Lezárhatja a Heat, két párharc is egálról folytatódik

Memphisben és Phoenixben is sorsdöntő mérkőzés következik, az Atlanta szezonja viszont véget érhet. 

Miami Heat - Atlanta Hawks 01:00

Ebben a szériában eddig három sima mérkőzést láthattunk, mindhármat a Heat nyerte, összességében egyértelmű az első kiemelt fölénye, de egyszer már "visszaütött" a Hawks - igaz, azóta legutóbb megint oktatott a Miami, amely teljességgel levédekezte Trae Youngot. A kérdés az, hogy Young tud-e ezen változtatni, ki tud-e szabadulni, de nagy csodákat nem várhatunk az Atlantától, amennyiben a Heat hasonlóan agresszív tud lenni hátul, elöl pedig Jimmy Butler most is olyan határozott tud maradni, akkor lezárulhat a párharc. Ami kérdés az, a Miami sérültlistája, Kyle Lowry biztosan nem lehet ott a parketten most sem, de PJ Tucker és Caleb Martin játéka is kérdéses, márpedig rájuk azért már nagy szüksége lenne a csapatnak. A Hawksnál a legutóbb visszatérő Capela nem 100%-os és Bogdanovics sem az, az ő játéka sem biztos, így mindkét csapatnál vannak bizonytalan tényezők, de a papírforma az, hogy a Miami továbbjut a következő körbe. 

A párharc állása: 3-1 a Heat javára.

 

Memphis Grizzlies - Minnesota Timberwolves 01:30

Ez egy nagyon fordulatos, remek párharc eddig, elsőre remekelt a Wolves, utána parádés játékkal egyenlített, majd fordított is a Memphis, legutóbb viszont egy egylabdás végjátékban megint egalizálni tudott a Minnesota. Komoly sérült egyik oldalon sincs, folytatódhat tovább az adok-kapok, bár otthon azért egy jó Ja Moranttel valamivel több van a Grizzliesben, csak múltkor ő nem dobott jól, remekül limitálta a dobásait a Minny, ugyanakkor Karl-Anthony Towns az eddigi legjobb meccsét hozta - kettejük játéka most is kulcsfontosságú lesz majd. Moranttől és Townstól is sztárteljesítmény kell ahhoz, hogy csapataik igazán érvényesüljenek, de a Wolves még arra is vár, hogy D'Angelo Russell megérkezzen, mert eddig ő borzasztóan gyenge - ha ő is elkapja a fonalat, az lehet még egy plusz faktor a vendégeknél. 

A párharc állása: 2-2.

 

Phoenix Suns - New Orleans Pelicans 04:00

Ez is érdekes párharc, mert Devin Booker nélkül szenved a Suns, az utóbbi három meccsből egyszer ugyan Chris Paul extrájával nyert az első kiemelt, de legutóbb megint kikapott, ráadásul CP3 gyakorlatilag pályafutása legrosszabb PO-mérkőzését játszotta. Most ennél nyilván többet várhatunk tőle, nem fér bele a gyengélkedés, neki vezérnek kell lenni, de az is fontos lenne a Phoenixnek, hogy Bridges kicsit limitálni tudja a nagyon belendülő Ingramet. A centerposztot is dűlőre kellene vinni, a magasabb Pelicans nagyon hatékony a festékben, de az Ayton-McGee duóban bőven van potenciál, csak a védekezésüket kellene kicsit összerakni, főleg McGee-nek. Legutóbb már Alvarado is bement kicsit Paul bőre alá, azt kell mondanunk, hogy nagyon jól él a lehetőségeivel a New Orleans, a Phoenix pedig pontatlanabb és feszültebb - persze az esélyesebb még így is a Suns, de izgalmas csatát várhatunk. Booker egyébként még most sem áll rendelkezésre, a vendégeknél nincs hiányzó. 

A párharc állása: 2-2.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus