Lakers-Suns a Sport TV-n, de lesz Sixers-Nets is

Tíz mérkőzést rendeznek hajnalban, mutatjuk, hogy mit kell tudni előttük. 

 

Cleveland Cavaliers - Charlotte Hornets 01:00

A Hornets egy szűk, egypontos győzelemmel rajtolt a Pacers ellen, míg a Cavs remekül tartotta magát, de végül alulmaradt a Memphisszel szemben, ezek után most hazai pályán szeretne javítani. Azzal a játékkal most is lehet keresnivalója a gárdának, akkor a Mobley-Allen magasember-páros remeklését két kiváló irányító-teljesítmény egészítette ki, ha ez most is meglesz, akkor feladhatják a lecét a Charlotte-nak. A vendégekben azért még van tartalék, a Ball-Hayward duó ugyan szenzációs volt az első meccsen, de csapatként még tudnak hova fejlődni, a védekezésén pedig mindkét csapatnak van min javítani. Szoros meccsre számíthatunk.

Orlando Magic - New York Knicks 01:00

Itt egyértelműen esélyesebb a Knicks, a Walker-Fournier párossal megerősödő gépezet elsőre nagy csatában le is gyűrte a Bostont és jól is játszott, az egyetlen kérdés az, hogy a dupla hosszabbítás mennyit vett ki a gárdából és hogy az egy pihenőnap elég volt-e regenerálódni. A Magic elsőre nem tudta felülmúlni a várakozásokat, elöl-hátul gyenge játékkal, sok eladott labdával, sok hibával kapott ki teljesen simán a Spurstől, az a teljesítmény most is nagyon kevés lesz, ha nem sikerül jelentősen javulni. A realitás a New York mellett szól, egészségesebb és jóval minőségibb is a vendégek kerete.

Washington Wizards - Indiana Pacers 01:00

A Pacers a Hornets elleni egypontos vereség után szeretne javítani, míg a Washington a Torontóban aratott némileg váratlan sikerét szeretné meglovagolni hazai pályán. A fővárosiak új igazolásai elsőre meglepően jól muzsikáltak, működött a védekezés és bár nem dobtak jól, de így is magabiztosan nyertek, meglátjuk, hogy az Indy ellen is tudnak-e valami hasonlót produkálni. A vendégek inkább támadásban voltak jók elsőre, a Brogdon-Sabonis páros szokásos pazar játéka mellé ugyanis felnőtt az újonc Chris Duarte, őt most is kiemelten érdemes lesz figyelni, hiszen óriási erőssége lehet a csapatának. Az esélyek egyelőre nehezen megtippelhetők. 

Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets 01:30

Ez természetesen kiemelt rangadó lesz két olyan csapat között, amely egyaránt szeretne sokáig menetelni majd a szezon végén. A Sixers elsőre "erőbeosztós", de meggyőző játékkal hozott egy idegenbeli kötelezőt, míg az azóta egy nappal többet pihenő Nets nem túl acélos teljesítménnyel simán kikapott a Milwaukee-tól. Nagyon kíváncsian várjuk, hogy Harden és a brooklyni gépezet fel tud-e pörögni a bajnokság egyik legnehezebb csarnokában, illetve azt is, hogy Joel Embiid mennyire lesz matchup-nightmare Claxtonéknak. Elsőre a Sixers élesebbnek tűnt, de a Nets is tanulhatott a nyitómeccsből és tűzerőnek nincs híján a vendégcsapat, egy jó dobóformával bármire képes lehet. 

Boston Celtics - Toronto Raptors 01:30

Mindkét csapat vereséggel kezdett, de elég eltérő módon, a Celtics Jaylen Brown 46 pontos karriercsúcsával és Jayson Tatum szörnyű téglagyártásával, dupla hosszabbítás után kikapott New Yorkban, míg a Raptors váratlanul pocsék támadójátékkal, 83 dobott ponttal maradt alul otthon, a Washingtonnal szemben. A kanadaiaknak nagyon össze kell kapniuk magukat, Pascal Siakamra most sem számíthatnak, de a VanVleet-Dragic párostól sokkal több kreativitás kell, hogy működjön a rendszer, márpedig ők elsőre teljesen eltűntek és gyengén játszottak. A Bostonnak is van min javítania, a Knicks ellen azért inkább "alul" voltak a két ráadás ellenére, mindenesetre bánhatják, hogy elpocsékolták Brown megőrülését - Al Horford még mindig nincs, a többiek frissessége pedig kérdéses az említett okok miatt.

Chicago Bulls - New Orleans Pelicans 02:00

A meccs pikantériáját Lonzo Ball adja, aki eddig a Pels egyik alapkövének tűnt, nyáron azonban Chicagóba költözött és most korábbi csapatát szeretné elszomorítani. A Bulls elsőre nyerni tudott, de nagyon döcögött a játéka, Ball sem volt jó és a sztárok nem igazán illeszkedtek még egymáshoz, míg a kispad terített betlit hozott - a jó védekezés és LaVine 34 pontja hozta nekik a győzelmet. A Pelsnek nem volt reális esélye a Sixers ellen, Zion Williamson nélkül kevesek voltak támadásban és ahogy a Philly emelt a tempón, úgy fogytak el, de Willie Green vezetőedző látott pozitívumokat, kíváncsian várjuk, hogy tudnak-e javulni. Az esélyesebb otthon azért a Chicago, de a legutóbbi enervált játéknál mindenképpen több kell Vucsevicséktől, hogy beváltsák a hozzájuk fűzött reményeket. 

Houston Rockets - Oklahoma City Thunder 02:00

Ez a meccs már most, a szezon elején is nyugati alsóházi rangadónak tűnik, egyik féltől sem várhatunk túl sokat, ráadásul elsőre mindketten ki is kaptak - más kérdés, hogy éppen ezek miatt lehet érdekes, hogy ezúttal melyikük tud nyerni. Mindkét gárda nagyon gyenge volt legutóbb, de mindkettőnél vannak olyan fiatalok, akik bármikor meg tudnak őrülni, csak éppen elsőre ebből semmit sem láttunk. A Thundernél Gilgeous-Alexander révén egy már rutinosabb vezér is van, a Rocketsnél viszont mindenképpen a Porter Jr. - Green párostól függ a játék eredményessége, ők legutóbb egészen pocsék teljesítményt nyújtottak, ha nem javulnak, akkor idegenben is jó esélyei lehetnek az OKC-nek. 

Denver Nuggets - San Antonio Spurs 03:00

Itt egyértelmű esélyesnek tűnik a Denver, Mike Malone legénysége elsőre Phoenixben nyert rangadót és bár a Spurs is kiváló játékkal aratott nagyon sima győzelmet a Magic ellen, de azért a két fél papíron nincs egy szinten. A Nuggetsnél úgy tűnt, hogy minden rendben van, Nikola Jokics jól kezdett, a védekezésük is egyben volt, a kiegészítők közül többen is hozták a szükséges teljesítményt, otthon pedig mindig is pokoli erősek már évek óta, nagyon nehéz ebben a csarnokban vendégeskedni. A Spurs fiatalos, lendületes, de egyrészt Jokicsra nem biztos, hogy van válasza, másrészt nyilvánvalóan nem az a szint, mint a bajnoki címért induló Denver - komoly bravúr lenne, ha Derrick White-ék meglepnék ellenfelüket. 

Los Angeles Lakers - Phoenix Suns 04:00 (Sport 1)

Ez rangadó lesz, bár mindkét csapat gyengén kezdte a szezont. A Lakers nem járt messze a GSW legyőzésétől, de végül a hajrára elfogyott és Russell Westbrook botrányosan gyenge produkciója azóta is napirenden van, a korábbi MVP-nek sokkal-sokkal jobban kell játszania, ha szeretnének elérni valamit. A Suns ennyire nem volt szörnyű, de a Denvernél gyengébbnek bizonyult, a negyedik negyedben volt egy komoly kimaradás támadásban és igazából némi egyéni extra, egy kis plusz és főleg néhány pontos dobás hiányzott az üdvösséghez - Deandre Ayton eltűnése mellett főleg Devin Booker gyengélkedése nem fért bele. Most kíváncsian várjuk, hogy a Bridges-Crowder duó mire megy LeBron Jamesszel, hogy hogyan alakul Ayton és Davis csatája, valamint hogy Westbrook feljavul-e Chris Paulék ellen - a hazaiaknál vannak hiányzók, de a nyeretlen előszezon és az első tétmeccs után most már mutatniuk kell valamit. 

Sacramento Kings - Utah Jazz 04:00

Itt természetesen a Jazz számít favoritnak még idegenben is, de a Sacramento sem feltartott kezekkel fogadja ellenfelét azok után, hogy az első meccsét Portlandben tudta megnyerni, méghozzá kiemelkedően jó támadójátékkal. A Utah oldalán a hátvédek még nem pörögtek fel igazán, Mitchell és Conley nem brillírozott eddig, Gay pedig sérült, de Gobert most is megkerülhetetlen faktor lehet, kíváncsian várjuk, hogy Holmes mire megy vele a palánk alatt. Nyilván nagyon fontos lesz, hogy De'Aaron Fox el tud-e jutni a festékbe és onnan tud-e hatékonyan dolgozni a kőkemény Jazz-D ellen, de az is biztos, hogy egy esetleges hazai sikerhez elengedhetetlen a Barnes-Hield párosra épített nehéztüzérség jó dobóformája. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus