Kisöpörte a ligaelsőt a Minnesota, kikapott a Knicks és a Wizards is

Elbukott a Clippers, a Hawks, a Mavs és a Heat is, nyerni tudott viszont a Lakers, a Sixers, a Nuggets, valamint a Toronto.

Detroit Pistons - Atlanta Hawks 100-86

A Pistons játékosai tették a dolgukat. Azon túl, hogy keményen és agresszíven védekezett a Pistons, egyénileg senki sem hozott náluk extrát, de ezúttal ez is elég volt a győzelemhez. A Hawks az 1. negyedben vezetett utoljára, onnantól kezdve végig a hazaiak jártak előrébb, és helyenként 14-15 pontra duzzadt az előnyük, míg a véghajrában kétszer is meglett közte a 20 is. A hazaiaknál a kezdők is tették a dolgukat, Jerami Grant 18, Cory Joseph 15 pontot szórt, de a győzelmet a kispadjuknak köszönhetik, a Pistons második sora 44-22-re múlta felül a Hawks cseréit. Frank Jackson 18, Hamidou Diallo 14 ponttal szállt be, míg Isaiah Stewart (4 pont, 11 lepattanó, 4 blokk) a palánk alatti munkájával tűnt ki. Csapatszinten mindössze 9/26 triplát küldtek a helyére, de így is 47,6%-kal céloztak mezőnyből, amivel messze felülmúlták a Hawks 4/27-es triplamutatóját, valamint a 38,8%-os összhatékonyságát is.

Most ténylegesen hiányzott Trae Young. A Hawks sztárja már az előző két meccsen sem tudott pályára lépni, de azokat nélküle is megnyerték, a Pistons ellen viszont nagyon nagy szükségük lett volna még valakire, akiben van pont. Ezúttal ráadásul nemcsak Young hiányzott, hanem Lou Williams is, miközben azok sem hozták a legjobbjukat, akik lehetőséget kaptak. Bogdan Bogdanovics (17 pont, 7 lepattanó, 5 gólpassz) sorozatban 16. meccsén is eljutott legalább 10 pontig, ami holtversenyben pályafutása leghosszabb ilyen jellegű szériája, de ezúttal csak 7/19 dobása ért célba, közte 3/10 triplája. John Collins (14 pont, 8 lepattanó) és Kevin Huerter (15 pont) sem dobott rosszul, de mindketten kevés kísérletből dolgoztak, nem úgy a dupla-duplázó Clint Capela (12 pont, 15 lepattanó), aki 6/16-os mezőnymutatóval zárt. Brandon Goodwin (6 pont, 7 gólpassz) sem játszott jól, csak 3/14 dobása ült, de miatta most aggódhatnak a Hawks szurkolói, a mérkőzés hajrájában egy rossz leérkezés után tolókocsiban vitték le a pályáról, ráadásul Kevin Huerter is megsérült valamivel korábban.

A Pistons legjobb dobói: F. Jackson 18/9, Grant 18/3, Joseph 15/3
A Hawks legjobb dobói: Bogdanovics 17/9, Huerter 15/3, Collins 14

Orlando Magic - Los Angeles Lakers 103-114

Csak a végén kerekedett felül a Lakers. A vártnál sokkal nehezebben hozta a kötelezőt a Los Angeles, a tartalékos, fáradt Magic ugyanis 40 pontot dobott a második negyedben és még a záró etapnak is egypontos fórral mehetett neki. Ott azonban Ben McLemore back-to-back tripláival és Montrezl Harrell 2+1-ével kézbe vette a dolgokat a Lakers, megfordította a meccset és onnantól már nem is adta ki a kezéből a vezetést, fontos kosarakat dobott Horton-Tucker, majd Dennis Schrödernek is volt egy olyan 70 másodperce, amikor hét pontot dobott - az utolsó negyedet összességében uralták a vendégek, így bár elég döcögősen, de végül érvényesítették a papírformát. Egyénileg Schröder (21 pont, 10 gólpassz) emelhető ki igazán, de most már Anthony Davis is "alakul", 18 pontját 8/15 dobásból szedte össze, lekapott 8 lepattanót, de kiosztott 3 gólpasszt és 2 blokkot is. Az utóbbi 30 meccsből a 25. vereségét elszenvedő Magic pedig ugyan helytállt, de ezzel az eredménnyel már visszacsúszott Kelet utolsó helyére, nekik tényleg már csak a szezon vége lebeghet a szemük előtt. 

A Magic legjobb dobói: Okeke 18/9, Harris 17/6, Anthony 15/9
A Lakers legjobb dobói: Schröder 21/3, Davis 18/3, Harrell 18

Philadelphia 76ers - Oklahoma City Thunder 121-90

Itt nem volt mit nézni. Négy vereség után lesimázta ezt a meccset a Philly, a hazaiaknál végül Joel Embiid, Ben Simmons és Tobias Harris is vállalta a játékot, de túl sokat azért nem kellett dolgozniuk, a kezdőötös 21-25 percet töltött a pályán. Összességében eléggé olyan szaga volt ennek a derbinek, mint egy edzőmeccs, az OKC abszolút nem tudta megnehezíteni a takaréklángon érő Sixers dolgát - a nagyszünetben 15 pont volt közte, de 37-tel is vezetett már a Philly, mielőtt a végén kicsit szépítettek ezen a vendégek. Egyéni extrát senki nem hozott ilyen játékidő alatt, azt viszont emeljük ki, hogy a hazai alakulat 22 (!) labdaszerzést követett el, ami az egész NBA-t tekintve is szezoncsúcs, ezzel jelezték, hogy lezárták a rossz szériát és motiváltan várják az alapszakasz hajráját - az OKC közben zsinórban 14. vereségét könyvelhette el, amellyel beállította a franchise negatív csúcsát.

A 76ers legjobb dobói: Embiid 21/6, Simmons 12, Harris 11/3, Maxey 11/3
A Thunder legjobb dobói: Jemore 22/12, Bazley 14, Brown 11

Washington Wizards - San Antonio Spurs 143-146 - hosszabbítás után

A Wizards is megnyerhette volna. Rendkívül izgalmas hajrát hozott a Wizards és a Spurs csatája, a rendes játékidő utolsó 5 percében végig 3 ponton belül volt a két csapat, és mindkét oldalon több játékos is remekelt. Az utolsó percben DeMar DeRozan két kosarával fordítani tudott a Spurs, majd Bradley Beal egyenlítése után kimaradt DeRozan győztesnek szánt dobása, így jöhetett a hosszabbítás. A ráadás hasonló izgalmakat hozott, csak több kimaradt dobással, 69 másodperccel a vége előtt Keldon Johnson juttatta előnyhöz a vendégeket, ami után mindkét oldalon akadtak hibák, Russell Westbrook eladott labdával és rontott dobással is jelentkezett, a túloldalon pedig Dejounte Murray rontott dobást. Végül Mills 5 másodperccel a vége előtt állhatott oda a büntetővonalra, ahonnan nem hibázott, majd a túloldalon Bradley Beal már nem tudott egyenlíteni, így a Spurs örülhetett, míg a Wizards 8 meccses győzelmi sorozata megszakadt.

DeRozan örülhetett a sztárok közül. Ez a meccs nem a védekezésről szólt, mindkét csapat 53%-kal dobott mezőnyből, és ez nem egy kiváló számsort eredményezett. A hazaiaknál Bradley Beal 20/37 jó dobással jutott el 45 pontig, Russell Westbrook (22 pont, 13 lepattanó, 14 gólpassz) újabb strigulát húzhat a tripla-duplái sorába, bár ezúttal csak 9/26 dobása ért célba, de a 4. negyedben 14 ponttal és 5/9-es mezőnymutatóval, illetve 4 gólpasszal állt a Wizards élére, akiknél Alex Len (17 pont, 10 lepattanó) is jó munkát végzett a palánk alatt. A Spursnél szokás szerint DeMar DeRozan lépett elő vezérré, 37 pontját 12/23 dobásból és 13/13 büntetőből hozta össze, amihez hozzá tudott tenni 10 gólpasszt is, és a 4. negyedben 4/6 dobásból elért 9 ponttal, valamint 3 gólpasszal vezette csapatát. Mellette Dejounte Murray (25 pont, 17 lepattanó, 5 gólpassz, 3 labdaszerzés) is nagyszerű játékkal jelentkezett, de a 10/14 jó dobással 21 pontig jutó Keldon Johnson is kiemelendő, ahogyan a Spurs második sorát 17 ponttal húzó Rudy Gay is. A Spurs ezzel egymást követő 3. meccsét húzta be, legközelebb a Miami Heat ellen az lesz számukra a tét, hogy a szezon során először sorozatban 4 meccset tudjanak nyerni.

A Wizards legjobb dobói: Beal 45, Westbrook 22, Len 17/3
A Spurs legjobb dobói: DeRozan 37, Murray 25, Johnson 21

New York Knicks - Phoenix Suns 110-118

Remekül zárta a túrát a Suns. A Bucks-Sixers-Celtics-Nets-Knicks ötösfogathoz látogatott a Phoenix és végül 3-2-vel hozta le ezt a kirándulást, ami minimum megfelelő, főleg hogy most a liga legforróbb csapatát verte meg idegenben, egy back-to-back második felén. A vendégeken egy ideig érződött némi fáradtság a brooklyni vereség után és voltak már 15 pontos hátrányban is, de Devin Booker szerint nagyon meg akarták törni a New York szériáját és nekik ez most presztízsmeccs volt - a második félidőt már ők uralták, fordítottak és elöl-hátul érvényesítették a játékukat, addigra kimozogták a fáradtságot. A végén aztán jött Chris Paul és hét clutch ponttal végleg eldöntötte a csatát - 14,5 másodpercnél bombázta be az utolsó tripláját, ezzel állította be a végeredményt. CP3 (20 pont, 6 gólpassz, 2 blokk) mellett Mikal Bridges (21 pont, 3/6 tripla) és a teljes negyedik negyedet a pályán töltő Devin Booker (33 pont, 14/26 mezőnyből) is kitett magáért, a második félidei védekezésüók és összességében főleg az utolsó negyedük pedig abszolút dicséretet érdemel - jól hangoltak a következő rangadóra, most ugyanis a Clipperst fogadják majd szerdáról csütörtökre virradóra.

Vége. A Wizards mellett a New York nagy győzelmi sorozata is megszakadt ezen a játéknapon, pedig a zsinórban kilenc sikerből érkező hazaiak 18/25-tel kezdtek mezőnyből és 44-29-re vezettek, úgy tűnt, hogy átrohannak ellenfelükön. A lendület azonban itt elfogyott, a folytatásban már nem nagyon tudtak érvényesülni, főleg a védekezésük csúszott szét, ami nem szokott rájuk jellemző lenni - elöl 50% felett dobtak mezőnyből és 40% felett tripláztak, ezzel nem volt probléma. A negyedik negyedben aztán 94-93-as vezetésük után elkezdtek süllyedni és onnantól már egyértelműen a Suns diktált, a hajrában csak "kellemetlenkedni" tudtak Julius Randle-ék - hosszú idő után kaptak ki újra, de így is negyedikek Keleten, következőleg pedig a Chicagót fogadják. 

A Knicks legjobb dobói: Rose 22, Randle 18/9, Bullock 17/12, Barrett 17/9
A Suns legjobb dobói: Booker 33/3, Bridges 21/9, Paul 20/6

Toronto Raptors - Cleveland Cavaliers 112-96

Jól eloszlottak a terhek a Raptorsnál. Ezúttal remekül működött az a hazaiaknál, hogy mindenki megtalálta azt, amivel ezen az estén segíteni tudja a csapatát, és a korán beszedett 10 pontos hátrányuk után többnyire a Raptors járt előrébb. Kyle Lowry (9 pont, 5 lepattanó, 10 gólpassz) és Fred VanVleet (8 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz) sem találta a dobását, közös erővel 6/19-et hajítottak mezőnyből, illetve 2/11-et triplából, de nem is erőltették túl, inkább a mezőnymunkával foglalkoztak. A pontszerzés terhét ezúttal leginkább Pascal Siakam (25 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz) vette magára, de OG Anunoby (20 pont, 5 lepattanó) is jól termelt, noha 0/5-tel zárt a triplavonalon túlról. A kispadról Gary Trent Jr. hiányában Malachi Flynn (18 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz) hozott lendületet, így a Raptors javítani tudott a Knicks elleni veresége után, és egyetlen meccsre megközelítették a Spurs ellen kikapó, de még így is play-in helyen álló Wizardsot.

Megszakadt Garland sorozata. Noha sokáig meccsben volt Collin Sexton és Larry Nance Jr. nélkül is a Cavaliers, de támadásban nem teljesítettek elég jól, mindössze 43,4%-kal dobtak mezőnyből, miközben ellenfelük 54,4%-kal. Ezen sokat segíthetett volna Darius Garland, aki az előző 6 meccsén mindig elért legalább 20 pontot, most viszont 5/13 dobásból megállt 13 egységnél, bár ezt azért kiegészítette 10 gólpasszal. Cedi Osman (2/9) és Kevin Love (3/9) sem dobott jól, míg Isaac Okoro (20 pont, 6 lepattanó) csak a triplavonalon belülről tudott hatékonyan játszani, azon túlról 1/8-cal zárt. Rá azért így sem lehet nagyobb panasz, ahogyan Jarrett Allen (15 pont, 7 lepattanó) is jól tette a dolgát a palánkok alatt, de végül begyűjtötték az elmúlt 7 meccsükből a 6. vereségüket is a vendégek, és így már 6 meccsre vannak az utolsó play-in helytől.

A Raptors legjobb dobói: Siakam 25/6, Anunoby 20, Flynn 18/6
A Cavaliers legjobb dobói: Okoro 20/3, Allen 15, Garland 13/3

Miami Heat - Chicago Bulls 102-110

Most a Chicago volt a clutch csapat. A Bullsnak nem igazán feküdtek idén eddig a szoros végjátékok, ezúttal viszont nagyon éltek a vendégek és az alapvetően kiélezett mérkőzés utolsó öt percében dominálni tudtak. 97-97 után ugyanis 2/12-es mezőnymutatón tartották a Miamit, teljességgel levédekezték ellenfelüket, míg a túloldalon jóval hatékonyabban dolgoztak és végül ezt a clutch időszakot 13-5-re nyerték meg, ezzel a győzelmet is elvitték Floridából. Ennek alapját a centerpáros adta meg, Nik Vucsevics (24 pont, 11 lepattanó, 4/5 tripla) mellett ugyanis Daniel Theis (23 pont, 12 lepattanó, 5 gólpassz) is villogott a kezdőben, rájuk építve 51-34-re nyerték a lepattanózást, Theis pedig csak a negyedik negyedben 10 pontot és 7 lepattanót jegyzett, ott már abszolút az történt, amit ők akartak. A playinért hajtó gárdának óriási szüksége volt erre a sikerre és úgy tűnik, hogy Zach LaVine nélkül sikerült jó irányba állniuk, meglátjuk, hogy kitart-e ez a formájuk a folytatásban.

Jimmy Butler most is elégedetlen. A hazaiaknál Nunn, Herro, Oladipo és Iguodala sem állt rendelkezésre, Robinson pedig betegen próbálkozott meg a játékkal, de nem sokáig jutott, igazából rá sem számíthattak - ugyan Goran Dragic az előzetes hírekkel ellentétben ott volt a parketten, de így is elég tartalékos volt a Heat. Persze igyekeztek azért, Jimmy Butler (33 pont, 8 lepattanó, 5 gólpassz) és Bam Adebayo (23 pont, 6 lepattanó) mellé a 18 pontos Trevor Ariza is próbált felnőni, de pont a kinti dobóik hiányoztak, a festéket pedig a két centerrel jól sűrítette a Bulls, így a hazaiak 20% alatt tripláztak, ami nem férhetett bele. Butler szerint mégsem ez volt a probléma, a Miami vezére azt mondta, hogy megint ugyanaz történt velük, mint a teljes szezonban: nem védekeztek, csak dobálgattak és amíg ez ment, addig jól álltak, aztán amikor a végén kimaradtak a dobásaik, akkor kikaptak - elég lesújtó véleményt fogalmazott meg ismét. Ezzel továbbra is csak hetedikek Keleten és jelen állás szerint playint kell játszaniuk.

A Heat legjobb dobói: Butler 33, Adebayo 23, Ariza 18/12
A Bulls legjobb dobói: Vucsevics 24/12, Theis 23/3, White 17/6

Minnesota Timberwolves - Utah Jazz 105-104

Ez még nagyobb blama. Két napja otthon kikapott a Minnesotától a Utah, azt akkor egy rossz napként is fel lehetett fogni, de most itt volt a visszavágás ideje, amely helyett szörnyű játék és egy újabb vereség következett a ligaelső számára. A vendégeknél Ingles 3/14-et, Bogdanovic 1/11-et, Clarkson 5/20-at dobott mezőnyből, csapatszinten is 40% alatt maradtak, ami pedig a triplákat illeti, 16/57-tel zártak, ezzel sem voltak előrébb. A parádés kezdés (33-17) után jött a hidegzuhany, a nagyszünetben már hátrányban voltak, égtek 13 ponttal is, majd hiába kapaszkodtak fel a végén, az utolsó pillanatokban elkövettek egy szarvashibát, amellyel megint kikaptak. Először szerencséjük volt, Mike Conley kihagyott büntetője után övék lett a támadópattanó, az irányító pedig hat másodpercnél bedobott egy clutch kettest, ezzel vezettek 104-103-ra, ám az oldalvonali bedobásnál érthetetlenül elváltották magukat és D'Angelo Russellt teljesen üresen hagyták a festékben, aki megihatott egy kávét, elolvashatta a napi újságot és még mindig volt ideje feltenni egy kényelmes ziccert. Négy másodperccel az órán így megint a Minny vezetett, ezt a kihagyást pedig már nem tudta ellensúlyozni a Jazz, az utolsó támadásból dobásig sem jutott el a gárda - a back-to-back vereség elég váratlanul jött most, ráadásul a Suns egyetlen meccsre közelítette meg Gobert-éket.

3-0. A liga egyik leggyengébb mérlegével bíró csapata 3-0-val kisöpörte a listavezetőt az alapszakaszban, ez nem mindennapi esemény, márpedig a Minnesota most ezt hajtotta végre. Ezen az estén legalább olyan jó volt a gárda, mint legutóbb, most is fizikálisan, agresszíven védekezett (finoman szólva nem ezt szoktuk meg...), elrontotta a Jazz játékát, ez pedig rögtön meg is alapozta a sikert, hiszen támadásban teljes kerettel eddig sem volt sok gondjuk. D'Angelo Russell (27 pont, 12 gólpassz, 7/12 tripla) és Karl-Anthony Towns (21 pont, 11 lepattanó) most is hozta a szintet és a jó védekezés miatt az is belefért, hogy Ricky Rubio, valamint Anthony Edwards csendesebb legyen - a végén kellett a clutch játék, de ott is a helyén volt az eszük. Ez az első eset az NBA történetében, hogy egy 30% alatti csapat söpréssel viszi az alapszakasz-szériát egy 70% feletti csapat ellen, a Wolves pedig összességében hatból négyet, míg áprilisban tizenötből hetet nyert, ez a csapat most azért már nem 30% alatti a játékerőt tekintve. 

A Timberwolves legjobb dobói: Russell 27/21, Towns 21/3, Edwards 14/3, Hernangomez 14/6
A Jazz legjobb dobói: Conley 26/9, Gobert 18, Niang 14/12

New Orleans Pelicans - Los Angeles Clippers 120-103

Lapos volt a Clippers. Legalábbis így fogalmazott a vendégek sztárja, Paul George, aki szerint most minden szempontból maguk alatt teljesítettek, nem volt meg a ritmus, nem figyeltek egymásra és védekezésben, valamint támadásban is óriási kihagyásokkal, energia nélkül kosárlabdáztak. Maga George is messze elmaradt a megszokott szintjétől, 25 perc alatt kilenc pontot tett hozzá, ráadásul beszedett egy bokasérülést is, ami szintén nem segített - egyébként megint jó páran hiányoztak a Los Angelesnél, köztük Kawhi Leonard, de az utóbbi meccsekkel ellentétben most nem tudták mindezt energiával, agresszivitással ellensúlyozni. A harmatos teljesítmény miatt megint leszakadtak kicsit a Sunstól és nem közelítettek a Jazzhez sem, most viszont nagyon fel kell szívniuk magukat a phoenixi rangadóra...

Élet-halál a Pelsnek? Lonzo Ball fogalmazott úgy, hogy tudják, nagyjából a hátralévő összes meccsüket meg kell nyerniük, ha be akarnak jutni a playinbe és azt is tudják, hogy minden meccsen óriásit kell védekezniük - azt már csak mi tesszük hozzá, hogy négy meccs a hátrányuk és már csak tizenegy mérkőzést játszanak le, úgyhogy valóban nagyjából mindent nyerniük kellene. Az első lépést mindenesetre megtették, ezúttal a játék minden elemében élesebbnek, motiváltabbnak, erőszakosabbnak bizonyultak a magasabban jegyzett Clippersnél, 54%-kal dobtak mezőnyből, 52%-kal tripláztak, 50-34-re nyertek a festékből és 23-7-re a gyorsindításból szerzett pontok tekintetében, az történt, amit ők akartak. A 13 ponttal nyert első negyed után nem is forgott igazán veszélyben a sikerük, vezettek már 25-tel is, kézben tartották a dolgokat, most tényleg mindent jól csináltak - a kérdés az, hogy valóban képesek-e ezt tartani, következőleg például Denverbe látogatnak...

A Pelicans legjobb dobói: Williamson 23/3, Ball 18/9, Bledsoe 18/3
A Clippers legjobb dobói: Mann 17/6, Cousins 16, Morris 15/9

Denver Nuggets - Memphis Grizzlies 120-96

A végére sima lett. Egy hete egy végletekig kiélezett mérkőzést vívtak itt a felek és most bizonyos szempontból a Memphis állt jobban ahhoz képest, végül mégis meggyőző sikert könyvelhetett el a Denver. A hazaiaknál Michael Porter Jr. ezúttal nem csak dobott, de folyamatosan bontotta is a védelmet, végül összesen 31 pontot termelt, mellette Nikola Jokics sem okozott csalódást (24 pont, 15 lepattanó, 5 gólpassz), Aaron Gordon is hatékony volt és a védekezésükre is büszkék lehetnek: a periméteren teljesen elvették a Memphis dobásait, nagyon rossz triplázásba hajszolták bele őket. A mérkőzés azonban így sem dőlt el a negyedik negyedig, ugyan azt a játékrészt tízpontos előnnyel kezdhette a Nuggets, de még lehetett volna fantázia a Grizzliesben, csakhogy a Millsap-Dozier páros 12 pontjára nem érkezett válasz, ezzel a 12-0-s futással pedig végleg lezárult a derbi - innentől már nem lehetett kérdés, a Murray-Barton-Morris trió nélkül küzdő Denver csak két meccsre van a nyugati harmadik Clipperstől. 

Morant egyedül maradt. Előzetesen bőven volt esélye nyerni ezen a mérkőzésen a Memphisnek, hiszen Valanciunas, Jackson Jr. és Brooks is ott lehetett a pályán, de valamiért most mindhárman egyszerre voltak haloványak: Brooks és Jackson abszolút nem volt faktor, Valanciunas pedig teljesen elveszett Jokiccsal szemben, összesen három lepattanót tudott megszerezni. Mindezt tetézte a csapatszintű 4/32-es (12,5%) triplázás és már csak az a csoda, hogy a negyedik negyedig partiban, de legalábbis látótávolságon belül tudtak lenni - ezúttal nem nőttek fel ellenfelük szintjére, senki sem tudott segíteni Ja Morantnek. Az irányító azért igyekezett, bőven voltak látványos megoldásai, 10/15 dobással szórt be 27 pontot, valamint volt még 6 lepattanója és 6 gólpassza is, de ebben a harcban most egyedül maradt - most jöhet a napokban kétszer is legyőzött Portland elleni harmadik felvonás, ott javíthatnak. 

A Nuggets legjobb dobói: Porter Jr. 31/9, Jokics 24/6, Gordon 15/6
A Grizzlies legjobb dobói: Morant 27, Valanciunas 13, Jackson Jr. 10/3

Sacramento Kings - Dallas Mavericks 113-106

Nem volt jó a Dallas. Úgy tűnt, hogy talán ismét összeszedi magát a Mavericks, az előző mérkőzésein hozni tudta a győzelmet, most viszont ismét kifejezetten gyengén játszott Rick Carlisle alakulata és egy fáradtabb, papíron motiválatlan csapat ellen szenvedett újabb vereséget. Kristaps Porzingis ugyan nem játszott, de ez még önmagában nem magyarázza a dolgot, ezúttal az egész csapat tompának tűnt: rögtön egy 20-3-as Kings-vezetéssel indult a meccs, majd a második negyedben rohamoztak és közelítettek a vendégek, hogy a harmadik játékrészben sikerüljön végre átvenniük a vezetést. A szoros záró etapban azonban nem tudtak felülkerekedni, 94-94 után ismét a Sacto került fölénybe és közel nyolc perc alatt egy 15-7-et rohantak a hazaiak, amellyel kész tények elé állították a Dallast. A végjátékban már nem volt mit tenni, kulcsfontosságú dobásokat hibáztak a vendégek, így pedig nem tudtak közelebb jönni, maradt a vereség - most Luka Doncic sem játszott jól, az egész csapat döcögött, úgyhogy hirtelen megint 2,5 meccs a hátrányuk a Lakersszel szemben. 

Fox nélkül nyert a Kings. Legjobb játékosát nélkülözte a hazai csapat ezen a mérkőzésen is, azonban a társak megoldották a helyzetet és szoros küzdelemben kiharcolták a győzelmet. Tyrese Haliburton most nem dobott jól, de szétosztott 10 gólpasszt, Buddy Hield 16 ponttal, 5 gólpasszal és egy clutch triplával jelentkezett, RIchaun Holmes büntette Porzingis hiányát (24 pont, 6 lepattanó, 2 blokk alig 25 perc alatt), Harrison Barnes pedig 24 perc alatt dobott 19 pontot. Ezúttal a kispad is hasznosnak bizonyult, csapatszinten 50% felett dobtak mezőnyből és 45%-kal tripláztak, a negyedik negyedben pedig "váratlanul" elkezdtek védekezni is, ott percekig limitálták a Dallast, ami végül elégnek bizonyult a sikerhez - Luke Walton vezetőedző egyébként a lepattanózást emelte ki, szerinte ritkán csinálták ezt ilyen jól a hátvédek és a wingek révén, ez volt most a kulcs. 

A Kings legjobb dobói: Holmes 24, Barnes 19/9, Hield 16/12
A Mavericks legjobb dobói: Doncic 24/12, Hardaway Jr. 19/9, Burke 19/9

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus