Kínos betli a Buckstól, nyert a GSW és a Wolves

Klay Thompson a padról érkezve dobott 35 pontot, a Minnesota nem izzadt meg Portlandben, a Milwaukee pedig az alsóházi Memphistől is vereséget szenvedett az All-Star előtti utolsó NBA-játéknapon.

Memphis Grizzlies - Milwaukee Bucks 113-110

Ez már Riversnek is sok. Ugyan pár napja úgy tűnt, hogy valami végre megmozdult Milwaukee-ban, javulni látszott a védekezésük, legyőzték a Denvert, de azóta megint bajba kerültek, előbb óriási verést kaptak a Miamitól, most pedig az összesen hat csapatot megelőző, B kerettel kiálló Memphistől is vereséget szenvedtek. Semmi energia, semmi komolyabb koncentráció nem látszott a társaságon, és ez akkor sem változott, amikor egyértelművé vált, hogy oda kellene tenniük magukat az újabb kínos betli elkerüléséért. Az utolsó negyedben aztán húsz pont alatt tartották a Grizzliest, de cserébe ők sem nagyon találtak a gyűrűbe, és 46 másodperccel a vége előtt még 113-104 állt az eredményjelzőn - Malik Beasley két triplájával ugyan a végeredményt szorossá tették, de ez nem osztott, nem szorzott. A mérkőzés után már Doc Rivers is tett egy kiszólást, úgy fogalmazott, hogy néhány játékosa itt volt a meccsen, de többen is a pihenőjüket töltötték már fejben. Az edzőváltás óta összesen három meccset nyert a gárda, és zuhanórepülésben van, a szünet alatt muszáj lesz rendezniük a soraikat, különben nagyon kínossá válhat számukra az egész helyzet...

Élt az eséllyel a Memphis. A hazaiak ezúttal is rendkívül tartalékos összeállításban léptek pályára, de nem törődtek ezzel, csak azzal, hogy a lehető legpontosabban le tudják játszani a játékaikat és befejezni a támadásaikat. Ezek nem mindig sikerültek, de a Bucks újabb és újabb lehetőségeket adott, mert Lillardék is össze-vissza támadtak, rengeteg rossz, átgondolatlan dobást vállaltak, ami időt, lehetőséget és önbizalmat adott a vendéglátónak, amely az egál első félidő után a harmadik negyedben belendült és 75% feletti hatékonysággal célzott a játékrész során. Ezzel sikerült meglógni, a Milwaukee pedig nem tudott érdemben reagálni, hiába dobott 35 pontot 12/15-ös mezőnyözéssel és osztott ki 12 gólpasszt Giannis Antetokounmpo, a Bucks gépezete továbbra is defektes maradt, ami nem fogható csak Khris Middleton hiányára. A Grizzliesnél Ziaire Williams (27 pont, 4/7 tripla), GG Jackson (27 pont, 6/10 tripla) és Vince Williams Jr. (18-12-7) volt a főkolompos, csapatként pedig 53%-kal mezőnyöztek és kiosztottak 30 gólpasszt, abszolút felülmúlták a várakozásokat. A Milwaukee várakozásait mindenképpen...

A Grizzlies legjobb dobói: Z. Williams 27/12, GG Jackson 27/18, V. Williams Jr. 18
A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 35, Lillard 24/9, Portis 15/3

 

Utah Jazz - Golden State Warriors 137-140

Thompsonnak jót tett a kispad. Újoncszezonja óta először érkezett a kispadról teljesen egészségesen Klay Thompson, akinek a szerepcsökkentése az utóbbi időben többször is felmerült már. A korábbi All-Star viszont tűzbe jött attól, hogy a második sorban kapott helyet, és a GSW legjobbjaként játszotta le az estét: 28 játékperc alatt borzasztó agresszívnek és motiváltnak tűnt, 22 dobásba állt bele, és végül szezoncsúcsot jelentő 35 pontot szórt 7/13 triplával - róla szólt a találkozó. Mellette Draymond Green (23-5-5, plusz 4 labdaszerzés és 2 blokk) és Andrew Wiggins (19 pont, 7 lepattanó, 3/4 tripla) is a jobbik arcát mutatta a back-to-back második felén, Steph Curry háttérbe húzódott (16 pont 14 dobásból, 10 gólpassz), és a Thompson helyén kezdő újonc, Brandin Podziemski (13 pont, 6 lepattanó, 8 gólpassz) is remekül illett a rendszerbe. A GSW az eladott labdákból kapott rengeteg pont ellenére így megint nyerni tudott, négy nap alatt másodszor is eljutott 20 bedobott tripláig a Jazz ellen, viszont bár a 48-32-re nyert második negyed után úgy tűnt, hogy nincs miről beszélni, de a Jazz még visszajött és szorossá tette a végét. A negyedik játékrészben 18 ponttal vezettek a vendégek, de túl korán dőltek hátra, a Utah egy nagy futással megérkezett, majd 138-137-nél Lauri Markkanen dobhatott a vezetésért - az viszont kimaradt, Curry elsüllyesztett két clutch büntetőt két másodpercnél, Collin Sexton utolsó hármasa pedig lejött a gyűrűről, úgyhogy megnyerte a meccset a Warriors.

Támadásban a Jazz sem volt rossz. 22 triplát dobtak be a hazaiak, Collin Sexton (35 pont, 9 gólpassz), Keyonte George (33 pont, 6 gólpassz, 9/16 tripla) és Lauri Markkanen (20 pont, 14 lepattanó) mellett John Collins és Jordan Clarkson is igyekezett, és támadásban ők is hozták, amit kellett - a második negyedben kapott 48 pont jelentett olyan problémát, amiből csak a záró etapban tudtak kimászni. Ott visszajöttek a nagy hátrányból, egy dobásra voltak a sikertől, de a legfontosabb pillanatokban megint hibáztak, úgyhogy végül zsinórban négy vereséggel zárták az All-Star előtti időszakot. Ennél is nagyobb baj számukra az, hogy pont a GSW a 10., míg ők a 11. heleyn állnak, tehát éppen a playinbe jutás a tét egymás ellen, és négy napon belül kétszer is kikaptak a jelenlegi legnagyobb riválisuktól, amellyel egyrészt 2,5 meccses hátrányt szedtek össze vele szemben, másrészt 2-0-s hátrányban vannak az egymás elleni párharcban - nem jött jól nekik a halasztás, hiszen ezt a mérkőzést eredetileg egy hónapja rendezték volna, de akkor a Warriors Dejan Milojevics tragédiája miatt más időpontot kért.

A Jazz legjobb dobói: Sexton 35/9, George 33/27, Markkanen 20/12
A Warriors legjobb dobói: Thompson 35/21, Green 23/9, Wiggins 19/9

 

Portland Trail Blazers - Minnesota Timberwolves 91-128

Ez most sima lett. Két napja jóval szorosabb mérkőzést vívtak a felek, akkor Anthony Edwards 41 pontja is kellett a Minnesotának ahhoz, hogy érvényesítse a papírformát, ezen az estén viszont nem tudott gondot okozni a Portland: az első negyedet 44-14-re (!) nyerte meg a Wolves, onnantól nem volt miről beszélni. A második játékrész mondjuk nagyon bealvósra sikerült, a Blazers megfelezte a különbséget, de aztán a nagyszünetet követően rendezte a sorait a Minnesota és gond nélkül lehozta a találkozót, amit végül kiütéssel tudott megnyerni, A 30 játékperces határt csak Edwards lépte túl, aki dobott is 34 pontot 6 lepattanóval és 7 gólpasszal, rá ezúttal sem volt megoldásuk Jerami Grantéknek, de Karl-Anthony Towns (23 pont 13 dobásból, 8 lepattanó, 2 blokk) is jó számokkal zárt. Túl sokat nem tudunk elmondani az estéről, a Wolves úgy zárta az All-Star előtti időszakot, ahogy kellett, zsinórban negyedik sikere után pedig másfél meccses előnnyel vezeti Nyugatot, magabiztosan várhatja a folytatást.

A Trail Blazers legjobb dobói: Grant 20/6, Henderson 15, Camara 13/3
A Timberwolves legjobb dobói: Edwards 34/9, Towns 23/3, McDaniels 17/3

 

Az alapszakasz tabellája itt megtekinthető!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus