LeBron James hazatér, délszláv párbaj Denverben

LeBron James visszatér korábbi sikerei színhelyére, egymásnak feszül Doncic és Jokics, kötelező előtt a Miami – három mérkőzést rendeznek hajnalban az NBA-ben, mutatjuk a programot.

Cleveland Cavaliers – Los Angeles Lakers 01:30

Ez két remek formában lévő csapat találkozója lesz, az előzetes elvárások alapján mindenképpen rangadónak tűnik, még akkor is, ha a Cleveland egy nagyon meglepő vereségből érkezik: legutóbb a Knicks ellen maradtak alul, ráadásul azon a meccsen 80 pontot is alig dobtak. Mitchellék az elmúlt öt meccsükből hármat tudtak behúzni, földbe döngölték a már Embiiddel kiegészülő Phillyt is, tízmeccses mintát tekintve pedig még jobb a formájuk, hetet is megnyertek ezekből, otthon a liga legjobb csapatát alkotják, 10-1-re állnak a saját csarnokukban. A Lakers talán még ennél is jobb formát mutat jelenleg, Jamesék zsinórban három sikerből érkeznek a keleti túrájuk közepére, nemrég 130 pont felett dobva győzték le a védekezésben abszolút ligaelit Milwaukee-t is, és az elmúlt tíz meccsükből csak kettőt vesztettek el, egyértelműen a legjobb időszakát éli a csapat, mióta a három sztár összeállt Los Angelesben. A vendégeknél mindenki rendelkezésre állhat, a hazaiaknál Ricky Rubio szolgálataira még mindig nem számíthatnak, ráadásul Dean Wade is a sérültlistára került, azonban kérdésesre javult Jarrett Allen státusza, aki hátfájdalmak miatt már öt mérkőzést is kihagyott az elmúlt hetekben – nagy szüksége lenne rá a Cavsnek a palánk alatt, hogy az abszolút MVP-formában domináló Anthony Davist limitálni tudják. A mérkőzés kulcsa is az lehet, hogy a hazaiak hogyan tudják kordában tartani azt a Davist, aki az elmúlt héten 38 pontot és 13 lepattanót átlagolt, és legutóbbi két mérkőzésen 99 pontot dobott…

 

Miami Heat – Detroit Pistons 01:30

Itt a Miami esélyei domborulnak ki, bár tény, hogy ők is éltek már meg jobb és eredményesebb időszakot. A floridaiak az elmúlt tíz meccsükből csak négyet tudtak megnyerni, az elmúlt ötből viszont három győzelemnél járnak, a csapat lassan kiegészül, jó úton járnak afelé, hogy újra elérjék a pozitív mérleget. Jelenleg idegenbeli túrát teljesítenek, ahol kétszer is játszottak a ligát vezető Bostonnal – egyszer sikerült is meglepniük őket, hosszabbításban győzték le Tatumékat, ráadásul ha Brown dudaszós bravúrtriplája nem esik be, simább győzelmet is arathattak volna. Legutóbb a tartalékos Memphistől kikaptak, itt viszont a back-to-back ellenére is kötelező győzelem előtt állnak Butlerék: a Pistons 6-19-es mérlegével a legintenzívebben tankoló csapatok között van, az elmúlt öt találkozójukon négyszer is kikaptak, egyetlen győzelmük a Dallas elleni hosszabbításos siker alkalmával született. A hazaiaknál minden fontos hiányzó felépült, az utóbbi időkben Butler és a kiegészítő személyzet is visszatérhetett, Kyle Lowry pedig egészen szolid szezont fut eddig, így meglepő lenne, ha a Cade Cunningham-et még mindig nélkülöző, támadásban és védekezésben is enervált Detroit borsot törne a Miami orra alá.

 

Denver Nuggets – Dallas Mavericks 04:00

A Mavs itt back-to-backet játszik, 24 órával korábban simán legyőzték a Sunst. A Dallas egyébként jó formát mutat mostanában, öt meccsükből hármat is megnyertek, legutóbb két sima, húsz pont fölötti sikert értek el a Knicks és a Suns ellen – előtte viszont meglepetésre hosszabbításban alulmaradtak a liga alján helyet foglaló Detroittal szemben. A Denver két nap leforgása alatt került szinte a mennyből a pokolba, négy egymást követő győzelem után most két pofonból jönnek haza: a Hawks és a Pelicans elleni, nyerhető back-to-back idegenbeli találkozókon szenvedtek vereségeket. A hazaiaknál Michael Porter Jr. még mindig nem bevethető, Caldwell-Pope játéka pedig csuklósérülés miatt kérdéses, mint ahogyan a térdsérülés miatt több hetet is kihagyó Jeff Green pályára lépése is. A Dallasnál a jelek szerint nincs hiányzó, viszont a frissesség ezúttal Jokicsék oldalán van, kérdés, hogy ki tudnak-e jönni abból a kisebb gödörből, amibe az elmúlt két meccsen kerültek. Ez egy érdekes és fontos meccsnek ígérkezik, a nyugati konferencia egyébként is nagyon szorosan alakul, még a 12. Lakers is csak három meccsre van az ötödik helytől, a negyedik Denvert és a kilencedik Dallast pedig mindössze két mérkőzés választja el egymástól. Egy esetleges idegenbeli győzelemmel nagyot tudnának lépni előre Doncic-ék, egy Nuggets-győzelem viszont már kellő távolságot tudna kialakítani a csapat és a playin-helyek között. A két félnek egyébként ez lesz a szezonbeli harmadik meccse egymással, eddig úgy állnak 1-1-re a csapatok, hogy Jokics mindkét korábbi összecsapásukat kihagyta.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus