Legyőzte a Bullst a Philly, tovább menetel a Toronto, a Cavs és a GSW

Nyert a Brooklyn, egylabdás meccset bukott Memphisben a Denver, Indianában is kikapott a Knicks, parádésan dobott a Clippers és javított a Boston - ez történt hajnalban az NBA alapszakaszában.

Cleveland Cavaliers - Portland Trail Blazers 107-104

Ismét jó volt a Cavs. Az ohióiak az elvesztett első negyed után a kezükbe vették a dolgokat, a második játékrészben 37 pontot dobtak, megléptek és innentől már egyszer sem kerültek hátrányba - eldönteni sem tudták a küzdelmet, de vezettek már 12 ponttal is és folyamatosan ők jártak előrébb. A vége szoros lett, a Blazers a záró etapban mindent megtett, de előbb a kulcsidőszakban Jarrett Allen dobott egymaga sorozatban nyolc pontot, majd 103-101 után Evan Mobley zsákolt, végül pedig az utolsó játéknál Allen védekezett jól Damian Lillardon, aki kihagyta a hosszabbításért elengedett triplát - Mobley leszedte a lepattanót, a Cleveland pedig ötödször is nyert az utóbbi hét meccséből. Allen (24 pont, 17 lepattanó, 4 gólpassz) és Mobley (11 pont, 11 lepattanó) párosa mellett a hátvédduó, Collin Sexton (21 pont, 8/13 mezőnyből) és Darius Garland (19 pont, 10 gólpassz, 5/6 tripla) is remekül játszott, a padról pedig 7/10 triplával szállt be az Osman-Windler duó, így azt is elbírták, hogy Markkanen és Love sem tudott pályára lépni. Ezzel a sikerrel már 5-4-re állnak, következőleg pedig Torontóba látogatnak. 

Idegenben nem megy. A vereség után már 0-4-re áll vendégként a Portland és Chauncey Billups csapata továbbra sem találja a kiutat az eddigi kisebb gödörből - a védekezésük ezúttal sem állt a helyzet magaslatán (50% felett dobott ellenük a támadásban nem elit Cavs), közben pedig elöl is ismét meglehetősen vérszegénynek bizonyultak. Damian Lillard (26 pont, 8 gólpassz, 10/27 mezőnyből, 3/12 tripla) és CJ McCollum (21 pont, 7 lepattanó, 6 gólpassz, 7/19 mezőnyből) sem dobott jól, Jusuf Nurkic megállt hat pontnál, Rob Covingtonnak összesen három dobás jutott, a padról pedig egyedül Anfernee Simons tudott bármit is hozzátenni. A második félidőben végig csak futottak az eredmény után, de nem tudtak mit kezdeni a nagyon masszív Clevelanddel, a kimaradt utolsó dobás után pedig megint nem maradt nekik más, csak az önvizsgálat...

A Cavaliers legjobb dobói: Allen 24, Sexton 21/6, Garland 19/15
A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 26/9, Powell 23/9, McCollum 21/12

 

Indiana Pacers - New York Knicks 111-98

Végig vezetett a Pacers. Myles Turner nyolc pontjával indult a mérkőzés, az Indiana pedig ettől a pillanattól kezdve végig előnyben volt - 36-22-re nyerte az első negyedet és bár a záró etapra a fór jelentős része elkopott (85-83-nál volt legszűkebb az olló), de ott még rá tudott tenni egy lapáttal és visszaállította a különbséget. Az említett Turner egyébként is remekelt (25 pont, karriercsúcsot jelentő 7/10 tripla, 13 lepattanó, 3 blokk 29 perc alatt), de az idén először együtt játszó Brogdon-LeVert páros volt az, aki igazán működtette a rendszert: ők ketten 38 pontot és 12 gólpasszt jegyeztek, elosztották a labdákat és jó helyzeteket alakítottak ki. Domantas Sabonis ezúttal háttérbe húzódott, nem nagyon bírt Julius Randle-lel és ki is pontozódott, de nem is volt tőle szükség többre, a legutóbbi, Spurs elleni meccsük után ismét nagyon jól játszottak csapatként és ismét nyerni tudtak, úgyhogy otthon már 3-2-re állnak - a pocsék rajtot követően elkezdék összeszedni magukat. 

Javulnia kell a Knicksnek. Jól kezdte a szezont, de most már sorozatban másodszor kapott ki a New York, ráadásul meglehetősen egyértelműen, végig hátrányban játszva. Tom Thibodeau vezetőedző szerint két gondjuk volt, egyrészt védekezésben nem koncentráltak eléggé, nem tettek bele elég energiát, másrészt pedig nem figyeltek oda a lepattanózásra, ezek okozták a vesztüket. Mi azért hozzátennénk még Kemba Walker játékát (4 pont, 2/11 mezőnyből), Mitchell Robinson eltűnését (3 pont, 6 lepattanó, Turner szétszedte) és a csapatszinten bedobott 5/24 hármast is, a második félidőben összesen egyszer találtak be kintről, így nem volt esélyük komolyabb rohamot vezetni, ami megpecsételte a sorsukat. Még mindig 5-3-ra állnak, következőleg a tartalékos Buckshoz látogatnak, úgyhogy nincsenek rossz helyzetben, de ki kell javítaniuk a hibáikat, hogy haladhassanak tovább. 

A Pacers legjobb dobói: Turner 25/21, LeVert 21/3, Brogdon 17
A Knicks legjobb dobói: Barrett 23/6, Randle 18, Fournier 14/3

 

Orlando Magic - Boston Celtics 79-92

Ilyen támadójátékkal nem lehet nyerni. Nem kezdett rosszul a Magic, az első negyedben 50%-os mezőnymutatóval 28 pontot dobtak, és félidőben is vezettek még két ponttal, mivel a Celtics játékosai sem dobtak túl jól, de a fordulás után összeomlottak támadásban. A harmadik negyedben csak 2/17 dobásuk ért célba, ezt a játékrészt 31-10-re bukták el, Jaylen Brown lassítása is komoly gondokat okozott, így ez a periódus megpecsételte a sorsukat. A Magic végül 32,1%-os mezőnymutatóval, illetve 20,9%-os triplázással fejezte be a meccset, és egyénileg senki sem tudott igazán kiemelkedőt nyújtani náluk. A szezont nagyszerűen kezdő Cole Anthony (13 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz) próbálkozott becsülettel, de Marcus Smart vezetésével 4/18-on tartották őt a vendégek. Mellette Wendell Carter Jr. (13 pont, 13 lepattanó, 4 gólpassz) dupla-duplázott, és tán ő nyújtotta a legjobb teljesítményt a hazaiaknál, de támadásban ő sem tudott előlépni.

A harmadik negyedben robbantott a Celtics. Megszakította a rossz sorozatát a Celtics, három vesztes mérkőzés után tudtak nyerni, köszönhetően annak is, hogy a mérkőzés harmadik negyedében óriási lendülettel tértek vissza a pályára, ahol egy 18-1-es futással indítottak. Ime Udoka is a fordulást követő időszakot emelte ki, a félidőben úgy döntöttek, hogy a Magic dobóformája miatt arra kell kényszeríteni az ellenfelüket, hogy kívülről próbálják megverni őket, és ezért inkább a festéket szállták meg. Ez bejött, és közben támadásban Jaylen Brown ki tudott emelkedni, 10/17-es mezőnymutatóval szerzett 28 pontot, egyértelműen ő jelentette a különbséget a két csapat támadójátéka között. Mellette Smart védőmunkáját, valamint Al Horford (12 pont, 12 lepattanó, 7 gólpassz, 3 blokk) sokoldalú játékát lehet leginkább kiemelni, így most belefért, hogy Jayson Tatum (14 pont, 6 lepattanó, 3 gólpassz) ismét egy gyengébb estét fogott ki, és csak 4/16-tal célzott mezőnyből.

A Magic legjobb dobói: Anthony 13/6, Carter Jr. 13/6, Hampton 12/3
A Celtics legjobb dobói: Brown 28/9, Tatum 14/3, Horford 12/6, R. Williams III 12

 

Philadelphia 76ers - Chicago Bulls 103-98

Újabb fontos Philly-győzelem. Tobias Harris és Danny Green is hiányzott a hazaiaknál, akiknél ugyan visszatért Joel Embiid, de a sztárcenter most sem a domináns arcát mutatta, láthatóan továbbra sem egészséges - persze 18 ponttal, 9 lepattanóval, 7 gólpasszal és remek védekezéssel azért így is nagyon sokat segített. A Sixers nagyszerűen kezdett, az első negyedet rögtön tíz ponttal nyerte meg és onnantól folyamatosan vezetett, elvette a Bulls játékait, elöl pedig kiválóan dobott, így őrizte az előnyét és már a záró etap kezdetén is 12 pont volt közte. A hazaiak számára ekkor jött egy hullámvölgy, tízből kilenc dobásukat elrontották, így 87-87-nél egyenlített a Chicago, de a Phillyben volt még tartalék, Seth Curry dobott két középtávolit, Embiid pedig gyors öt pontot, ismét meglógtak, hogy aztán a Bulls még egy rohammal visszajöjjön 100-98-ra fél perccel a vége előtt. A döntő szót viszont Curry mondta ki, tíz másodperccel az órán bevert egy újabb nehéz tempót, majd Embiid brusztolt még egy nagyot, ezzel pedig ismét nagyon fontos győzelmet arattak - 6-2-re állnak a sérüléseik és problémáik ellenére, úgyhogy elégedettek lehetnek. 

A felzárkózás most is megvolt. 18 pontos hátrányból szedte össze magát a Chicago, Billy Donovan vezetőedző is azt emelte ki a meccs után, hogy játékosai sosem adják fel, ezt már sokadszor bizonyították a szezon során - nincs számukra elveszett meccs és minden hátrányból képesek futást vezetni. Ez most is megtörtént, visszajöttek egálra, de a hajrában egyszerűen pontosabb volt a Sixers, a Curry-Embiid kettő-kettőkre nem volt igazi válaszuk, 50-50-es szituációkat is elvesztettek, így ezúttal be kellett érniük a szoros vereséggel. Pedig DeMar DeRozan sorozatban másodszor dobott 37 pontot (13/22 mezőnyből, 10 lepattanó) és Zach LaVine is kitett magáért (27 pont, 9 lepattanó), de a többiek most elmaradtak a várakozásoktól és Nik Vucsevics gyenge formája is egyre feltűnőbb - csapatként a 30% alatti triplázásukkal sem lehetnek elégedettek és bár most is jagyon jól állnak a tabellán (szintén 6-2), de az eddigi teljesítményük miatt megnőtt a velük kapcsolatos elvárás is...

A 76ers legjobb dobói: Curry 22/6, Embiid 18/3, Niang 18/12
A Bulls legjobb dobói: DeRozan 37, LaVine 27/6, Ball 13/9

 

Washington Wizards - Toronto Raptors 100-109

Beal nem kapott elég segítséget. Egymást követő második vereségét szenvedte el a szezont kiválóan kezdő Wizards, és ezúttal az jelentette a hazaiaknál a legnagyobb problémát, hogy Bradley Beal (25 pont, 7 lepattanó, 7 gólpassz) nem kapott elegendő segítséget, főleg a pálya széthúzásával akadtak ezúttal gondok. A palánk alatt ugyan szép munkát végzett a kispadról beszálló Montrezl Harrell (15 pont, 10 lepattanó, 3-3 gólpassz és blokk), helyére küldött 9/10 büntetőt is, ugyanakkor a másik két, Russell Westbrookért a Lakerstől megszerzett játékos, Kyle Kuzma és Kentavious Caldwell-Pope egyszerre fogott ki rossz napot, közös erővel 5/23-as mezőnymutatót, azon belül 0/11-es triplázást tudtak felmutatni. Nagyon hiányoztak a kinti dobásaik, mert így csak 25%-kal céloztak csapatszinten is, ráadásul Spencer Dinwiddie (12 pont, 3 gólpassz) sem tudott most faktor lenni, ezt pedig kihasználta a több lábon álló, hatékonyabb kinti-benti játékot hozó Raptors.

Most VanVleet lépett elő. Scottie Barnes egymást követő második meccsét hagyta ki, és ezzel valamelyest megborult a Raptors támadójáték idén jellemző egyensúly, legutóbb OG Anunobynak kellett 36 pontot dobnia, míg most Fred VanVleet állt a csapat élére szezoncsúcsot jelentő 33 ponttal, és ehhez hozzátett 6 gólpasszt is. Anunoby (21 pont, 5 lepattanó, 3 labdaszerzés) játékára ezúttal sem lehetett panasz, ahogyan a Barnes helyére a kezdőbe átmenetileg bekerülő Szvatoszlav Mikhailiuk, valamint Gary Trent Jr. is hozta magát, mindketten 15 pontot szórtak. A Raptors a második negyed elején ragadta magához a kezdeményezést, a mérkőzés utolsó 34 percében végig ők vezettek, köszönhetően annak is, hogy a második 12 percet 30-19-re húzták be. A vendégek ezzel sorozatban ötödször nyertek, és legközelebb a Pistons ellen reális esélyük lehet arra, hogy tovább folytassák a jó sorozatukat.

A Wizards legjobb dobói: Beal 25/6, Harrell 15, Neto 14/6
A Raptors legjobb dobói: VanVleet 33/9, Anunoby 21/9, Trent Jr. 15/6, Mikhailiuk 15/6

 

Brooklyn Nets - Atlanta Hawks 117-108

A harmadik negyed végén döntötte el a Brooklyn. Szoros meccset vívtak a felek a harmadik játékrész hajrájáig, az első negyedet még a Nets nyerte, a másodikban visszavágott a Hawks és egálra álltak a csapatok - egészen addig, amíg a Brooklyn egy 20-4-es rohanást össze nem rakott, amellyel 16 pontos, döntőnek bizonyulő előnybe került a záró etap előtt. Kevin Durant egymaga 13 egységet szerzett ebben az időszakban, ő fűtötte ezt a futást, innentől már nem forgott veszélyben a sikerük, beosztották ezt a fórt és sorozatban harmadik győzelmükkel 5-3-ra javították a mérlegüket. Durant remeklése (32 pont, 7 lepattanó, 5 gólpassz, 13/20 mezőnyből) mellett James Harden is igyekezett (16 pont, 11 gólpassz, 5/11 tripla), Joe Harris 6/8 hármast süllyesztett el, a padról pedig 24 pontot szórt az Aldridge-Mills duó - csapatszinten 22 triplával és 34 gólpasszal zártak, saját bevallásuk szerint kezdik utolérni magukat és most már felvették a ritmust. Erre szükségük is van, mert most egy hatmeccses idegenbeli túrára indulnak...

Nem volt rossz az Atlanta sem. Trae Young szerint az említett 20-4-es futás idején csúszott szét a védekezésük és egy ennyire jó csapat ellen ezt nem tudták már kijavítani, de egyébként ők sem játszottak rosszul sem hátul, sem elöl. Young azért csak 6/22-t dobott (21 pont, 9 lepattanó, 10 gólpassz), de Clint Capela és John Collins is dupla-duplázott, De'Andre Hunter pedig 10/11 jó dobással, közte 6/6 triplával szórt 26 pontot, hogy a padról 7/9-es mezőnymutatóval beszálló Kevin Huertert ne is említsük. Összességében ők is jó kosárlabdát mutattak be, de az a párperces rövidzárlat a vesztüket okozta - most már csak 4-4-re állnak, ráadásul a következő időszakban a Jazz-Suns-Warriors-Jazz-Nuggets-Bucks sorozatot kell megoldaniuk.

A Nets legjobb dobói: Durant 32/6, Harris 18/6, Harden 16/15
A Hawks legjobb dobói: Hunter 26/18, Young 21/6, Huerter 16/6

 

Memphis Grizzlies - Denver Nuggets 108-106

Egylabdás meccset nyert a Grizzlies. Szenzációsan kezdte a meccset a Memphis, az első negyedet 18 ponttal nyerte meg, majd a másodikban jött a fordulat, azt ugyanis már a Nuggets vitte el 17 egységgel. A harmadik játékrészben fordítottak is a vendégek, majd a záró etapban megint erősített a Grizzlies, méghozzá Jaren Jackson Jr. vezetésével: a hazaiak erőcsatára 3/3 triplát, 5 lepattanót és egy fontos blokkot jegyzett a döntő időszakban. A küzdelemből így igazi egylabdás végjáték lett, három perccel az órán még a Denver vezetett 104-102-re, de előbb Ja Morant dobott kulcsfontosságú kettest, majd Desmond Bane vert be egy óriási triplát. Nikola Jokics duplája után Morant kihagyott egy büntetőt, így a Nuggets az egyenlítésért támadhatott, Jokics utolsó pillanatban eleresztett dobása azonban most lejött a gyűrűről, így óriási csatában, de megnyerte a meccset a Memphis. Az említett Jackson 22 ponttal, 5/9 triplával, 8 lepattanóval és 3 blokkal zárt, Morant 18-6-6-ot hozott, de Bane, Anderson, Melton és Williams is elérte a tízpontos határt - 52%-os mezőnymutatót és 47%-os triplázást jegyeztek csapatként, összességében megérdemelten győztek. 

A Denver is megérdemelte volna. A vendégek játékára sem lehetett panasz, magas színvonalú meccsen maradtak alul úgy, hogy jól védekeztek és két kulcsjátékosuk révén támadásban is hozták a megfelelő szintet. Nikola Jokics MVP-hez méltó teljesítményt nyújtott (34 pont, 11 lepattanó, 5 gólpassz, 11/20 mezőnyből, 11/11 büntető), mellé pedig Will Barton nőtt fel (26 pont, 7 gólpassz, 4/9 tripla), igaz, rajtuk kívül másban nem volt túl nagy tűzerő, főleg a 30% alatti triplamutatójukat bánhatják. A végén így is minden esélyük megvolt a sikerre, de 104-102 után sorozatban három dobást hibáztak el, majd a végén Jokics kettesénél sem volt szerencséjük - így zsinórban másodszor kaptak ki és már csak 4-4-re állnak.

A Grizzlies legjobb dobói: Jackson 22/15, Morant 18, Bane 16/9, Anderson 16/6
A Nuggets legjobb dobói: Jokics 34/6, Barton 26/12, Porter Jr. 12

 

Minnesota Timberwolves - Los Angeles Clippers 115-126

Most kapott segítséget George. A Clippers eddigi meccsei nagyjából úgy néztek ki, hogy támadásban "halott" volt a csapat és Paul George próbálta egyedül a hátára venni a gépezetet, ezen az estén viszont a társak is kisegítették - dobtak is mindjárt 126 pontot egészen brutális, 60,3%-os (!) mezőnymutatóval és 58%-kal elsüllyesztett 22 darab triplával. George most is jó volt (32 pont, 6 lepattanó, 8 gólpassz, 11/18 mezőnyből, igaz, eladott 8 labdát), azonban ezúttal mások is felnőttek mellé: Reggie Jackson (29 pont, 8 gólpassz, 7/9 hármas) és Nic Batum (20 pont, 6/8 hármas) is ihletett napot fogott ki, ők alig-alig hibáztak, de a padról beszálló Terance Mann (17 pont, 3/3 tripla) is nagyot játszott. Ezzel a tűzerővel végül egyszerűen túldobták a Minnesotát, a harmadik negyedben 45 egységet tettek fel a táblára és ebben az időszakban tudtak meglógni, a negyedik játékrészben pedig visszaverték a Wolves összes felzárkózási rohamát - mindig jött egy újabb tripla, egy újabb kosár, amikor szükségük volt rá. A legnagyobb előnyük 15 pont volt és idén először tudtak egymás után két meccset is megnyerni - a pocsék rajt után talán ők is elindulhatnak felfelé. 

Nem tudta tartani a lépést a Wolves. A D'Angelo Russellt nélkülöző hazaiak számára nem volt más út, csak a dobópárbaj, mert védekezésben nem tudtak mit kezdeni a szenzációsan játszó Clippersszel - viszont a pályaelőny ellenére bennük most nem volt annyi pont, amennyi a győzelemhez kellett volna. Anthony Edwards (28 pont, 6 gólpassz) és Karl-Anthony Towns (18 pont, 11 lepattanó, 4 labdaszerzés) igyekezett, Pat Beverley két gólpasszra volt egy tripla-duplától korábbi csapata ellen, Malik Beasley 4/8 triplát küldött a gyűrűbe, de a Clippers egyszerűen túldobta őket a harmadik negyedben és erre nem tudtak igazán reagálni. Chris Finch vezetőedző szerint a fizikalitásuk hiányzott, nem voltak elég kemények, nem helyeztek elég nagy nyomást a labdásra, ezen pedig muszáj változtatniuk, mert pontosan ilyen csapattá szeretnének válni - sorozatban harmadszor kaptak ki, a jó rajt után eléggé megtorpantak. 

A Timberwolves legjobb dobói: Edwards 28/9, Towns 18/9, Beasley 14/12
A Clippers legjobb dobói: George 32/12, Jackson 29/21, Batum 20/18

 

San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 108-109

Nem volt fáradt a Dallas. A Heat elleni, előző esti vereség után sem mozgott rosszul a Mavericks és a végig szoros, az utolsó pillanatig kiélezett találkozón a győzelmet is ki tudta harcolni, amely így nagyon fontos sikernek számít a Kidd-legénység számára. A negyedik negyedet még kétpontos hátrányból kezdték a vendégek, de aztán 94-94 után beindult a remekül játszó Jalen Brunson és egymaga 13 pontot dobott innentől - mindene beesett, szenzációs perceket produkált. Az ő egyéni extrája pedig el is döntötte a meccset a javukra, vezettek már öt ponttal is, a végeredményt pedig egy utolsó pillanatos Spurs-tripla állította be - igaz, 2,7 másodpercnél éppen Brunson hibázott két büntetőt, amellyel váratlan esélyt adott a San Antoniónak, de a hazaiak már nem jutottak el dobásig. Brunson végül 31 ponttal, 10 lepattanóval és 15 kiharcolt büntetővel zárt, Luka Doncic 23 pontot, 12 lepattanót és 7 gólpasszt tett hozzá, Tim Hardaway Jr. pedig szintén 23 pontig jutott - legyőzték a fáradtságukat és értékes idegenbeli győzelemmel távozhattak az állami rivális csarnokából. 

Popovich Brunsont dicsérte. A két csapat előző összecsapásán is Brunson volt a kulcs, Gregg Popovich, a San Antonio vezetőedzője pedig ki is emelte a játékost: mint mondta, "ismét gyilkos volt", nagyon kemény, de okos, képzett kosarasnak tartja, aki mindkét meccs negyedik negyedében döntő faktorrá tudott válni ellenük. A Jakob Pöltlt nélkülöző Spursnél egyébként ismét Dejounte Murray (23 pont, 9 lepattanó, 8 gólpassz) és Devin Vassell (21 pont, 3/6 tripla) volt a legjobb, a lepattanózást viszont 56-40-re elbukták, ami végül nem fért bele - így is egy-két kulcsjátékra voltak a győzelemtől, de a nyolcadik meccsükön hatodszor is kikaptak, úgyhogy a részsikereknél most már többre lenne szükségük. 

A Spurs legjobb dobói: Murray 23/6, Vassell 21/9, White 19/3
A Mavericks legjobb dobói: Brunson 31/3, Doncic 23/9, Hardaway Jr. 23/9

 

Golden State Warriors - Charlotte Hornets 114-92

Simán nyert a Warriors. Ismét fesztiválhangulat uralkodott a GSW csarnokában, Steve Kerr csapata ugyanis a harmatos első negyed után kezébe vette a gyeplőt és összességében teljesen egyértelműen nőtt a Charlotte fölé. Steph Curry ugyan gyengén dobott, de 15 pontja mellé leszedett 8 lepattanót és kiosztott 9 gólpasszt, Jordan Poole elvitte a show-t elöl (31 pont, 7 tripla), Draymond Green és Andre Iguodala hozta a szokásos glue-guy stílusát, Andrew Wiggins is hozzátett, a padról pedig Damion Lee 15 ponttal és 3/4 triplával, míg Gary Payton Ii elképesztő védekezéssel és 6/9 jó dobással szállt be. A már határozottan bemelegítő, dobálgató, zsákoló Klay Thompson is azt mondta, hogy egész este nézné, ahogy Payton védekezik, a fiatal hátvéd óriási pluszt adott a csapatnak - a második félidőt összességében 21 ponttal nyerték meg, ott már nem is adtak esélyt a Hornetsnek. A Warriors az újabb sikerével már 6-1-re áll és egyelőre mindent kihoz a "home-heavy" sorsolásából, következőleg pedig a Pelicanst fogadja. 

Kicsit megtorpant a Charlotte. Sorozatban másodszor, összességében hatból negyedszer kapott ki a Hornets, a vendégek pedig ezúttal támadásban is összeomlottak, pedig eddig ez jelentette a sikereik zálogát. Ugyan Miles Bridges most is hozta magát (32 pont, 9 lepattanó, 12/22 mezőnyből, 5/9 tripla) és Gordon Hayward is dobott 23 pontot, de a Ball-Rozier hátvédpár 1/13 triplával zárt, a tavaly még GSW-játékos Kelly Oubre Jr. pontot sem szerzett, csapatszitnen alig 37%-kal dobtak mezőnyből és 28%-kal távolról, ez nem férhetett bele úgy, hogy a védekezésükön nem tudtak javítani. James Borrego szerint csapata teljesen ritmust vesztett, sok volt az eladott labda, rossz helyre mentek a passzok, nem jutottak el a gyűrűig, de ebben erősen benne volt a GSW védekezése is, az zökkentette ki őket ennyire - dicsérte az ellenfelet, mindenesetre következőleg, a Kings ellen már javítaniuk kellene. 

A Warriors legjobb dobói: Poole 31/21, Curry 15/9, Lee 15/9
A Hornets legjobb dobói: Bridges 32/15, Hayward 23/6, Ball 14

 

Sacramento Kings - New Orleans Pelicans 112-99

A negyedik negyed döntött. Egyik csapat sem játszott túl acélosan ezen a találkozón, de egy periódus eldöntötte a küzdelmet - amelyben minimálisan, de addig is inkább a Kings volt felül. A Pels ugyanis ekkor, a negyedik negyedben sorozatban 10 dobást hibázott el, a Sacramento pedig Tyrese Haliburton vezetésével egy 14-0-t futott, amelyből már nem volt visszaút - az erejével elkészülő New Orleans összesen 12 pontot dobott a záró etapban, ezzel nem nyerhette meg a kiélezett találkozót. A Kingsnél Haliburton 20 pontot szórt 7 gólpasszal és 4 labdaszerzéssel, de a hazaiaknál a mostanában megszokottak szerint megoszlottak a terhek, a kilenc pályára lépő játékosból heten is kétszámjegyű pontterméssel zártak. A Pelsnél is megcsinálták ezt öten, de Williamson és Ingram nélkül nem tudtak úrrá lenni a hullámvölgyükön a záró etapban, ez pedig megpecsételte a sorsukat - edzőjük, Willie Green szerint neki személy szerint is jobb edzői munkát kell végeznie akár a meccsek közben is, ha javulni akarnak, mert a jelenlegi 1-8-as mérlegüket nem tudják kitenni az ablakba. A stabilabb Kings viszont két vereség után javított és 4-4-re áll, most pedig még zsinórban három hazai meccset vív. 

A Kings legjobb dobói: Barnes 23/12, Haliburton 20/3, Fox 19/6
A Pelicans legjobb dobói: Graham 16/12, Alexander-Walker 16/3, Valanciunas 14/6, Lewis Jr. 14/6

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus