Lezárhatja a Celtics, a Nuggets és a Suns is

Hajnalban kieshet a Hawks, a Timberwolves és a Clippers: nézzük, hogy mit érdemes tudni a következő játéknap mérkőzéseiről.

 

Boston Celtics - Atlanta Hawks 01:30

Az elmúlt mérkőzéseken a Hawks támadásban nagyjából összekapta magát, Trae Young például kifejezetten felnőtt a feladathoz, de egyszerűen képtelenek érdemi védekezést bemutatni, így a Boston legutóbb is túldobta őket - ugyan a harmadik meccset valahogy behúzta az Atlanta, de legutóbb már ismét a Celtics diktált. A kérdés az, hogy Quin Snyder tud-e még igazítani csapatán, legalább valamit el tud-e venni a bostoni támadójátékból, és alakít-e a rotáción: John Collins például szörnyű szériát fut eddig, az ő szerepével esetleg lehetne mit kezdeni. Összességében mivel a Bostonnál minden fontos játékos bevethető, az eddig látottak alapján az a realitás, hogy ez a széria ezen a mérkőzésen 4-1-gyel véget ér - a Hawks életben maradásához egy hirtelen kategóriákat javuló, keményedő védekezés, illetve egy bostoni offnight lenne szükséges.

A párharc állása: 3-1 a Celtics javára.

 

Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves 03:00

A Nuggets nagyon le akarta zárni a párharcot legutóbb, de a Minnesota egy nagy fordítással, Anthony Edwards extrájával, hosszabbításban életben maradt és elkerülte a söprést - most viszont Denverben az a papírforma, hogy nem tudja tovább húzni a dolgot a Wolves, ha mégis, az komoly meglepetés lesz. Jokicsék igazából magabiztosak voltak eddig, legutóbb is volt esélyük a sikerre, igazából nem kell változtatniuk semmin, csak egy fokkal pontosabban, "gyilkosabban" kell játszaniuk és befejezniük a meccset - otthon elég nehéz őket megverni, úgyhogy az esélyek egyértelműen mellettük szólnak. Kérdés persze, hogy a Minny tud-e meríteni valamit a legutóbbi győzelemből, mert azért játékban az első meccshez képest nyilván egész máshol tart már a gárda - ha Jokicsot faultgondokba kergetik Townsék, akkor egy újabb Edwards-extrával halászhatnak kicsit a zavarosban. Ezzel együtt azért tényleg nem az a papírforma, hogy hatodik meccsre küldik a párharcot.

A párharc állása: 3-1 a Nuggets javára.

 

Phoenix Suns - Los Angeles Clippers 04:00

Ez is egy elég egyértelmű párharccá vált azzal, hogy Kawhi Leonard is megsérült: sem ő, sem Paul George nem játszhat most sem, így pedig nem igazán látni, hogy mivel tudna fordítani a dolgok alakulásán a Clippers. Az első mérkőzés megnyerése óta annyira képesek Zubacék, hogy szorossá teszik a meccseket, de a Booker-Durant párosra építő Phoenix egyelőre jobb, és nem nagyon láthatunk olyan faktort, amivel ezt meg tudná fordítani a LAC. Ennek eredményeképp most az a papírforma, hogy a Suns sorozatban negyedszer is nyer, és továbbjut, a Clipperstől pedig leginkább egy újabb tisztes helytállás várható - a vendégek sikeréhez több extra egyéni teljesítmény, illetve egy gyengébb phoenixi dobóforma kellene leginkább.

A párharc állása: 3-1 a Suns javára.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus