Lakers-Bulls a Sport Tv-n, a GSW a Minnesotát fogadja

Fontos meccsekkel folytatódik az NBA alapszakasz-hajrára, a játéknap már 19 órakor kezdetét veszi, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni az előttünk álló kilenc mérkőzésről.

Charlotte Hornets – Dallas Mavericks 19:00


A Dallas olyannyira sikertelen időszakot zárt az elmúlt hetekben, hogy már a tizenegyedik helyre csúszott vissza, és komolyan izgulnia kell, hogy az alapszakasz végén végül ott legyen a legjobb tízben. A vendégek zsinórban három vereség után javítanának, legutóbb egy nagyon kínos vereséget szenvedtek éppen a Charlotte ellen, ezek a botlások semmiképp sem férnek bele, ha ott akarnak lenni a rájátszásban. Azon a mérkőzésen már visszatérhetett Luka Doncic, jól is játszott a szlovén, Irving viszony nem volt hatékony, ami végül a győzelembe került a nyugatiak számára. A legfrissebb hírek szerint ezúttal is bevethető lesz mindkét szupersztár, nincs hiányzója a Dallasnak, míg a hazaiaknál egyelőre Kelly Oubre Jr. játéka kérdéses, Terry Rozier szereplése pedig kétséges. A Mavsnek nagyon sürgősen el kell kezdenie gyűjtögetnie a győzelmeket, ezúttal nincs kifogás, kötelező a győzelem megszerzése, ha ez most sem sikerül számukra, akkor olyan nehéz helyzetbe kerülhetnek Doncicék, amiben idén még nem volt részük.

 

Los Angeles Lakers – Chicago Bulls 21:30 (ÉLŐ – Sport 1)


A Lakersnek szintén minden hátralévő meccse kiemelt fontossággal bír, egyelőre jó úton járnak az arany-lilák ahhoz, hogy esélyük nyíljon arra, hogy végül valamilyen módon ott legyenek a rájátszásban, a Minnesotával és a New Orleansszal holtversenyben jelenleg nyolcadik helyen áll a csapat. A hazaiak hárommeccses győzelmi sorozatukat növelnék tovább, legutóbb a Magic, a Suns és a Thunder ellen sikerül győzniük, most egy jó formában lévő Bulls ellen kell bizonyítaniuk, ami nem feltétlenül lesz egyszerű feladat. A Chicago ugyanis az elmúlt öt meccséből négyet is megnyert, utoljára DeRozan nélkül a Portlandet is legyőzték, joggal bízhatnak abban, hogy végül a playin-vonal fölött zárják az alapszakaszt. A vendégek vezére ma már ott lehet a pályán, a Lakersnél viszont továbbra sincs LeBron James, és D’Angelo Russell játéka is bizonytalan egyelőre. Közel azonos erők küzdelmét láthatjuk majd, ahol a Lakersnek talán fontosabb lenne a győzelem, ehhez nagy szükségük lenne Russellre is, meglátjuk, hogy az irányító esetleges hiányában a kiegészítők fel tudnak-e ismét lépni, illetve, hogy a hazaiak permiéter védekezése mihez kezd a LaVine-DeRozan kettőssel. A Lakers egy győzelemmel akár a hetedik helyre is felléphet, a Bulls egy sikerrel pedig a Torontót előzheti, kíváncsian várjuk, hogy mit hoz ez a jónak ígérkező találkozó.

 

Atlanta Hawks – Memphis Grizzlies 00:00


Az Atlanta back-to-back lép pályára, a hazaiak az előző játéknapon az Indiana ellen még azt is elbírták, hogy Trae Youngot alig húsz perc játék után kiállították, a Hawks behúzta azt a meccset és tovább stabilizálta helyét a keleti középmezőnyben. Most azonban egy nehezebb feladat vár rájuk, az a Grizzlies érkezik hozzájuk, akik az elmúlt tíz meccsükből nyolcat nyertek, most pedig egy ötmeccses veretlenségi sorozatban vannak, ráadásul Ja Morantet is visszakapták, legutóbb több, mint 150 pontot szórtak a Rocketsnak, nehezen lehet most mit kezdeni a Memphisszel. A hazaiaknál De’Andre Hunter pályára lépése bizonytalan, a vendégeknél pedig továbbra sincs az Adams-Clark duó, ami bár papíron megnehezítheti a dolgukat a palánk alatti játékban, de az elmúlt meccsek alapján ez nem okozott eddig problémát. Elnézve a Grizzlies jelenlegi formáját és hogy a Hawks fáradtabban érkezik, az esélyek egyértelműen a Memphis mellett szólnak, meglátjuk, hogy Morant visszatér-e a kezdőbe illetve, hogy a vendégek tudják-e folytatni remek sorozatukat, elvileg minden adott ehhez.

 

Boston Celtics – San Antonio Spurs 00:00


Kötelező meccs a Bostonnak, a hazaiak ötből négy sikert ünnepelhettek az utóbbi meccseiken, újra felvették a ritmust és folytatják a remek formájukat, amivel már egyre stabilabbnak tűnik a második helyük Keleten. Tatumék nem rég egy hatalmas lélektani előnyt jelentő győzelmet szereztek a Kings ellen, majd legutóbb a Pacerst is két vállra fektették, nagy ellenállást pedig minden bizonnyal a Spurs sem fog tanúsítani ellenük. A találkozó toronymagas esélyese annak ellenére is a Boston, hogy Jayson Tatum szerepléséről a hírek szerint a feldobás előtt fognak döntést hozni, még akár a sztár nélkül is magabiztosan kellene nyernie a Celticsnek, óriási bravúr lenne, ha az utóbbi tíz meccsén hétszer is vereséget szenvedő, zsinórban három zakóból érkező Spurs fogást tudna találni a tavalyi döntősön.

 

Cleveland Cavaliers – Houston Rockets 00:00


Itt a Cavs áll várhatóan egy könnyebb mérkőzés előtt, a hazaiak magabiztosan tartják a negyedik helyüket Keleten, ahonnan már nagy valószínűséggel sem előre, sem hátra nem tudnak elmozdulni, a dobogótól két és fél meccs a hátrányuk, míg az ötödik Knicks előtt öt mérkőzés az előnye a keleti csapatnak. A Cleveland nincs is rossz formában, tízből nyolc győzelmet szerzett, jelenleg pedig egy hárommeccses veretlenségi szériában van, komoly meglepetés lenne, ha ez a remek sorozat nem folytatódna a Nyugati Konferencia sereghajtója ellen. A Rocketsnél csak a Pistonsnak van rosszabb mérlege az egész ligában, jelenleg zsinórban négy vereséget szenvedett, ennek köszönhetően pedig ismét visszacsúszott a nyugati utolsó helyre. Fontos hiányzó egyik oldalon sem lesz, ez pedig még tovább erősíti a Cavs egyébként is komoly esélyeit, kötelező győzelem előtt állnak Mitchellék.

 

Orlando Magic – Brooklyn Nets 00:00


A két csapat közül ez a találkozó egyértelműen a Netsnek lesz fontosabb, nekik még van miért küzdeniük az alapszakasz hátralévő részében, a Magic már igazán sem előre, sem hátrafelé nem nagyon mozdulhat el a tizenharmadik helyről, így nekik már nem sok téttel bírnak a maradék mérkőzések. A Nets a keleti hatodik helyért vív nagy harcot a Miamival, az előző fordulóban e felé egy hatalmas lépést tudott tenni a csapat, tegnap ugyanis talán a vártnál jóval könnyebben is meg tudták verni közvetlen riválisukat, így jelenleg ők birtokolják az utolsó stabil playoff-helyet. Most azonban pihenőnap nélkül kellene ismét bizonyítaniuk Bridgeséknek, a Magicet pedig láttuk már komoly meglepetéseket okozni a szezon során, így könnyű meccsre semmiképpen sem számíthatnak a vendégek. A Nets az utóbbi győzelmével zsinórban öt vereség után tudott újra örülni, ha ma ott folytatják, ahol tegnap abbahagyták, akkor jó esélyeik lehetnek a vonal fölött maradásra. A legfrissebb hírek arról szóltak, hogy Ben Simmons a szezon hátralevő részében már nem léphet pályára hátsérülése miatt, de Seth Curry és Edmond Sumner is a sérültlista részét képezi, ettől függetlenül el lehetne várni a Brooklyntól egy győzelmet, a kérdés az, hogy hogyan viselik a back-to-back második felét és mennyire hajlandó komoly ellenállást tanúsítani az Orlando. 

 

Toronto Raptors – Washington Wizards 00:00


A Raptorst és a Washingtont három mérkőzés választja el egymástól a tabellán, de míg a Toronto egyre biztosabbnak érezheti magát a playin helyek egyikének elnyerésében, addig a Wizards kezdhet letenni hasonló álmairól. A Toronto a közelmúltban egy jobb időszakot futott, azóta viszont több fontos játékos is kidőlt és kissé visszaesett a teljesítményük, de így is három meccset nyertek az utóbbi öt mérkőzésükből. Kilencedik helyüket viszont még nem vehetik biztosra, a mögöttük feléledő Bulls csak fél meccsel van a kanadaiak mögött az utolsó playin-indulást érő helyen. A fővárosiak pocsék formában vannak, az elmúlt időszakban csak 3-7-et tudtak hozni, a meccsek nagy részében sem Beal, sem Kuzma nem volt bevethető, így nagy valószínűséggel végleg kezdik elengedni ezt a szezont. A legutóbbi alkalommal a SAS ellen sikerült megtörniük négymeccses nyeretlenségi sorozatukat, arra viszont kevés esélyt látunk, hogy ezt ma tovább folytatják, hiszen sem Beal, sem pedig Kuzma nem lesz ott a parketten. A túloldalon viszont Scottie Barnes és Gary Trent Jr. pályára lépése kérdéses, két fontos játékosa nélkül mindig bizonytalan, hogy mi fog történni egy csapattal. Ennek ellenére a Wizards annyira mélyen van jelenleg, hogy meglepődnénk a vendégek sikerén, ha a Raptors képes behúzni a meccset, akkor tovább tudja tartani magát az őt üldöző Bulls előtt és akár az előtte lévő Atlantát is utolérheti a tabellán.

 

Portland Trail Blazers – Oklahoma City Thunder 01:00


A Portland végleg feladta a szezont, olyannyira, hogy már elvileg Damian Lillard pályára lépését sem erőltetik a szezon hátralévő meccsein, komoly csalódás volt ez a szezon a hazaiak számára. A Blazers három és fél meccsel van lemaradva a még éppen playint érő tizedik helytől, szinte lehetetlen behozniuk egyre nagyobb lemaradásukat, ezt pedig az edzői stáb is tudja, így nem kockáztatnak feleslegesen. Az utóbbi hetekben teljesen szétesett az egyébként is akadozó csapatjáték, az elmúlt tíz alkalomból hétszer is kikaptak Lillardék, és bár nemrég meglepő győzelmet arattak a Jazz ellen, de legutóbb a Bulls ellen már nem sikerült megismételniük a bravúrt. A Thundernek viszont még nagyon is van miért küzdenie, jelenleg holtversenyben a Dallast előzve éppen tizedik a csapat, viszont az elmúlt meccsek nem sikerültek jól, hárommeccses Los Angeles-i kalandjuk csak 1-2-vel zárult – bár először egy szoros meccsen fontos győzelmet arattak a Clippers ellen, de a visszavágón már kikaptak Leonardéktól, legutóbb pedig a közvetlen rivális Lakers ellen is alulmaradt a Thunder, így kisebb hátrányba kerültek a nyugati versenyfutásban, van tehát miért izgulniuk. Most azonban meg kell ragadniuk ezt a remek alkalmat a javításra, egy Lillard, Grant, Nurkic és Simons nélkül felálló Blazerst álmukból felkeltve is le kell tudni győzniük, hatalmas kudarc lenne, ha egy teljesen hitehagyott ellenfél ellen ez nem sikerülne. Egy enynire szoros mezőnyben vereségük egyébként akár a szezonjukba is kerülhet, szóval van miért küzdeniük ma a vendégeknek…

 

Golden State Warriors – Minnesota Timberwolves 02:00


A forduló a játéknap egyik legfontosabb mérkőzésével zárul, ahol a hazai pályán a liga legerősebb csapatai között számon tartott GSW fogadja a tőle mindössze csak másfél meccsel lemaradó Timberwolvest. A Warriors nem rég egy hosszabb idegenbeli túra végére ért, ahol bár a Houstont és a Dallast legyőzték, de nem igazán sikerült érdemben javítaniuk az otthonuktól távol bemutatott játékuk megítélésén, legutóbb azonban újra visszatértek San Franciscóba, ahol rögtön egy komoly skalpot szereztek a 76ers ellen legyőzésével. Most újra hazai pályán folytathatják, ráadásul egy fontos rangadón kell ismét bizonyítaniuk az ellen a Wolves ellen, ahol legutóbb 51 kihagyott mérkőzés után már visszatérhetett Karl-Anthony Towns, a center pedig rögtön győzelmet érő büntetőivel jelezte, hogy még komolyan számolni kell velük a továbbiakban. A GSW továbbra sem számíthat Andrew Wiggins szolgálataira, a vendégeknél pedig hiába van közel a visszatéréshez Anthony Edwards, az ő státusza még mindig csak kérdéses, mint ahogyan KAT helyzete is hasonló, bár a center játékára nagyobb esély van. A Warriors egy győzelemmel akár a negyedik helyre is felléphetne, ami még nem fordult elő velük ebben a szezonban, a Timberwolves pedig azért mozgatna meg minden követ a győzelem érdekében, hogy leszakítsa magáról a vele holtversenyben álló Lakerst és Pelicanst, kíváncsian várjuk, hogy mit tartogat majd számunkra ez a nyugati rangadó, minden bizonnyal komoly playoff-hangulat várható.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus