LeBron Doncic ellen: 22:00-tól Lakers-Mavs a Sport TV-n

Este kilenctől már NBA-meccseket nézhetünk és hat mérkőzés kezdődik éjfél előtt - ebből a legnagyobb rangadót a Sport 1 is közvetíti.

 

Brooklyn Nets - Miami Heat 21:00

Jó kis keleti csörtének ígérkezik, a Heat egyelőre természetesen egyértelműen jobb teljesítményt nyújtott, de idegenben azért megszenvedett és a jelenlegi Nets szintén jó csapatnak számít - a Boston legyőzése egy újabb érv emellett akkor is, ha Kyrie Irving továbbra sem bevethető. Az utóbbi mérkőzéseket tekintve a Brooklyn talán jobb formában is van és bár a Miami oldalán több a fegyver, de így sem egyértelmű a helyzet - ha a jobbik arcukat mutatják Jimmy Butlerék, akkor bárkit képesek elverni, de idegenben többször előfordult már, hogy besültek támadásban, meglátjuk, hogy elő tudja-e ezt idézni a Nets. Spencer Dinwiddie kikapcsolása nyilván kulcsfontosságú lesz a vendégek szemszögéből, ha őt le tudják lassítani, az már egy fél győzelem lehet számukra.

Minnesota Timberwolves - Memphis Grizzlies 21:30

A Grizzlies zsinórban hat vereség után próbál javítani, azt követően, hogy jó csapatok ellen is rendszeresen csak apróságokon múlt a bravúrja - most viszont idegenben kellene helytállnia, ahol eddig nem sok mérkőzést játszott. A Wolves több vereség után az előző két találkozóját megnyerte, ráadásul idegenben, azóta pedig három teljes napot pihenhetett és most otthon játszhat, úgyhogy volt ideje ráhangolódni a derbire és kitalálni, hogy hogyan vághat vissza a 137-121-es memphisi vereségért. Előzetesen sok pontra számíthatunk, mindkét csapat szeret gyorsan játszani és hevesen ágyúzni, mindkét oldalon vannak komoly támadófegyverek, a Grizzliesnél viszont Ja Morant megsérült és rá most nem számíthatnak - pedig ő a gárda motorja, úgyhogy kíváncsian várhatjuk, hogy mire mennek nélküle. 

New York Knicks - Boston Celtics 21:30

Két napja kikapott ebben a városban már a Boston, most a Knicks vendégeként muszáj lenne javítania és természetesen abszolút favoritnak is számít a keleti élcsapat - annak ellenére, hogy idegenben csak 6-5-öt hozott eddig, látható, hogy vendégként kevésbé acélos egyelőre. A Knicks legutóbb a Philly elen küzdött nagyot és játszott szoros meccset, hasonló védekezéssel most is lehet keresnivalója és egyszer idén már Bostonban is nagyot játszott, akkor csak az utolsó pillanatban kapott kosárral maradt alul - jó lesz tehát odafigyelnie a Celticsnek. Az erőviszonyok egyértelműek, de hogy ezt érvényesíteni is tudják-e Kemba Walkerék, az más kérdés - a hazaiaknál Marcus Morris játéka kérdéses a meghatározó kosarasok közül, a vendégeknél pedig továbbra is hiányzik Gordon Hayward.

Los Angeles Lakers - Dallas Mavericks 22:00 (Sport 1)

Ez lesz a játéknap legnagyobb rangadója, ahol a ligaelső Lakers fogadja a szintén nagycsapatnak számító Dallast. A felek egyszer már találkoztak, akkor 119-110-re nyertek Dallasban az arany-lilák, azóta viszont mindkét csapat javult: a Los Angeles zsinórban tíz győzelem után, ligaelit védekezéssel és ligaelit támadójátékkal léphet pályára, míg a Mavs még mostani ellenfelénél is jobban támad, igaz, gyengébben védekezik. A sztárparádé most sem maradhat el, LeBron James és Luka Doncic MVP-csatája külön csemegének ígérkezik, de a hazaiaknál kirobbanó formában van Anthony Davis is - erre nagy szükségük is lesz, ugyanis Avery Bradley még nem épült fel teljesen, legutóbb pedig Kyle Kuzma is megsérült, az ő játéka is kérdéses. Két topcsapatról beszélünk topjátékosokkal és bár otthon azért valamivel esélyesebb a Lakers, de igazából bármi elképzelhető...

New Orleans Pelicans - Oklahoma City Thunder 23:00

Két napja Oklahoma Cityben találkoztak a felek, akkor a szoros végjátékot jobban oldotta meg és emiatt nyerni tudott a Thunder, most hazai pályán vághat vissza ezért a Pelicans. A pályaválasztói jog pedig döntő lehet, az OKC idegenben csak 1-7-re áll eddig, míg a Pels eddigi hat győzelméből négyet is otthon szerzett, úgyhogy ez a "fordulat" elég is lehet ahhoz, hogy visszaadja a kölcsönt a New Orleans - nagy különbségek nincsenek a csapatok között, egy kicsit nagyobb koncentráció és egy-két plusz játék eldöntheti a küzdelmet. A vendégeknél nincs új sérült, a hazaiaknál Ball és Okafor játéka kérdéses.

Detroit Pistons - San Antonio Spurs 23:00

A Spurs legutóbb ejtett egy komolyabb skalpot azzal, hogy megverte a Clipperst, úgyhogy kicsit nagyobb önbizalommal léphet pályára Detroitban, meglátjuk, hogy valóban sikerült-e összeszednie magát Gregg Popovich csapatának - idegenben egyelőre csak 2-7-re állnak DeMar DeRozanék, de Detroit azért nem bevehetetlen helyszín. A Pistons oda-vissza kikapott a Hornetstől, a támadójáték nem igazán működött, ahogy a szoros végjátékok megoldása sem, ezekben mindenképp előrébb tart a San Antonio, kérdés, hogy sikerül-e javulniuk Derrick Rose-éknak - a Griffin-Aldridge csata jónak ígérkezik, de az is kérdés, hogy mi lesz Andre Drummonddal.

Toronto Raptors - Utah Jazz 00:00

A Lakers-Mavs mellett ez is komoly rangadó lesz, hiszen két kifejezetten erős csapat találkozik egymással. A Raptors zsinórban hat győzelem után, 8-0-s hazai mérleggel fogadhatja a Jazzt, amely nincs azért ilyen formában, két vereség után nagy nehezen nyerni tudott Memphisben, de a támadójáték és Mike Conley továbbra sem az igazi, ráadásul a gárda most már az idegenbeli túra negyedik állomásához érkezett, úgyhogy valószínűleg nem is túl friss. A Toronto eddigi teljesítménye alapján esélyesebbnek tűnik, érdekes lesz látni, hogy mire megy a vendégcsapat Pascal Siakammal és bár a Lowry-Ibaka kettős végül még nem lesz bevethető, de ha a kiegészítők továbbra is ilyen meccseket hoznak, akkor minden esélyük meglesz a sikerre - lehet, hogy a Utah jelenleg mélyebb, de ezt egyelőre ritkán tudta igazán érvényesíteni, főleg idegenben, ahol csak 4-6-ra áll. Egyébként Ibaka visszatérését már nem is lehet kizárni, kérdésesre javult az állapota...

Orlando Magic - Golden State Warriors 00:00

A Magic aratott egy szép győzelmet Clevelandben, majd 83 pontot tudott dobni Torontóban, igaz, olyan jól védekezett, hogy így is viszonylag szoros meccset tudott játszani - ha hasonlóan komolyan veszi a munkát most is, akkor elvileg nem lehet nagy gondja a Warriorsszal. A vendégek továbbra is sereghajtók és bár egy-egy meccset megnyernek, de komoly tényezőt nem jelentenek, általában az ellenfelek koncentrációján és teljesítményén múlik, hogy mi lesz a mérkőzés vége. Nos, az Orlandónak nagyon kellene ez a hazai győzelem, amely elvileg kötelezőnek számít és Aaron Gordont legutóbb már vissza is kapta, már "csak" Nik Vucsevics hiányzik a meghatározó játékosok közül - ha a megszokott védekezést hozza a társaság, akkor ez a keret is elég lehet a sikerhez.

Los Angeles Clippers - Washington Wizards 04:30

A San Antonióban elszenvedett vereség után otthon muszáj lenne javítania a Clippersnek, főleg hogy a Wizards ellen egyébként is kötelezőnek tűnik a győzelem - a fővárosiak eddig egy keleti alsó-középcsapat szerepét hozzák, míg a LAC bajnok szeretne lenni, úgyhogy egyértelműek az erőviszonyok. A Leonard-George duó legutóbb először nem ért győzelmet, meglátjuk, hogy ez kicsit felpaprikázza-e a gárdát, amely otthon azért eddig odafigyelt, 12 meccséből 11-et megnyert - míg a Wizards legutóbb ebben a csarnokban teljesen simán kapott ki a Lakerstől és már az idegenbeli túrája negyedik állomásához érkezett.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus