Kötelező előtt a Lakers, pályán a Suns, a Magic és a Denver is

Hét mérkőzéssel folytatódik az NBA alapszakasza, íme a program.

Detroit Pistons - Los Angeles Lakers 01:00

Kötelező mérkőzés a Lakers számára még idegenben is, főleg a Philadelphiában elszenvedett 44 pontos vereség után - a ligautolsó ellen most nem hibázni. A Detroit zsinórban 14 vereségnél tart, otthon 1-7-re, összességében 2-15-re áll, míg a LAL a legutóbbi szétesés ellenére összességében nincs rossz passzban, úgyhogy egy mostani vereség komoly blamát jelentene. Sérültjeik persze vannak, Hachimura, Vincent és Reddish most sem játszhat, illetve ezúttal James és Davis pályára lépése is kérdéses, de ha az egyikük ott lesz a parketten, akkor már papírformáról kell beszélnünk.

 

Orlando Magic - Washington Wizards 01:00

Itt a Magic az egyértelmű favorit, hiszen a hazaiak a liga eddig meglepetéscsapatának számítanak, a Wizards pedig a mezőny egyik leggyengébb, legkevésbé komolyan vehető alakulata. A fővárosiak sem védekezésben, sem támadásban, sem akaratban, sem fegyelemben nem mérhetők most össze az Orlandóval, míg a hazaiak sorozatban hét meccset nyertek, megverték a Bostont és a Denvert is, otthon 7-2-re állnak, összességében pedig a keleti dobogón tanyáznak. Carter Jr. és Fultz nem játszhat, de egyébként egyben vannak, pihentek, semmi nem indokolja a vereségüket - ha megmarad a lendület, akkor komoly meglepetés lenne, ha nem tudnák hozni ezt a találkozót.

 

Toronto Raptors - Phoenix Suns 01:30

A Raptors back-to-backet vív, előző este még Brooklynban lépett pályára és kapott ki a negyedik negyedben, míg a Suns több napot pihenhetett a kanadai túra előtt, ami azért általában meg szokott látszani - frissesség terén jelentős a különbség a felek között. A Phoenix egyébként is remek formában van, zsinórban hetet nyert, ugyan továbbra sem egészséges a keret, de így is jönnek az eredmények, ott vannak a nyugati élmezőnyben és a Szezonközi Torna negyeddöntőjében is. Beal most sem játszhat, Durant és Allen pályára lépése kérdéses, de a pihentség és a jó forma Bookerrel felvértezve így is segítheti őket - kérdés, hogy a Torontónál mennyi energia maradt, és hogy Anunobyék mennyire képesek kivenni a labdát Booker kezéből, vagy nehéz dobásokba belehajszolni. 

 

Memphis Grizzlies - Utah Jazz 02:00

Alsóházi meccs, bár a Jazz jobb formában van, hiszen egymás után kétszer is legyőzte a New Orleanst, így már hat győzelme van, míg a Memphis maradt háromnál, miután az előző négy mérkőzését elbukta. Marcus Smart már eléggé kiakadt legutóbb, többet akar látni a csapatától, de otthon 0-8-ra állnak, és igazából jelenleg Nyugat leggyengébb alakulatáról beszélünk, meglátjuk, hogy az irányító mennyire tudta felrázni az övéit. A Jazz idegenben 1-7-et tud felmutatni, Markkanenre most sem számíthat, de Clarkson és Olynyk játéka is kérdéses, úgyhogy ez a sérültlista azért sok mindent meghatározhat, mert annyira azért Kesslerék kerete sem mély, főleg támadásban vannak komolyabb gondjaik a playmakinggel. A Memphisnél egyébként elvileg Smart csak az oldalvonalon kívülről tüzelheti a társakat, mert nem tud játszani, ahogy Kennard, LaRavia és Tillman sem az alapvetően is hiányzó Morant-Clarke-Adams trió mellett - nincsenek könnyű helyzetben...

 

New Orleans Pelicans - Philadelphia 76ers 02:00

A Pelicans viszonylag jó formát mutatott, aztán az előző két meccsét valamiért elbukta a Jazz ellen, ezzel kicsit visszavetette magát a tabellán, és a lendület is megtört, miközben a Sixers azért továbbra is élcsapat: az elmúlt napokban előbb az OKC otthonában nyert rangadót, majd 44 ponttal verte meg a Lakerst, úgyhogy jó passzban van. Embiidék idegenben is magabiztosak, 5-2-t hoztak eddig saját csarnokuktól távol, és bár Kelly Oubre Jr. még mindig nem bevethető, de összességében egyben van ez a keret minden szempontból. A Pelsnél McCollum játéka hivatalosan kérdéses, meglátjuk, hogy hogyan alakul majd a rotáció, mindenesetre érdekes lesz látni az Embiid-Valanciunas csatát, hogy Maxey-vel mire megy a Pels-periméter, illetve hogy a Harris-Batum duó mennyire tudja megfogni az Ingram-Williamson párost. Az esélyesebb a Sixers, de a New Orleansban benne van a győzelem, ha lerázza magáról a Jazz elleni kisiklást.

 

Denver Nuggets - Houston Rockets 03:00

Itt a Rockets a back-to-backes csapat a dallasi fellépés után, ahol szorosabb küzdelemben, egy sokpontos meccsen végül alulmaradtak Brooksék, meglátjuk, hogy mennyi energiát tudnak majd mozgósítani a fiatalok Denverben, ami amúgy is egy nehéz helyszínnek számít. A Nuggets a sérülésekkel küzd, legutóbb Murray mellett Jokics és Gordon sem léphetett pályára, de így is nyerni tudtak a Clippers otthonában, most pedig állítólag mindhárom játékos pályára lépésére van valamennyi esély, meglátjuk, hogy ebből mi valósul meg. Az biztos, hogy ez döntő faktor lesz, egy többé-kevésbé 100%-os kerettel kiálló Nuggets otthon, pihentebben egyértelmű favorit, de ha mondjuk a legutóbbi keret áll ki, akkor nem ilyen egyértelmű a helyzet...

 

Sacramento Kings - Los Angeles Clippers 04:00

A Kings előző este még a Warriorst fogadta, most pedig itt az újabb fontos meccs úgy, hogy azért a Warriors elleni derbi sokat kivehetett a gárdából - az utolsó másodpercig éles volt a csata, talán a hazai pálya tompíthat valamit a fáradtságon. A Clippers legutóbb a rendkívül tartalékos Denvertől is kikapott, továbbra sem akar ez a gépezet igazán jól működni, voltak már jobb meccseik, de sem az egyensúly, sem az agresszivitás nem az igazi még, meglátjuk, hogy most mennyit tudnak kamatoztatni a frissességükből. Náluk elvileg minden fontos játékos rendelkezésre áll, de idegenben eddig csak 2-6-ot hoztak, a Sacto pedig nem könnyű ellenfél, Fox ellen érdekes lesz majd nézni Harden védekezését - nagyon sokat számíthat, hogy Sabonisék mennyire bírják majd jól a back-to-backet ebben a helyzetben.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus