Lakers-Jazz a Sport TV-n, Keleten Boston-Toronto rangadó

Pályán a Denver, a Portland, lesz Pelicans-Mavericks, vagy éppen Nets-Knicks is, a Sport TV pedig körkapcsolással jelentkezik a mérkőzésekről. 

 

Boston Celtics - Toronto Raptors 01:00

Ez lesz a játéknap kiemelt keleti rangadója, ahol azért mindkét csapatnak lesz min javítania. A Boston gyenge támadójátékkal, de elég éles meccsen kapott ki Philadelphiában, a Toronto pedig ugyan nyert, de hosszabbításra volt szüksége ehhez a Zion Williamson nélküli New Orleans ellen, a Celtics idegenbeli legyőzéséhez valószínűleg több kell majd az ott látottaknál. Brad Stevens csapatában biztosan van még tartalék Jayson Tatum és főleg Kemba Walker kezében, míg a Raptorsnál Pascal Siakam és Fred VanVleet mondjuk elég "forró" üzemmódban kezdett, de azt is tegyük hozzá, hogy a matchupokat tekintve magas poszton komoly károkhat okozhatnak Marc Gasolék Enes Kanteréknek, ez érdekes faktor lehet. Papíron nagy különbség nincs a csapatok között, a hazai pálya a Boston mellett szól, új sérültek pedig egyik oldalon sincsenek - Langford, Fall ill. McCaw és Hollis-Jefferson hagyhatja ki a találkozót. 

Charlotte Hornets - Minnesota Timberwolves 01:00

Mindkét csapat győzelemmel nyitott és mindkettő meglehetősen elégedett is lehet az első meccsével, hiszen a Hornets a fiataljai főszereplésével verte a Chicagót, míg a Minnesota Brooklynban nyert hosszabbítást, az komoly fegyvertény. A Charlotte-nál Nic Batum nem lesz, de Terry Roziertől azért többet szeretnének látni, mint legutóbb, ami viszont kérdés, az Cody Zeller játéka: a center nem edzett legutóbb, nem biztos, hogy pályára tud lépni. Pedig Karl-Anthony Towns ellen mindenkire szükség lenne, a Wolves centere szenzációsan kezdte a szezont és ha a társak "nagyjából" felnőnek mellé, akkor most is győzelemre vezetheti csapatát - ehhez elsősorban Andrew Wigginsnek kellene hasznossá tennie magát, ha ő is jól játszik, akkor vendégként is esélyesebb a Minny.

Brooklyn Nets - New York Knicks 01:30

A Nets fájdalmas vereséggel rajtolt és a Knicks sem volt esélytelen a győzelemre, a városi derbinek pedig talán adhat most némi pluszt az, ahogy ez a nyár zajlott - Kevin Durant és Kyrie Irving éppen a New York helyett választotta a Brooklynt, majd a nyilatkozatok is előkerültek, melyek szerint milyen rossz klub a Knicks, de egész más a Nets. A "vendégeket" aligha kell feltüzelni, a több kisebb sérüléssel is bajlódó Mitchell Robinsont is összerakták és játszani fog, míg a Brooklynnál szintén nincsenek ilyen problémák. A keretet tekintve a Nets azért más szinten van, ha nem is fog minden este 50 pontot dobni Kyrie Irving, de azért van annyi playmakerük, hogy az ilyen mérkőzéseket nem hibázhatják el, főleg nem otthon és főleg nem úgy, hogy előtte elbuktak egy hosszabbítást a Timberwolvesszal szemben. 

Oklahoma City Thunder - Washington Wizards 02:00

Mindkét csapat idegenbeli vereséggel rajtolt, de azért valószínűleg nincs egy szinten a két társaság, illetve a Thunder pontos erejét azért még elég nehéz meghatározni - mindenesetre Chris Pauléktól azért talán többet várnánk, főleg a hazai debütáláson, mint az egyértelműen tankoló Wizardstól. Tegyük hozzá, hogy a fővárosiak így is nagyon kapartak Dallasban és amikor az ellenfél "bealudt", akkor fel is tudott jönni úgy, hogy Bradley Beal az óceánba se tudott betalálni, de az OKC otthon mindenképpen esélyesebbnek számít - a kérdés a motiváció, hogy mennyire fognak majd felpörögni Danilo Gallinariék. 

Memphis Grizzlies - Chicago Bulls 02:00

Mindkét gárda vereséggel rajtolt, a Memphis sokáig vezetett és partiban volt Miamiban, majd az utolsó negyedben jött egy rövidzárlat, ami a meccsbe került, míg a Bulls egy egypontos vereséget szenvedett Charlotte-ban. A Chicagóban lehet ennél több, akkor többen is gyengébben játszottak a kezdőben, hiába dobott extrát Lauri Markkanen, míg a Memphisnél azért még nem világos, hogy mire lesznek képesek - elsőre természetesen Ja Morant és Jaren Jackson Jr. volt a középpontban, de hogy a Bullsnál például Kris Dunn le tudja-e szedni az újonc irányítót, vagy hogy Markkanenék mire mennek Jacksonnal, az meghatározhatja ennek a meccsnek a képét. 

New Orleans Pelicans - Dallas Mavericks 02:00

A Mavericks győzelemmel, a Pelicans vereséggel rajtolt, de Lonzo Ballék is jól néztek ki annak ellenére, hogy teljesen új csapatuk van - kicsit rutintalanok voltak clutch helyzetben, ezért nem tudtak nyerni Torontóban, míg a Mavsnél a Doncic-Porzingis páros csillogása hozta meg a sikert a Washingtonnal szemben. Hogy ezen a meccsen mit látunk, azt most még lehetetlen megjósolni, a főszereplők valószínűleg ugyanazok lesznek, a Mavsnél Powell és Finney-Smith most sem játszhat (Barea viszont igen), a Pelsnél sem lesz Zion Williamson, de ezen felül nagyon okosak még nem lehetünk. 

Denver Nuggets - Phoenix Suns 03:00

Itt papíron egyértelmű favorit a Denver, főleg hazai pályán, de azért a Suns első meccsére sokan felkaphatták a fejüket - a Sacramento 29 pontos legyőzése mindenképpen figyelemreméltó teljesítmény. Most viszont egyrészt a Nuggets más tészta, másrészt pedig Deandre Aytont egy eltiltás miatt hosszú időre elvesztették, ami nagyon érzékenyen érintheti őket a tehetséget és a szerkezetet tekintve is - éppen ezért még inkább a hazaiak tűnnek favoritnak. Aron Baynesnek, vagy Frank Kaminskynek kellene megfognia Nikola Jokicsot, ez nem tűnik túl kedvező felállásnak a vendégek szemszögéből, egyébként is nagyon mély és sokoldalú a Denver, amelynél gyakorlatilag mindenki bevethető. 

Sacramento Kings - Portland Trail Blazers 04:00

Mindkét gárda vereséggel rajtolt, a Kings ráadásul váratlanul nagy pofonba szaladt bele a Suns ellen, azonnal össze kell kapniuk magukat, főleg ami a védekezést illeti. A Portland a Nuggets elleni rangadót bukta el otthon, ha nem is jó kifejezés erre a "belefér", de azért ez kevésbé ad okot pánikra, Hassan Whiteside jól mozgott, Damian Lillard jó formát mutatott, új sérültjük nincs, úgyhogy elvileg minden adott ahhoz, hogy javítsanak - persze ha a Kings felszívja magát, akkor Foxék is képesek gyors, eredményes támadójátékot játszani és megnyerni egy sokpontos meccset, főleg hazai pályán. 

Los Angeles Lakers - Utah Jazz 04:30 (Sport 1 - ÉLŐ)

Itt a Lakersnek kellene javítani, LeBron Jamesék támadójátéka elsőre nagyon akadozott, voltak kimondottan biztató dolgaik a Clippers ellen, de végül mégis csak vereséget szenvedtek, James gyengén játszott, úgyhogy a Jazz elleni következő rangadón jót tenne nekik egy önbizalomnövelő győzelem. A Utah nem brillírozott, Mike Conley borzasztóan dobott, de így is hozták a Thunder elleni meccset, úgyhogy bár nekik is fejlődni kell, egy győzelemmel a zsákban könnyebben utazhatnak el idegenbe. Érdekes lesz látni, hogy Anthony Davisék mire mennek Rudy Gobert ellen, hiszen a Lakers eléggé tömörül támadásban a festékben, míg a Utah azért tud alacsonyabb, gyorsabb szerkezetet is eredményesen használni, legalábbis papíron. A Jazznél nincs sérült, a Lakersnél viszont van rá esély, hogy Rajon Rondo már pályára léphet. 

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

A Sport 1 01:00-től élő körkapcsolással jelentkezik a mérkőzésekről, mielőtt 04:30-tól élőben közvetíti a Lakers-Jazz összecsapást.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus