Kiharcolja a hetedik meccset a GSW, vagy bajnok lesz a Raptors?

Van-e még egy nagy meccs Curryékben, vagy a Raptors bajnoki ünneplésével búcsúzik az Oracle Arena?

Golden State Warriors - Toronto Raptors 3:00 (Sport 1)

A párharc egészét tekintve továbbra is a Raptors van fölényben, de a Warriors legutóbb is bizonyította, hogy sosem lehet leírni és hogy ha esélyt kap, akkor azzal képes élni - plusz azt se felejtsük el, hogy továbbra is extra eredményes a gárda a clutch végjátékokban, a Rockets és a Blazers ellen sorozatban nyerte ezeket a meccseket és most is két ilyen győzelme van eddig. Ezzel együtt Kevin Durant újabb sérülésével, a mérkőzések óta egyértelmű fáradtsággal, egy félsérült, lehet, hogy szintén hiányzó Kevon Looney-val, illetve egy olyan Draymond Greennel, aki egy technikaira van az eltiltástól, ismét pokoli nehéz dolga lesz Steve Kerr csapatának.

A Torontónál az a kérdés, hogy fejben hogyan reagál az együttes a legutóbbi vereségre: ott nagy volt az elvárás velük szemben, mindenki ünneplésre készült és kicsit megremegtek, nagyon gyengén dobtak, Kawhi Leonard sem állt a helyzet magaslatán, a végjátékot pedig borzasztóan elrontották. Ha most megnyugszanak, jobban dobnak és jobban hajtják végre a játékaikat, akkor a Durant (és lehet, hogy Looney) nélküli GSW ellen idegenben is ők a favoritok, mert taktikailag ez a Warriors semmi olyat nem tudott már lépni az utóbbi találkozókon, amitől tartaniuk kellene és hacsak DeMarcus Cousins nem játszik megint remekül (sőt, még jobban, mint legutóbb), illetve nem kapnak megint 20 triplát, akkor ők diktálhatják a tempót. Egyébként ha már triplák: érdekesség, hogy a három Raptors-győzelem során összesen nyolccal több távolit süllyesztettek el Lowryék, a két GSW-siker idején viszont 14-gyel (!) kevesebbet, nem kérdés, hogy mekkora ennek a jelentősége.

Persze lehet arról beszélni, hogy háromból háromszor csak nem kap ki otthon egy döntőben a GSW, az is különleges lenne, ha a Raptors bajnoki ünneplésével búcsúzna az Oracle Arena, de a papírforma akkor is ezt diktálja. Nyilván sosem lehet leírni a Warriorst, amíg Curry és Thompson a pályán van, addig bármi megtörténhet, otthon csinálhatnak "őrületet", de ha egymás után kétszer megteszik ezt, akkor az egy újabb elképesztő teljesítmény lesz.

A párharc állása: 3-2 a Raptors javára.

A mérkőzéshez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus