Kulcsfontosságú meccs előtt a Lakers, eldöntheti a Denver

0-2-es hátrányban és győzelmi kényszerben folytatódik lép pályára a Los Angeles, mutatjuk, hogy mit érdemes tudnunk a nyugati döntő harmadik mérkőzéséről.

Los Angeles Lakers – Denver Nuggets 02:30 (ÉLŐ – Sport 1)

A Nuggets mindkét hazai mérkőzését hozni tudta a párharcban, ha szoros mérkőzéseken is, de otthon tartotta a hazai pályáját, ami egy Lakers elleni sorozat során kiemelt jelentőséggel bír. Az idei playoffban eddig mindig tudtak egy találkozót nyerni Jamesék pályahátrányból a párharc első két mérkőzésén: a Grizzlies és a Warriors elleni is behúzták idegenben az első meccset, ez most nem sikerült nekik Jokicsékkal szemben. Mindkét mérkőzés nagyon kiélezetten alakult, az első találkozót javarészt a Nuggets uralta, már húsz pontnál is nagyobb előnyt épített ki a kétszeres MVP center vezetésével, majd miután Darvin Ham második félidei változtatásai nagyon ültek, egyre közelebb került ellenfeléhez a LAL, fordítani azonban a végjátékban nem sikerült nekik. A felek második összecsapásán már inkább a vendégek diktálták a tempót, a negyedik negyedben azonban jött Jamal Murray és egymaga 24 pontot termelt, ezzel a végjátékban fordítani tudott a Denver és nagyon fontos győzelmet szerzett, nem engedte ki a kezéből a pályaelőnyt. 

A sorozat legjobb játékosa eddig kérdés nélkül az a Nikola Jokics, aki sorra dönti meg a rekordokat, mindkét meccsen tripla-duplát hozott, a párharc első két mérkőzésén 28,5 pontot, 19 lepattanót és 13 gólpasszt átlagol, nem igazán tud vele mit kezdeni a Lakers védekezése csapatszinten. Az előző meccseken Anthony Davis kezdett rajta védekezésben, de miután ez úgy néz ki, hogy ez nem fog működni, Vanderbilt, de főként Rui Hachimura őrzi legtöbbször Jokicsot – utóbbi különösen jól dolgozik eddig a Nuggets sztárján, ekkor Davis besegítő védőként is remekül szerepel, ezzel talán talált valamit a Lakers stábja a Nuggets játéka ellen. Jamal Murray-re azonban eddig szintén nincs ellenszere Jameséknek, aki 34 pontot átlagol 50% feletti mezőnyözéssel és közel 46%-os (!) triplázással ebben a sorozatban, neki nem hagyhat helyet a Lakers perimétervédekezése, mert kegyetlenül kihasználja ezeket és az extra dobásai is beestek eddig. A Nuggets ellen leginkább a hét főre szűkülő rotáció szól, a Lakers ennél sokkal mélyebb és több minőségi játékost is be tud hozni Ham a kispadról, a Los Angeles-ieknél azonban feladja a leckét D’Angelo Russell formája, aki pocsék százalékokkal mindössze 9 pontos átlagot tudott összeszenvedni eddig a sorozatban. A második meccsen egy már szinte megnyert mérkőzést engedtek ki a kezükből az aranysárga-lilák, Jamestől és Davistől is sokkal többre lesz szükségük, hogy vissza tudjanak kapaszkodni a párharcba, emellett persze fontos lenne Russell feltámadása és a Hachimura-Reaves páros jó játékának fenntartása.

A Lakers most (és az ezt követő mérkőzésen is) győzelmi kényszerben lép pályára, muszáj behúzniuk a hazai meccseiket, hogy még maradjon valós esélyük a továbbjutásra. Ha Los Angelesben ellop egy meccset a Denver, akkor azzal szinte biztosan eldőlhet a döntőbe jutás kérdése, a Lakers azonban egyik eddigi vereség alkalmával sem játszott sokkal rosszabbul ellenfelénél, van mire építenie a gárdának, és az idei rájátszásban még nem kaptak ki otthon Jamesék. Kíváncsian várjuk, hogy nyomás alatt feljebb tudnak-e egy fokozatot kapcsolni a Los Angeles-i sztárok, ha ez nem sikerül, akkor könnyen lehet, hogy a vártnál hamarabb véget is érhet a párharc...

A párharc állása: 2-0 a Nuggets javára.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus