Levédekezte a Dallast a Cavs, ismét kikapott a GSW

141 pontot dobott a Denver, hosszabbítás döntött Chicagóban és Charlotte-ban, tovább robog a Magic, nyert a Kings, a Heat, a Portland és a Clippers is. 

 

Indiana Pacers – Golden State Warriors 125-119

Ismét nyert a Pacers. A 2017/2018-as szezon óta először tudta "kisöpörni" a Warriorst az Indiana, ugyanis a legutóbbi, bravúros idegenbeli siker után most otthon is győzött, így 2-0-ra hozta az egymás elleni párharcot. Az első félidőben úgy tűnt, hogy ez nem is lehet kérdéses, a szorosabb nyitó játékrész után 47-28-ra (!) húzta be a második negyedet a vendéglátó, kilenc triplát bombázott be ebben az etapban, így kereken húsz ponttal, 74-54-re vezetett a nagyszünetben. A fordulás után azonban visszaesett, a Warriors egy 14-0-s futással felkapaszkodott, majd a Pacers még pont időben futott egy 10-0-t, hogy stabilizálja magát, de a belendülő GSW egészen a hajráig üldözte ellenfelét és másfél perccel a vége előtt 122-119-re zárkózott. Ennél közelebb viszont nem jutott, és bár a második félidő kicsit döcögősre sikerült, de összességében végig vezetve, remek támadójátékkal tudott nyerni az Indy: 50% feletti mezőnymutatóval, 40% feletti triplázással és 30 gólpasszal zártak a hazaiak, akiknél Tyrese Haliburton (29 pont, 6 gólpassz, 5/10 tripla) és Bennedict Mathurin (24 pont, 4/7 tripla) is remekelt, de Myles Turner és Buddy Hield játéka is kiemelendő. Az újabb sikerrel megint 50% fölé javult a Pacers, és tartja magát a keleti középmezőny első felében.

Curry megsérült. A Warriors vezére 27 pontot dobott az első félidőben (ami nem volt elég semmire az Indyvel szemben), majd a harmadik negyedben további 11-et tett ehhez hozzá, de két perccel a játékrész vége előtt vállsérülést szenvedett, és nem tért már vissza a pályára. Jalen Smith ellen próbált védekezni, aki nekirohant, Curry azonnal a vállához kapott, és az időkérés alatt bement az öltözőbe - nem beszélt az újságírókkal, egyelőre nem tudni róla többet, Steve Kerr vezetőedző szerint ma megy MRI-re. Pedig nagyon kellett volna ő a végén, mert 38 pontos, 7 lepattanós, 7 gólpasszos estéjéhez nem tudott más felnőni, a harmadik negyedben pedig pont rohamoztak és el is tüntették a hátrányuk jelentős részét. Így viszont Curry sem lehetett ott a negyedik negyedben úgy, hogy Thompson és Wiggins egyébként sem lépett pályára sérülés miatt, Draymond Green pedig egészen pocsék meccset játszott, és a záró etapban ki is állíttatta magát. A vége megint egy idegenbeli vereség lett, Keleten eddig 0-6-ra áll a címvédő, összességében 2-13 a vendégmérlege, és a hazai remekléssel együtt is 50% alá csúszott - márpedig holnap Philadelphiában folytatja, ráadásul valószínűleg Curry nélkül.

A Pacers legjobb dobói: Haliburton 29/15, Mathurin 24/12, Turner 21/6
A Warriors legjobb dobói: Curry 38/15, Poole 20/3, DiVincenzo 15/9, Green 15/9

 

Orlando Magic – Atlanta Hawks 135-124

W4. Sorozatban negyedik sikerét is behúzta az Orlando úgy, hogy addig 5-20-as mérleget tudott felmutatni, és most már akkora lendületben van, hogy hazai pályán 8-9-re javította az eredményét. Ezen az estén az első negyedben alapozta meg sikerét a vendéglátó, amikor kereken ötven (!) pontot dobott, ami természetesen franchise-rekord, itt pedig 28-29 egységnyi előnyt épített fel - a hazai játékosok szerint maguk sem hitték el, hogy mennyire jól és könnyedén játszanak, bár ehhez a hét atlantai eladott labda is hozzátett. A Hawks ezt követően összekapta magát, és a második negyedet 40-26-ra megnyerte, így nagyjából megfelezte a hátrányát, és utána is lendületben maradt, de a Magic annyira sosem ingott meg, hogy igazán veszélyes helyzetbe kerüljön - a kezdeti őrületet sikerült győzelemre váltani, és végigért vele a társaság. Egyénileg Bol Bol és Paolo Banchero emelhető ki leginkább, de az egész csapat csillogott, nyolcan is tíz pont fölé jutottak, az 50% feletti mezőnymutató és a 44%-os triplázás pedig le sem írja igazán, hogy mennyire jól néztek ki ezen a mérkőzésen, illetve annak első negyedében. A Hawks viszont nem talál ki a gödörből, a Murray-Collins párost nélkülöző vendégek akkora hátrányt szedtek össze az elején, hogy ugyan utána becsülettel küzdöttek, de nem lehetett belőle visszaút - hiába dobott 25 pontot De'Andre Hunter, hiába tért vissza 19 ponttal és 16 gólpasszal Trae Young, ez sem bizonyult elégnek. Így hatból ötödször és tizenegyből nyolcadszor kaptak ki, úgyhogy már 50% alá romlott a mérlegük, egyre mélyebb gödörbe kerülnek - hétvégén Charlotte-ban próbálhatnak meg javítani.

A Magic legjobb dobói: F. Wagner 24/9, Bol 21/9, Banchero 20/6
A Hawks legjobb dobói: Hunter 25/9, Young 19/3, Bogdanovics 17/9

 

Charlotte Hornets – Detroit Pistons 134-141 - hosszabbítás után

Egyszer még elkerülte a vereséget a Charlotte. A mérkőzés szorosan alakult, nem voltak nagy különbségek a csapatok között, de inkább a Detroit vezetett: a nagyszünetben még csak alig négy ponttal, aztán a harmadik játékrészben kicsit meglépett, volt közte 13 is és 97-107-ről indult a negyedik felvonás. Ott azonban a Hornets megrázta magát, egy villámgyors rohammal visszajött és egyenlített a tízpontos hátrányból, sőt bő három perccel az órán még vezetett is 120-117-re, ám itt a Detroit következett, Killian Hayes két nagy triplájával fordított, és az utolsó percben már 122-126 állt az eredményjelzőn. Itt előbb Mason Plumlee támadópattanójából Terry Rozier vert be egy nagy triplát, majd Jalen Duren kihagyott egy clutch büntetőt, így 12 másodpercnél Plumlee újabb támadópattanója és ebből visszatett duplája már egyenlítést ért a hazaiaknak. Bojan Bogdanovic utolsó kísérlete kimaradt, így jöhetett a hosszabbítás, ahol ugyan 134-132-nél még vezetett a Charlotte, de aztán az utolsó nem egészen két percet 9-0-ra vitték el a vendégek: a Hornets 0/6-tal zárta a meccset mezőnyből, a Detroit pedig három blokkot is kiosztott ebben a mindent eldöntő időszakban amellett, hogy bedobott két triplát is. A Pistons így nagy győzelmet aratott idegenben egy közvetlen rivális ellen, már amennyire persze győzelem az, hogy valaki meccset nyer a tankcsatában...

Van kit kiemelni. A Detroitnál Alec Burks lett a legjobb dobó 27 ponttal és 4/6 triplával, de Killian Hayes (25 pont, 5/11 tripla, 7 lepattanó, 8 gólpassz) és Isaiah Stewart (19 pont, 11 lepattanó, 2 blokk) is kitett magáért. Mellettük a 24 pontos Bogdanovic, a padról 17-tel beszálló Kevin Knox II, a néha megvillanó Jaden Ivey, illetve az a Jalen Duren is dicsérhető, aki 19 lepattanót szedett le, ebből 6 is a támadó oldalon érkezett, ráadásul 3 blokkjából 2 is a meccsdöntő időszakban született meg. A Charlotte-nál LaMelo Ball (23 pont, 11 gólpassz) és Mason Plumlee (12 pont, 18 lepattanó, ebből 11 támadó) csillogott leginkább, bár Oubre Jr. és Rozier hozta a legtöbb pontot, de mindketten pocsékul céloztak, ketten együtt 18/55-öt dobtak mezőnyből (32,7%) és 7/26-ot távolról (27%), így nem mentek velük sokra, bár Jalen McDanielst (21 pont, 3/3 tripla) még említsük meg a padról. A Hornets összességében több kategóriával gyengébben dobott, de 11-gyel kevesebb labdát adott el, és több támadópattanót szerzett, ezzel tudott kompenzálni, a hosszabbításban viszont már nem tudott megmenekülni.

A Hornets legjobb dobói: Oubre Jr. 28/15, Rozier 25/6, Ball 23/15
A Pistons legjobb dobói: Burks 27/12, Hayes 25/15, Bogdanovic 24/9

 

Chicago Bulls - New York Knicks 120-128 - hosszabbítás után

Hosszabbítás döntött. Az első félidőben kifejezetten jól játszott a Knicks, jó ritmusban támadott, és bár a liga legrosszabbul triplázó csapatáról beszélünk, mégis elég hatékonyan dobált távolról. A 14 pontos előny viszont fokozatosan elfogyott, a harmadik negyedben a mérkőzés során először átvette a vezetést a Chicago, a Knicksnél is jöttek "viharok", a negyedik játékrész pedig már nagyon kiélezetten alakult - ott is inkább a vendégek jártak előrébb, de a Bulls időről időre egyenlített. Ötven másodpercnél is 113-117 volt az állás Quentin Grimes triplájával, de a Chicago a legjobbkor egalizált megint DeMar DeRozan pontjaival, aki 24 másodpercnél egyenlített, Julius Randle utolsó kísérlete pedig a gyűrűt sem érte el, így túlórázni kényszerültek a felek. Ott viszont már nem szórakozott a New York, ismét jobban kezdett, majd az utolsó másfél percben dűlőre vitte a dolgot: Mitchell Robinson blokkolt, Grimes támadópattanót szedett le, majd bevert belőle egy lélekölő triplát, utána egy jó védekezésből Jalen Brunson is betalált távolról, hirtelen kilenc pont lett közte, és nem volt miről beszélni. Összességében megérdemelten nyertek a vendégek, akik a mérkőzés túlnyomó részében előrébb jártak, és bár a lezárással meggyűlt a bajuk, de végül az extra öt perc elégnek bizonyult ahhoz, hogy megoldják a feladatot, és győzelemre váltsák a játékban látható fölényüket.

Tovább robog a New York. Sorozatban ötödik sikerét aratta a magára találó Knicks, amely kicsit a semmiből kapta össze magát és immár ott robog a Nets-Sixers páros sarkában a keleti hatodik helyen, a 8-6-os idegenbeli mérlege pedig kifejezetten jól fest. Julius Randle az utóbbi négy mérkőzésből harmadszor érte el a 30 pontos határt, ezúttal 31-ig jutott 13 lepattanóval és 7 gólpasszal, mellette Jalen Brunson is villogott (30 pont, 7 gólpassz) és a rendes játékidő végén kipontozódó RJ Barrett (22 pont, 4/7 tripla), illetve a clutch időszakban biztos kézzel tüzelő Quentin Grimes is dicséretet érdemel. A Chicagónál ennyire nem rózsás a helyzet, hétből ötödször kapott ki a most már hosszú hetek óta szenvedő együttes, hiába DeMar DeRozan 32 és Zach LaVine 25 pontja, védekezésben nem nagyon volt ellenszerük a Knicks alapjátékára, és a 48-31-re elvesztett lepattanózás, illetve az ezen belüli 15-3-as támadópattanózás is végzetesnek bizonyult. Tom Thibodeau, a Knicks vezetőedzője is ezt emelte ki a 18 bedobott tripla mellett, ugyan csak hosszabbítás döntött, de a tréner így is elégedett csapata teljesítményével - most újra megmérkőznek egymással a felek ugyanitt, a Bulls lehetőséget kap a javításra.

A Bulls legjobb dobói: DeRozan 32, LaVine 25/6, Vucevic 19/3
A Knicks legjobb dobói: Randle 31/9, Brunson 30/9, Barrett 22/12

 

Toronto Raptors – Sacramento Kings 123-124

16 pontos hátrányból, edzője nélkül nyert a Kings. Rossz formában, vereségek után, és egy egészen pocsék meccsből érkezett meg erre a találkozóra a Sacramento, és az első félidőben nem is tűnt úgy, hogy ezen változtatni tud: már 16 ponttal is égett a második negyedben. Itt viszont összekapta magát a társaság, a nagyszünetig visszajött három egységre, majd az igazi változást a harmadik negyed hozta el, amikor Mike Brown vezetőedző olyan hevesen reklamálta De'Aaron Fox technikaiját, hogy kiállították a játékvezetők - ez feltüzelte a vendégcsapatot, a játékosok innentől magasabb fordulatszámon pörögtek, és végül kiharcolták a nagyon fontos, értékes győzelmet. A negyedik negyedet így is hatpontos hátrányból kezdték, de a játékrész közepén már ők vezettek, 108-108 után pedig már egyszer sem adták ki a kezükből az előnyt, bár csak egy-négy ponttal tudtak előrőbb járni. Az utolsó két percben aztán Foxnak volt két clutch kettese, Harrison Barnes pedig 4/4 büntetőt süllyesztett el hidegvérrel, így kiharcolták a győzelmet, az egypontos végeredmény már csak az utolsó hét másodpercben alakult ki, amikor dobott két "olcsó" és lényegtelen kosarat a Raptors. A Sactónak nagyon kellett ez a győzelem, Fox 27 ponttal, 6 lepattanóval és 10 gólpasszal ismét korábbi önmagát idézte, Domantas Sabonis 21 pontot, 20 lepattanót és 7 gólpasszt tett a közösbe, kettejük szenzációs játékát pedig szépen kiegészítették a többiek, például a 24 pontos Malik Monk. Ezzel a győzelemmel csak három meccs a csapat hátránya a nyugati első helyhez képest, még bármi benne lehet a pakliban, most Detroitban zárják hatmeccses idegenbeli túrájukat, aztán legközelebb 2023-ban kell csak utazniuk.

Már otthon sem megy. Sorozatban harmadik vereségét szenvedte el a Raptors, amely idegenben csak 3-11-es mérleget tud felmutatni, de eddig legalább otthon hozta az eredményeket, az utóbbi időben viszont már hazai pályán sem tud eredményes lenni - erre erősített rá ez a találkozó is. Ezzel a vereséggel már csak 13-15-re áll a társaság, és visszacsúszott a Miami mögé a keleti 10. helyre, hiába dobott most 39 pontot Fred VanVleet és hiába hozott 27 pontos, 7 lepattanós, 10 gólpasszos estét Scottie Barnes, a pocsék triplázás és főleg a pocsék védekezés megint vereséget eredményezett - ráadásul újabb szoros végjátékot buktak el, ez nagyon nem megy nekik idén. Most a Brooklynt és a Golden State-et fogadják, majd elutaznak három nehéz idegenbeli meccsre, nincsenek könnyű helyzetben.

A Raptors legjobb dobói: VanVleet 39/6, Barnes 27/6, Siakam 19/3
A Kings legjobb dobói: Fox 27/12, Monk 24/15, Sabonis 21

 

San Antonio Spurs – Portland Trail Blazers 112-128

Dame Time van. A sérülések miatt ritkán láthattuk az elmúlt egy évben azt, hogy milyen is a jó formában lévő Damian Lillard, a legutóbbi visszatérése óta viszont mindenkit emlékeztet erre a Portland irányítója: egy 40, egy 36 és egy 38 pontos meccs után most 37-et dobott 7/14 triplával, 5 lepattanóval és 8 gólpasszal, óriási formában van jelenleg. A Spursnek nem is volt rá ellenszere, a Blazers pedig az elmúlt mérkőzéseken ligaelső hatékonyságot produkál támadásban Lillard miatt, így már utol is érte a Sunst a nyugati negyedik helyen, ismét ott van az élmezőnyben. A 39-28-ra nyert első negyed után a másodikban is tovább nyílt az olló, a nagyszünetben 16 pont volt közte, majd ugyan a fordulás után kicsit beragadtak a vendégek és közelített a San Antonio, de aztán ismét kisimult a társaság, és a záró etapban újra stabilizálta a 15 egység körüli előnyét. Chauncey Billups vezetőedző szerint Lillard most olyan sebességgel játszik és úgy olvassa a pick-and-rollokat, hogy nem nagyon lehet megállítani, ugyan jelenleg a dobásai is ülnek, de szerinte nem az számít, hanem hogy folyamatosan sakkban tartja a védekezéseket, ezért ilyen hatékonyak csapatszinten - mellette most Anfernee Simons (23 pont, 5/9 tripla) emelhető ki leginkább, de a csapatszintű 60,5%-os mezőnymutató (!) és a 45%-os triplázás önmagáért beszél. Az utóbbi hat meccsükből ötödször nyertek, most mennek tovább Dallasba, és ezzel a formával ott is jó esélyeik lehetnek...

Ezzel nem bírt a Spurs. A korábbi 11 meccses vereségsorozat után egy hármas sikerszériában volt a San Antonio, és összességében ezen a mérkőzésen sem vallott szégyent, de egyszerűen nem tudta tartani Lillard és a Blazers tempóját. Hiába dobott 25 pontot Keldon Johnson, hiába céloztak egyébként hatékonyan csapatszinten a hazaiak, hiába adtak el hattal kevesebb labdát és hiába nyerték 14-5-re a támadópattanózást, ez mind csak arra volt elég, hogy legyen egy jó harmadik negyedük, illetve hogy ne legyen kiütéses a vereség. A Portland pick-and-rolljaival, a kiosztásokkal és a triplákkal nem tudtak mit kezdeni, így csak rohantak az eredmény után, ebben a meccsben most csak ennyi volt nekik - ezzel ismét ők az utolsók Nyugaton, Keletről viszont három csapatot is megelőznek.

A Spurs legjobb dobói: Johnson 25/3, McDermott 14/9, Bates-Dop 13/3, Vassell 13/6
A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 37/21, Simons 23/15, Grant 18/6

 

Oklahoma City Thunder – Miami Heat 108-110

Herro kellett a Heat győzelméhez. Jimmy Butler pihenőt kapott Erik Spoelstrától erre a meccsre, a tréner szerint pedig az volt a kérése a csapata felé, hogy sokkal jobban próbálják megtalálni játékosai az üres triplahelyzeteket, azokat keressék - ők pedig meg is fogadták ezt, és szezoncsúcsot jelentő 24 darab hármast bombáztak be. Egy ideig úgy tűnt, hogy nem is lesz gondjuk, 21 ponttal is vezettek az első félidőben, de a nagyszünetben már csak 12 volt közte, és mivel a tripla elég kétélű fegyvernek bizonyult, így nagy hullámzások voltak a mérkőzésben: a harmadik negyedben már az OKC vezetett, minden addigi munkáját lenullázta a Miami. Négy perccel a vége előtt 102-95 volt az állás a Thunder javára, de a Heatnek volt még válasza: Tyler Herro és Kyle Lowry dobásaival összeszedték magukat, megérkezett két kosárral Victor Oladipo is, majd Herro hármasával egyenlítettek 106-106-nál. Az oda-vissza hibák után Shai Gilgeous-Alexander két büntetőjével lett 108-108 az állás 25 másodperccel az órán, de ismét jött Herro: Spoelstra az ő egy-egyezésére rajzolta fel a figurát, a fiatal dobógép pedig meg is oldotta a feladatot, megverte az emberét, és öt másodperccel az órán elsüllyesztette a meccsnyerő tempót, amire a Thunder már nem tudott válaszolni. Nemcsak a győztes dobás és a hajrában bemutatott több clutch megmozdulás miatt adható oda ez a siker Herrónak, de azért is, mert a Heat egyébként kínszenvedős támadójátékát egymaga húzta fel vállalhatóra: 35 pontot szerzett és karriercsúcsot jelentő 9/17 hármast küldött a gyűrűbe. Adebayo, Lowry, Robinson és Oladipo is hozzá-hozzátett, de ez a meccs Herrón múlt, míg az OKC bánhatja, hogy a remek második félidőt nem tudta a végén győzelemre váltani - Mark Daigneault vezetőedző szerint a harmadik-negyedik negyedes támadójátékuk kiemelkedőre sikerült, de a végén túl sokat hibáztak döntő pillanatokban ahhoz, hogy megtörjék vereségszériájukat. 

A Thunder legjobb dobói: Gilgeous-Alexander 27/3, Giddey 19/3, Dort 18/12
A Heat legjobb dobói: Herro 35/27, Adebayo 15, Lowry 14/12, Robinson 14/12

 

Dallas Mavericks – Cleveland Cavaliers 90-105

Szétvédekezte ellenfelét a Cleveland. A liga egyik, sőt talán a legjobb védekezésével bírnak az ohióiak, akik ezt most ki is rakták a parkettre, és könyörtelenül legyalulták a Dallast. Az első negyedben 19, a nagyszünetig 41 pontot kaptak, nem véletlenül vezettek a pihenő alatt már 19 egységgel, domináltak a festékben (52-26-ra nyertek innen, teljességgel kiszorították erről a területről a Mavst), megnyerték a lepattanózást és végig kontrollálták a játék és a mérkőzés alakulását. Ennek megfelelően egyáltalán nem is forgott veszélyben a győzelmük, annyira bedarálták a texasiakat, hogy Doncicék egyszer sem tudtak igazán felpörögni és vészes közelségbe kerülni. Donovan Mitchell garantálta a minőségi támadójáték alapját (34 pont, 6/9 tripla), Lamar Stevens dupla-duplázott, mindenki megoldotta a feladatát, J.B. Bickerstaff vezetőedző is nagyon elégedett volt a látottakkal, így továbbra is őrzik keleti harmadik helyüket. Most pedig sorozatban hat hazai mérkőzésük következik úgy, hogy saját csarnokukban 12-2-re állnak...

Donciccsal is gyenge volt a Mavs. Hiába hozta elvileg a tőle elvárt minimumot Luka Doncic, neki sem volt érdemi hatása a dallasi támadójátékra, pontosabban nélküle valószínűleg az értékelhetetlen kategóriába süllyedt volna. A szlovén 30 pontot dobott, és bár csak 9/23-mal célzott mezőnyből, de 10/11 büntetővel kozmetikázott, volt 5 lepattanója és 6 gólpassza, viszont vele a parketten is -20-ban voltak a hazaiak, akkor sem voltak jók, amikor nála volt a labda. Rajta kívül csak Christian Wood (20 pont, 4/7 tripla) nyújtott értékelhetőt, a többiek nagyon megszenvedték a ligaelit clevelandi védekezést, végül alig 39,2%-os mezőnymutatót hoztak össze és a csapatszinten szétosztott 17 gólpassz is jelzi, hogy mennyire nem tudták saját játékukat játszani. Maga a rendszer nem működött most, ilyenkor derül ki, hogy ugyan Doncic megcsinálja magának, amit meg kell, de az komoly csapatok, komoly védekezések ellen a jelenlegi Mavs-körítéssel nem elég - most már otthon is megvan az ötödik vereségük, pedig nemrég még a hazai pálya jelentette a mentsvárukat.

A Mavericks legjobb dobói: Doncic 30/6, Wood 20/12, Bullock 12/9
A Cavaliers legjobb dobói: Mitchell 34/18, Stevens 18/3, Mobley 14, Allen 14

 

Denver Nuggets – Washinton Wizards 141-128

Nikola Jokics szezoncsúccsal tette tiszteletét. A két gárda között komolyabb csere történt nyáron, így több korábbi harcostárs ellen lépett fel a Denver, a szerb MVP pedig nem tétlenkedett: úgy dobottt 43 pontot, hogy abban nem volt tripla. Alig 33 perc alatt mellétett 14 pattanót, 8 gólpasszt és 5 szerzett labdát, vezetésével egészen brutálisan uralta a festéket a Nuggets: 98 (!) pontot szereztek a gyűrű közelében. A 4/16-os triplázás ellenére 65%-kal tüzeltek mezőnyből és Jamal Murray borzalmas napja is belefért, mivel Bones Hyland és Aaron Gordon átlépte a 20 pontot, még hárman elérték a 10 egységet, ezzel a nyomással pedig nem tudott mit kezdeni a Wizards. A Nuggets zsinórban harmadik sikerével tartja a nyugati dobogót, egy meccsre állnak az első helytől, szombat hajnalban a Lakers ellen folytatódhat a menetelés.

Az ex-denveriek mindent megtettek. Will Barton és Monte Morris is remek dobásokkal érte el a 20 pontos határt, ketten összesen 16 gólpasszt osztottak ki, mellettük Kuzma, Kispert, Avdija, Gafford és Goodwin is remekül célzott, 50 százalék felett végeztek mezőnyből, beszórtak 19/39 hármast, egy összetevő azonban hiányzott: aki megállítja Jokicsot. Kristaps Porzingis hátsérülés miatt hiányzott, innentől kezdve Taj Gibson és Daniel Gafford gyakorlatilag esélytelenül küzdött a magasemberrel, aki ellen a small-ball is hatástalannak bizonyult. A rengeteg egészségügyi gonddal küzdő Wizardsnak ez volt zsinórban a 8. veresége, utolsó 12 meccséből csak egyet tudott megnyerni, most ráadásul a fordított utat bejáró Clippersnél folytatják, nem túl jó előjelekkel.

A Nuggets legjobb dobói: Jokics 43, Hyland 23/6, Gordon 22.
A Wizards legjobb dobói: Kuzma 24/12, Barton 22/12, Morris 20/12.

 

Los Angeles Clippers – Minnesota Timberwolves 99-88

A small-ball segített a Clippersen. A hazaiaknál pályára lépett Kawhi Leonard, aki remekül védekezett, de a dobásokkal kicsit hadilábon állt, míg Paul George 17 ponttal, 11-11 lepattanóval és gólpasszal tripla-duplázott, de ő is 4/13-mal célzott mezőnyből. A kezdőben Marcus Morris és Ivica Zubac szintén nagyon pontatlanul dobott, félidőben mindössze 38 pontnál járt a hazai csapat. A védekezéssel nem volt gond, a fordulatot pedig az alacsony szerkezet hozta meg, a második félidőben Nicolas Batum kezdett Zubac helyén, amivel egyből felpörgött a támadójátékuk - a hamradik negyedben 29, a negyedikben 32 pontot termeltek. A kispadról beszállva Batum 3, Kennard 4 hármast szórt be, ezzel sikerült széthúzniuk a pályát, 71-71 után egy 25-9-es futással szakították le ellenfelüket - zsinórban harmadik sikerükkel jelenleg biztos playoff-helyen állnak, legközelebb a Wizards ellen erősíthetik a pozíciójukat.

A LAC váltása és Edwards faultgondjai együtt soknak bizonyultak. Az első félidőben rettenetesen kapartak a rengeteg gonddal sújtott vendégek, és bár a támadásokban ők sem brillíroztak, hátul extra munkát végeztek. A small-ball ellen is tartották magukat egy darabig, de a meccs irányítását sikerült átvennie a Clippersnek, ráadásul a csapat vezére, Anthony Edwards (19 pont, 7 lepattanó) is faultgondokba került, a negyedik negyed közepén pedig teljesen összeomlott a játékuk. Rudy Gobert dupla-duplázott, de a második félidőben kijöttek a hiányosságai, támadásban pedig csak Kyle Andersonban és Jaylen Nowellben akadt némi fantázia, ami édeskevés. A Wolves zsinórban harmadik buktájával leesett a play-in vonal alá, legközelebb szombaton hajnalban Oklahomában sem lesz könnyű dolguk.

A Clippers legjobb dobói: Leonard 19/3, George 17/6, Kennard 16/12.
A Wolves legjobb dobói: Edwards 19/6, Nowell 13/3, Anderson 13.

 

A tabella itt megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus