LeBron James a történelem kapujában, de lesz Denver-Minny rangadó is

Visszatér Devin Booker, debütálhatnak a Brooklyn új játékosai, megszakítaná pocsék szériáját a Memphis, nyugati rangadóra utazik Denverbe a Timberwolves, LeBron Jamesnek pedig csak 36 pontra van szüksége ahhoz, hogy minden idők legjobb pontszerzője legyen. Hat mérkőzéssel jön az NBA újabb játéknapja, mutatjuk a hajnali programot.

Orlando Magic – New York Knicks 01:00


A New Yorknak el kell kezdenie rátalálni a helyes útra, ha tényleg egyenes ágon szeretne a rájátszásba kerülni, de az utóbbi öt meccsén csak kétszer tudott nyerni a csapat. Ez alatt hiába verték meg az egyik legfontosabb meccsükön a Miamit, továbbra sem sikerült megelőzniük a floridai csapatot, jelenleg fél meccsel vannak Randle-ék a biztos playoff-vonal alatt. A Magic önmagához képest megint egy eredményesebb időszakot teljesít, háromszor is nyerni tudott az elmúlt öt találkozóján, a hazaiak négymeccses idegenbeli túrájukat 3-1-gyel zárták, most zsinórban két győzelem után térnek haza, a Knicks most ellenük próbálna végre megindulni felfelé. A Magicnél Mo Bamba továbbra is a Minnesota elleni mérkőzésen összeszedett eltiltását tölti, a vendégeknél pedig RJ Barrett játéka kérdéses, Mitchell Robinson pedig sérülés miatt biztosan nem lehet ott a pályán. A Magic kellően leszakította már magáról a Keleti Konferencia két sereghajtóját, hátránya viszont túl tetemes ahhoz, hogy beleszólhasson a playin-kérdésekbe, így Bancheróék gyakorlatilag a „senki földjén” állomásoznak, a New York viszont egy potenciális sikerrel újra visszavenné a hatodik helyet, nagyon fontos találkozó előtt áll tehát a NYK, amit muszáj behúznia.

 

New Orleans Pelicans – Atlanta Hawks 01:30


A New Orleans az utóbbi napokban úgy tűnik, hogy reménykedhet a felfelé megindulásban, zsinórban elszenvedett tíz vereség után előbb bravúrosan a rivális Lakerst győzte le, majd még nagyobb meglepetésre gyakorlatilag kiütötte a Sacramentót a csapat. Zion Williamson sérülése ennek ellenére továbbra is alapjaiban korlátozza a gárda esélyeit és képességeit, Brandon Ingram viszont úgy néz ki kezd magára találni és ennek már kézzel fogható eredményei is voltak az utóbbi napokban. Az Atlanta igaz csak két meccset nyert meg az elmúlt öt pályára lépéséből, de ez nem feltétlenül volt egy könnyű menetrend, legutóbb a Suns és a Jazz legyőzése után a Nuggets ellen már nem sikerült megszerezniük a győzelmet Youngéknak. A hírek szerint a rotáció minden tagja bevethető és egészséges Atlantában, a hazaiaknál pedig visszatérhet a csapatba az a Jonas Valanciunas, aki néhány meccsel ezelőtt hagyta el a pályát egy sérülés miatt, megúszta azonban csak egyetlen kihagyott mérkőzéssel. A mérkőzés esélyese a Pelicans elmúlt napokban bemutatott pozitívumai ellenére az Atlanta, összességében a vendégek is felfelé tartó ívben vannak, már stabilan megvetették lábukat a keleti top 10-ben és az összetömörödött keleti középmezőny miatt már csak két meccs a lemaradásuk a biztos rájátszást jelentő hatodik helytől. A felek legutóbbi találkozóját a Hawks nyerte, akkor a még teljesen egészséges NOP-t hosszabbításban győzte le Nate McMillan csapata, meglátjuk, hogy ma mire mennek egymással a csapatok.

 

Brooklyn Nets – Phoenix Suns 01:30


Ez a mérkőzés elsősorban Devin Booker visszatéréséről fog szólni, nagyon megrendítette a Phoenixet sztárja elvesztése, ráadásul több fontos játékos is megsérült utána, akkor nagyon mélyre süllyedt a csapat, most viszont stabilizálódni látszik és szépen lassan minden puzzle-darabot visszakap Monty Williams az újraépítéshez. A Suns tízből nyolc győzelmével visszatért a nyugati playoff-mezőnybe, jelenleg hatodik a konferenciában, sőt, mindössze csak két meccsre van tőle a harmadik Sacramento. A Netsnél Cam Thomas próbálja feledtetni Kyrie Irving távozását, az elmúlt két meccsén összesen 91 pontot termelt, szinte a semmiből lépett elő a Nets fiatalja. Spencer Dinwiddie és Dorian Finney-Smith is debütálhat a hazaiaknál, illetve Ben Simmons is visszatérhet a csapatba, Durant mellett viszont Seth Curryre sem számíthat a hazaiak mestere. A Brooklyn back-to-back játszik, tegnap tartalékosan sokáig tartotta magát, de végül kikapott a Clipperstől és hiába vetheti be több újdonsült játékosát is Jacque Vaughn, az esélyek nem mellettük szólnak. Kérdés, hogy hány percet kap majd a túloldalon Devin Booker, aki karácsony óta először léphet pályára, de a Sunsnak remek formája alapján egy perclimiten lévő, akár rozsdásabb Bookerrel is hoznia kellene a meccset. A csapatok legutóbb január végén találkoztak, akkor meglepetésre a Phoenix tudott nyerni, azzal a sikerrel indult meg a hazaiak felemelkedése, az esélyek alapján pedig ma is folytathatják a remek sorozatukat.

 

Memphis Grizzlies – Chicago Bulls 02:00


A csapatok jelenlegi formája éppen ellentétes, mint amilyen néhány hónapja volt, a Memphis hetek óta nem tudja összekapni magát és láthatóan lépést tévesztett, míg a Bulls az elmúlt időszakban rákapcsolt és most egy hosszabb győzelmi sorozatban van. A Grizzlies továbbra is nyugati második, de már majdnem öt meccs a hátránya a Denver mögött, tízből csak kettőt tudott nyerni, most pedig zsinórban három zakó után fogadja a Chicagót. A Bulls még mindig csak kilencedik Keleten, de az utóbbi tíz meccsen bemutatott 7-3-as mérleg bizalomra adhat okot, jelenleg pedig egy hárommeccses győzelmi sorozatban vannak DeRozanék. A formák alapján nem lenne meglepő a vendégek sikere, a Bulls viszont pihenőnap nélkül utazik Memphisbe, alig egy napja a Spurs elleni kötelezőt húzta be a csapat. A Memphisnél továbbra is Steven Adams a hiányzó, míg a Bullsnál Alex Caruso játéka kérdéses, kíváncsian várjuk, hogy megszakad-e valamelyik fél pozitív vagy negatív sorozata.

 

Denver Nuggets – Minnesota Timberwolves 03:00


Ez két remek formában lévő nyugati csapat rangadója lesz, a Denver továbbra is magabiztosan vezeti a konferenciát, míg a Wolves bár még mindig csak a nyolcadik helyen áll, de a playoffért vívott párharcok egyik legfőbb szereplője. A csapatok éppen egymással játszottak legutóbb, akkor nagyon tartalékosan állt fel a Denver és simán, harminc ponttal tudott nyerni a Minnesota, ma azért más lehet a helyzet. Ugyanis ezúttal a denveri kezdőötös minden tagja játékra jelentkezik, a vendégeknél azonban Kyle Anderson és Rudy Gobert játéka is bizonytalan, ez pedig bőven elég ahhoz, hogy az esélyek a listavezető mellé álljanak, még akkor is, ha a Wolves tízből hét győzelmet szerzett az utóbbi időszakban. Nagy kérdés, hogy bevethető lesz-e Gobert, ha nem, akkor nem nagyon tudjuk elképzelni, hogy bárki meg tudja állítani Nikola Jokicsot, a szerb center neve mellé már konzisztensen beírhatjuk a tripla-duplát a meccsek végére, a kétszeres MVP utóbbi tizenegy meccséből nyolcszor is elérte ezt a meccsein. A játéknap rangadóján tehát az otthon 25-4-gyel álló Denver Nuggets sikerére van nagyobb esély, de az utóbbi meccseken olyan csapatok ellen tudott nyerni a Minnesota, mint a GSW, a Sacramento, a Memphis vagy legutóbb éppen a Nuggets, leírni tehát semmiképpen sem szabad Edwardsékat. 

 

Los Angeles Lakers – Oklahoma City Thunder 04:00 (ÉLŐ - Sport 1)


A játéknap zárómeccse nem is szólhatna másról, mint LeBron James rekorddöntéséről, a Lakers szupersztárja már csak 36 pontra van attól, hogy minden idők legtöbb pontot szerző játékosa legyen az alapszakaszban. Az eddigi tapasztalatok alapján nem elképzelhetetlen a mai rekorddöntés, viszont oda kell figyelnie a Lakersnek, hogy ezen felül egy nagyon fontos mérkőzést játszik egymással a két csapat, fél meccs van köztük a tabellán és mindketten komoly harcban vannak a rájátszásért. A LAL legutóbb nagy meglepetésre kikapott New Orleansban, a Pelicans Ingram nagy meccsével megtörte tízmeccses nyeretlenségét, ott egy fontos meccset bukott Ham csapata, ha ma is kikapnak, komoly hátrányba kerülhetnek a többiekkel szemben. Az OKC bármikor bárkire veszélyes tud lenni, igaz, csak két meccsét húzta be a csapat az elmúlt öt pályára lépéséből, de a Houstont például úgy győzte le, hogy már nem először dobott a csapat 150 pont fölött. A vendégek back-to-back lépnek pályára most Los Angelesben, ez megnehezítheti a dolgukat, ráadásul az előző játéknapon a Steph Curry nélkül felálló GSW ellen néztek bele egy váratlanul nagy pofonba, ott 140 pontnál is többet kaptak Gilgeous-Alexanderék. A hazaiaknál Austin Reaves térhet vissza hosszabb idő után a pályára, így teljesen kiegészülhet a Lakers, míg az OKC Dort és Pokusevski játékát kell, hogy nélkülözze. Az esélyek a hazai pálya és James történelmi mérföldkőhöz érkezése miatt is a Los Angeles oldalán állhatnak, de a Thundernél sosem lehet tudni, hogy mikor játsszák le az ellenfelüket a pályáról, illetve a Lakers is képes fontos meccseken botlani, meglátjuk, hogy ha James rekorddöntése megvalósul, képes lesz-e a Thunder elrontani A Király estéjét.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus