Közel 40-nel verte a Houstont a Philly, túlórában nyert a Clippers

A Sixers-Rockets derbi nem a pihentetésről szólt, ott tényleg kapott egy nagy pofont a Houston - a többi mérkőzésen inkább a cseréket láthattuk a pályán.

 

Visszajátszás: A kiegészítők nagy napja - videók

Toronto Raptors - Denver Nuggets 117-109

A Raptorsban még voltak motiváltabb játékosok. A kanadaiaknál csak Marc Gasol lépett pályára a kezdőből, a cserék közül viszont többen is meg akarták mutatni magukat, ez döntött végül a javukra. Stanley Johnson csak a második félidőben 19 pontot szerzett, 20 fölé jutott még Paul Watson, hozta magát a Powell-Thomas-Davis trió, csapatszinten pedig 50%-os mezőnymutatóval és 51%-kal bevert 18 triplával zárták a találkozót. Egyébként már az első negyedben megléptek, majd a záró etapban Johnson pillanatok alatt elsüllyesztett három triplát is, itt dőlt el a küzdelem - ő amúgy eddig 1,5 pontot átlagolt, míg Watsonnak 4 pont volt a karriercsúcsa, ez mindent elmond a mérkőzésről. A Denvernél a bevethető játékosok közül mindenki pályára lépett, de nagyrészt csak csoszogtak, illetve a Jokics-Murray páros tíz, a többi kezdő pedig 15-16 perc után kiszállt - náluk PJ Dozier (20 pont, 8 gólpassz, 5/6 tripla) emelhető ki igazán. Ennél jobban nem érdemes boncolgatni a meccset, sérülés nem történt, más pedig senkit sem érdekelt - egy dolgot viszont Mike Malone kiemelt, hogy megint kaptak 18 triplát, szerinte most már egészen nevetséges, hogy hogyan védekeznek a periméteren, ami nem jó előjel a PO előtt.

A Raptors legjobb dobói: Johnson 23/12, Watson 22/12, Powell 15/9
A Nuggets legjobb dobói: Dozier 20/15, Morris 16/6, Murray 11/9, Bates-Diop 11/3

Indiana Pacers - Miami Heat 109-92

Nem sikerült elkerülni a sérülést. Erik Spoelstra kiültette a Butler-Dragic-Adebayo-Crowder-Iguodala sort, de azért az aktív rotációból így is többen ott voltak a pályán - az más kérdés, hogy az első negyedben sok hasznosat nem csináltak, elcsúsztak 15 ponttal, onnan pedig lett, ami lett. Viszont a nagyobb baj az, hogy így sem sikerült elkerülni a sérüléseket: Derrick Jones Jr. hatalmasat esett egy záráson, meghúzta a nyakát és percekig állt miatta a játék, mert végül csak hordágyon tudták levinni őt a pályáról. Összesen annyi pozitívum lehet a floridaiaknál, hogy Kendrick Nunn visszatért, igaz, nem igazán ment neki a játék: 23 pontjához 27 dobásra volt szüksége, 4 gólpasszára 5 eladott labda jutott, de legalább játszott egy meccset a PO előtt. Még egy érdekesség: a már inkább csak "hangadónak" tartott Udonis Haslem a kezdőben kapott helyet, az utóbbi öt év során mindössze másodszor és 24 perc alatt (összesen 21-et játszott eddig a szezonban) 7 pontot (közte egy triplát!), valamint 8 lepattanót tett hozzá.

Jobban akarta az Indy. A Pacersnél is hiányzott négy meghatározó játékos, Warren, Turner, Oladipo, valamint az egyáltalán nem bevethető Sabonis, de náluk a többiek azért jobban törődtek azzal, hogy mi lesz a meccsből. Malcolm Brogdon jól mozgott (16 pont, 6 lepattanó, 6 gólpassz), Doug McDermott 23 pontot szórt (5/11 tripla), Alize Johnson 17 lepattanót húzott le és összesen hatan érték el náluk a tízpontos határt. Nem is volt semmi gond, simán nyerték a találkozót, így az alapszakaszban először verték meg a Miamit, most viszont készülhetnek a valószínűleg teljesen más párharcra, szintén a Heattel szemben...

A Pacers legjobb dobói: McDermott 23/15, Brogdon 16/12, A. Johnson 11/6, J. Holiday 11/9, A. Holiday 11/3
A Heat legjobb dobói: Nunn 23/3, Hill 21/3, Herro 16/9

Los Angeles Clippers - Oklahoma City Thunder 107-103 - hosszabbítás után

Mann ment a tripla-dupláért. A Clippersnél Leonard, George, Williams, Harrell, Shamet, Beverley és Morris is hiányzott, viszont a kiegészítők közül többen is próbáltak élni a lehetőséggel: Patrick Patterson 17 pontos, 14 lepattanós dupla-duplát hozott, Amir Coffey 21 pontot szórt, Terance Mann pedig egy tripla-duplával kacérkodott. Utóbbi abszolút vezérré lépett elő, végül 25 ponttal, 14 lepattanóval és 9 gólpasszal zárt, így nem lett meg a TD, pedig a társak folyamatosan biztatták - Leonard is mondta neki, hogy már csak egy gólpassz kell, menjen rá, de Mann végül inkább a meccset eldöntő kosarat választotta. A rendes játékidő végén mindkét együttesnek több lehetősége is volt nyerni, de mindkét oldal sorozatosan hibázott, így 87-87-tel zárult a negyedik negyed, aztán a hosszabbításban váratlanul beindult a pontgyártás - Mann egymaga kilencet dobott, ő volt a döntő faktor ezen a tét nélküli mérkőzésen.

A Thunder is pihent. Chris Paul és a sérült Luguentz Dort hagyta csak ki teljes egészében ezt a meccset az OKC-nél, viszont Adams 6, Gallinari 9, Gilgeous-Alexander pedig 14 perc után szállt ki, Billy Donovan is inkább pihentetett. Fontos volt, hogy a buborékba visszatérő Dennis Schröder kicsit belendüljön a PO előtt, így ő játszott 25 percet (17 pont, 4 gólpassz), a padról pedig kedvére alkothatott Hamidou Diallo, aki 27 ponttal és 11 lepattanóval próbálta győzelemre vezetni övéit. Nem sikerült, de ez nem is érdekes, most jöhet a Houston elleni playoff-széria, ahol Russell Westbrook kiesése miatt legalább az első mérkőzéseken kifejezetten jó helyzetben lehetnek.

A Clippers legjobb dobói: Mann 25/3, Coffey 21/6, Patterson 17/12
A Thunder legjobb dobói: Diallo 27/12, Schröder 17/3, Gilgeous-Alexander 13

Houston Rockets - Philadelphia 76ers 96-134

Azért nem így tervezte Mike D'Antoni. Egyáltalán nem mondhatjuk, hogy "szétpihentette" volna csapatát a Rockets trénere, sőt, csak a sérült Russell Westbrook és Danuel House Jr. hiányzott, a többiek játszottak, ráadásul a kezdő nem is csak pár percet, hanem 23-29-et - ennek ellenére 24 ponttal bukták el az első félidőt, abszolút semmi közük nem volt a találkozóhoz. Főleg védekezésben voltak erőtlenek, a festékben iszonyatosan nagy hátrányban voltak (főleg a lepattanóknál, ott 51-27-re kaptak ki), de ezúttal mindezt elöl sem tudták ellensúlyozni, mert csak 25%-kal tripláztak és nem tudtak úgy rohanni, ahogy akartak. James Harden 27 pontja és 10 gólpassza szép, de ez az este akkor is pofon ebben a formában - igaz, D'Antoni szerint nem számít, keddre, a PO kezdetére készen fognak állni.

Kellett ez a Sixersnek. Ha volt csapat, amelynek nem volt szüksége különösebb pihentetésre, inkább a ritmus megtalálása volt a fontos, akkor az a Philadelphia, mert az egész szezon arról szólt, hogy Embiid hol játszik, hol nem, keresik a megfelelő szerkezetet, majd most a buborékban is ez volt a helyzet - Ben Simmonst elvesztették, Embiidnek több sérülése is volt és a többiek is kaptak már pihenőt. Úgyhogy Brett Brown most játszatott is mindenkit, még Embiidet is felküldte 23 percre, ez az önbizalomnövelő meccs pedig nagyon kellett is nekik - most megvolt a ritmus, járt a labda, extrán dobtak kintről (18 tripla 47%-kal) és végig dominálni tudtak. A kezdő 19-24 percet kapott és kellett nekik, hogy mozoghassanak együtt, úgyhogy most valamivel bizakodóbbak a PO rajtja előtt, de Brown most is kijelentette, hogy szükségük van egy egészséges Embiidre, különben nem érhetik el a céljaikat.

A Rockets legjobb dobói: Harden 27/12, Green 17, Gordon 13/9
A 76ers legjobb dobói: Harris 18/6, Burks 16/12, Embiid 14, Neto 14/3

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus