Ki-ki meccs Houstonban és Minnesotában, tíz mérkőzés hajnalban

Pályán többek között a Clippers, a Blazers, a Thunder, a Sixers és a Bucks is - íme a játéknap felvezetője. 

 

Charlotte Hornets - Atlanta Hawks 1:00

Az Atlanta back-to-backet játszik egy Miamiban aratott győzelem másnapján, de a találkozó fő apropója az, hogy ez a két csapat három napja találkozott és akkor győzni tudott a Hawks - a Charlotte-ot nagyon fűtheti a bosszú, hiszen az egy komoly pofon volt a gárdának. Kemba Walkerék azóta (pontosabban annak másnapján) hoztak egy bravúrgyőzelmet a Bucks ellen, most otthon játszhatnak és pihentebbek is, úgyhogy jó helyzetben vannak, a sérültjeikre sem lehet már panaszuk, minden adott ahhoz, hogy visszavágjanak a mostani vendégeknek - viszont John Collinsék olyan stabilak voltak egymás után kétszer, hogy érdeklődve várhatjuk, képesek-e ezt huzamosabb ideig hozni.

Philadelphia 76ers - New York Knicks 1:00

Természetesen kötelező mérkőzés a Sixers számára, hiszen amellett, hogy tehetségben és kitűzött célokban is nagy a különbség Ben Simmonsék javára, a hazai pálya előnyeit is élvezhetik és két teljes napot pihenhettek, míg a New York back-to-back érkezik meg a meccsre. Ami az eredményeket illeti, többé-kevésbé rendben van a Philly, de a mutatott játék még mindig nem az igazi, legutóbb Brooklynban is Jimmy Butler utolsó másodperces triplája kellett a győzelemhez, a védekezésük pedig egészen botrányos - ha ezen nem tudnak javítani, akkor most is szenvedni fognak, ráadásul a publikum legutóbb is kifütyülte őket, úgyhogy mindenképpen fejlődniük kell. A Knicks nincs rossz formában, három elég "hangos" győzelem után előző este szoros meccsen kikapott Detroitban, de ez mással is megesett már és ha a Sixers nem tud bekeményíteni hátul, akkor bizony most is nagyon meleg lehet a pite a hazaiaknak. 

Brooklyn Nets - Utah Jazz 1:30

Mindkét csapat adós a jó eredményekkel mostanság, a Nets és a Jazz is egy-egy meccset nyert az előző ötből és ez főleg a Utah oldaláról "gáz" - sokkal nagyobb dolgokat vártunk/reméltünk ettől a csapattól, mint a jelenlegi 9-12-es mérleg. Donovan Mitchell sérülése nyilván nem jött jól, de az indianai kiütéses vereség ennyivel nem magyarázható, főleg nem a korábbiak tükrében és a Kings elleni sikerben is benne volt a Sacramento fárasztó back-to-backje - meglátjuk, hogy képes-e összeszedni magát a társaság. A Brooklynnál LeVert kiesése óta borultak fel a dolgok, az előző három meccsüket elvesztették, de "agyon" egyszer sem verték őket, sőt, egyetlen másodpercen múlt, hogy legyőzzék a Phillyt. Az a támadójáték most is kelleni fog nekik a sikerhez, ha a periméterről érkeznek a pontok, akkor jó esélyeik lehetnek - igaz, a hírek szerint Mitchell közben visszatérhet a Jazznél. 

Houston Rockets - Dallas Mavericks 2:00

Az alapszakasz negyedéhez közeledve ott tartunk, hogy a Dallasnak jelenleg jobb mérlege van, mint a Rocketsnek, ezen pedig megint illik elgondolnia Mike D'Antoninak - amikor már egy tízmeccses minta volt arra, hogy összekapták magukat, ismét belefutottak egy 0-3-as idegenbeli túrába, elrontott rotációkba és James Harden nagyobbnál nagyobb  teljesítményei ellenére két hosszabbítást is elvesztettek. A Mavericks a szoros memphisi vereség óta megverte a Brooklynt és a Bostont, továbbra is nagyon jó ritmusban támadnak és parádésan dobnak Luka Doncicék, ha pedig ez a ritmus most is meglesz, az sok lehet az egy-egyező Houstonnak - Capeláéknál elsősorban a védekezést kellene visszatenni arra a polcra, ahol a vereségszéria előtt volt, ha ez nem megy, akkor most is könnyen bajba kerülhetnek. A sérülések azért okozhatnak zavart, Doncic betegség miatt nem edzett, Dennis Smith Jr. játéka a csuklója miatt kérdéses, míg a túloldalon Chris Paul és Gerald Green is kieshet - előbbi hamstring-, utóbbi bokasérüléssel. 

Milwaukee Bucks - Chicago Bulls 2:00

Ezt a meccset természetesen muszáj lenne hoznia a Bucksnak, de a Phoenix elleni és a charlotte-i vereség ismét jelezte a napokban, hogy ez a Milwaukee még nem tudja "végigdarálni" úgy az ilyen meccseket, mint például a Toronto - most is az lesz a kulcs, hogy kellően éles és "gyilkos" lesz-e a gárda, mert saját bevallásuk szerint is ezzel vannak gondjaik. A Bulls a Suns elleni siker óta megint kikapott egymás után háromszor, de legutóbb egyetlen dobáson múlt, hogy nem fogta meg a Spurst, úgyhogy leírni egyáltalán nem lehet, egy tompább, lazább meccs nem nagyon fér bele a Milwaukee részéről. A vendégeknél egyébként Lauri Markkanen már "fullba nyomja az edzést", de még valószínűleg nem játszhat, a Dunn-Valentine-Portis trió továbbra sem bevethető, míg a Bucksnál már Ersan Ilyasova is játékra alkalmas állapotban van. 

Minnesota Timberwolves - San Antonio Spurs 2:00

A Minny jó passzban van, az előző három meccsét megnyerte, ebből kettőt idegenben és összességében az elmúlt nyolc találkozójából hatot behúzott, ha pedig ezt is megnyeri, akkor eléri az 50%-ot - ráadásul a közvetlen riválisnak számító Spurs ellen, hazai pályán teheti meg mindezt. A texasiak továbbra is kissé "lehetőségmaximalizálók", az eredményük nagyrészt az ellenfél állapotától és napi játékától függ, legutóbb egy ponttal nyertek Chicagóban, de az eddigiek alapján most nem ők számítanak esélyesnek. A legnagyobb gond náluk még mindig a stabil védekezés hiánya, csak 22.-ek ebben ligaszinten, idegenben pedig mindössze 4-7-et hoztak eddig - a Murray-Walker-Gasol trióra nem számíthatnak, a Minnesotánál viszont minden fontos játékos bevethető és viszonylag jó formában is van.

New Orleans Pelicans - Washington Wizards 2:00

A csapatok négy napja találkoztak Washingtonban,  akkor tízpontos Wizards-győzelem született és a Pelicans azóta még egyszer kikapott, méghozzá otthon, a Celtics ellen, ami újabb komoly pofon volt számukra - eddig legalább hazai pályán remekeltek, de bár a 8-2-es mérleg most is jó, ez egy újabb figyelmeztető jel volt arra, hogy változtatniuk kell. Az ő zsinórban elszenvedett négy vereségükkel szemben a Wizards éppen mostanában kapta össze magát, a New Orleans után hosszabbításban megverték a Houstont is, támadásban nagyon eredményesek, lendületesek és bár Dwight Howard most sem játszhat, ez eddig sem jelentett nekik akadályt. Nyilván kérdés, hogy a small-balljuk hogyan néz majd ki Davis ellen, mert az említett előző meccsükön ő nem játszott, de nincs okuk túl nagy aggodalomra, a nyomás most abszolút a hazaiakon van. 

Oklahoma City Thunder - Cleveland Cavaliers 2:00

Három teljes napot pihenhetett a Denver elleni fájó vereség óta a Thunder, Russell Westbrook túlpörgését volt idő menedzselni és elmagyarázni mindenkinek, hogy mit kell tennie a győzelem érdekében, illetve arra is fel lehetett hívni a figyelmet, hogy ez a Cavs már nem az a Cavs, amelyet egyszer legyőztek idén. A vendégek zsinórban két győzelem után megszorították a Minnesotát is és most sem lehet őket félvállról venni, az OKC-nek mindenképpen a ligaelit védekezését kell előkapnia, hogy elvegye a Cleveland kedvét - Sextonékban túl sok kreativitás azért nincs, egy agresszív, fizikális periméter-védekezéssel meg lehet őket törni. Főleg ha belül Steven Adams lebirkózza Tristan Thompsont, mert a két center egyaránt jó passzban várhatja az ütközetet és nagyon sok múlhat azon, hogy melyik tudja elnyomni a másikat - új, meghatározó sérült egyik oldalon sincs, így összességében persze kötelező lenne a hazai győzelem. 

Portland Trail Blazers - Orlando Magic 4:00

Furcsa azt írni, hogy két rossz formában lévő csapat találkozik, mert mindkettő igen magas színvonalon és főleg a várakozások felett teljesített eddig, de mégis az a helyzet, hogy a Magic négyből háromszor, a Portland pedig zsinórban háromszor kikapott - igaz, a hazaiak a Bucks és a GSW ellen az idegenbeli túra végén, a Clippers ellen viszont már otthon maradtak alul. Az Orlando is hosszabb és nehéz kiránduláson van, a denveri vereség után megverték a Lakerst, majd kikaptak a Golden State-től, így érkeznek meg ide, ahol gyakorlatilag bármi elképzelhető. Bármelyik fél képes lehet akár egy magabiztos győzelemre is, a Magic játéka nagyon hatékony tud lenni, ha Nik Vucsevics szabadon alkothat, máredig Jusuf Nurkic lehet, hogy nem tud pályára lépni és ha ott is lesz, valószínűleg nem 100%-os vállal. "Cserébe" viszont a túloldalon Aaron Gordon nem teljesen egészséges, neki a háta fáj és szintén kérdéses a játéka. 

Los Angeles Clippers - Phoenix Suns 4:30

Nincs mese, kötelező meccs a Clippers számára, amely az előző 11 meccséből 9-et, azon belül 8-ból 7-et nyert, legutóbb Portlandből is győztesen távozott, a győzelmi arányt tekintve vezeti Nyugatot és otthon 8-1-es mérleget tud idén felmutatni - nincs olyan faktor, ami a liga jelenlegi legrosszabb mérlegével érkező Suns sikerét vetítené előre. A nyilvánvalóan komoly tudásbeli különbség mellett azt is érdemes figyelembe venni, hogy a Phoenix back-to-backet játszik, előző este a Pacers ellen szenvedett vereséget és összességében egyetlen egy meccset tudott eddig megnyerni a szezon során idegenben - kulcsfontosságú sérült nincs a Los Angelesnél, csak Luc Mbah a Moute fog hiányozni. 

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus