LeBron James 45 pontot szórt, a Cavs jutott a második körbe

James az elejétől dominált, és ezúttal a csapattársai is felnőttek mellé, így a Cleveland ment tovább és játszhat a Torontóval.

Cleveland Cavaliers – Indiana Pacers 105-101

LeBron James: egyet az örökkévalóságnak. A Cavaliers szupersztárja átérezte a meccs súlyát, egyébként is 30 pont felett átlagol a hetedik összecsapásokon, gyakorlatilag az első támadástól kezdve minden támadás rajta ment keresztül: 7/7-tel nyitott mezőnyből. Az első félidőben végig a pályán volt, a harmadik negyedben látszott is rajta a fáradtság, ráadásul a 3-4. negyed fordulóján be is kellett mennie az öltözőbe, mert begörcsölt a lába. Ekkor azonban előlépett a sérüléssel játszó George Hill és Kevin Love, kettejük összjátékait képtelen volt levédeni a Pacers, és a negyedik negyedben tizenkét pont is volt már közte. Innen még visszajött a végjátékban négy pontra az Indiana, de esélyük már nem volt megfordítani a meccset, mert a visszatérő James még megcsinált pár nagy játékot elöl-hátul, nem adva esélyt az egyenlítésre. A Cavaliers legendája tizenharmadik playoffjában sem esett ki az első körben, a hetedik meccseken pedig immár 35 pontot átlagol, ami jobb, mint Michael Jordan átlaga – a Cleveland így készülhet a Raptors elleni párharcra. Érdekesség, hogy James a meccs előtt holtversenyben állt Scottie Pippennel, mindketten 395 labdát szereztek a playoffban, ehhez LBJ most négyet tett hozzá, így már ő vezeti a vonatkozó örökranglistát. 

Myles Turner limitálását nem tudta megoldani a Pacers. Tyronn Lue a semmiből kapta elő a zaklatott szezont futó Tristan Thompsont, aki az első negyedben remek védekezésével és lepattanózásával, később pedig pontos dobásaival tűnt ki (15 pont, 10 pattanó) – a húzás meglepte az Indianát, Myles Turner végig csak szenvedett, a végjátékban ki is pontozódott. Az első negyedben összeszedett nagy hátrányt lefaragták a vendégek egy alacsony szerkezettel, és a harmadik negyedben is visszazárkóztak, sőt James problémái miatt nyeregben is érezhették magukat. Itt azonban Lue George Hillt tette fel a pályára, aki egyrészt kiharcolt 11 (!) büntetőt, másrészt felpörgette Love-ot. Ez már sok volt a Pacersnek, a második félidőben óriásit játszó Victor Oladipo (30 pont, 12 pattanó, 6 gólpassz, 3 szerzett labda) vezetésével ugyan még a végjátékban is ott loholtak ellenfelük nyomában, de Turner mellett Bogdanovic (1/9 mezőnyből) sem találta a dobásait, Lance Stephenson pedig több kárt csinált, mint hasznot, így Oladipo egyszemélyes hadművelete nem lehetett sikeres. 

A párharc végeredménye: 4-3 a Cavaliers javára.

A Cavaliers legjobb dobói: James 45/6, Thompson 15, Love 14/12.
A Pacers legjobb dobói: Oladipo 30/12, Collison 23/3, Young 14/3.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus