Kikapott a Nuggets, hármas holtverseny van Nyugat élén

Az utolsó játéknap előtt a ma hajnalban egyaránt meccset nyerő Thunder és Timberwolves, valamint a Spurstől Devonte' Graham dobásával kikapó Nuggets is 56-25-re áll, így teljesen nyitott, hogy ki nyeri meg Nyugatot. A Clippers és a Mavericks is tartalékolt, a Pelicans és a Suns nagy meccset húzott be a Warriors, illetve a Kings ellen, míg a Lakers nehezen ugyan, de hozta a kötelezőt. A keleti élmezőnyben botlott a Bucks, ezzel veszélybe került a második kiemelésük, míg a Knicks és a Cavaliers is nyert, úgyhogy mindenképpen hazai pályán kezdenek majd a rájátszásban – az ötödik és hatodik helyért még így is négy csapat van versenyben, miután a közvetlen rivális Magic ellen folytatta győzelmi sorozatát a 76ers, illetve hozta a kötelezőt a Heat.

San Antonio Spurs – Denver Nuggets 121-120

Devonte' Graham döntött. A bajnoki címvédő Denvernek semmi más dolga nem lett volna, minthogy behúzza a kötelezőt a San Antonio otthonában. A nyugati utolsó Spurs ellenben nincs rossz formában, habár előzetesen talán senki sem gondolta volna, hogy éppen a Nuggets ellen okoz majd meglepetést, pláne úgy, hogy a második negyedben átrohant rajta a vendég formáció. A Denver már huszonhárom ponttal is vezetett, a házigazda azonban nem adta fel, s hatalmasat küzdve visszazárkózott. Victor Wembanyama (34 pont, 12 lepattanó, 5 gólpassz) mellett Sandro Mamukelashvilli (21 pont, 12 lepattanó) és Zach Collins (15 pont, 6 lepattanó) is nagyot játszott, de talán célszerűbb úgy fogalmazni, hogy csapatként küzdött nagyot a texasi gárda. Az utolsó másodpercekben Devonte' Graham (11 pont, 4 lepattanó, 5 gólpassz) vitte be a kegyelemdöfést, amire már nem volt válasza a vendég gárdának.

Elszalasztotta a lehetőséget a Nuggets. A nyugati elsőségért folytatott harcban fontos lett volna megnyernie ezt a mérkőzést a Denvernek. Ennek megfelelően a második tizenkét percet 37–18-ra hozta a címvédő. Jamal Murray (35 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz) és Nikola Jokics (22 pont, 7 lepattanó, 12 gólpassz) mellé azonban érdemben nem tudott felnőni egy harmadik számú opció, így a nagyszünetet követően megkezdte a felzárkózást a Spurs. A házigazda ledolgozta a hátrányát, s habár sokáig úgy tűnt, hogy a Nuggets még ezzel együtt is hozza a kötelezőt, végül Graham kiénekelte a sajtot a vendégek szájából. Ezzel nyitott maradt a nyugati elsőségért folyó harc, melynek végére csak az alapszakasz utolsó játéknapján kerül pont.

A Spurs legjobb dobói: Wembanyama 34/15, Mamukelashvilli 21/9, Collins 15/6
A Nuggets legjobb dobói: Murray 35/15, Jokics 22/3, Porter Jr. 14/3

 

Philadlephia 76ers – Orlando Magic 125-113

Éleződik a helyzet Keleten. Joel Embiid visszatérését követően megtáltosodott a Philly, amely sorozatban hat győzelemmel a tarsolyában fogadta azt az Orlandót, amely zsinórban kétszer bukott, így a 76ers azzal a tudattal lépett parkettre, hogy még elérhető számára a keleti hatodik hely. Ennek megfelelően kezdte az összecsapást a házigazda, 40–27-re nyerve az első felvonást. Embiid (32 pont, 13 lepattanó, 7 gólpassz) ezúttal is a hátára vette az övéit, de Tyrese Maxey (28 pont, 5/10 tripla) és Kelly Oubre Jr. (21 pont, 9 lepattanó) párosa is hozzátette a magáét. A Magic a fordulást követően kezdett éledezni, Franz Wagner (24 pont, 6 lepattanó), Paolo Banchero (22 pont, 15 lepattanó, 7 gólpassz) és Jalen Suggs (20 pont, 4 lepattanó) révén, ám magabiztos volt a házigazda, így végül fontos győzelmet aratott. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a második negyed végén Embiid a térdéhez kapott, ám egy rövid ápolást követően visszatérhetett a pályára. Sikerével a Sixer utolérte a tabellán a Magicet, így a biztos playoffot érő hatodik helyről az alapszakasz végjátéka dönt.

A 76ers legjobb dobói: Embiid 32/12, Maxey 28/15, Oubre Jr. 21/6
A Magic legjobb dobói: F. Wagner 24/3, Banchero 22/6, Suggs 20/9

 

Cleveland Cavaliers – Indiana Pacers 129-120

Nem tudott élni az adódó lehetőséggel a Pacers. Azért a bizonyos hatodik helyért csatázik az Indiana is, amely a Cleveland legyőzésével lépéselőnybe kerülhetett volna, ám Rick Carlisle egylete nem tudott élni az adódó lehetőséggel. A házigazda már az első tizenkét percben magához ragadta a kezdeményezést, Donovan Mitchell (33 pont, 4 lepattanó, 5 gólpassz, 4 labdaszerzés) és Jarrett Allen (29 pont, 13 lepattanó) duója mellett Darius Garland (16 pont, 4 gólpassz), valamint a kispadról érkező Caris LeVert (16 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz) is hozzátette a magáét. A meccs forgatókönyve kísértetiesen hasonlított a Philadelphia–Orlando találkozó képéhez, hiszen a fordulást követően erőre kapott az Indiana, ám Tyrese Haliburton (19 pont, 6 lepattanó, 12 gólpassz) és Pascal Siakam (19 pont, 6 lepattanó) kettőse mellé nem igazán volt, aki érdemben felnőjön. Mindezek ellenére szoros végjátékra volt kilátás, ám két perccel a végső dudaszó megszólalása előtt Garland triplája lehűtötte a kedélyeket.

A Cavaliers legjobb dobói: Mitchell 33/12, Allen 29, Garland 16/12, LeVert 16/3
A Pacers legjobb dobói: Haliburton 19/12, Siakam 19/6, Turner 17/3

 

Washington Wizards – Chicago Bulls 127-129

Nem adta könnyen magát a Wizards. Érdemeben nem volt már tétje ennek a mérkőzésnek, így igencsak felforgatott keretekkel léptek pályára a felek, amiből végül egy kiélezett, remek csata kerekedett. Vendégoldalon DeMar DeRozan, Nikola Vucevic és Alex Caruso is pihenőt kapott, az újonc Adama Sanogo (22 pont, 20 lepattanó) ellenben élni tudott az előtte adódó lehetőséggel, amit egy brutális dupla-duplával hálált meg. Mellette Jevon Carter (20 pont, 12 gólpassz) és Javonte Green (24 pont, 7 lepattanó) is sziporkázott, ám a Wizards nem adta könnyen magát. Deni Avdija (24 pont, 12 lepattanó, 8 gólpassz) közel került a tripla-duplához, de Corey Kispert (23 pont, 7 lepattanó, 6 gólpassz, 6/11 tripla) is megdobta a maga kosarait, sőt a zöldfülű Tristan Vukcevics (19 pont) is brillírozott, így tartotta a lépést a vendéglátó az ellenfelével. A végjátékban azonban négy-öt pontnál nem tudott közelebb férkőzni a Washington, így győzelemmel távozott a fővárosból a hatszoros bajnok.

A Wizards legjobb dobói: Avdija 24/3, Kispert 23/18, Vukcevics 19/6
A Bulls legjobb dobói: Green 24/9, Sanogo 22, Carter 20/12, White 20

 

Boston Celtics – Charlotte Hornets 131-98

Gálázott a Celtics. Az alapszakaszgyőztes Boston számára sem bírt már téttel a Charlotte elleni összecsapás, így nem meglepő, hogy Joe Mazzulla vezetőedző hat kulcsjátékosát is pihentette. Payton Pritchard (31 pont, 11 gólpassz) viszont kihasználta a maga sanszát, karriercsúccsal zárt. A Celtics végig kézben tartotta meccset, hiszen Pritchard mellett Sam Hauser (16 pont, 4 lepattanó), Luke Kornet (16 pont, 10 lepattanó) és Neemias Queta (16 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz) is hozta a tőle elvárhatót, míg a Hornets kis túlzással kedvtelenül, egyfajta muszájból volt ott a parketten. A félidőt követően Tre Mann (19 pont, 8 gólpassz) még próbált erőre kapni, sőt Nick Smith Jr. (15 pont) is elkapott egy jobb periódust, de sokat elmond a Charlotte hozzáállásáról, hogy kettőjükön kívül senki sem tudta átlépni a tíz dobott pontos lélektani határt.

A Celtics legjobb dobói: Pritchard 31/9, Hauser 16/12, Kornet 16, Queta 16
A Hornets legjobb dobói: Mann 19/9, Smith Jr. 15/9, Bertans 9/9, Miller 9/3

 

New York Knicks – Brooklyn Nets 111-107

Fontos meccset nyert meg a Knicks. Egyoldalú érdekeltséggel fogadta a városi riválist a New York, hiszen a hazaiak a Bostonban aratott győzelmüket követően még harcban vannak a keleti második helyért, így nem hibázhattak a Nets ellenében. Ehhez képest az öltözőben maradt Tom Thibodeau egylete, a vendég egylet 30–14-re nyerte az első tizenkét percet, elsősorban Cam Thomas (41 pont, 6 gólpassz) és Trendon Watford (17 pont, 13 lepattanó) jó játéka révén. A folytatásban azonban szép lassan visszazárkózott a házigazda, amely csapatként egységesebb képet festett, hiszen Jalen Brunson (30 pont, 11 gólpassz) számára Josh Hart (16 pont, 7 lepattanó), OG Anunoby (15 pont) és Mitchell Robinson (15 pont, 8 lepattanó) is segítő kezet nyújtott. A harmadik felvonásban aztán meg is törte ellenfele lendületét a Knicks, egy 30–13-as futást abszolválva pontot tett a meccs végére még akkor is, ha az utolsó játékrészben próbált még változtatni a Nets.

A Knicks legjobb dobói: Brunson 30/9, Hart 16/6, Anunoby 15/9, Robinson 15
A Nets legjobb dobói: Thomas 41/12, Watford 17/3, Walker IV. 15/9

 

Miami Heat – Toronto Raptors 125-103

Életben tartotta a reményeit a Miami. A Heatnek még van a sansza arra, hogy javítson valamit a playin-helyezésén, így koránt sem volt mindegy, hogy ki nyeri ezt a találkozót. Éppen ezért komolyan is vette a mérkőzést a floridai gárda, amely a feldobás pillanatától irányította az összecsapást - a Toronto egyetlen másodperc erejéig sem vezetett. A hozzáállás és a magabiztosság viszont teret adott Erik Spoelstra vezetőedzőnek ahhoz, hogy kénye-kedve szerint rotálja a csapatát, így végül Nikola Jovics (22 pont, 5 lepattanó) és Jaime Jaquez Jr. (20 pont, 4 lepattanó, 9 gólpassz) kettőse végzett a pontlista élén. Persze mellettük Bam Adebayo (19 pont, 6 lepattanó) és Tyler Herro (17 pont, 5 gólpassz) is hozzátette a magáét, így Raptors csak futott az eredmény után. RJ Barrett (35 pont, 11 lepattanó) és Immanuel Quickley (15 pont, 4 lepattanó, 5 gólpassz) párosa remekül játszott ugyan, ám nem hogy egy, de még két fecske sem tud nyarat csinálni.

A Heat legjobb dobói: Jovics 22/12, Jaquez Jr. 20/6, Adebayo 19/3
A Raptors legjobb dobói: Barrett 35/3, Quickley 15/9, Brown 14/6

 

Memphis Grizzlies – Los Angeles Lakers 120-123

Rendesen megizzadt a Lakers. A Lakersnek sem volt mindegy, hogy milyen teljesítményt pakol ki az asztalra a Memphis ellenében, hiszen a playin-helyeken még van esélye az elmozdulásra. A Grizzlies viszont úgy gondolta, hogy ez a meccs számára is presztízzsel bír, így a játéknap egyik legjobb összecsapását hozták tető alá a felek. Végig szoros, kiélezett meccs kerekedett, LeBron James (37 pont, 9 lepattanó, 5 gólpassz) és Anthony Davis (36 pont, 14 lepattanó, 5 gólpassz) egészen elképesztő koprodukciójára GG Jackson (31 pont), Jake LaRavia (28 pont, 6 gólpassz) és Scotty Pippen Jr. (28 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz, 4 labdaszerzés) triója volt a válasz. A végjátékban előbb GG Jackson küldött a helyére egy triplát és egy duplát, majd stílusosan érkezett LeBron James, aki egy remekbe szabott betöréssel és egy labdaszerzést követő látványos zsákolással zárta le a kérdéseket.

A Grizzlies legjobb dobói: GG Jackson 31/21, LaRavia 28/9, Pippen Jr. 28/9
A Lakers legjobb dobói: James 37/9, Davis 36/3, Hachimura 14/6

 

Minnesota Timberwolves – Atlanta Hawks 109-106

Versenyben maradt a Timberwolves az első helyért. A Minnesota számára azért koránt sem mindegy, hogy melyik pozíciót kaparintja meg a nyugati élmezőnyben, így illett hoznia a kötelezőt az Atlanta ellenében. A hazaiak malmára hajtotta a vizet Karl-Anthony Towns visszatérése, valamint az a tény, hogy az Atlanta már nem tud elmozdulni a keleti tizedik helyről. A kezdeti tapogatózást követően el is lépett a házigazda, melynek színeiben ezúttal Rudy Gobert (25 pont, 19 lepattanó, 5 blokk, 10/10 mezőnyből) vált vezérré, a francia center kiválóan játszott mind a támadó, mind pedig a védőoldalon. Mellette Naz Reid (19 pont) is hasznosan szállt be a padról, s habár Anthony Edwards (14 pont, 4 lepattanó, 4 gólpassz) nem éppen élete meccsét játszotta, azért fontos kosarakat szerzett – Towns (11 pont, 5 lepattanó, 8 gólpassz) egyelőre nem kapott túl sok játékpercet. Mindeközben a Hawks Trae Young (19 pont, 7 gólpassz), Bogdan Bogdanovics (17 pont) és Clint Capela (13 pont, 11 lepattanó) által próbált versenyben maradni, ám ez csak arra volt elegendő, hogy szorossá váljon a végeredmény.

A Timberwolves legjobb dobói: Gobert 25, Reid 19/6, Edwards 14
A Hawks legjobb dobói: Young 19/9, Bogdanovics 17/6, Hunter 15/6

 

Oklahoma City Thunder – Milwaukee Bucks 125-107

Nem volt több a tartalékos Bucksban. Akár még kiemelt rangadónak is lehetett volna aposztrofálni a Thunder és a Bucks találkozóját, csakhogy a vendég gárda Giannis Antetokounmpo és Damian Lillard nélkül lépett pályára Oklahoma Cityben – egy esetleges vereség pedig megteremthette annak a lehetőséget, hogy a csapat elbukja a keleti második helyét. Sztárjai nélkül pedig nem is találta önmagát a Milwaukee, hiába iparkodott Khris Middleton (18 pont, 7 lepattanó, 6 gólpassz), Brook Lopez (18 pont) és Malik Beasley (17 pont) hármasa, az OKC ellenében ez csak a tisztes helyt álláshoz volt elegendő. A házigazda – amely Shai Gilgeous-Alexander (23 pont, 7 lepattanó), Chet Holmgren (22 pont, 9 lepattanó) és kispadról beszállva remekelő Aaron Wiggins (19 pont) révén – életben tartotta annak az esélyét, hogy az alapszakasz utolsó játéknapján, akár még a nyugati főcsoport bajnoki címét is megkaparintsa.

A Thunder legjobb dobói: Gilgeous-Alexander 23, Holmgren 22/3, Wiggins 19/3
A Bucks legjobb dobói: Middleton 18/6, Lopez 18/6, Beasley 17/9

 

Dallas Mavericks – Detroit Pistons 89-107

Elengedte a Mavericks. Az már korábban eldőlt, hogy a Pistons története legrosszabb alapszakaszát zárja, míg a Mavericks a Clippers ellen lép pályára a rájátszásban, utóbbinál is csak a hazai pálya előnye volt a kérdéses, Jason Kidd viszont úgy döntött, hogy nem töri magát emiatt, Luka Doncic és Kyrie Irving be sem öltözött, míg az aktív rotáció többi tagja előszezon-perceket töltött a pályán – kivételt jelentett Dereck Lively II hiánya, aki édesanyja elvesztését gyászolja. A szintén foghíjas kerettel kiálló Pistons ki tudta használni ellenfelük tartalékos felállását, a 24 pontos Marcus Sasser vezetésével náluk hatan is elérték a 10 pontos határt, miközben a túloldalon csak Jaden Hardy (25 pont, 7 lepattanó) és Olivier-Maxence Prosper (16 pont, 6 lepattanó) jelentett tartós veszélyt a gyűrűre. A Pistons győzelme nem igazán forgott veszélyben, a találkozó jelentős részében ők vezettek, és nagyban segítette őket az is, hogy mindössze hétszer adták el a labdák, míg a kicsit esetleges Mavericks 20 alkalommal is.

A Mavericks legjobb dobói: Hardy 25/6, Porsper 16/6, Washington 9/3
A Pistons legjobb dobói: Sasser 24/6, Metu 18/12, Fournier 13/3

 

Portland Trail Blazers – Houston Rockets 107-116

A jobb csapat nyert. Már mindkét csapat sorsa rég megpecsételődött, viszont a vendégek várták ezt az összecsapást kevésbé tartalékosan, „csak” Fred VanVleet hiányzott a kulcsembereik közül a hosszabb ideje maródi Alperen Sengün mellett, így bennük volt a nagyobb tűzerő. A második negyedet 31-16-ra nyerték a vendégek, volt már 20 pont is az előnyük a harmadik negyed során, a Trail Blazers viszont innen még vissza tudott jönni 10 ponton belülre, több viszont nem volt bennük. A Rocketsnél több jó teljesítmény is akadt, Jalen Green 26 ponttal és 9 lepattanóval, Amen Thompson 17 ponttal, 15 lepattanóval és 6 gólpasszal jelentkezett, de a Holiday-Landale kettős is hatékonyan ért el összesen 38 pontot. A hazaikanál Scoot Henderson egyik legjobb meccsét játszott, 30 pontja mellett 5 lepattanót és 7 gólpasszt is jegyzett, miközben 6/7 tripláját elsüllyesztette, de rajta kívül csak a rengeteg dobást elhibázó Dalano Banton (28 pont, 10 lepattanó) termelt, miközben Deandre Ayton (6 pont, 2 lepattanó, 3/10 mezőnyben) már nem igazán feszült meg azért, hogy többet elérjenek ezen az estén.

A Trail Blazers legjobb dobói: Henderson 30/18, Banton 28/6, Murray 10/3, Reath 10/3
A Rockets legjobb dobói: Ja. Green 26/15, Landale 20, Holiday 18

 

Golden State Warriors – New Orleans Pelicans 109-114

Nagyot lépett előre a Pelicans. Mindkét csapat számára hatalmas jelentőséggel bírt ez az összecsapás, a hazaiak a jobb playin-helyezésért léptek pályára, míg a vendégek azért, hogy azt elkerülve egyenes ágon bejussanak a rájátszásba, és végül a Pelicans tette meg a nagy lépést a maga céljához. Noha bő három perccel a vége előtt még 109-97-re vezettek a vendégek, végül CJ McCollum nagy triplájára, illetve Stephen Curry kimaradó egyenlítő kísérletére is szükségük volt a végjátékban, mielőtt Trey Murphy III két büntetővel beállította a végeredményt. McCollum és Murphy összességében is remekelt, előbbi 28 ponttal, 5 lepattanóval és 5 gólpasszal, utóbbi 24 ponttal és 8 lepattanóval zárt, ráadásul 14/22 triplát is elsüllyesztettek ők ketten. Szükség is volt a jó dobóformájukra, mert Zion Williamson magához képest sokat rontott, 26 pontjához elhasznált 26 dobást, viszont mindezt igyekezett 6 labdaszerzéssel kompenzálni, és amikor az erőcsatár pályán volt, 15 ponttal múlták felül a Warriorst.

A második negyedben bukta el a Warriors. Sokkal jobban kezdték a meccset a hazaiak, az első negyedben elől-hátul működött a játékuk, ezzel 26-17-re húzták be a nyitó játékrészt, viszont a folytatásra egy másik Pelicans jött ki, egy 29-9-es futásra támaszkodva 45-22-re húzták be a következő 12 percet, így magabiztos előnnyel vonulhattak el a nagyszünetre. A második negyed közepétől kezdve már nem adták ki a kezükből a vezetést a vendégek, a Warriors minden felzárkózási kísérlete után ismét meg tudtak lógni. Stephen Curry igyekezett ismét a hátára venni a csapatát, és rá azzal együtt sem lehetett panasz, hogy a végén nem tudott elegendő játékot megcsinálni, 33 ponttal és 7/13 triplával zárt, miközben Klay Thompson és Andrew Wiggins sem tudott kellően hatékony lenni, illetve Draymond Green úgy dupla-duplázott 12 lepattanóval és 11 gólpasszal, hogy egyszer sem nézett rá a gyűrűre, 0 mezőnykísérlettel zárt. A Warriors ezzel a vereséggel visszacsúszott a nyugati 10. helyig, már nem csupán a saját kezükben van a sorsuk.

A Warriors legjobb dobói: Curry 33/21, Thompson 19/9, Wiggins 18
A Pelicans legjobb dobói: McCollum 28/24, Williamson 26/3, Murphy III 24/18

 

Los Angeles Clippers – Utah Jazz 109-110

Csak átmozgatást kaptak a Clippers sztárjai. Ahogy a Mavericks, úgy a Clippers sem gondolta túl a negyedik-ötödik helyért folytatott versenyfutást, riválisukhoz képest csak annyiban közelítették meg máshogy a Jazz elleni meccset, hogy a még mindig sérült Kawhi Leonardöt leszámítva pályára kerültek a kulcsemberek, de Paul George, James Harden, Russell Westbrook és Ivica Zubac játékideje sem haladta meg a 10 percet. Nem is kellett jobban megfeszülniük, mert a Mavericks korábban kezdte a maga meccsét, így a saját meccsük közben kiderült már, hogy megelőzik őket, úgyhogy idővel ismét Bones Hyland (20 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz, 3 labdaszerzés) került előtérbe, és az sem számított, hogy a vége vereség lett Xavier Moon kimaradó meccsnyerő kísérlete után. A Jazznél is inkább a fiatalok kapták meg a lehetőséget, és ezzel leginkább Kenneth Lofton Jr. tudott élni, 27 ponttal, 9 lepattanóval és 8 gólpasszal jelentkezett, különösen a triplavonalon belül bizonyult tarthatatlannak, a Rockets elleni meccs után ismét tett azért, hogy valahol a következő szezonban is adjanak neki lehetőséget.

A Clippers legjobb dobói: Hyland 20/9, Coffey 16/9, George 10/6, Boston Jr. 10, Zubac 10
A Jazz legjobb dobói: Lofton Jr. 27, George 14/6, Juzang 12/6, Bazley 12/3, Horton-Tucker 12

 

Sacramneto Kings – Phoenix Suns 107-108

Beal extrája és Nurkic büntetője döntött. Mindkét csapat számára komoly téttel bírt ez az összecsapás, a Suns a hatodik hely eléréséért, a Kings a minél jobb playin-helyért küzdött, ugyanakkor nagyon sokáig úgy tűnt, hogy a hazaiak kézben tartják az összecsapást, többnyire ők vezettek, és volt már 16 pont is az előnyük. A Suns nagy hajrába kezdett a negyedik negyedben, Bradley Beal sorra csinálta meg a nagy játékokat, míg a Kings nem volt képes lezárni a meccset, 107-103-nál hiába volt négy esélyük is az előnyük növelésére, végül Beal labdát csent és kosarat szerzett. A Kings rossz sorozata ezt követően sem szakadt meg, De’Aaron Fox két dobást is elrontott az utolsó percben, miközben Kevin Durant kiegyenlített a büntetővonalról, és ugyan Grayson Allen vezetésért elengedett triplája sem ért célba, a lepattanóért úgy megharcolt Jusuf Nurkic Domantas Sabonisszal, hogy kapott két büntetőt 8,1 másodperccel az órán. A bosnyák az elsőt kihagyta, a másodikat viszont értékesítette, a Kings viszont dobásig sem jutott el az időkérés után, Beal kiütötte a labdát Fox kezéből, és ezt a játékvezetők nem látták szabálytalannak, így ezzel vége lett a meccsnek, hiába nem értett egyet a döntéssel a Kings irányítója, illetve Mike Brown sem.

Sabonis nem bírta végig. A Kings szokás szerint Sabonis köré szervezte a támadójátékát, aki az első három negyedben a dobásokat is agresszívan kereste, kilépett a triplavonalon túlra is, összességében nem a 25 ponttal, 12 lepattanóval és 9 gólpasszal záró centeren múlt a csapat győzelme, még ha a végjátékban neki is akadtak hibái. Fox (23 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz, 4 labdaszerzés) is sokoldalú volt, míg Keegan Murray (23 pont, 7 lepattanó, 3 labdaszerzés) a pálya széthúzásában játszott nagy szerepet, de hiába játszatta négy kezdőjét is bőven 40 perc felett Mike Brown, a túloldalon a 28 pontos Durant, valamint a 21/4/6-os meccset összerakó Devin Booker is hasonló terheket cipelt. A végén viszont az is kulcsfontosságú volt, hogy a Beal-Nurkic kettős kisebb terhelést kapott a mérkőzés korai szakaszában, előbbi ezt a negyedik negyedben 5/6 dobásból elért 12 ponttal, illetve több nagy védekezéssel hálálta meg, míg a center nem csupán a győztes büntetőt süllyesztette el, de abban is nagy szerepe volt, hogy Sabonis az utolsó játékrészben pont nélkül zárt. A Suns ezzel a sikerrel még mindig versenyben van a hatodik helyért nyugaton, míg a Kingsnél továbbra is az a kérdés, hogy hányadik kiemeltként kezdik a playint.

A Kings legjobb dobói: Sabonis 25/6, Murray 23/15, Fox 23/9
A Suns legjobb dobói: Durant 28/9, Booker 21/6, Beal 20/3

 

Az alapszakasz tabellája itt megtekinthető!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus