Lezárja a Suns, vagy megmenekül a Clippers?

Hajnalban akár véget is érhet a nyugati döntő, ennek elkerüléséhez Phoenixben kell nyernie a Los Angelesnek.

Phoenix Suns - Los Angeles Clippers 03:00 (Sport 1)

A legutóbbi mérkőzésen döntőnek tűnő csapást vitt be a Phoenix, Chris Paulék idegenben arattak rendkívül fontos győzelmet, így nem engedték vissza 2-2-re ellenfelüket, hanem 3-1-gyel térhettek vissza saját csarnokukba, innentől pedig három lövésük van arra, hogy bejussanak a nagydöntőbe. Azt megelőzően úgy tűnt, hogy a Clippers fokozatosan fordítja meg a szériát és taktikailag előnybe került, de legutóbb egyszerűen egyik csapatban sem volt már elég erő ahhoz, hogy érdemi támadójátékot rakjon össze, a teljesen vállalhatatlan dobóformák csatájából pedig a Suns jött ki győztesen.

Pihentebbek természetesen most sem lettek a felek, védekezni mindketten nagyon tudnak, szinte tökéletesen képesek elrontani egymás játékát, úgyhogy ismét az dönthet, hogy ki tud egy hajszállal jobban dobni és az esetleges szoros végjátékban pontosabban játszani - mindkét fél bőven javulhat persze, meglátjuk, hogy kinek sikerül többet. A hazai pálya és a mentális fölény is a Suns mellett szól, a Clippers nyilván a szakadék szélére került, Kawhi Leonardre nem számíthat és bár a szükséges munkát beleteszi a gárda és eddig jól vizsgázott nehéz helyzetben, de ennyire nehézben idén még nem volt.

Ezzel együtt egy jobb dobóformával, egy George-extrával, vagy valami nem várt támadásbeli plusszal természetesen még visszatáncolhat a gárda, elöl a Suns sem olyan gördülékeny, de ehhez most valami extrát kell előhúznia a vendégcsapatnak. 

A párharc állása: 3-1 a Suns javára.

A mérkőzéshez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus