Legyőzte a Miamit a Denver, a Spurs fogta meg az OKC-t

A GSW is bevette a Madison Square Gardent, nem hibázott a Bucks és a Suns, remek játékkal verte a Thundet a Spurs, hosszabbítást vívott a Lakers és a Wizards.

Denver Nuggets - Miami Heat 103-97

Murray sérülése is belefért a Nuggetsnek. Az első félidőben veszítette el irányítóját a Denver, amikor Jamal Murray Aaron Gordon lábán landolt és kiment a bokája - megvizsgálták, állítólag nincs nagy probléma, de a pályára már nem küldték vissza. Mivel Nikola Jokicsot is egész jól limitálták Bam Adebayóék (18-11-7, 6/15 mezőnyből, 4 eladott labda), így ettől kezdve a hazai támadógépezet is akadozott, de mivel az első negyedben lejátszották a Miamit (36-20-ra nyerték a játékrészt), így bőven volt tartalékjuk, amivel gazdálkodhattak - a végén a Heat két egységnyire is visszazárkózott, de a legfontosabb játékokat megcsinálta a bajnok. Kellett ehhez Michael Porter Jr. 30 pontja és 11 lepattanója, Gordon jó meccse és Caldwell-Pope 4/8 triplája is, majd hat másodperccel az órán, 99-97-nél Jokics süllyesztett el hidegvérrel két büntetőt, ez volt a döntő megmozdulás. Így zsinórban ötödször nyertek, az All-Star óta hibátlanok, és a győzelmek számában újra utolérték a nyugati második OKC-t.

Lezárult a Heat túrája. A hatmeccses idegenbeli túrát 5-1-gyel zárta le a Miami, legyőzte a Milwaukee-t, a Phillyt, a Pelst, a Sacramentót és a Portlandet, majd a széria végén most is megvolt a szükséges tartás annak ellenére, hogy Herro, Love és Richardson sem állt rendelkezésre. A támadójáték viszont nem volt elégséges, hét bedobott triplával és 42%-os mezőnyözésse nem lehet meccset nyerni Denverben, és bár a pocsék kezdés után összekapta magát Erik Spoelstra csapata, de megfelelő tűzerő híján csak a tisztes vereség jutott. A következő hat mérkőzésükből négyet is otthon vívnak meg, a sor végén pedig jöhet a Nuggets elleni visszavágó...

A Nuggets legjobb dobói: Porter Jr. 30/12, Jokics 18, Caldwell-Pope 18/12
A Heat legjobb dobói: Adebayo 22, Butler 21/3, Rozier 19/3

 

Los Angeles Lakers - Washington Wizards 134-131 - hosszabbítás után

Megizzadt a Lakers. A Clippers elleni szép siker másnapján eléggé fáradtan mozgott a Lakers, de végül sikerült kiizzadni a kötelező győzelmet - még ha ezért hosszabbítást is kellett játszani. A védekezés ugyanis szinte nem létezett a hazaiaknál, akik a triplákat sem tudták bedobálgatni, mentek, tették a dolgukat, de a Wizards tartani tudta a lépést, így nyolc pontnál nagyobb különbség egyszer sem alakult ki - sőt, a fővárosiak is vezettek már ennyivel. A rendes játékidő végén a Lakersnek kellett támadnia az egyenlítésért, Austin Reaves kettesével (és a Wizards eldontott utolsó játékával) lett hosszabbítás, ahol megint vezetett mindkét fél, ám az utolsó három és fél percet 6-0-ra elvitte a Los Angeles. LeBron James (31 pont, 9 gólpassz) és Anthony Davis (40 pont, 15 lepattanó, 4 gólpassz, 3 blokk) is megcsinálta a clutch játékokat a legvégén, az ő jó teljesítményükkel pedig nagy nehezen, de kipipálták a kötelezőt - még Jordan Poole 34 pontos meccse is belefért a túloldalon. A Wizards pedig ezzel a vereséggel nyeretlen februárt zárt, zsinórban 13. alkalommal kapott ki, és már 50 elvesztett meccsnél jár, amivel továbbra is a Detroit mögött tökutolsó a tabellán.

A Lakers legjobb dobói: Davis 40, James 31/6, Russell 22/12
A Wizards legjobb dobói: Poole 34/15. Bagley III 23/3, Kuzma 20/12, Kispert 20/6

 

San Antonio Spurs - Oklahoma City Thunder 132-118

Wembanyama pusztított. Újabb szenzációs meccset rakott össze a Spurs 1/1-ese: Victor Wembanyama 28 ponttal, 13 lepattanóval, 7 gólpasszal és 5 blokkal zárt, ráadásul ezúttal a behúzódó védekezést is szétlőtte, hiszen 5/7 triplát emelt a gyűrűbe. Elképesztő teljesítménye mellé Devin Vassell (28 pont, 9 gólpassz) és Jeremy Sochan (21 pont, 10 lepattanó) is felnőtt, a San Antonio pedig váratlanul jó csapatjátékot mutatott be, 53%-kal dobott mezőnyből, 49%-kal süllyesztett el 19 (!) triplát, és végül 39 gólpasszt osztott szét. Ezek a számok pedig elégnek bizonyultak a bravúrhoz, Wembanyama abszolút foghatatlannak bizonyult elöl-hátul, kiosztott egy nagy blokkto Chet Holmgrennek is, és a kezdőötös több mint 10 pontot vert most a Thunderre - a döntő ütés a negyedik negyedben érkezett, amikor egy 22-10-es futással a kezébe vette a meccset a texasi alakulat, és azt már nem is rontotta el a hajrában. 

Betlizett az OKC. A nyugati első helyért támadó, jó formában lévő Thundernél egyszerűen szétcsúszott a védekezés, nem volt meg a kellő energia most hátul, így bár támadásban hozták az elvártat, belefutottak egy kínosabb vereségbe. Shai Gilgeous-Alexander, Jalen Williams és Chet Holmgren párosa most is teljesítette, amit kellett, de csapatszinten 30% alatt tripláztak, 28 pontot kaptak az eladott labdáikból annak ellenére, hogy nem szórták el sokszor, és ezek a végén nem fértek bele - a negyedik negyed derekán még bármerre elbillenhetett volna a küzdelem, de végül Wembanyama és a Spurs tudott érvényesülni, az OKC pedig erőtlennek bizonyult.

A Spurs legjobb dobói: Wembanyama 28/15, Vassell 28/9, Sochan 21/9
A Thunder legjobb dobói: Gilgeous-Alexander 31/3, Jal. Williams 26/3, Holmgren 3/3

 

Phoenix Suns - Houston Rockets 110-105

Végig ért a Suns. A hazaiak robbantottak az első negyedben, azt ugyanis 33-17-re nyerték meg, és lejátszották a pályáról ellenfelüket - Devin Booker egymaga 20 pontot dobott ekkor, az ő extrája pedig összessésgében győzelmet is ért csapatának. A folytatás ugyan jóval szorosabbá vált, a kesztyűt felvevő Rockets Jalen  Green (34 pont, 7/17 tripla) és Fred VanVleet (21 pont, 5 gólpassz) villanásaival közelített, a Bradley Bealt nélkülöző Phoenix támadójátéka pedig nagyon megakadt azután, hogy Booker kicsit kihűlt, de a vendéglátó végig elöl tudott maradni - a záró etapban hat pontra is visszajött a Houston, igazán nagy nyomást viszont nem tudott ellenfelére helyezni. Booker végül 35 ponttal és 6/11 triplával zárt, Kevin Durant 24-7-6-ot tett hozzá, Jusuf Nurkic pedig 16 ponttal, 13 lepattanóval, 3 blokkal és 7 eladott labdával pontozódott ki a negyedik negyedben - miután kicsit egymásnak feszültek a srácok Booker és Cam Whitmore révén. Azonban fordulatot ez a jelenet sem hozott, a Suns végig ért az első negyedben kialakított előnyével, így érvényesítette a papírformát, és megerősítette az ötödik helyét Nyugaton.

A Suns legjobb dobói: Booker 35/18, Durant 24/3, Nurkic 16
A Rockets legjobb dobói: Ja. Green 34/21, VanVleet 21/6, Whitmore 14

 

Charlotte Hornets – Milwaukee Bucks 99–111

Magabiztos volt a Bucks. A felek néhány napon belül már másodszor találkoztak, s mint arra emlékezhetünk, legutóbb a Milwaukee egy méretes zakót osztott ki a Hornets számára. Az előjelek ezúttal is hasonló koreográfiát ígértek, Doc Rivers csapata pedig hozta is a kötelezőt. Giannis Antetokounmpo (24 pont, 10 lepattanó, 5 gólpassz), Malik Beasley (19 pont) és Damian Lillard (17 pont, 6 lepattanó) vezérletével már az első félidőben lezárta a wisconsini alakulat az összecsapást. A Charlotte azért küzdött, hogy ezúttal szorosabb legyen a végeredmény, ezért pedig az újonc Brandon Miller (21 pont, 7 lepattanó) tett a legtöbbet, de a kispadról beszálló Grant Williams (17 pont, 5 lepattanó), valamint Miles Bridges (15 pont, 10 lepattanó) is igyekezett. A vendég gárda 55%-os pontossággal tüzelt az első két játékrészben, erre pedig nem volt érdemi válasza a vendéglátónak, így a papírformának megfelelően győzelemmel távozott Charlotte-ból a Bucks.     

A Hornets legjobb dobói: Miller 21/6, Williams 17/9, Bridges 15/3
A Bucks legjobb dobói: G. Antetokounmpo 24/6, Beasley 19/15, Lillard 17/9

 

Orlando Magic – Utah Jazz 115–107

Suggs lett a nyerőember. Legutóbbi tizennégy meccséből tízet is megnyert a Magic, amely a szezon elejéhez hasonlóan ismét remek formát mutat, s habár Paolo Banchero pályára lépése kérdéses volt a Jazz ellen, ennek ellenére is a floridai egylet volt a favorit. A Utah ellenben egy rövidebb feltámadást követően olyannyira visszaesett, hogy nagyjából most úszik el számára a playin lehetősége. Jobban kezdett a házigazda, hiszen a játékot végül vállaló Paolo Banchero (29 pont, 9 lepattanó, 6 gólpassz) nagyszerű teljesítményt nyújtott, de Franz Wagner (14 pont, 6 gólpassz) is hozta a tőle elvárhatót. A vendég gárda azonban nem adta könnyen magát, Collin Sexton (19 pont, 4 gólpassz), John Collins (19 pont, 10 lepattanó) és Keyonte George (19 pont, 9 gólpassz) révén a meccs végéig versenyben maradt. A találkozót végül Jalen Suggs (15 pont, 4/7 tripla) döntötte el, aki az utolsó három percben három triplát is a helyére küldött, ezzel lezárva az összecsapást.   

A Magic legjobb dobói: Banchero 29/3, Suggs 15/12, F. Wagner 14
A Jazz legjobb dobói: Sexton 19/9, Collins 19/6, George 19/6

 

Brooklyn Nets – Atlanta Hawks 124–97

Már az első negyedben eldőlt. Trae Young sérülésére két sikerrel reagált a Hawks, amely az Orlandót és a Utaht is legyőzte, miközben a Brooklynnál egyelőre nem sokat segített az edzőváltás, hiszen utóbbi hat meccséből mindössze a Memphis elleni alsóházi derbit tudta megnyerni Kevin Ollie csapata. Ezúttal viszont az előzetes odszokhoz képest másképp alakult a játék képe, hiszen 34–16-ra nyerte meg az első negyedet a Nets, melynek színeiben a szezoncsúcsot dobó Cameron Johnson (29 pont, 4 gólpassz, 7/11 tripla), valamint Dennis Schröder (23 pont, 8 lepattanó, 7 gólpassz) is kiválóan játszott. Az Atlanta a második felvonásban összekapta magát és Dejounte Murray (28 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz) vezérletével visszakapaszkodott, csakhogy a harmadik negyed ismételten csak a házigazda dominanciáját hozta. Mivel a záró tizenkét perc is két gyors hazai kosárral kezdődött, így a Hawks azon a ponton el is engedte ezt az összecsapást.     

A Nets legjobb dobói: Johnson 29/21, Schröder 23/15, Bridges 15/9
A Hawks legjobb dobói: Murray 28/6, Johnson 14/3, Bufkin 12/6, Hunter 12/3

 

New York Knicks – Golden State Warriors 99–110

Nem volt esélye a New Yorknak. A Knicks játéka mostanság eléggé messze került a jótól, s mivel Julius Randle és OG Anunoby továbbra sem bevethető, így nem is csoda, hogy az elmúlt időszakban hat vereség is bekerült a zsákba. A Warriorsnál kellemetlenebb ellenfél nem is utazhatott volna New Yorkba, hiszen a Golden State legutóbbi tizenegy meccséből kilencet is megnyert. Steve Kerr csapata egyértelműen visszatalált a helyes útra, így a Madison Square Gardenben is esélyesként léphetett pályára. A vendég egylet egy 14–0-s rohanással nyitott, s ezt követően már nem is nézett vissza, Stephen Curry (31 pont, 11 lepattanó) igazi vezérként tündökölt, de mellette Jonathan Kuminga (25 pont, 8 lepattanó) és az ezúttal is a padról segítő Klay Thompson (16 pont, 5 lepattanó) is hozta a tőle elvárhatót. A New York az első kilenc rádobását kihagyta, s habár Jalen Brunson (27 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz) vállalni tudta a játékot, sőt mellette Josh Hart (14 pont, 18 lepattanó, 7 gólpassz) is sziporkázott, a csapat dobóformája 40% alatt maradt, ráadásul még a büntetőkkel is hadilábon álltak (50%), így pedig a mai felgyorsult NBA-ben lehetetlen mérkőzést nyerni.   

A Knicks legjobb dobói: Brunson 27/12, DiVincenzo 16/6, Hart 14/9, McBride 14/6
A Warriors legjobb dobói: Curry 31/24, Kuminga 25, Thompson 16/12

 

 

Az alapszakasz tabellája itt megtekinthető!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus