Lezárulhat a Bucks-Celtics, válaszolnia kell a Golden State-nek

3-1-gyel léphetnek pályára a felek Milwaukee-ban, a GSW-Rockets viszont 2-2-ről folytatódik az Oracle-ben - nézzük, hogy mit kell tudni a találkozók előtt.

Milwaukee Bucks - Boston Celtics 2:00

Könnyen elképzelhető, hogy ez a párharc már most, hajnalban lezárul, a Milwaukee ugyanis sorozatban háromszor tudta ráerőltetni akaratát a támadásban és védekezésben is egy szinttel lejjebb lévő Bostonra, azt pedig nem nagyon látni, hogy Brad Stevens mihez tud még nyúlni - az első meccsre kitalált védekezés csak ott és akkor jött be, legutóbb már variált, de az sem működött, mást viszont taktikailag nem nagyon tud tenni ezzel a kerettel. Legalább ekkora probléma, hogy támadásban egy-egy negyedre, esetleg félidőre tudnak jól játszani, de nincs vezérük, Kyrie Irving pocsék, a kispadjukról beszélni sem érdemes, ráadásul Al Horfordon legutóbb már a fáradtság egyértelmű jelei is mutatkoztak - márpedig az az egyetlen lehetőségük maradt, hogy akaratban, erőszakosságban próbálnak a Bucks fölé nőni, mert ez egyelőre egyáltalán nincs meg. A Milwaukee-nál közben minden rendben, 2/2-t nyertek Bostonban, Giannis Antetokounmpóból itt már tényleg "kijött az állat", működik a rotáció, nagyon extra a kispad és ha ez utóbbi faktor továbbra is megmarad, akkor nagyon komoly esélyük van 4-1-gyel továbbjutni a következő körbe. Ha George Hillék formája visszaesik, akkor azok a sorsdöntő etapok megszűnhetnek, amellyel az előző két meccsen megtörték a Celticset, de még így is mellettük szólna Antetokounmpo és a hazai pálya is - mint ahogy az is nagy kérdés, hogy a Bostonnál valójában mennyire hisznek a csodában, egy "odavágós" első negyeddel azért lehet, hogy meg lehet őket roppantani. Fontos: Malcolm Brogdon ezúttal sem léphet pályára a hazaiaknál. 

A párharc állása: 3-1 a Bucks javára.

Golden State Warriors - Houston Rockets 4:30

Amikor utoljára itt találkoztak a felek, akkor 2-0-ra vezetett és nyeregben érezhette magát a GSW, azóta viszont már 2-2 az állás és a momentum inkább a Rockets oldalán van - ráadásul az egyértelmű, hogy a Warriors első ötöse fáradtabb, leharcoltabb most már, a Houston pedig fejben összeszedettebb, mint akkor volt. Ezzel együtt otthon így is jó esélyei lehetnek a Warriorsnak, ha Steph Curry legutóbb látott formája megmarad, Andre Iguodalát összefoltozzák és a hazai gyűrűbe Klay Thompson, vagy éppen a cseresor hatékonyabban tud beletalálni - mindegyik említett dologra nagy szüksége lenne a bajnoknak, feltéve persze, hogy a Houston idegenben is képes olyan teljesítményre, mint otthon. Eddig ez a legszorosabb párharc ebben a körben, négy meccs után egyetlen egy pont az összesített különbség a GSW javára, úgyhogy tényleg bármi elképzelhető, az viszont biztos, hogy egy olyan szériát látunk, amelyről még egy ideig beszélni fogunk - vagy megtöri a Warriors hegemóniáját a Houston, vagy ez lesz az a széria, amikor végérvényesen bebizonyosodik, hogy Hardenék nem alkalmasak a Durant-féle GSW legyőzésére. Ami a sérüléseket illeti: Iguodala valószínűleg játszani fog a térdfájdalmai ellenére, Shaun Livingston pályára lépése viszont kérdéses, míg a túloldalon Danuel House az, akire valószínűleg ismét nem számíthat Mike D'Antoni.

A párharc állása: 2-2.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus