előző két hazai meccsüket megnyerték Clarksonék és ha most is lesz náluk egy-két jobb egyéni teljesítmény, akkor okozhatnak meglepetést - főleg ha a Milwaukee továbbra sem javul fel támadásban. Middletonék 5-6-os idegenbeli mérlege és az elmúlt tíz meccsen beszedett 5 vereség sem túl biztató, bár négy nappal ezelőtt, otthon simán verték a Clevelandet.

Philadelphia 76ers - Indiana Pacers 1:30

Ez igazi ki-ki meccs, igazi rangadó lesz, hiszen a bombaformában lévő Pacers fél meccsre megközelítette a Phillyt és most meg is előzheti, ha nyerni tud idegenben. A Sixersnél nincs minden rendben, Jimmy Butler megsérült és most sem játszhat, nélküle pedig legutóbb otthon is kikaptak a Netstől, úgyhogy hiába a 13-2-es hazai mérleg, ez jelzi, hogy otthon is bőven lehetnek gondjaik. Az Indiana közben visszakapta Victor Oladipót, a periméteren és most már a festékben is bődületes nagyot védekezik, legutóbb lejátszotta a pályáról a Milwaukee-t és zsinórban öt győzelemből érkezik. Nagy kérdés, hogy Ben Simmons és JJ Redick játékát mennyire tudja elvenni a vendégcsapat, illetve, hogy Joel Embiidet le tudják-e lassítani a gyűrű alatt, de az is, hogy lesz-e bennük elég tűzerő ahhoz, hogy nyerni tudjanak. A Sixers mellett szól a hazai pálya, a Pacers mellett a lendület, a forma, a védekezés és az egészség, de a Philly idén egyszer már Indianában is győzni tudott és most mindenképpen bizonyítania kell.

Memphis Grizzlies - Miami Heat 2:00

Kötelező(nek tűnő) meccs ez a Grizzlies számára otthon, hiszen a Heat néhány jobb meccs után érezhetően kifulladt, Salt Lake Cityben hatalmas verést kapott és most már az idegenbeli túra ötödik állomásához érkezett, nagyon messze van az ideális állapottól - ezzel szemben a Memphis pihentebb, otthon egyébként is 9-4-re áll, ráadásul Conley-ék stílusa pont nem a legjobb egy fáradt csapat számára. A hazaiaknak nincs új sérültjük, a rotáció fontosabb elemei bevethetők, a vendégeknél pedig közben Hassan Whiteside csatlakozik a csapathoz, meglátjuk, hogy mennyit tud hozzátenni - ő ugyan frissebb, de ezzel együtt komoly bravúr lenne a floridaiaktól, ha megfognák a Grizzliest.

Denver Nuggets - Oklahoma City Thunder 4:00

Jelenleg a Nuggets a nyugati első, de csak fél meccsel előzi meg a Thundert, ha itt vendégsiker születik, akkor helyet is cserél a két csapat, ennyire kiemelt rangadóról beszélünk. Egyik csapat sincs most egyébként kirobbanó formában, a sok sérüléstől sújtott Nuggets legutóbb hatalmas csatában megverte a Memphist, de vért kellett izzadnia érte, míg a Thunder az előző két idegenbeli meccsét elbukta és a védekezése eléggé visszaesett az elmúlt időszakban, márpedig eddig ez volt a fő erénye. Most is az a kérdés, hogy melyik csapat lesz szervezettebb és határozottabb hátul, a Denver és az OKC is erre épít, de az tény, hogy a vendégeknek több meccsnyerő playmakerük van jelenleg, mint a többek között Millsapet, Harrist és Bartont is nélkülöző hazaiaknak. A Nuggetsnél egyébként Jamal Murray sem 100%-os, de neki vállalnia kell a játékot, illetve a hírek szerint van rá esély, hogy a nemrég leigazolt Nick Young debütáljon.

Portland Trail Blazers - Toronto Raptors 4:00

A Trail Blazers két idegenbeli vereségből és összességében gyenge formában, míg a Raptors egy félelmetes back-to-back produkcióból érkezik: a kanadaiak Kawhi Leonard nélkül verték idegenben a Clipperst és a Warriorst, méghozzá tükörsimán. Ezek után Portlandben is jó esélyeik vannak, ez nem vitás, még úgy is, hogy a hírek szerint Leonard még ezen a találkozón sem léphet majd pályára - viszont a nélküle bemutatott szenzációs védekezés és Kyle Lowry feljavulása a Blazers ellen is elég lehet. Lillardéknál elég nagy a gond, bár a 10-4-es hazai mérleg azért jelzi, hogy főleg inkább idegenben nem találják a ritmust, de a védekezésük és úgy összességében az egész játékuk lelassult, leegyszerűsödött mostanában, egy-egy Lillard-, vagy McCollum-extra pedig szinte biztosan kevés egy ennyire feltüzelt Torontóval szemben. Tegyük viszont hozzá, hogy Jonas Valanciunas kidőlése befolyásolhatja a rotációt a vendégeknél és ő azért ha limitált játékidővel is, de komoly támadófegyver volt eddig.

Sacramento Kings - Golden State Warriors 4:00

Nem lesz könnyű feladata a Golden State-nek, mert a Sacramento remek formában van, az utóbbi hat meccséből ötöt megnyert, legutóbb 140 pont felett szórt a Minnesotának és hazai pályán bármire képes lehet most is. A GSW szintén remek passzban volt, de legutóbb, már teljes fegyverzetben simán kikapott otthon a Torontótól, ezt követően pedig érdemes komolyan vennie a Kingset is. Steph Curryék főleg támadásban estek össze akkor és most is sok pontra lesz szükségük, ha tartani akarják Buddy Hieldék tempóját - idén egyszer az Oracle-ben már találkoztak, akkor egyetlen ponttal győzött a Warriors. A vendégeknél Livingston nem fog játszani és Iguodala pályára lépése sem biztos, míg a hazaiaknál mindenki bevethető.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus