Lezárja a Heat, vagy életben marad a Celtics?

3-0-s előnyben lép pályára a Miami, a söprés elkerüléséért játszik a Celtics: jön a keleti döntő negyedik mérkőzése. 

Miami Heat - Boston Celtics 02:30 (Sport 1)

Az előző mérkőzés igazi demoralizáló mélyütés volt a Celtics számára, amely amúgy is nehéz helyzetben érkezett meg Miamiba két hazai vereség után, de a legutóbbi kiütéses pofon után gyakorlatilag már csak a csoda mentheti meg az együttest - ami jól látszott a játékosok és Joe Mazzulla vezetőedző nyilatkozatán, viselkedésén, gesztusain. A Heat minden szempontból felőrölte mostanra ellenfelét, elsősorban mentálisan gyűrte teljesen maga alá, hiába húzza meg a szükséges lépéseket Mazzulla taktikailag, ha olyan mentális gát van a játékosokban, amit nem tud áttörni - a borzasztó triplázás, Jaylen Brown tragikus formája mellett legutóbb már a védekezésük is atomjaira hullott.

A nagy kérdés az, hogy fejben tud-e reagálni erre a társaság, mert ha nem, akkor ezen a mérkőzésen véget ér a szezonja. Tudásban, tehetségben továbbra is mindene adott ahhoz a Bostonnak, hogy győzzön, akár idegenben is, akár most is - de amennyire megzuhant a gárda legutóbb, abból iszonyatosan nehéz lesz felállni. Persze a Heat is hibázhat, dobhat csak átlagosan az eddigi elképesztő szint után, kifoghatnak gyengébb napot Butlerék, de azt nehéz látni, hogy ők hátradőlnének, vagy hogy kiengednének és mondjuk dekoncentrálttá vagy kényelmessé válnának. Nem is tehetik meg, mert a párharcnak még nincs vége - a hazaiak feladata az, hogy ne engedjék felállni a padlón lévő ellenfelet, hanem végérvényesen zárják le az ütközetet.

Ennek elkerüléséhez sokkal-sokkal jobb dobóformára, fizikálisabb védekezésre, és elsősorban hitre, koncentrációra, kétségbeesésre van szükség a Celticstől - nagyon nagy kérdés, hogy a legutóbb látott testbeszéd után egy szünnap elég lehet-e ennek megtalálásához, mert ezek egyikét sem láttuk a harmadik meccsen. 

Új sérült elvileg nincs, a Heat oldalán Kevin Love játéka is valószínű, nincs komoly baja.

A párharc állása: 3-0 a Heat javára.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus