Lakers-Grizzlies, tízig jutna a Knicks, pályán a Bucks és a Philly

Nyolc mérkőzés vár ránk hajnalban, nézzük, hogy mit érdemes tudni róluk.

 

Orlando Magic - Milwauee Bucks 01:00

A felek öt napja találkoztak Milwaukee-ban, és akkor elég simán nyert a Bucks, most pedig természetesen Orlandóban is toronymagas favorit: a Sixers elleni vereség után nyert Washingtonban és visszatalált a győztes útra. A Magic azóta nyert Charlotte-ban, majd kikapott a Portlandtől, otthon azért bárkire veszélyes tud lenni, de ez a Milwaukee annyira stabilan halad előre már hosszú-hosszú hetek óta, hogy jelenleg bárhol lép pályára, egyértelmű esélyesnek számít. Wes Matthews nem játszik, illetve Jrue Holiday pályára lépése is kérdéses, az ő hiányát azért megérezheti Mike Budenholzer csapata, de a Magic sem lesz 100%-os, Carter Jr. és Harris is sérüléssel bajlódik, erősen kérdéses a játékuk.

 

Detroit Pistons - Washington Wizards 01:00

Kötelező meccs a Washingtonnak, a fővárosiak a playinbe jutásért hajtanak nagy erőkkel, a ligautolsó otthonában pedig nem hibázhat egy csapat ebben a helyzetben. A Detroit ráadásul back-to-back érkezik a Portland elleni hazai vereségből, míg a Wizards pihentebb, bár Monte Morrisra biztosan nem számíthat, és Kyle Kuzma játéka is erősen kérdéses, jelenleg jó esély van arra, hogy ő sem állhat majd rendelkezésre. Az erőviszonyok viszont ezzel együtt is egyértelműek, amin a Pistons fáradtsága is segíthet, úgyhogy meglepetés lenne, ha elbotlanának Bradley Bealék.

 

New York Knicks - Charlotte Hornets 01:30

A New York jelenleg a liga legforróbb csapata, hiszen sorozatban kilenc győzelmet aratott, úgyhogy hazai pályán egyértelmű esélyes lenne nagyon sok ellenféllel szemben - a Hornets ellen pedig különösen, hiszen a vendégek végleg elengedhették a szezont Ball sérülésével. A társaság az előző három meccsét elbukta a korábbi jó széria után, legutóbb a Nets ellen már csak 86 pontot dobott, és a mostani száguldó Knicksszel szemben reális sansz nem igazán mutatkozik a bravúrra, illetve a motiváció sincs meg, hiszen már nincs miért küzdeni. Az egyetlen betlifaktor a New York hozzáállása lehet, ha Randle-ék túl lazán veszik a meccset, akkor érheti őket meglepetés, de jelenleg akkora a különbség a csapatok között, hogy minden meglepetés, ami nem tükörsima hazai. 

 

Minnesota Timberwolves - Philadelphia 76ers 01:30

A Philly back-to-back érkezik, előző este Indianában nyert dobópárbajt úgy, hogy 140 pont felett kapott, de az Embiid-Harden páros ezt is megoldotta - ezzel a meccsel pedig az idegenbeli túra végéhez érkezik a Tucker-Harris párost nélkülöző társaság, ideje lesz már hazamenni. Így a hazai pálya és a frissesség is komoly fór a Minnesotánál, ráadásul Edwardsék legutóbb zárták le a maguk túráját, méghozzá úgy, hogy zsinórban hármat nyertek, úgyhogy kifejezetten jó formában is várhatják ezt a csatát - ebből kettőt jó védekezéssel, a Kings ellenit pedig remek támadójátékkal húzták be, bármire képesek. Towns és Nowell most sem játszhat, de amúgy a mostanában látott alaprotáció megvan, nincs mitől tartaniuk, és bár alapvetően nyilván a Sixers ereje, frissessége a kérdés (hiszen egyenlő feltételek mellett nem kérdés, hogy Embiidék előrébb tartanak), de most minden esélye meglehet a Minnynek a sikerre. Erre pedig nagy szüksége is lenne a vendéglátónak, hiszen a nagyon sűrű nyugati középmezőnyben egy-egy győzelem vagy vereség több helyezést ér még márciusban is...

 

Houston Rockets - Brooklyn Nets 02:00

Kötelező győzelem a Netsnek, meglátjuk, hogy sikerül-e megoldania a társaságnak. A nyugati sereghajtó ellen nem hibázhat az a csapat, amelyik playoffba akar kerülni Keleten, és Dinwiddie-ék jelenleg hatodikak a konferenciában úgy, hogy két meccsel előzik a Miamit, éles a helyzet a felek között, az ilyen mérkőzéseket nem lehet elrontani. A Houston mondjuk az előző két mérkőzését pont megnyerte, de a San Antonio ellen volt mindkettő, az nem biztos, hogy mérvadó, annyit láthattunk, hogy Greenék jobb napjaikon továbbra is tudnak úgy támadni, hogy az veszélyes legyen - de egy PO-csapatnak (amely teljes kerettel áll fel) ezt meg kell tudni oldani.

 

Oklahoma City Thunder - Golden State Warriors 02:00

Nemrég még közvetlen riválisoknak tűntek a felek, de a GSW az utóbbi időszakban összekapta magát, produkált egy hazai sikerszériát, amivel feljött a playoff-helyekre, míg az OKC inkább lefelé haladt, és most csak tizenharmadik Nyugaton. Viszont a Warriors legutóbb kikapott a Lakers vendégeként, és ismét kiderült, hogy idegenben ez egy teljesen más csapat, míg a Thunder az előző két találkozóját megnyerte, méghozzá mindkettőt a rivális Jazz-zel szemben. Ez és a hazai pálya most is Shai Gilgeous-Alexanderék mellett szól, de Steph Curry legutóbb három rozsdásabb negyed után a negyedikben már "tényleg" visszatért, ha most végig éles lesz, akkor még Andrew Wiggins nélkül is lehet esélyük - de azt az idegenbeli démont ehhez már le kell győzni...

 

Dallas Mavericks - Utah Jazz 02:30

Egyik csapat sincs jó formában, a Jazz kicsit megborult mostanában és zsinórban hármat bukott, míg a Dallas továbbra sem találja a helyes irányt a Doncic-Irving párossal, a Sixers túldobása után legutóbb kikapott a Sunstól egy rendkívül szoros meccsen, meglátjuk, hogy most sikerül-e javítani. A papírforma azért hazai sikert jósol, egyrészt a texasiak saját közönségük előtt még mindig jóval masszívabbak, másrészt a Jazz most tényleg messze van a jótól - Sexton még mindig nem játszhat, Kessler beteg és lehet, hogy szintén kiüli a meccset, míg Markkanen vállalja ugyan az estét, de ő sincs 100%-os állapotban. A Dallasnál a megszokott keret játszhat, és az elmúlt időszak gyengélkedése után most nagyon kellene egy magabiztos győzelem ennek a társaságnak, hogy kicsit lendületbe jöjjön.

 

Los Angeles Lakers - Memphis Grizzlies 04:00

A LeBron James nélküli Lakers azért próbálja tartani magát, Anthony Davis két extra meccsen van túl, és a társak is teszik a dolgukat elöl-hátul, legutóbb legyűrték a Warriorst, úgyhogy most sem lesznek elveszettek - főleg, hogy a Grizzlies pláne nincs jó passzban. A gárda elvesztette Morantet és Clarke-ot, rájuk nem számíthatnak, Adams már hosszú ideje sérült, és még most sem játszhat, úgyhogy a Jones-Bane-Brooks-JJJ sornak kellene megoldania a feladatot - ebben a felállásban azért nem kizárt, hogy okozhat kellemetlenségeket a Lakers még James hiányában is. A felek egyébként hat napja találkoztak Memphisben, akkor 12 ponttal nyert a Grizzlies, de most más a helyzet, ráadásul Bane-ék vendégként csak 12-20-at hoztak eddig, és január második felében itt is kikaptak már egyszer. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus