Kings-Warriors a Sport TV-n, a Milwaukee-t fogadja a Heat

Lezárul a Szezonközi Torna csoportköre: rendeznek Minnesota-OKC nyugati kiemelt rangadót, de pályára lép a Boston, a Dallas és a New York is - ez vár ránk hajnalban.

 

Boston Celtics - Chicago Bulls 01:30

Kötelező meccs a Boston számára, a Bulls csak 5-13-mal szerénykedik a keleti alsóházban, az előző négy meccsét elbukta, míg a Celtics ugyan szintén botlott egy-kettőt mostanában, de így is vezeti a konferenciát, otthon 7-1-ra áll (míg a Chicago idegenben 1-7-re), és teljesen más szintet képvisel, mint mostani ellenfele. A hazaiak dolgát a sérülések nehezítik, Porzingis ezúttal sem játszhat majd, és Holiday, valamint a betegséggel bajlódó White pályára lépése is erősen kérdéses, azért ha egyikük sem lesz, akkor elég nagy teher hárulhat a Tatum-Brown kettősre, de ez a Bulls jelenleg annyira "szürke", hogy így is a Mazzulla-legénység a favorit - a vendégeknél egyébként LaVine és Caruso nem 100%-os, kérdéses a játékuk. Ami a Szezonközi Tornát illeti, a Boston 2-1-gyel áll és a továbbjutásért küzd, míg a Bulls 0-3-mal már kiesett.

 

Brooklyn Nets - Toronto Raptors 01:30

Egyik csapat sincs rossz formában, a Nets több vereség után nyert otthon kettőt, a Heatet és az Atlantát is viszonylag egyértelműen verte meg, mindkétszer volt fantázia a támadójátékában, így 50%-ra javult, míg a Raptors négyből hármat nyert, mielőtt legutóbb szoros csatában elbukott a Cavsszel szemben. Jelenleg eléggé hasonló erők csatájáról beszélünk, a hazai pálya szól a Nets mellett, bár Simmons és Thomas továbbra sincs és Johnson játéka is erősen kérdéses, míg a Torontónál nem lesz érdemi hiányzó. A Nets 2-1-gyel még harcban van a csoportkörből való továbbjutásért a Szezonközi Tornán, a Raptors viszont 1-2-vel már kiesett.

 

Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks 01:30

A Cavaliers két vereség után legyőzte a Raptorst, míg a Hawks két győzelem után kikapott Bostonban, a hazaiak 9-8-cal, a vendégek pedig 8-8-cal érkeznek meg erre a találkozóra. Szoros küzdelmet várhatunk, és bár a Cleveland a jobb védekezése, keményebb játéka miatt esélyesebbnek tűnhet, de otthon egyelőre kevesebbet nyert, mint amennyit az Atlanta idegenben, úgyhogy nagyon nehéz jósolni. A Hawksnál Jalen Johnson nem játszhat, míg az ohióiaknál Wade és Jerome maródi, de a kulcs mindenképpen a védekezésük lesz, Mitchellékben azért nincs olyan igazán elsöprő tűzerő - viszont a palánk alatt hatékonyak Allenék, és ha ott stabilak lesznek, akkor lassítani tudják az Atlanta top ötös támadójátékát, és lesz keresnivalójuk. Ami a Szezonközi Tornát illeti, a Cavsnél lehet nagyobb motiváció a 2-1-es mérleg miatt, a Hawks ugyanis csak 1-2-vel áll.

 

Miami Heat - Milwaukee Bucks 01:30

Az idegenbeli túra kicsit lelassította a Miamit, két vereséggel zárta a kirándulást Erik Spoelstra csapata, és mindkét meccsen száz dobott pont alatt maradt, úgyhogy most nincs túl jó formában, kérdés, hogy mennyire tudnak felfrissülni a floridaiak azzal, hogy végre hazatérhettek a hosszú távollétet követően. A Bucks az eredmények terén jó formát fut, ott is van a Heat előtt a keleti élmezőnyben, de Wizardsok és Portlandek ellen is megszenved, a Bostontól kikapott nemrég, és a játék még mindig nem az igazi - viszont Antetokounmpo és Lillard egyénileg abszolút hozza, amit kell. A hazaiaknál a sérülések is kérdőjelesek, Herro biztosan nem játszik még, de Butler, Adebayo, Highsmith és Duncan Robinson is "game time decision" hivatalosan, míg a Milwaukee oldalán Crowder dőlt ki, és Middleton az, akivel nem lehet tutibiztosan számolni, csak kérdőjelesen. Első egymás elleni meccsüket megnyerte a Bucks, de az már egy hónapja volt, azóta sok minden történt, meglátjuk, hogy melyik fél mennyire lesz most éles. A Milwaukee-nak a Szezonközi Torna terén eddig hibátlan a mérlege, 3-0-ra áll, míg a Miami 2-1-gyel érkezik meg.

 

New York Knicks - Charlotte Hornets 01:30

Idén már kétszer találkoztak a felek, mindkétszer 120 pont felett dobott a Knicks és 110 alatt a Hornets, a realitás pedig most is valami hasonló lehet - otthon egyértelmű favorit a New York, amely ugyan kikapott két nyugati élcsapattól mostanság, de egyébként szépen halad előre. A Charlotte csak 5-10-re áll, a Boston elleni bravúrt leszámítva sok mindenbe nem kapaszkodhat mostanság, a Knicks elleni legutóbbi vereség is csak másfél hete volt még, Ball és Martin pedig továbbra sem bevethető - komoly bravúr lenne, ha nyerni tudnának a vendégek. A New Yorknál egészséges a mag, és a Szezonközi Tornán is továbbjuhat még, hiszen egy győzelemmel 3-1-re javíthatná a mérlegét, bár papíron, matematikailag még az 1-2-es Hornets sem esett ki. 

 

Minnesota Timberwolves - Oklahoma City Thunder 02:00

Jelenleg ez számít Nyugat csúcsrangadójának, hiszen az első kiemelt fogadja a másodikat, úgyhogy komoly csatára, magas színvonalra számíthatunk. A Minnesota már nem hibátlan otthon a Sacto elleni vereség óta, legutóbb viszont simán megverte a Memphist, míg a Thunder szép sikersorozata a Sixers elleni rangadón szakadt meg néhány nappal ezelőtt - azóta viszont volt idő pihenni, hiszen nem kellett újabb meccset játszani. Támadásban egyelőre az OKC muzsikál jobban (top5 körül, a Wolves a top10-et karcolja alulról), védekezésben viszont Rudy Gobert-ék a liga legjobbjai eddig, úgyhogy bár a Thunder sem rossz hátul, de mindenképpen kulcskérdés lesz, hogy SGA mire megy Conley ellen, és hogy a Minny mennyire tudja levédekezni a festéket. A vendégek 100%-os kerettel állhatnak ki, Josh Giddey továbbra is ott lesz a parketten, míg a hazaiaknál McDaniels a tartós sérült, a többi alapemberre számíthatnak. Az OKC egyébként a Szezonközi Tornától már biztosan búcsúzik, a 2-1-es Wolves viszont még továbbjuthat.

 

Dallas Mavericks - Houston Rockets 02:30

A Mavs gyenge formában van, négyből hármat bukott, rangadókat veszített el riválisokkal szemben is, míg a Rockets például legutóbb megverte otthon a Denvert - igaz, idegenben továbbra is nyeretlen, csak 0-5-re áll a gárda, ez pedig most is meghatározó faktor lehet. A Dallas alapvetően jobb csapat, de jelenleg csak egy mérkőzéssel áll jobban az állami riválisnál, és a jó kezdés óta a játék azért eléggé akadozik - támadásban a Doncic-Irving show miatt top5-top10 között mozognak, védekezésben viszont a legrosszabb hét-nyolc csapat között tanyáznak. A Houston ellenben egyelőre ligaelit védekezésre képes Sengün vezetésével, ott a kérdés sokkal inkább a dobóforma és a döntéshozatal támadásban - rutinosabb és jobb a Dallas, de ha jó napot fognak ki a vendégek, akkor nem lesz könnyű dolguk Doncicéknak. Ugyanakkor a Rocketsnél Thompson biztosan nem játszik, VanVleet, Tate, Brooks és Eason játéka pedig kérdéses - rájuk azért nagy szükség lenne. Érdekesség egyébként, hogy a Mavs már kiesett a tornáról, a Houston pedig 2-1-gyel még a továbbjutásért harcol...

 

Sacramento Kings - Golden State Warriors 04:00 (Sport 1)

A szezon során már harmadszor találkoznak a felek, eddig oda-vissza a Warriors nyert, de összességében mégis a Kings áll jobban: Sabonisék 9-6-os mérleget hoztak össze, otthon pedig csak egy vereségük van eddig, míg a GSW egy pocsék időszakkal 8-9-re romlott, és a két szoros hazai siker sem tudta egyelőre kezelni a gondokat. Draymond Green már játszhat, hiányzójuk nincs, idegenben 5-3 a mérlegük, papíron nincsenek rossz helyzetben, de gyenge közepes támadójátékuk kevés lehet az eredményesen rohanó és remek ritmusban játszó Foxékkal szemben. A hazaiaknál Keegan Murray játéka nem biztos, de akár vele, akár nélküle, biztosan egy izgalmas, parázs meccsre van kilátás, hiszen a felek a tavalyi PO-ban is nagyot küzdöttek egymással, az előszezonban is találkoztak, és már ebben az alapszakaszban is van múltjuk - nagy riválisok lettek, meglátjuk, hogy Curry és Fox csatája hogyan alakul, illetve hogy Sabonisszal mihez kezdenek Looney-ék. Ami a tornát illeti: a Sacto 3-0-lal, a GSW 2-1-gyel kezdi meg az estét.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus