Lépéskényszerben a Sixers, megkezdődik a Denver-Portland is

Vajon kiegyenlít-e a Philly Torontóban, vagy a Raptors másodjára is érvényesíti akaratát - ez a játéknap kérdése Keleten, míg Nyugaton a fáradt Denverhez látogat a kipihent Blazers, ezzel megkezdődik a kör utolsó párharca is.

Toronto Raptors - Philadelphia 76ers 2:00

Az első meccsen az történt, amit a Toronto eltervezett, Marc Gasol szétszedte Joel Embiidet, szépen levédekezték a Phillyt, míg a túloldalon konkrétan MVP-teljesítményt rakott le az asztalra Kawhi Leonard és Pascal Siakam is próbált felnőni mellé. A labda tehát Brett Brown oldalán pattog, akinek meg kell húznia az egyértelműt és Ben Simmonst rátenni Leonardra védekezésben, illetve valamit kitalálni arra, hogy Embiid hogyan tud hatékonyabban dolgozni Gasol szorításában - nyilván nincs 100%-os állapotban a Sixers centere, de ha ezen nem tud úrrá lenni, akkor egy viszonylag sima párharcban fog véget érni a szezonjuk. A Raptorsnál nyilván nem számíthatnak arra, hogy Leonard majd mindig megdobja a maga 45 pontját, de a széria előtt leírt matchup-előnyük valóban kidomborodtak a javukra, a magabiztos győzelem meg is nyugtathatta őket, bár tegyük hozzá, hogy most még ugyanúgy elveszíthetik a pályaelőnyüket és átadhatják a sorozat irányítását a Sixersnek, ha nem figyelnek. Ami fontos: Mike Scott ezúttal sem léphet pályára, ezzel fontos láncszemét, shooterét továbbra is nélkülöznie kell a Phillynek, úgyhogy Brownnak nagyjából öt-hat emberrel kell valamit kitalálnia, hogy ne kerüljenek 2-0-s hátrányba.

A párharc állása: 1-0 a Raptors javára.

Denver Nuggets - Portland Trail Blazers 4:30

Megkezdődik a másik nyugati elődöntő is, ahova a Denver minimális pihenővel, egy kőkemény, hétmeccses párharcból esik be, míg a Portland lassan egy hete zárta le az OKC elleni szériáját - meglátjuk, hogy a pihentség, frissesség domborodik-e ki a vendégeknél, vagy inkább kihűltek, berozsdásodtak a hosszú várakozás során. A Nuggets biztos, hogy éles, az első kör alatt is sokat lépett előre a gárda, az önbizalma is meglehet, de az egyértelmű, hogy fáradtabb és a rutin sem Bartonék mellett szól, hogy jól kezeljék a helyzetet. A Blazersnél Damian Lillard és CJ McCollum is oktatott a Thunder ellen, de ez most egy egészen más matchup lesz, kíváncsian várhatjuk például, hogy a harcos, de nem a jó védekezéséről híres Enes Kanter mihez kezd majd például Nikola Jokics ellen - az ő semlegesítése kulcsfontosságú lenne a vendégek számára. Ahogy azt minden párharc elején leírjuk, az első meccsen inkább a vendégcsapat van kényelmesebb helyzetben, főleg így, hogy bőven volt ideje készülni és pihenni, a nyomás inkább a Denvert nyomha, alapvetően jó esélyük van Lillardéknak arra, hogy rögtön elvegyék azt a bizonyos pályaelőnyt. Egy dolgot viszont tegyünk hozzá: Kanter a pihenő ellenére nincs túl jó állapotban és a hírek szerint nem 100%, hogy ott lesz a pályán - ha nem tudja vállalni a játékot, akkor viszont rögtön óriási matchup-különbségekről beszélünk ötös poszton.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus