Kiütéses győzelemmel egyenlített a Celtics

Joel Embiid visszatérése sem tudta megállítani a bostoni úthengert, sima győzelemmel egalizált a keleti második kiemelt. 

 

Boston Celtics - Philadelphia 76ers 121-87

Kiütéssel válaszolt a Boston. Az első mérkőzést legutóbb csúnyán elrontotta a Celtics, és azonnal elbukta a pályaelőnyt, így most kötelező volt nyernie - ezt pedig nagyobb gond nélkül meg is tette Joe Mazzulla alakulata, az utolsó másfél negyedben valósággal földbe taposta ellenfelét. A szorosan induló összecsapáson az első negyed hajrájában tudott 6-8 ponttal meglógni a Boston, majd hamar lett közte tíz, és innentől sokáig 5-12 egység között mozgott a távolság - végleg lerázni nem tudta magáról a Sixerst a vendéglátó, de azért érezhető volt, hogy jobban játszik. A harmadik negyed elején, vagy inkább közepén viszont elrohant a meccsel a Celtics: 61-54 után előbb egy 7-0-t futott a gárda, majd egy 24-8-as (!) rohammal dűlőre vitte a dolgot - a játékrészt 35-16-ra nyerték Horfordék, és ennek közepén világossá vált, hogy mi lesz az este vége. Onnantól már csak a számszerű végeredmény volt a kérdés, mindkét edző ürítette a kispadot közte harmincnál, de a Philly ezt követően sem tudott igazán közelebb zárkózni, úgyhogy a Boston abszolút kiszolgálta a közönségét is. A kevesebb játékperc miatt nagy egyéni extrát nem tudunk kiemelni, de a 25 pontos Jaylen Brown mellett a 6/10 triplás Malcolm Brogdont azért említsük meg, ő kulcsszerepet vállalt a meccsdöntő periódusban is - érdekesség, hogy úgy nyert 121-87-re a Celtics, hogy a faultgondok miatt (is) csak 19 percet játszó Jayson Tatum alig 1/7-et (!) dobott mezőnyből, kis túlzással nélküle verték agyon a riválist. Végül amit kellett, azt megtették, győztek, méghozzá impresszíven, úgyhogy jó mentális helyzetben utazhatnak el Philadelphiába, de ott azért más jellegű összecsapásokra számíthatnak - viszont ha kettőből egyet elhoznak, azzal már ki is javítják a legutóbbi hibájukat.

Embiid visszatért, de nem segített. Az első meccset kihagyta, ezen az estén viszont játékra jelentkezett a friss MVP, túl nagy hatása azonban nem volt az eredményre: ugyan kiosztott 5 blokkot is, de így sem tudta összerakni a Sixers védekezését, támadásban pedig passzívnak bizonyult, végül alig kilenc dobást vállalt, és 15 ponttal, 3 lepattanóval, gólpassz nélkül zárt. Ami ennél nagyobb baj, hogy vele megborult a legutóbb működő rendszer is, James Harden például 2/14-et dobott mezőnyből és 0/6-ot távolról, csapatszinten 40% alatt maradt a dobóteljesítményük, és a 6/30 tripla, valamint főleg a kollektíven szétosztott 13 gólpassz is jelzi azt, hogy mennyire nem találták a ritmust. Két és fél negyeden keresztül így is benne volt a pakliban, hogy felfelé mozdulnak el és szoros lesz a vége, de a Celtics sebességváltása után összeomlottak - baj nincs, az 1-1 még mindig jó eredmény számukra, a hazai mérkőzésekre viszont sokkal-sokkal agresszívebb, motiváltabb játékkal kell majd kifutniuk.

A Celtics legjobb dobói: Brown 25/9, Brogdon 23/18, Smart 15/3, White 15/9
A 76ers legjobb dobói: Harris 16/6, Embiid 15, Maxey 13/3

A párharc állása: 1-1.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus