Lezárja a Warriors vagy nyújtja a párharcot a Mavs?

Otthon juthat be a nagydöntőbe a Golden State, de a Dallas még nem szívesen fejezné be a szezonját - jön a párharc ötödik meccse. 

 

Golden State Warriors - Dallas Mavericks 03:00 (Sport 1)

3-0 után legutóbb elkerülte a söprést és a kiesést a Mavericks, a helyzet pedig az, hogy az akkori játékkal minden további nélkül megnyerhet bármennyi mérkőzést Jason Kidd csapata - Luka Doncic remekül osztogatott és néha hozzátett pár extra dobást, beestek a triplák, a kiegészítők még labdázni is tudtak, ráadásul a védekezésük is egyben volt, amennyire kellett. A kérdés az, hogy ezt a teljesítményt sikerül-e lemásolniuk úgy, hogy négyből eddig csak egyszer, legutóbb tudták ezt így összerakni - először a támadójáték nem működött, aztán a védekezés, harmadjára pedig a triplák maradtak ki.

A Warriorson legutóbb semennyi nyomás sem volt, most azért valamennyi lehet, mert ha ezúttal sem tudja lezárni a párharcot, akkor hirtelen a "nyakára esik" a Dallas és a hatodik meccset Texasban rendezhetik - még most kellene elfojtania ezt a dolgot Steve Kerr alakulatának. Persze ehhez mindene meg is van, a lepattanózás feletti kontrollt kellene visszavennie a társaságnak és támadásban egy fokkal gyorsabban mozogni, hogy eljusson a festékbe - esetleg kifogni egy jó napot kintről Klay Thompsonnak vagy Jordan Poole-nak. Nem véletlenül lett a párharc 3-0, így nyilván bízhat magában a GSW, de akkor is nagyon komolyan kell vennie ezt a feladatot, mert ha megint egyben lesz a Mavs, akkor nagyon közel állnak egymáshoz a felek, 100%-os koncentráció kell ahhoz, hogy hazai pályán nyerni tudjon a Golden State.

A Mavsnél nincs új sérült, a Warriorsnál pedig elvileg szintén marad a keret, bár Otto Porter Jr. "elérhetősége" még kérdés - legutóbb nem játszott és elvileg most sem fog, de ez hivatalosan még nem dőlt el.

A párharc állása: 3-1 a Warriors javára.

 

A mérkőzéshez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus