Kilenc mérkőzéssel folytatódik az NBA alapszakasza

Mutatjuk a játéknap felvezetőjét.

Washington Wizards - Detroit Pistons 01:00

A Washington csak fél meccsre van az Atlantától és a keleti tizedik helytől, így a változások ellenére még mindig bőven van esélye a gárdának a playinre, úgyhogy otthon nyernie kellene a ligautolsó ellen. Viszont azért a fővárosiak sem túl acélosak jelenleg, Beal nincs, Porzingis nem játszhat, több fontos játékosukat eladták, úgyhogy nehéz megjósolni, hogy képesek-e hozni egy ilyen mérkőzést. A Detroit kiszámíthatóbb valamivel, de zsinórban hétszer kapott ki, az utóbbi két meccsén 130 pont felett engedett aktuális ellenfelének, úgyhogy ez a kiszámítható most nem pozitív jelző. A meccs kimenetelét elsősorban a Wizards miatt nem lehet előrevetíteni, de csak a hazaiak számára van tét jelen pillanatban - túl nagy színvonalra és küzdelemre azért ne számítsunk.

 

Brooklyn Nets - Sacramento Kings 01:30

A Nets sorozatban tizenegy vereség után, ismét Kyrie Irving nélkül léphet pályára, viszont jó hír a hazaiak számára, hogy elvileg Seth Curry és Andre Drummond is bemutatkozhat új csapatában, sőt, a hírek szerint LaMarcus Aldridge is ott lehet majd a pályán - így minőségben és mennyiségben is erősödnek, meglátjuk, hogy ez elég lesz-e a hosszú negatív széria megállításához. A Kings összességében kettőt, egyébként pedig négyből hármat nyert, Domantas Sabonisék érkezése érezhetően megváltoztatott valamit a csapaton belül, így most ők is bizakodva léphetnek pályára, hiszen jobb formában vannak, mint aktuális ellenfelük és idén egyszer már meg is verték a Brooklynt. Náluk ugyan Jeremy Lamb játéka kérdéses, de így is adottak a húzóemberek, ha Foxék olyan lendülettel folytatják támadásban, ahogy az előző két találkozójukon játszottak, akkor bőven lehet is keresnivalójuk - persze azt nem tudjuk, hogy az új emberek mennyit dobnak a Nets játékán.

 

New York Knicks - Oklahoma City Thunder 01:30

A Knicks egy portlandi vereséggel zárta az összességében gyengére sikerült idegenbeli túrát, most otthon szeretné kicsit újragombolni a kabátot és jó szájízzel elmenni az AS-szünetre, mert jelenleg Kelet 12. helyén tanyázik a mindenképpen playoffba vágyó társulat. A Thunder zsinórban ötször kapott ki, de szinte csak jó csapatokkal találkozótt és egyikük ellen sem adta magát olcsón, főleg védekezésben tudott odacsapni és bár támadásban limitáltak voltak Dorték, de az akarat és a lelkesedés az említett jó csapatokat is komoly küzdelemre késztette. A Knicks jelenleg egyáltalán nem jó csapat, viszont tény, hogy természetesen Randle-ékben legalább a potenciál ott van a jobb támadójátékra, főleg otthon - ha ezt elő tudják húzni és egy jó dobóformával, harcos játékkal rukkolnak elő, akkor nekik áll a zászló, ha nem, akkor még az OKC ellen is megszenvedhetnek. 

 

Chicago Bulls - San Antonio Spurs 02:00

A Chicago sorozatban három győzelemmel stabilizálta magát, viszont már Zach LaVine-re sem számíthat, úgyhogy nincs könnyű helyzetben, de egyrészt a DeRozan-Vucsevics páros bombaformában van, másrészt White és Dosunmu is kitesz magáért, főleg támadásban. A Spurs négyből hármat nyert és magához képest kifejezetten jó formában van, szintén különösen támadásban játszik gördülékenyen a gárda, Dejounte Murray pedig még korábbi önmagához képest is feljebb tudott kapcsolni. Ezek után most egy látványos, sokpontos összecsapásra számíthatunk, nézzük hogy Murray-vel mi kezdenek White-ék, nézzük hogy Pöltl és Vucsevics mire megy egymással, nézzük hogy Keldon Johnsonék ellen is folytatja-e 30 pontos szériáját DeRozan - otthon nyilván a keleti első helyért harcoló Bulls az esélyesebb, de jelen pillanatban az egészségesebb San Antonióban is benne lehet a győzelem. 

 

Milwaukee Bucks - Portland Trail Blazers 02:00

A Portland a szétcserélés ellenére megnyerte az előző két mérkőzését és bár Eric Bledsoe-ra nem számíthat, de emiatt nem lehet teljességgel leírni - pedig alapvetően az esélyek egyértelműen a Bucks mellett szólnak. A címvédő három teljes napot pihenhetett, mióta legutóbb simán kikapott Phoenixben, de azt megelőzően remek formában volt, egészséges is volt a keret, most pedig ugyan Pat Connaughton kidőlt, de elvileg debütálhat a csapatban Serge Ibaka. Otthon nem nagyon lehetne kérdés Giannisék sikere, minden szempontból messze a szezont elengedő Blazers előtt járnak, hacsak nem alszanak bele teljesen a helyzetbe, akkor sima győzelmet kell aratniuk - de az előző két találkozón felülteljesítő Portland biztosan nem fogja magát könnyen adni...

 

New Orleans Pelicans - Toronto Raptors 02:00

A Raptors hosszú sikerszériája legutóbb megszakadt a Denver ellen, míg a Pelicans a maga jó időszaka óta kettőt bukott annak ellenére, hogy azon a két meccsen játszott, sőt, rögtön jól is játszott CJ McCollum. A Toronto természetesen jobb csapat, most teljesen egészséges a kerete és a legutóbbi egylabdás vereség ellenére hetek óta kiemelkedő formában van, míg a New Orleansnál azért még főleg a védekezést rendezni kell, hiába a McCollum-Ingram-Valanciunas trió. Pont persze bennük is van, főleg otthon, de jelenleg Pascal Siakam tarthatatlan formában van és a többiek is nagyon olajozottan, könnyedén játszanak, ha a Nuggets elleni vereség nem töri meg VanVleeték ritmusát, akkor vendégként is nekik áll a zászló - de azért a mostani Pelicans képes kellemetlenkedni, alibizés nem fog beleférni. 

 

Denver Nuggets - Orlando Magic 03:00

A bostoni vereség után Torontóban nagyon értékes győzelmet aratott a Denver és bár a Morris-Nnaji páros játéka kérdéses, de Nikola Jokicsék számára így is kötelező a győzelem ezen az estén, főleg hazai pályán. A Magicben néha benne van a bravúr, de az előző két meccsét a Jazz és a Suns ellen sansz nélkül vesztette el, ha kellő fordulatszámon pörög egy minőségi ellenfél, akkor arra nincs, nem is nagyon lehet válaszuk Cole Anthonyéknak. A kérdés így most is az, hogy a Nuggets milyen formát mutat, ha a tudásának megfelelően játszik a társaság, akkor nem hibázhat, ha döcög majd a gépezet, akkor szenvedősebb lehet az este Bartonék számára - akárhogy is, de blama lenne, ha most otthon kikapnának.

 

Utah Jazz - Houston Rockets 03:00

Itt a Jazz léphet pályára úgy, hogy kötelező nyernie, Mitchellék sorozatban ötször győztek és elindultak felfelé, míg a Rockets zsinórban négyet bukott és továbbra is az utolsó helyen áll Nyugaton. A hazaiaknál Gobert és Paschall játéka is kérdéses, Gayé pedig kizárt, de ez sem lehet akadály, az utóbbi találkozókon így is összekapták magukat, az öt meccs egyikén sem engedtek 104 pontnál többet az aktuális ellenfélnek, az utóbbi kettőn száz alatt tartották riválisaikat - ha ilyen koncentráltan folytatják, akkor nem lehet gondjuk most sem. A Houston képes extra napokra támadásban, de védekezésben még mindig a liga legrosszabbjai közé tartozik és nem is látni, hogy ez most mitől változna meg - ezzel együtt rögzítsük, hogy Tate-ék idén egyszer már nyertek ebben a csarnokban...

 

Los Angeles Clippers - Golden State Warriors 04:30

A Clippersre rájár a rúd, a csapat csere útján megszerezte Norman Powellt azért, hogy Paul George és Kawhi Leonard helyén legyen egy pontszerző, labdakezelő játékosa, erre két meccs után ő is megsérült és nem számíthatnak rá egy ideig. Tyronn Lue legénysége ezzel együtt legutóbb fontos ls értékes győzelmet aratott Dallasban, azzal a védekezéssel most is bőven lehet keresnivalója, különösen otthon, úgyhogy kíváncsian várjuk, hogy ezúttal is sikerül-e olyan agresszív, fizikális játékot kitenni a parkettre Reggie Jacksonéknak. A GSW a zsinórban kilenc győzelem után bukott kettőt, majd legutóbb egylabdás végjátékban gyűrte le a Lakerst, kicsit megtorpant, de Steph Curry javulgat, Klay Thompson a LAL ellen már All-Star önmagát idézte, úgyhogy vannak azért biztató dolgok náluk is. Idén eddig ebben a párosításban oda-vissza nyert a Warriors, de a Los Angeles most nem elveszett még Powell nélkül sem, ha úgy védekezik, mint Dallasban, azzal lesz esélye most is. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus