Legyőzte a Milwaukee-t a Boston, a Denvert is legyőzte a Magic

A Philly is kikapott Minnesotában, megint nyert az OKC és a Clippers, ismét legyőzte a Sactót a Pelicans, simán diadalmaskodott Clevelandben a Miami, kikapott Phoenixben a GSW, a Lakers vendégeként nyert a Dallas.

Boston Celtics - Milwaukee Bucks 119-116

Végig vezetett a Celtics. A szoros végeredmény csalóka, a Milwaukee csak a végén tudott felzárkózni egy nagy rohammal, egyébként viszont az történt, amit a Boston akart. A hazaiak már az első félidőben meglógtak, 12 ponttal nyerték a nyitó játékrészt és 21-gyel vezettek a nagyszünet előtt, közte 14-ről indult a harmadik és 15-ről a negyedik negyed, és az egész este folyamán egyetlen pillanatra sem voltak hátrányban, sőt az utolsó percekig végig kétszámjegyű előnyt menedzselhettek. A Bucks a hajrát nagyon megnyomta, és 1:45-tel a vége előtt be tudott férni tíz pont alá, sőt sorozatban három triplával 114-111-ig közelített, de aztán Jayson Tatum bedobott 3/4 büntetőt, Damian Lillard pedig kihagyott egy clutch kettest, így ennél közelebb nem jutott a vendégcsapat. A Celtics védekezése összességében közel tökéletesen zárt három negyeden keresztül, amit el lehetett venni egy ilyen Milwaukee-tól, azt elvették, Giannis Antetokounmpót abszolút limitálni tudták és ők szabták a fazont - közben pedig Jaylen Brown (26 pont, 8 gólpassz) a játékot betegen is vállaló Tatum (23-11-4), valamint a továbbra is telitalálatnak tűnő Kristaps Porzingis (21 pont, 6 lepattanó) vezetésével az ő játékuk stabilan működött. Nyolc pályára lépő játékosukból egyébként csak a Milwaukee korábbi sztárja, Jrue Holiday nem érte el a tízpontos határt, ő 1/8-as mezőnymutatóval és 1 gólpasszal zárt volt csapata ellen.

Giannis megfogva. 21 pont, 13 lepattanó és 5 gólpassz összességében nem rossz számsor, de Giannis Antetokounmpótól ennél többet várnánk egy kiemelt rangadón, főleg hogy 7/20-at szenvedett csak össze mezőnyből - a Boston fizikális védekezése le tudta lassítani, volt 4 faultja is, egyáltalán nem tudott dominálni. Ezúttal Damian Lillard sem tudta helyette átvenni a vezérszerepet olyan szintig, hogy megnyerjék a meccset, az irányító 27 pontot és 5 gólpasszt jegyzett 11/24 mezőnykísérlettel, és a pluszt igazából Brook Lopez tette hozzá, aki 28 pontot szórt 12/18 dobásból, valamint leszedett 5 támadópattanót is. A kezdők egyébként még nem csináltak nagy hátrányt, a cseresor jelentett gondot inkább, de ezúttal az igazi átütőerő hiányzott a csapatjátékból, 45% alatt dobtak mezőnyből, miközben a Boston 50% felett, ráadásul 40%-kal bevágott 17 hármast is. Sorozatban öt győzelem után kaptak ki Giannisék, éppen a legnagyobb rivális otthonában bizonyultak most kevésnek, így a holtversenyes második-ötödik helyen állnak Keleten 10-5-tel - a hétvégén viszont jön két nyerhető hazai meccsük a Washington és a Portland ellen.

A Celtics legjobb dobói: Brown 26/9, Tatum 23/6, Porzingis 21/6
A Bucks legjobb dobói: Lopez 28/6, Lillard 27/9, Antetokounmpo 21

 

Minnesota Timberwolves - Philadelphia 76ers 112-99

Egy negyed alatt megalapozta a Minnesota. Otthon továbbra is veretlen a Timberwolves, amely ezzel a győzelemmel 7-0-ra áll saját pályáján, és a társaság már az első játékrészben a maga javára fordította a küzdelmet: rárontott ellenfelére és 37-20-ra nyerte ezt az etapot úgy, hogy hét labdavesztést erőszakolt ki a Phillyből és 8/11-gyel kezdett mezőnyből. A hetekre kidőlő Jaden McDaniels hiánya nem számított, a jó kezdés után szépen kontrollálták a dolgokat, a második negyedben ugyan két labdányira visszakapaszkodott a Sixers, de amikor kellett, akkor feljebb kapcsolt a vendéglátó, a harmadik negyedben például Anthony Edwards süllyesztett el 3/4 triplát és 13 pontot. Chris Finch vezetőedző úgy értékelt, hogy nagyon profin állt hozzá az estéhez a csapata, tudta, hogy mit kell tenni a győzelemért, és azt meg is tette - végig jól védekeztek, 19-4-re nyertek leindításból, a Gobert-Towns kettős 22 lepattanót és 5 blokkot tett a közösbe az alacsonyabb Sixers ellen, míg Edwards 31 ponttal, 6 lepattanóval és 6 gólpasszal zárt. Üzembiztosan hozták az újabb győzelmet és a játékuk, valamint a hozzáállásuk egyre inkább emlékeztet egy tényleges nagycsapatra, úgyhogy 11-3-mal továbbra is ők vezetik a konferenciát, a következő kapokban pedig a Kingsszel és a Thunderrel is összecsapnak az üldözők közül.

Embiid nélkül ennyit tudott a Philly. Előző este még a Cavstől kapott ki, ráadásul hosszabbítást játszott, úgyhogy kellően fáradtan lépett pályára a nyugati listavezető otthonában - ezt pedig megtetézte az, hogy Joel Embiid pihenőt kapott, így vezére nélkül állt ki a vendégcsapat. Nick Nurse meglehetősen érdekes felállást választott, ugyanis érdemi magasember nélkül, a Batum-Harris-Morris frontcourttal kezdett, de igazából sem elöl, sem hátul nem igazán jött be ez a rendszer, úgyhogy Paul Reed azért jóval többet játszott végül, mint Morris - ezzel együtt Embiid nélkül, fáradtan egyértelműen nem tudtak önmaguk lenni. Végül 40% alatti mezőnymutatóval zártak, 22%-kal tripláztak, a Maxey-Melton hátvédpár 10/30-at dobott mezőnyből és 1/10-et távolról, így nem lehetett esélyük, a 13 pontos vereség még nem is néz ki rosszul ehhez képest - viszont lassan össze kell kapniuk magukat, mert hatból negyedszer szenvedtek vereséget, és most a jó formában lévő OKC-hez látogatnak.

A Timberwolves legjobb dobói: Edwards 31/15, Towns 23/3, Gobert 13, Reid 13/3
A 76ers legjobb dobói: Morris 16/9, Maxey 16, Melton 16/3

 

Phoenix Suns - Golden State Warriors 123-115

A második negyedben puszított a Suns. Ugyan back-to-backet vívott a Phoenix, de ez csak az első negyedben jelentett bármilyen problémát: azt még a GSW nyerte, aztán a másodikben felszívta magát a vendéglátó és szétszedte ellenfelét. Azt a játékrészt 37-16-ra húzta be Frank Vogel alakulata, onnantól pedig kényelmesen menedzselhette a 20-22 pontos előnyét, a záró etap is közte 15-ről indult még, és bár ott a Warriors rohamozott a hajrában, de csak 118-115-ig jutott, ahol Devin Booker két büntetője lezárta a küzdelmet. A hátvéd 25 ponttal, 8 lepattanóval és 10 gólpasszal zárt, Kevin Durant 32 pontot és 8 lepattanót tett mellé, a Suns pedig összességében egyértelmű fölénnyel győzte le riválisát akkor is, ha a végjáték szorosabbá vált - zsinórban ötödször nyert a társaság, így már 9-6-tal áll.

A büntetők meccse. 34 faultot ütött be a GSW (és csak 22-t a Suns), a Phoenix így 52 (!) büntetőt dobhatott, amelyből 44-et a gyűrűbe is küldött, és hiába limitálták jól Durant és Booker mezőnykísérleteit, a vonalról 28/29-et dobott a páros, amivel eldöntötték a küzdelmet. Steve Kerr szerint nem lehet úgy nyerni az NBA-ben, hogy folyamatosan faultolnak és 44 pontot kapnak büntetőből, főleg hogy emiatt folyamatosan felállt védelem ellen kellett erőlködni a túloldalon is, nem nagyon voltak könnyű kosarait, önbizalomnövelő leindításaik sem, csak a demoralizáló sípszó és Duranték könyörtelen büntetőzése. Mindezt tetézte, hogy most Steph Curry is gyenge napot fogott ki (1/8 tripla), úgyhogy a végeredmény szorosabb, mint amit a játék képe mutatott - úgy fest, hogy továbbra sem találtak igazán a gödörből...

A Suns legjobb dobói: Durant 32/9, Booker 25/6, Gordon 13/9
A Warriors legjobb dobói: Thompson 23/18, Saric 17/6, Curry 16/3

 

Los Angeles Lakers - Dallas Mavericks 101-104

Majdnem elrontotta a Mavs. Három negyeden keresztül uralta ezt a mérkőzést a Dallas, a vendégek a nagyszünetben már 16, a harmadik etap végén pedig kereken 20 ponttal vezettek, kontrollálták az eseményeket, levédekezték a back-to-backet játszó Lakerst. A záró etapra viszont teljességgel lefagytak, a Los Angeles pedig egy 30-8-as rohammal nemcsak visszajött, de a végjátékban a vezetést is átvette - LeBron James visszatett támadópattanója után már a hazaiak kezdhették 101-99-es előnnyel az utolsó percet. Ott azonban James triplája kimaradt, a túloldalon viszont jött Kyrie Irving, aki bevágott egy clutch hármast 21 másodperccel az órán, és bár a Lakers időkérés nélkül elindult a győzelemért, de három másodpercnél James eladta a labdát, így Irving két büntetője beállította a végeredményt. A Mavs így 40% alatti mezőnymutatóval is idegenbeli győzelmet tudott aratni úgy, hogy csak három játékosa jutott 7 pont fölé, és ők sem játszottak extrát, a védekezésük viszont fegyelmezettnek bizonyult - Anthony Davis például 10 pontnál állt meg, ő abszolút betlizett most, hiába James (26-9-7) jó meccse. A Los Angeles így 9-7-tel a nyugati középmezőnyben, míg a Dallas 10-5-tel az élbolyban tanyázik.

A Lakers legjobb dobói: James 26/12, Reaves 17/3, Russell 15/6
A Mavericks legjobb dobói: Doncic 30/9, Irving 28/12, Green 15/9

 

Orlando Magic – Denver Nuggets 124–119

Ismét kikapott a Nuggets. Egyelőre nagyon hiányzik a Denver rotációjából Jamal Murray, akinek a hiányában eléggé hullámzó teljesítményt nyújt a címvédő. Ellenben az Orlando lendületes, fiatalos kosárlabdát játszva, sorozatban immáron az ötödik győzelmének a reményében lépett parkettre. Szoros, kiélezett mérkőzést játszottak a felek, a vendégeknél Nikola Jokics (30 pont, 13 lepattanó, 12 gólpassz) ismét tripla-dupláig jutott, de Michael Porter Jr. (25 pont) és az egykori csapata ellen pályára lépő Aaron Gordon (15 pont, 10 lepattanó) is kiváló produktummal rukkolt elő. A hazaiaknál Cole Anthony (20 pont, 5 gólpassz) volt az, aki a második negyedben versenyben tartotta az övéit, majd a nagyszünetet követően megérkezett a meccsbe Franz Wagner (27 pont, 4 gólpassz), aki az első két felvonásban mindössze három pontig jutott. A végjátékban Paolo Banchero (23 pont, 4 gólpassz, 4/5 tripla) triplája döntött, melyet követően estek ugyan még kosarak, ám a Magic magabiztos volt a büntetővonalról, ezzel le is zárva az összecsapást.

A Magic legjobb dobói: F. Wagner 27/3, Banchero 23/12, Anthony 20/3
A Nuggets legjobb dobói: Jokics 30/3, Porter Jr. 25/15, Gordon 15/3


Cleveland Cavaliers – Miami Heat 96–129

Lowry szezoncsúcsával győzött a Heat. A hazaiaknál Donovan Mitchell továbbra is maródi, míg a vendégeknél Tyler Herro mellett ezúttal Bam Adebayo sem léphetett pályára. Mindezek tudatában előzetesen talán a Cavs esélyeire fogadhattunk volna, hiszen nincs rossz formában az ohiói alakulat. Floridai oldalon ellenben végre-valahára előlépett az a játékos, aki az idei szezonban talán az egyik legnagyobb talánya a csapatnak. Kyle Lowry (28 pont, 7/10 tripla) idénybeli legjobb teljesítményét nyújtotta, már az első negyedben négy hármast a helyére küldve, amire nem is nagyon volt válasza a Cavsnek. A Miami szinte az első pillanattól kezdve kontrollálta a találkozót, melyen Lowry mellett a padról érkező újonc, Jaime Jaquez Jr. (22 pont, 8 lepattanó, 4/4 tripla) is remekelt, s habár Jimmy Butler (10 pont, 9 gólpassz, 3/12 mezőnyből) ezúttal megszenvedett a dobásaival, ezen az estén még ez is belefért a Heatnek. Erik Spoelstra tanítványai a félidőben már tizenkilenc ponttal vezettek, s habár a lovagoknál a kezdőben helyet kapó Craig Porter (16 pont, 5 gólpassz) mellett Darius Garland (14 pont) és Evan Mobley (13 pont, 10 lepattanó) is csipkedte magát, ezt a mérkőzést már a negyedik negyed elején elengedte a Cleveland.

A Cavaliers legjobb dobói: Porter 16/6, Garland 14/3, Mobley 13
A Heat legjobb dobói: Lowry 28/21, Jaquez Jr. 22/12, Richardson 14/6, Martin 14/6, Robinson 14/3


Indiana Pacers – Toronto Raptors 131–132

Kiélezett meccsen szerezte meg a győzelmet a Raptors. Mindkét csapat back-to-backet játszott, ráadásul az Indiana egy nem akármilyen mérkőzésből érkezett, hiszen mint arra emlékezhetünk, elképesztő dobóformát bemutatva, 157–152-re győzte le az Atlantát. A Toronto ellenben továbbra is a helyzete stabilizálásán dolgozik, melynek érdekében elengedhetetlen az olyan közvetlen riválisok legyőzése, mint amilyen a Pacers. A hazai gárda kezdett jobban, nagyon úgy tűnt, hogy Tyrese Haliburton (33 pont, 16 gólpassz) és Buddy Hield (31 pont, 5 gólpassz, 7/12 tripla) párosa átmentette a jó formáját, persze ehhez kellettek a Raptors érthetetlen labdaeladásai is. A második negyed elejére összeszedte magát a kanadai alakulat, olyannyira, hogy Pascal Siakam (36 pont, 10 lepattanó, 4 gólpassz) vezetésével 41 ponttal terhelte meg a hazai gyűrűt, ezzel nyílttá téve a meccset. Innentől fej-fej mellett küzdöttek a felek. A végjátékban Haliburton küldött a helyére egy bravúr duplát, amire Scottie Barnes (20 pont, 12 lepattanó) válaszolt egy zsákolással, melynek során ráadásul még oda is ütöttek neki. Mindezek ellenére Hield kezében volt a győzelem, a dudaszó pillanatában elengedett tripláját viszont kidobta magából a gyűrű, így torontói sikerrel ért véget a kiváló iramú összecsapás.

A Raptors legjobb dobói: Siakam 36/3, Schröder 26/6, Barnes 20/6
A Pacers legjobb dobói: Haliburton 33/12, Hield 31/21, Turner 17/6


Houston Rockets – Memphis Grizzlies 111–91

Újabb hazai Rockets-siker. Egyik gárda sem várta túl jó előjelekkel az estét, habár a Houston számított esélyesnek. A hazaiak abban a reményben léptek parkettre, hogy megszakítsák a három mérkőzés óta tartó vereség sorozatukat. Gyorsan jegyezzük meg, hogy hazai pályán remek, 6–1-es mutatóval készülődtek a texasiak a feldobásra. Határozottan kezdte a találkozót a Memphis, amely Desmond Bane (23 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz) és Jaren Jackson Jr. (23 pont, 7 lepattanó) kettősének vezérletével hamar ellépett. A Houston egy 23–8-as futással válaszolt, Jalen Green (34 pont, 4 gólpassz), Jabari Smith Jr. (18 pont, 9 lepattanó) és Fred VanVleet (16 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz) triója remekül megtalálta az összhangot, közülük elsősorban Green villogott, aki ezen a napon tarthatatlannak bizonyult. A nagyszünetet követően egyszer még visszakapaszkodott ugyan a Grizzlies, ám a záró tizenkét percben egy újabb futással bebiztosított a sikerét a Rockets.

A Rockets legjobb dobói: Ja. Green 34/9, Smith Jr. 18/9, VanVleet 16/12
A Grizzlies legjobb dobói: Bane 23/6, Jackson Jr. 23, Williams 13/6


New Orleans Pelicans – Sacramento Kings 117–112

Majdnem kiesett a sajt a Pelicans szájából. Hasonló cipőben járnak a felek, talán előzetesen mindkettőtől többet vártunk volna, de a sport már csak ilyen. Ellenben az is igaz, hogy egy-egy győzelmi sorozattal mindkét alakulat előrébb léphetne a rájátszásért folytatott küzdelemben. Ennek megfelelően érdekes ütközetet hozott a párharc. A vendég egylet kezdett jobban, majd egy 26–8-as rohanással fordítottak a hazaiak, ekkor úgy tűnt, hogy a félidőre el is dönti a győztes személyének kilétét a Pelicans. Zion Williamson (25 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz) és Brandon Ingram (23 pont, 4 lepattanó) hozta a számait, ám a triplavonalon kívülről ezúttal is pocsékul célzott a New Orleans: harminc rádobásából csak hét talált a gyűrűbe. Ezt kihasználva pedig De'Aaron Fox (26 pont, 5 gólpassz), Domantas Sabonis (23 pont, 9 lepattanó, 6 gólpassz) és Harrison Barnes (22 pont) triója megfújta a harci riadót, így visszajött a meccsbe a Sacramento. A döntés azonban az Ingram-Williamson duó kezében volt, az utolsó két percben előbbi két, míg utóbbi egy fontos kosarat szerzett, ezzel feltéve a pontot az i-re.

A Pelicans legjobb dobói: Williamson 25, Ingram 23/3, Valanciunas 15
A Kings legjobb dobói: Fox 26/6, Sabonis 23, Barnes 22/12


Oklahoma City Thunder – Chicago Bulls 116–102

Sorozatban hatodik meccsét nyerte a Thunder. Kiváló formát mutat az Oklahoma City, amely a Chicago ellen arra készült, hogy tovább nyújtsa győzelmi sorozatát, ezzel pedig a 2018-2019-es szezon óta a leghosszabb győzelmi szériáját állítsa fel. Ennek megfelelően játszották le ezt a mérkőzést is, amelyen Shai Gilgeous-Alexander (40 pont, 5 lepattanó, 12 gólpassz) újfent klasszis teljesítménnyel rukkolt ki, nem véletlenül zúgott a Paycom Centerben az MVP, MVP rigmus. Persze az sem volt mellékes, hogy a padról érkező Isaiah Joe (20 pont, 5/7 tripla), valamint Chet Holmgren (18 pont, 13 lepattanó, 4 blokk) is oda tette magát. Persze nem volt ez a meccs ennyire egyszerű, hiszen a harmadik negyedben visszajött a Zach LaVine nélkül kiálló Bulls, melynek színeiben elsősorban DeMar DeRozan (25 pont, 6 gólpassz) és Coby White (23 pont, 5 gólpassz, 7/12 tripla) iparkodott, azonban összességben a hazai keret mélyebbnek bizonyult, ráadásul a záró játékrészben ismét megrázta magát Gilgeous-Alexander.

A Thunder legjobb dobói: Gilgeous-Alexander 40/3, Joe 20/15, Holmgren 18
A Bulls legjobb dobói: DeRozan 25, White 23/21, Vucevic 16/6


San Antonio Spurs – Los Angeles Clippers 102–109

Magabiztos volt a Clippers. A kötelező győzelem reményében érkezett San Antonióba a Clippers, hiszen muszáj, hogy a Los Angeles-iek javítsák a mérlegüket. Ennek megfelelően álltak bele a mérkőzésbe, végig vezetve, magabiztosan győzték le a liga egyik leggyengébb mérlegével bíró alakulatát. Kawhi Leonard (26 pont, 4 lepattanó, 4 gólpassz), Paul George (24 pont, 8 lepattanó) és James Harden (16 pont, 6 lepattanó, 9 gólpassz) is hozta a számait. A meccs egyik legérdekesebb pillanata talán az volt, amikor a hazaiak vezetőedzője Gregg Popovich arra kérte a szurkolókat, hogy ne illessék negatív jelzőkkel a korábbi Spurs játékost, Leonardot. A texasiak tisztes helyt álltak, a 2023-as draft első választottja Victor Wembanyama (22 pont, 15 lepattanó) erős dupla-duplával zárt, ráadásul most a mezőnymutatóját is dicséret illeti (7/13 mezőnyből, 1/2 tripla). Mellette Jeremy Sochan (19 pont, 5 lepattanó, 7 gólpassz) és a padról beszálló Devin Vassell (18 pont, 4 lepattanó, 4 gólpassz) nyújtott segítő kezet, ám összességében nem volt esélye a Spursnek.

A Spurs legjobb dobói: Wembanyama 22/3, Sochan 19/6, Vassell 18/6
A Clippers legjobb dobói: Leonard 26/6, George 24/12, Harden 16/6


Portland Trail Blazers – Utah Jazz 121–105

Megszakadt a Trail Blazers negatív sorozata. November 3-án nyert utoljára meccset a Portland, a Grizzlies elleni sikert viszont zsinórban nyolc vereség követte, így érthető módon nagyon meg szerette volna már szakítani ezt a negatív szériát az oregoni gárda. A Utah ellen pedig adott volt a lehetőség, hiszen a Jazz is hasonló utat jár be, talán már most leszögezhetjük, hogy egyik csapatnak sem lesz esélye az utószezonra. A Blazers semmit sem bízott a véletlenre, végig kontrollálta az összecsapást, amelyet így magabiztos sikerrel zárt. A győzelemből Jerami Grant (30 pont, 4 gólpassz, 5/6 tripla), Malcolm Brogdon (20 pont, 4 lepattanó, 8 gólpassz), illetőleg a padról beszálló Jabari Walker (19 pont, 10 lepattanó) vette ki leginkább a részét – Deandre Ayton hiányában. A vendégeknél ezúttal is Lauri Markkanen (24 pont, 8 lepattanó) volt a legjobb, ám Will Hardy csapata most sem volt elég határozott a támadásaiban.

A Trail Blazers legjobb dobói: Grant 30/15, Brogdon 20/3, Walker 19/6
A Jazz legjobb dobói: Markkanen 24/3, George 16/9, Clarkson 13/6, Olynyk 13

 

Charlotte Hornets - Washington Wizards 117-114

Nagyot hajrázott a Hornets. A harmadik negyed derekán 19 ponttal is vezetett a Wizards, sokáig úgy tűnt, hogy a kezükben tartják ezt az összecsapást és megszakítják a hatmeccses vereségsorozatukat, de LaMelo Ball és Miles Bridges vezetésével 39-23-ra megnyerte a negyedik negyedet a Hornets, és ez elég volt a fordításhoz. Ball ugyan mindössze 13/31 dobását süllyesztette el, de végül 34 ponttal, 8 lepattanóval és 13 gólpasszal zárt, míg Bridges 33 pontot és 10 lepattanót ért el, illetve 47 másodperccel a vége előtt kulcsfontosságú triplát süllyesztett el. A Wizardsnál minden kezdő legalább 13 pontot dobott, és közülük Kyle Kuzma vitte a prímet 28 ponttal, 9 lepattanóval és 10 gólpasszal. Jordan Poole is eljutott 24 pontig, bár vele a pályán most is -14-gyel zárt a Wizards, míg Daniel Gafford (15 pont, 16 lepattanó) nagy csatát vívott Mark Williamsszel (11 pont, 15 lepattanó) a lepattanókért. A Hornets ezzel egymást követő két meccset meg tudott nyerni, a Wizards viszont zsinórban hetedszer maradt alul.

A Hornets legjobb dobói: Ball 34/18, Bridges 33/9, Miller 15/9
A Wizards legjobb dobói: Kuzma 28/9, Poole 24/12, Gafford 15

 

Atlanta Hawks - Brooklyn Nets 147-145 h.u.

Most a Hawks jött ki jobban a pontpárbajból. Előző meccsén úgy kapott ki a Pacerstől a Hawks, hogy 152 pontot dobtak, és majdnem megint összejött nekik ez a ponttermés, bár ehhez most hosszabbítás kellett. A back-to-back ellenére bekezdett a Hawks, 45-33-ra nyerték az első negyedet, de a korai előnyük fokozatosan elolvadt. Így is lett volna esélyük a rendes játékidőben megnyerni ezt a meccset, 1 másodperccel a vége előtt 130-131-nél Trae Young dobhatott két büntetőt, de az elsőt kihagyta – ezt követően még Mikal Bridges is dobhatott a győzelemért a túloldalon, de nem ért célba a kísérlete. A ráadás hasonló utolsó másodperceket hozott, Young ezúttal 2 másodperccel az órán állhatott a vonalra, és megint elrontotta az első büntetőjét, de ez is belefért, a másodikkal kialakította a végeredményt, a Nets már nem tudott válaszolni. Young a két elrontott büntetője ellenére is nagyot játszott, 43 ponttal és 9 gólpasszal zárt, csak a hosszabbításban 14 pontot jegyzett, de rajta kívül még hatan dobtak 10 pont felett a Hawksból, így De’Andre Hunter (25 pont, 11 lepattanó) és Dejounte Murray (20 pont, 6 lepattanó, 8 gólpassz) is. A vendégeknél Bridges vitte a prímet 45 ponttal és 10 lepattanóval, ugyanakkor a rendes játékidő és a hosszabbítás végén sem tudta megadni az utolsó lökést csapatának, utóbbi vége előtt 8 másodperccel Onyeka Okongwu blokkolta egy dobását. Bridges mellett Spencer Dinwiddie (26 pont, 6 lepattanó, 12 gólpassz), Nic Claxton (22 pont, 11 lepattanó) és Cam Johnson (23 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz) is sokoldalú teljesítménnyel rukkolt elő.

A Hawks legjobb dobói: Young 43/24, Hunter 25/6, Murray 20/9
A Nets legjobb dobói: Bridges 45/6, Dinwiddie 26/9, Johnson 23/15

 

A tabella itt megtekinthető!

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus