Kötelezővel javítana a Bucks, a GSW a Denvert fogadja

Két kellemetlen pofon után győzne újra a Milwaukee, jön a Nuggets-Warriors visszavágója - mutatjuk, hogy mi vár ránk az NBA soron következő játéknapján.

San Antonio Spurs – Milwaukee Bucks 01:30 (ÉLŐ – Sport 1)

A Bucks tegnap ismét kikapott az Indianától, a Milwaukee-nak egyértelműen a Pacers a legnagyobb mumusa idén, már negyedjére kaptak ki tőlük – szerencséjükre többször az alapszakaszban már nem találkoznak velük. A vendégek így is tartják második helyüket a tabellán, igaz, hogy a Boston már 2,5 meccsel lógott meg, így ma mindenképpen csökkenteniük kell a távolságot Gianniséknak, hogy továbbra is nyomás alatt tudják tartani a listavezetőt. Összességében a Bucks azért jó formában van, az elmúlt tíz alkalomból hétszer is nyerni tudott, viszont most zsinórban két pofonba szaladt bele az Indiana ellen – a tankoló Spurs ellen nincs mese, fáradtan is nyernie kell a csapatnak. A hazaiak egyáltalán nem tényezők a mezőnyben, utcahosszal lemaradva továbbra is utolsók Nyugaton, az elmúlt két hónapban csak kétszer tudtak nyerni – Popovich csapata gyakorlatilag a pofozógép szerepét tölti be, egy csapat ellen sem lehet reális esélye a győzelemre, főleg nem a bajnoki címre áhítozó Milwaukee ellen. A Spursnél Collins és Branham szinte biztos, hogy nem lesz ott a pályán, a vendégek viszont Crowder sérülését leszámítva teljesen egészségesek és a back-to-back ellenére is toronymagas esélyesei a meccsnek, hatalmas kudarc lenne, ha Adrian Griffin csapata nem tudná javítani az elmúlt néhány nap botlásait.

 

Golden State Warriors – Denver Nuggets 04:00

Nem árulunk el nagy titkot azzal, ha azt mondjuk, hogy a két mérkőzés közül ez lesz az érdekesebb, a Denver egyre jobban közelíti a nyugati első Minnesotát, már csak egyetlen mérkőzés a hátránya a listavezetővel szemben, így természetesen ezen a találkozón nagyon fontos lenne egy újabb győzelem a címvédő számára. A Nuggets egyébként a liga legjobb formában lévő csapatainak egyike, 8-2-vel zárta az utóbbi tíz meccsét, az előző hónapok ingadozóbb eredményei után egyértelműen megtalálta a ritmust. A Warriors viszont még mindig pengeélen táncol, bár a mély gödörből már kijjebb mászott, de még mindig nem mondható el róla, hogy maga mögött hagyta volna az elmúlt időszak negatív eredményeit, utolsó három találkozóját 2023-ban egymás után elveszítette, majd az új évben a Magic ellen aratott egy fontos győzelmet – ennek ellenére Curry-ék még mindig a playin-vonal alatt vannak, bár ezen ma egy győzelemmel változtathatnak. A két csapat legutóbb karácsonykor találkozott egymással, akkor egy szoros mérkőzésen nyerni tudott a címvédő – azon a derbin sem Jokicsnak, sem Curry-nek nem ment igazán a játék, végül a Denver jött ki jobban a hullámzó meccsből. A Warriorsnak Green eltiltása mellett Payton II újabb komolyabb sérülésével kell megbirkóznia, míg a túloldalon Gordon visszatérésével nincs komolyabb sérült. Az esélyek azért a stabilabb forma miatt Jokicsék mellett szólnak, ha ők egészségesek, akkor csapat legyen a talpán, aki megfogja őket, de legutóbb is szoros meccset játszottak a csapatok, meglátjuk, hogy a GSW ezúttal melyik arcát mutatja.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus