Kötelező előtt a Lakers, idegenben meccsel a Philly

21:30-kor kezdődik a mai NBA-játéknap, nézzük, hogy mit várhatunk az egyes mérkőzésektől. 

 

New Orleans Pelicans - Orlando Magic 21:30

Zsinórban tizenegy vereség után finoman szólva is fontos lenne egy esetleges győzelem a New Orleans számára, de bár a Magic is kikapott zsinórban háromszor, a vendégek mégis jóval esélyesebbek, még idegenben is. Aaron Gordonék sokkal jobban védekeznek és sokkal több tartás van bennük, a három vereség a Bucks-Lakers-Rockets trió ellen érkezett, ráadásul van esély arra is, hogy visszakapják Nik Vucsevicset - a center jó ideje sérült, de most kérdésesre javult az állapota, elképzelhető, hogy már most visszatérhet. A hazai győzelemhez kiemelkedő dobóforma és váratlanul jó éleshelyzet-megoldás kell, egyébként a stabilabb, rutinosabb Orlando felé billenhet a mérleg nyelve.

Indiana Pacers - Charlotte Hornets 23:00

Mindkét csapat jó formában van, a Hornets sorozatban hármat nyert, ebből kettőt idegenben, míg a Pacers tízből hét sikernél tart, nemrég pedig a Bostont is megverte - otthon különösen magabiztos a társaság, úgyhogy izgalmas találkozóra van kilátás. Alapvetően azért jobb csapat az Indiana, de a Charlotte-nál Devonte' Graham akkorát fejlődött, hogy bármire képes lehet vele a gárda, ha ülnek a tripláik, akkor bárkit képesek elkapni, akár az Indyt is - igaz, a Pacersnél azért több a fegyver, jók a magasemberek, a benti játékosok is, kiválóan képesek lepattanózni és sokkal jobban védekeznek, hiszen ők top10-esek ezen a téren, a Hornets viszont a liga alsó részéhez tartozik. Ez és a hazai pálya most is döntő lehet, de a Charlotte helyzete közel sem reménytelen, megvannak a fegyverei a győzelemhez.

Atlanta Hawks - Los Angeles Lakers 00:00

Természetesen abszolút kötelező nyernie a Lakersnek, zsinórban 13 idegenbeli mérkőzést nyertek meg LeBron Jamesék, kirobbanó formában vannak, legutóbb Miamiban is nyertek, úgyhogy minden mellettük szól. A Hawks egészen más szintet képvisel, mostanában volt egy-két jobb meccsük, de hacsak nem fognak ki abszolút ihletett napot, miközben a LAL nem játszik magához képest rendkívül rosszul, akkor nem lehet kérdés a végeredmény. A vendégeknél azért vannak sérültek, James könyöke sem teljesen egészséges, Kyle Kuzma pedig biztosan ki is hagyja ezt a meccset, de ez önmagában nem okozhat megoldhatatlan gondot a nyugati listavezető számára.

Brooklyn Nets - Philadelphia 76ers 00:00

A Nets egy "sűrű" back-to-backet játszik, kevesebb mint 24 órával a torontói vereség után, úgyhogy bár otthon meccselhet a gárda, de nem lesz könnyű helyzetben - főleg, hogy a Philly viszont kifejezetten jó formában van, tízből kilencet nyert, Bostonban pedig az idegenbeli mumust is elkezdte lerázni magáról. A vendégként elért gyenge eredménysor azért még mindig ott van kicsit Joel Embiidéken, ráadásul Al Horford játéka most is kérdéses, igaz, az utóbbi két mérkőzést nélküle is meg tudták oldani. Ha ebben a formában, ilyen védekezéssel folytatják, akkor frissebben abszolút esélyesebbek, itt a fő kérdés az, hogy idegenben is képesek-e ismét érvényesíteni a várható erőfölényüket - ha mondjuk Ben Simmons, vagy Matisse Thybulle megállítja Spencer Dinwiddie-t, miközben Embiid megint dominál, akkor nyert ügyük lehet.

Denver Nuggets - New York Knicks 02:00

A Nuggets ugyan back-to-backet játszik, de egyrészt ezt otthon csinálja, másrészt így is kötelező nyernie, a Knicks ellen egy nyugati élcsapat nem kaphat ki saját pályáján - főleg, hogy bár a b2b ténye valós, de szétszakadniuk azért nem kellett előző este, a keretük mély és teljes, úgyhogy nem szabad hibázniuk Jokicséknak. A Knicksszel kapcsolatban azért annyit el kell mondanunk, hogy az előző két meccsét zsinórban megnyerte, hosszabbításban legyűrte a Warriorst, majd bravúrgyőzelmet aratott Sacramentóban, úgyhogy ha hasonló védekezést tudna összerakni a társaság, akkor pihentebben Denverben is okozhatna kellemetlenséget - ettől függetlenül ha nem nyer a Nuggets, az blama lesz a hazaiak számára.

Golden State Warriors - Sacramento Kings 02:30

A Sacramentónak a New York elleni fájdalmas pofon után most muszáj javítania egy újabb alsóházi csapat ellen, most nem követhet el még egy ilyen hibát a gárda azok után, hogy előtte viszont nyerni tudott Dallasban és Houstonban is. Az erőviszonyok egyértelműek, ha kellő fegyelemmel és elszántsággal játszanak a vendégek, akkor nyilvánvalóan jobbak annak ellenére is, hogy Steve Kerrnek tetszik, amit a Golden State-től lát, ő úgy érzi, hogy jó irányba haladnak és képesek meccseket nyenri. Az előző három vereségük valóban szoros volt és akár bizakodásra is adhat okot számukra, de a Kings szempontjából ez nem változtat semmin...

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus