Kötelező egyenlítés előtt a Celtics

A Heat már elvette a pályelőnyt, most nem hibázhat a Boston: ez várható a keleti döntő második mérkőzésétől.

Boston Celtics - Miami Heat 02:30 (Sport 1)

Az első mérkőzést némi meglepetésre meg tudta nyerni a Miami, így azonnal elvette a Celtics pályaelőnyét, emiatt a vendéglátónak most kötelező javítania és egyenlítenie - a Bostonon lesz a nyomás, a Heat pedig ha nem is dőlhet hátra, de kisebb teher alatt léphet pályára. 

Azt azért tegyük hozzá, hogy a Celtics alapvetően megcsinálta az első mérkőzésen, amit kellett, de egyrészt a végjátékban és az egész negyedik negyedben nagyon kellett volna bármi hasznos dolog Jayson Tatumtól, másrészt pedig a Heat folytatta a playoffja nagy részére jellemző extra dobóformát. Amíg ez így marad, addig bármire képesek lehetnek a floridaiak, és bár ha a dobások minőségét vetjük össze a mezőnyszázalékokkal, akkor tényleg kiemelkedően extra formát mutattak Strusék, de a Milwaukee ellen is így kezdtek, aztán a széria későbbi részében is hasonlóan folytatták, és azóta sem nagyon vesznek vissza. A határtalan önbizalom nagyon érződik a kiegészítőkön, és bár számíthatunk arra, hogy egyszerűen kihűl a kezük, de ez egyelőre nem nagyon akart megtörténni.

A Boston feladata az, hogy megtörje ezt az önbizalmat, taktikailag viszont nem nagyon kell változtatnia a legutóbbihoz képest: az elváltós védekezéssel szépen felőrölheti Butlert, Adebayót és továbbra is nehéz dobásokra késztetheti a kiegészítőket, támadásban pedig továbbra is nagy energiával kell támadni a festéket - ha ezek megvannak, nem fagynak le a negyedik negyedben, és jobban vigyáznak a labdára, akkor minden további nélkül nyerhetnek. A fizikalitást és a keménységet azért feljebb kell csavarni, de erről beszéltek is a játékosok az első mérkőzés után, várhatóan most ezzel nem lesz gond - ha ezt és a Heat valamivel kényelmesebb helyzetét összevetjük, akkor most akár egy simább bostoni siker is benne van a pakliban, ahogy az első körben a Bucks is meggyőző játékkal válaszolt az első vereségre.

De ezt a Heatet leírni nem lehet, ennyit feltétlenül bizonyított már ebben a rájátszásban is Erik Spoelstra csapata

A párharc állása: 1-0 a Heat javára.

A mérkőzéshez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus