Lakers-Nuggets és Bucks-Wolves a hajnali programban

A trade deadline árnyékában azért játéknapot is rendeznek: mutatjuk, hogy mi vár ránk hajnalban.

 

Indiana Pacers - Golden State Warriors 01:00

A GSW back-to-back lép pályára, előző este a Sixers otthonában aratott sima győzelmet, és már az idegenbeli túrája ötödik állomásához érkezett, úgyhogy finoman szólva sem lesz friss. A Pacers közben pihentebb, otthon is lesz, és két győzelemből érkezik, a Hornets után legutóbb a Houstont dobta túl, úgyhogy összességében jó szájízzel várhatja az összecsapást. Az Indy összességében is jobban áll eddig, stabilabban támad, és bár a védekezése meglehetősen ingatag, de ugyanez elmondható a Warriors támadójátékáról is - ha Steph Curry extrát hoz, akkor jó, ha nem, akkor nem igazán, bár Phillyben az ő gyengébb meccse is belefért, de most más lesz az ellenfél. A hazaiaknál Haliburton, Mathurin és Smith játéka is kérdéses, a Warriorsnál nincs változás, Paul és Payton továbbra sem bevethető, a többiek elvileg a b2b ellenére is elérhetők.

 

Orlando Magic - San Antonio Spurs 01:00

Mindkét csapat a Heattől kapott ki legutóbb, de a Spurs back-to-back érkezik ebből, úgyhogy már csak emiatt is a Magic az esélyesebb - meg a hazai pálya és a nyilvánvaló minőségbeli fölény miatt is. Az Orlando három győzelem után veszített két napja Miamiban, míg a San Antonio az előző öt mérkőzését zsinórban elbukta, és egy hete hazai pályán is alulmaradt a Magic ellen, úgyhogy jelenleg nincs semmi, ami Wembanyamáék mellett szólna. A sérülések  elvileg egyik oldalon sem játszanak szerepet. 

 

Brooklyn Nets - Cleveland Cavaliers 01:30

Itt a Cavs a back-to-backets csapat, a washingtoni kötelező után érkezik meg a gárda úgy, hogy Donovan Mitchell kiemelkedő formában van, és az egész gárda nagyot megy mostanában: zsinórban hét meccset nyertek, övék a leghosszabb aktuális sikerszéria, és másodikak Keleten. A Nets jelenleg 20-30-cal a playin-vonal alatt helyezkedik el, túl sok reménye nem lehet erre a szezonra, az előnye annyi, hogy egy nappal frissebb, és otthon játszhat - legutóbb a Dallastól kapott ki hazai pályán, és összességében négyből három vereséget szenvedett mostanában. Az esélyes tehát egyértleműen a Cleveland, a kérdés csak az, hogy a b2b második felén mennyi energia maradt Allenékben, főleg úgy, hogy kilenc nap alatt hatodszor lépnek pályára, ebből negyedszer idegenben...

 

New York Knicks - Dallas Mavericks 01:30

A New York nagy győzelmi szériája megszakadt a Lakers ellen, azóta sikerült hozni a Memphis elleni kötelezőt, viszont fájhatnak a sérülések: Anunoby, Randle és Grimes biztosan nem játszik most sem, de a legutóbb megsérülő Jalen Brunson játéka sem biztos. Ez így nagy esély lehet a Dallasnak, amely 2-0-val kezdte az idegenbeli túráját, a Doncic-Irving duó jó formában van, egy hónapja a Knickset is legyőzték, igaz, akkor hazai pályán, de a 14-10-es idegenbeli mérlegük eddig jobb, mint a hazai mutatójuk, úgyhogy nincs mitől tartaniuk. Ha Brunson játszik, akkor azért a New York képes lehet a győzelemre, de jelen állás szerint az egészségesebb (bár Exum és Lively nem lesz) Mavs jobb állapotban léphet pályára - kérdés, hogy ezt sikerül-e kihasználniuk.

 

Memphis Grizzlies - Chicago Bulls 02:00

Ezt nyernie kell a Bullsnak, hiszen a Memphis zsinórban hat meccset bukott el, otthon csak 5-18-ra áll, szinte felismerhetetlen kerettel kell játszania az esetek nagy részében, míg a Chicago a playoffért hajt, és jelenleg a 9. helyen áll Keleten. A Grizzliesnél most sem lesz ott szinte senki, úgyhogy az ilyen helyzeteket meg kell oldania a Bullsnak, amelynél ugyan szintén sok a sérült (Caruso, White, Terry és Craig játéka is kérdéses), de a DeRozan-Vucevic-Drummond trió adott, és az tegnap elég volt még egy Minnesota elleni bravúrra is...

 

Milwaukee Bucks - Minnesota Timberwolves 02:00

A Bucks eddig borzasztóan működik Doc Rivers keze alatt, egyetlen meccset tudtak nyerni az új edzővel, más kérdés, hogy idegenbeli túrán voltak, jó csapatokkal találkoztak, és bőven volt hiányzójuk, sérültjük. Most otthon megint nem lesz könnyű dolguk, mert a Wolves egy nyugati topcsapat, és ismét elég kérdőjeles a rotáció: a legutóbb megsérülő Middleton biztosan nem lesz, de az azt a meccset kihagyó Lillard-Lopez páros játéka sem biztos, és Giannis sem 100%-os. A Wolvesnál ilyen gond nincs, a keret egyben van, de a forma ott sem az igazi, a Bulls elleni vereség is elég frusztráló volt a csapat számára, a korábbi remek védekezésük romokban van, és az elmúlt időszakban 50%-os csapatként dolgoznak - ráadásul idegenben egyébként sem annyira meggyőzőek, mint otthon. Érdekes meccs lesz, sok minden múlhat azon, hogy a Bucksnál végül ki tudja vállalni a játékot, mindenesetre a győzelem mindkét félnek borzasztóan kellene.

 

Phoenix Suns - Utah Jazz 03:00

A korábbi hullámvölgy után két szép hazai győzelmet aratott a Jazz, a Bucks után az OKC-t is legyőzte a társaság, úgyhogy jóval magabiztosabban utazhat el Phoenixbe, bár a Suns is jó formában van: az utóbbi 14 meccsből 11-et nyertek Bookerék, és ha gyengébben is játszanak, de a három sztár már annyira összehangolódott, hogy megoldják, amit meg kell. Otthon most is ők az esélyesebbek, 4,5 meccsel meg is előzik mostani ellenfelüket, és igazából csak Beal kisebb bokasérülése okozhat zavart, az ő játéka emiatt kérdéses. A Jazznek persze jobb napjain bármi beeshet, olyan támadójátékra képesek Markkanenék, amivel akár most is nyerhetnek, meglátjuk, hogy meg tudják-e ismételni az OKC elleni formájukat - ha igen, akkor minden további nélkül lehet keresnivalójuk, de a papírforma azért a Suns sikerét ígéri.

 

Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 04:00

A Lakers zsinórban három győzelemmel zárta az idegenbeli túráját, és összességében jó formában várhatja ezt a kiemelt mérkőzést, amely Kobe Bryant szobráról fog szólni, úgyhogy különleges hangulatra van kilátás - ez adhat egy plusz lökést a vendéglátónak ebben az arénában. A Denver is jó passzban van, hozza az eredményeket, az OKC elleni vereség ellenére ott van a holtversenyes nyugati első helyen, idegenben is 50% feletti a mérlege, bár vendégként azért érezhetően másképp teljesít, mint otthon, de nagyon aggódnia azért nem kell. A két csapat komoly riválisnak számít, és bár a Nuggets összességében előrébb tart, de jobb napjain a Lakers képes lehet arra, hogy kihívást okozzon - fontos sérült egyik oldalon sincs, meglátjuk, hogy mire mennek Russellék Murray-vel, és hogy hogyan alakul a Davis-Jokics csata a palánk környékén.

 

Portland Trail Blazers - Detroit Pistons 04:00

A Detroit egy meglepő bravúrgyőzelem másnapján, back-to-back érkezik, hiszen előző este nyerni tudott Sacramentóban remek támadójátékkal és Jaden Ivey karriercsúcsával két hazai győzelem után kétszer kikapott Denverben, ezt követően utazott most ismét haza. Nehéz mit jósolni, a Pistonsnak eddig összesen három idegenbeli győzelme van, a Kings védekezése adott esélyt arra, hogy bemutatózzanak Durenék, és bár nyilván a Portland sem túl komoly csapat, de azért elég meglepő lenne, ha a ligautolsó back-to-back idegenbeli győzelmeket villantana. Pedig a Blazersnél Sharpe nem lesz, Ayton, Grant és Henderson játéka pedig most is kérdéses...

 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus