Lesz Cavs-Heat, Celtics-Bucks és Clippers-Suns, 9 meccs jön hajnalban

Pályán a Warriors, a Nuggets, a Mavs, a Sixers és a Hawks is, íme a felvezető.

Cleveland Cavaliers - Miami Heat 01:00

A Cleveland sorozatban három, illetve kilencből hét győzelem után, a játékot tekintve is kiemelkedő formában várhatja ezt az ütközetet, míg a Heat Butler és Adebayo nélkül nyert meg két nagyon fontos hazai találkozót, ezzel stabilizálta magát. Jelen pillanatban viszont nem kérdés, hogy a Cavs a jobb csapat, a hazaiak nagyon egyben vannak minden téren, meccsek óta domináns teljesítményt nyújtanak, míg a Miaminál a sérült Butler, Adebayo és Morris el sem utazott a négymeccses túrára, Martin pedig karanténban van. Ezek alapján komoly bravúr és meglepetés lenne egy vendéggyőzelem, bár az utóbbi két találkozón nagyon összekapták magukat Lowryék, idegenben csak 8-7-jük van eddig, vendégként nagyon más a helyzet, mint otthon...

 

Indiana Pacers - Golden State Warriors 01:00

A Golden State legutóbb elbukott a Sixers kőkemény védekezésével szemben és azért az utóbbi meccsén csak 3-3-at hozott, ugyan mindegyiknek megvolt a maga oka, de azért jegyezzük fel, hogy kicsit lelassult a sokáig listavezető, most második helyezett társaság. A nagy kérdés persze az, hogy Steph Curry megdönti-e ezen a meccsen Ray Allen triplarekordját, de ehhez most kiemelkedő teljesítmény kellene tőle, ami persze benne van a pakliban, tekintve hogy legutóbb idei egyik leggyengébb produkcióját nyújtotta. Ami a Pacerst illeti, sorozatban hármat nyert a csapat, mindegyiket otthon, úgyhogy abszolút lendületben van, a Brogdon-LeVert-Duarte trió kint, a Sabonis-Turner páros bent remekel, egyelőre McConnell és Holiday hiánya sem fájt nekik, úgyhogy most is lehet esélyük. Ha előhúzza a ligaelit védekezését a Warriors és Curry önmaga lesz, akkor persze a vendégcsapat az esélyes, de az aktuális formák miatt benne lehet a levegőben egy meglepetés. 

 

Toronto Raptors - Sacramento Kings 01:00

A Kings egy szép sikerszéria után sorozatban kettőt bukott, méghozzá mindkettőt simán, most pedig az idegenbeli túra harmadik állomásához érkezett, úgyhogy nagy kérdés, hogy mire lesz képes. A Toronto négyből hármat nyert és az utóbbi öt meccséből csak egyszer kapott 98-nál több pontot, ha ezt a védekezést most is előveszik VanVleeték és széttördelik a sokszor csapkodó Kings játékát, akkor abszolút esélyesebbnek számítanak. De'Aaron Fox azért az utóbbi találkozókon egyénileg jól megy, őt valahogy meg kell fogniuk Trentéknek, illetve kérdés, hogy a frontcourtban Anunoby, Birch és Achiuwa nélkül mennyire lesznek masszívak Barnesékkal szemben, ez érdekes matchup lehet majd, hiszen Holmes nem játszhat a Kingsnél. Mindenesetre a kanadaiak most jó passzban vannak, otthon játszhatnak és idén egyszer már simán megverték a Sactót, előzetesen inkább nekik áll a zászló. 

 

Atlanta Hawks - Houston Rockets 01:30

Az Atlanta kicsit most megint megsüllyedt, négyből hármat bukott, ráadásul bár eddig legalább a hazai pályájában bízhatott, de most mindhárom említett veresége otthon történt, úgyhogy erre sem nagyon alapozhat a gárda. A Rockets egy szép győzelmi sorozat után most kétszer is kikapott és bár egyik alkalommal sem játszott rosszul, de kicsit azért visszatért a valóságba a texasi alakulat - nagyon kíváncsian várjuk, hogy innen most merre mozdul. Javít az esélyeiken, hogy Eric Gordon visszatérhet, de Porter Jr., Green és House Jr. nem, nélkülük kell helytállniuk - a kereteket nézve elmondhatjuk, hogy ezt a mostani Atlantának otthon kötelező lenne megnyernie, de az utóbbi hetekben látott Rockets és az elmúlt meccseken látott Hawks (Bogdanovics, Huerter és Hill sincs) összevetésében nem biztos, hogy ez a helyzet. 

 

Boston Celtics - Milwaukee Bucks 01:30

Ez keleti rangadó lesz, amelyre a Milwaukee egy back-to-back második felén érkezik meg, miután előző este New Yorkban nyert 15 ponttal. A Boston ezzel szemben pihenhetett két napot, igaz, előtte három vereséggel zárt egy hosszú, fárasztó és kevés sikerélményt tartogató nyugati túrát, de még így is egyértelműen pihentebb, mint a maga túráján már negyedik meccséhez érkező címvédő. Az aktuális forma viszont nyilván a Bucks mellett szól, 6-8 óta egy 12-2-ben van a belendülő gárda, míg a Celtics az 1-4-es kirándulása óta próbálja ismét összeszedni magát. A kulcs mindenképpen a hazaiak védekezése lesz, a túrán az esett szét, előtte pedig azzal tudtak meccseket nyerni Schröderék, úgyhogy ha felpörögnek és több energiájuk lesz, mint a b2b-et játszó Bucksnak, a védekezésüket megint parádésan összerakják, akkor bőven lesz esélyük, ha nem, akkor inkább a Milwaukee aktuális napján múlik a dolog. A Tatum-Giannis párharc jó lehet, illetve a bostoniakat azért bőven segítheti, hogy Jaylen Brown ezen a meccsen már visszatérhet. 

 

Memphis Grizzlies - Philadelphia 76ers 02:00

Most mindkét csapat egészen biztató formában van, a Memphis a váratlan sikerszériája után ugyan kikapott a Mavstől, de azóta megint nyert kettőt otthon, míg a Sixers lassan, de biztosan kezd ismét alakulni, ötből négyet nyert és a legutóbbi, GSW elleni siker különösen szépen csillog. Most vendégként sem kell nagyon tartaniuk Embiidéknek semmitől, mert az utóbbi három idegenbeli meccsüket megnyerték és bár a játékuk továbbra sem az igazi, de például a legutóbbi védekezésükkel biztos, hogy Memphisben is reális esélyük lesz. A Grizzliesnél azért van baj, Morant, Clarke és Williams mellett úgy tűnik, hogy Adams sem játszhat, így Embiidnek azért jó estéje lehet centerposzton, de Jaren Jackson Jr. pályára lépése is erősen kérdéses - ha pedig ott lesz, könnyen lehet, hogy ő lesz a center. 

 

Dallas Mavericks - Charlotte Hornets 02:30

A Dallas back-to-backet játszik az Oklahoma Cityben, Luka Doncic nélkül aratott győzelme után, meglátjuk, hogy mennyi erő marad a társaságban és hogy az hogyan viszonyul a Charlotte-hoz: a vendégek két teljes napot pihenhettek a Sacramento elleni sikerük óta. A Hornets egyébként gyengült, lassult, de nem esett térdre a négy fontos játékosának kiesése óta és bár ők most sem állhatnak még rendelkezésre (de már közel járnak hozzá), emiatt, illetve a frissesség miatt nem szabad leírni őket. A Mavs igazából előző este is pocsékul támadott, csak akkor a rendkívül szigorú védekezés, a palánk alatti fölény és az ellenfél gyengélkedése meghozta a sikert, ráadásul Doncic állítólag most sem lehet még ott a parketten. Nehéz mit jósolni, mindkét fél gondolkodhat úgy, hogy ez a meccs esély a számára...

 

Denver Nuggets - Washington Wizards 03:00

A Nuggets egy rendkívül hosszú, hétmeccses idegenbeli túrát zárt le legutóbb San Antonióban, most pedig végre hazatérhetett és megpróbálhat kicsit javítani az erősen megtépázott mérlegén. Nikola Jokics félelmetes formában van és ha a csapatmérleget nem néznénk, akkor valószínűleg kérdés nélkül lenne eddig a szezon MVP-je, így amíg ő a pályán van, addig bizakodhat a Nuggets, ráadásul a Wizards kifejezetten pocsék időszakát éli: a fővárosiak 10-3 óta 5-9-ben vannak, de még aktuálisabb, hogy az utóbbi öt meccsükből négyet is elvesztettek. Bealék fő gondja a védekezés, az esett szét ebben az időszakban, rendre 110 pont körül/felett kapnak, legutóbb a Jazz centerei is szétszedték őket, ami nem jó jel így, hogy Jokics lesz a következő ellenfél. Kuzmára egyébként nem is számíthatnak a vendégek, míg a hazaiaknál a szokásos névsor mellé lehet, hogy Will Barton is csatlakozik hiányzóként, ugyanis megbetegedett. 

 

Los Angeles Clippers - Phoenix Suns 04:30

A Suns jelenleg ligaelsőként látogat Los Angelesbe, Chris Paulék Devin Booker és legutóbb már Deandre Ayton nélkül is hozzák a győzelmeket, ráadásul pihentek is, ugyanis az utóbbi egy hétben egyetlen egy meccset játszottak csak, azt három napja megnyerték a Boston ellen, azóta megint nyugodtan készülhettek erre a derbire. A Clippers is csak kétszer lépett pályára ebben a hét napban, szintén nincs nagyon leharcolva ebből a szempontból, de összességében rengeteg gonddal küzdenek Jacksonék, a keretük folyamatosan foghíjas, a játékukban nagy hullámvölgyek vannak, de a fogukat összeszorítva küzdenek és bár legutóbb a kelleténél sokkal jobban megszenvedtek az Orlandóval, de most sorozatban három győzelemmel kicsit stabilizálták magukat. Az esélyes viszont így is a Phoenix, a hazaiaknál George most sem fog játszani és Batum pályára lépése is nagyon kérdéses, így egyszerűen nincs elég playmakerük ahhoz, hogy egy Suns-szintű csapattal felvegyék a kesztyűt - a vendégeknél egyébként valószínűleg Ayton még mindig nem lesz, mert továbbra is beteg, hétvégén például hazaküldték az edzésről emiatt. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus