Lillard a Heat ellen, pályán a Celtics és a Nuggets is

Megnézhetjük a Warriors, a Dallast vagy éppen a Lakerst is: íme a 11 meccses játéknap beharangozója.

Charlotte Hornets – Brooklyn Nets 00:00

A Charlotte 1-1-re áll, a Hawks legyőzése után legutóbb a Detroittól kapott ki, míg a Brooklyn két meccsből nyeretlen, a Cavstől egy, a Mavstől öt ponttal szenvedett vereséget eddig, és a védekezése finoman szólva is hagy kívánnivalót maga után. A vendégek dolgát nehezíti az is, hogy sem Nic Claxton, sem Cam Johnson nem egészséges, a center hiánya legutóbb is érzékenyen érintette a festékvédekezésüket, de nagy kérdés, hogy az eddig kicsit erőtlennek tűnő Hornets ezt mennyire tudja kihasználni – papíron megvannak a jó playmakereik, meglátjuk, hogy tudják-e büntetni Ben Simmonsék problémáit. 

 

Indiana Pacers – Chicago Bulls 00:00

A Pacers 2-0-val rajtolt, és mindkét meccsen kiemelkedő támadójátékot mutatott be eddig: a Washingtonnak 143 pontot dobott otthon, a Clevelandnek pedig 125-öt idegenben, összességében mindkettőt magabiztosan nyerte meg, úgyhogy jelen pillanatban otthon esélyesebbnek számít. A Bulls már három mérkőzésen van túl, eddig két vereség és egy hosszabbításos győzelem a mérleg, rögtön megvolt az első „players only” megbeszélés, egyelőre nem az igazi a csapat, ráadásul Zach LaVine háta közel sem 100%-os, jelen pillanatban erősen kérdéses a pályára lépése. A Pacersnél mindenki egyben van, és ha Haliburtonék lendülete kitart, akkor saját közönségük előtt inkább nekik áll a zászló, a Chicagónál komoly javulásra lenne szükség ahhoz, hogy ezt a tűzerőt kihívás elé tudják állítani. 

 

Washington Wizards – Boston Celtics 00:00

A Boston egyelőre teljes mértékben igazolja a várakozásokat, parádés teljesítményt nyújt az első hatos, vagyis a rotáció első fele, és két riválist, a New Yorkot és a Miamit is legyőzte eddig a gárda. A Wizards 1-1-gyel rajtolt, az indianai pofon után a tartalékosabb Memphist hazai pályán sikerült megverni, és otthon most is szeretne valami nagyot alkotni az együttes. Kristaps Porzingis szerepe érdekes lehet korábbi csapata ellen, főleg ha Daniel Gafford végül nem tudja vállalni a játékot a bokasérülése miatt – az ő szerepe még kérdéses, Landry Shamet viszont biztosan nem játszik majd. A Boston jelenleg természetesen idegenben is favorit a legtöbb pályán, a Jrue Holiday-vezette perimétersor komoly bajok elé tudja állítani a Wizards játékának alapját jelentő Poole-Kuzma duót, és ha őket sikerül nehéz helyzetbe hozni, akkor vendégként is egyértelmű lehet a képlet Tatumék számára – védekezésben nem említhető egy lapon a két társaság.

 

Atlanta Hawks – Minnesota Timberwolves 00:30

A Hawks a Bucks elleni idegenbeli meccsből érkezik haza, ráadásul ott sikerült megszerezni az első győzelmet egy bravúrsiker formájában – úgyhogy fáradtabban, de magabiztosabban léphet most pályára Quin Snyder alakulata. A Minnesota 1-1-re áll, Torontóban kikaptak, a Heatet viszont legyűrték, és eddig mindkét meccsükön száz pont alatt kaptak, ha ezt a fáradtabb Hawks ellen megint meg tudják csinálni, akkor azért jó esélyük lehet a sikerre. Kulcsfontosságú sérült egyik oldalon sincs, nem szólnak arról a hírek, hogy a b2b miatt az Atlanta bárkit is kiültetne, a Wolvesnál pedig Jaden McDaniels nem 100%-os, de az ő játéka is „csak” kérdéses – papíron Edwardséknak „hasznosítani” kellene a pluszenergiájukat.

 

Toronto Raptors – Portland Trail Blazers 00:30

A Blazers előző este még Philadelphiában szenvedett nagyon sima vereséget, méghozzá elég harmatos teljesítménnyel, úgyhogy a papírforma most sem Sharpe-ék mellett szól a torontói kirándulás során. A Raptors 1-2-re áll, a Minny legyőzése után két vereség következett a Bulls és a Sixers ellen, de most pihentebben, otthon nyerniük kellene az eddig 0-3-as ellenféllel szemben. A kanadaiaknál Achiuwa és Anunoby is sérüléssel bajlódik, mindkettejük játéka kérdéses, pedig főleg utóbbi nagyon kellene a frontcourtba elöl-hátul, de ha ő nem tudja vállalni a játékot, Schröder, Barnes és Siakam vezetésével még így is mellettük szólnak az esélyek az egyelőre kissé az útját kereső Portlanddel szemben.

 

Memphis Grizzlies – Dallas Mavericks 01:00

Luka Doncic abszolút varázslatos formában kezdte a szezont, a legutóbbi előadása tulajdonképpen a cirkuszba illett, a Mavs pedig neki köszönhetően 2-0-val rajtolt, de úgy, hogy 119 és 120 pontot kapott, csak mindkétszer túldobta ellenfelét. A Morant, Clarke és Adams nélküli Grizzlies ellenben 0-3-ra áll, 104-106 pontot dobott a Pelsnek, a Denvernek és a Washingtonnak is, nem kapott nagy veréseket, de különösebb átütőerő sem volt így Bane-ék játékában, nagy kérdés, hogy ezen sikerül-e változtatni. A keretekben nem módosul semmi a legutóbbihoz képest, a Dallasnál mindenki játszhat, a Grizzliesnél az említettek nem (és John Kennard, valamint Santi Aldama sem), de a lényeg úgyis az lesz, hogy Doncic és a Mavs formája kitart-e támadásban – ha igen, akkor most is nyerhetnek, ha nem, akkor könnyen lehet belőle szenvedés a texasiak számára.

 

Milwaukee Bucks – Miami Heat 01:00

A Heat elég karcsú szezonkezdetet produkált eddig, az 1-2-es mérleg a mutatott játék alapján inkább hízelgő a csapatra nézve, főleg támadásban és a dobóforma terén vannak komoly hiányosságok, amiket eddig súlyosbított, hogy Jimmy Butler nem, vagy rosszul játszott az első három találkozó során. A Bucks elsőre Damian Lillard extrájával nyert, majd előző este a Hawks elleni hazait Lillard betlijével elveszítette, úgyhogy most back-to-back kell pályára lépnie egy kissé kínos pofont követően – nagy kérdés, hogy ez hogyan hat majd a társaságra. Khris Middleton az említett meccset kihagyta, most viszont állítólag frissen-üdén ott lesz a keretben, és alighanem azért szeretnének javítani, már csak azért is, hogy Lillard feledtesse ezt a meccsét, és mert az a Miami az ellenfél, amely az előző szezonnak véget vetett Milwaukee-ban. Összességében tehát két akadozó csapat találkozik, a Miami pihentebb, de a Bucks lesz otthon, és a vendégeknél Highsmith biztosan, Love, Martin és Richardson pedig lehet, hogy nem tud pályára lépni. A mérkőzés érdekessége lesz egyébként természetesen Lillard helyzete is, aki egyértelműen Miamiba akart igazolni nyáron, ehelyett került Milwaukee-ba...

 

New Orleans Pelicans – Golden State Warriors 01:00

A GSW Houstonból érkezik meg New Orleansba, ahol annyit adott ki magából, amennyire a kötelező győzelem megszerzéséhez szükség volt, így 2-1-re áll, ebből 2-0 az idegenbeli mérlege. A New Orleans egyelőre veretlen, a Memphis és a Knicks legyőzése után 2-0 áll a neve mellett, úgyhogy most otthon, pihentebben szintén viszonylag magabiztosan készülhet az összecsapásra. Az nem lehet kérdés, hogy a Warriors összességében jobb csapat, főleg most, hogy már Draymond Green is megkezdte a szezont, de a b2b miatt számíthatunk pihentetésekre a veteránoknál, ez pedig jelentősen befolyásolhatja a képet. A New Orleans amúgy is frissebb, és bár Alvarado, Marshall, valamint Murphy sérült, de az igazi kulcsemberek így is bevethető állapotban vannak, és az fog dönteni, hogy az Ingram-Williamson-Valanciunas frontcourt mennyire tud érvényesülni a kisebb GSW ellen, valamint hogy McCollumék hogyan tudnak védekezni Curryn. Nehéz jósolni, de a pihentség és a hazai pálya jó esélyeket ad a Pelsnek. 

 

Oklahoma City Thunder – Detroit Pistons 01:00

A Denver elleni hazai másnapján ismét meccsel a Thunder, méghozzá úgy, hogy össze kell kapnia magát, mert a címvédő esélyt sem adott Shai Gilgeous-Alexanderéknek, akik bőven a megszokott szint és a várakozások alatt teljesítettek. A Pistons pihentebb, és úgy áll 2-1-re, hogy csak a Heattől kapott ki egy ponttal, összességében jól kezdte a szezont a gárda, és érdemes is lesz figyelni SGA, valamint Cade Cunningham párharcát – kettejük között sok minden eldőlhet ezen a mérkőzésen. James Wiseman játéka kérdéses a vendégeknél, de a főbb playmakerek elvileg mindkét oldalon bevethetőek lesznek – egyelőre nehéz felrajzolni az erőviszonyokat, bár nyilván az OKC-től várnánk többet a szezon során.

 

Denver Nuggets – Utah Jazz 02:00

A Denver back-to-back lép pályára, előző este még Oklahoma Cityben vendégszerepelt és aratott tükörsima győzelmet, úgyhogy a szezonrajt egyelőre bajnokhoz méltóan 3-0-s és magabiztos – ezek után b2b kell helytállni az egyelőre 1-2-es Jazz ellen. A Utah 130, 118 és 126 pontokat kapott eddig, a Clippers elleni hazait tudta megnyerni 120-118-ra, a másik kettőn sima vereséget szenvedett, és most is nagy kérdés lesz a védekezés, főleg vendégként, mert a denveri hazai pálya mindig kemény terep, ráadásul Jokicsék olyan könnyedén alakítják ki a helyzeteiket és szerzik a kosaraikat, hogy tessék-lássék módon nem lehet őket megállítani. A másnaposság ellenére elvileg nem lesz fontos hiányzó a címvédőnél, úgyhogy az a kérdés, hogy mennyire meg a láb és az akarat így a szezon elején, de az első meccseken ezzel nem volt probléma.

 

Los Angeles Lakers – Orlando Magic 03:30

A Lakers back-to-backet játszik a Sacramentóban megvívott rangadó után, amelyet hossuabbításban veszített el Darvin Ham csapata, így meglehetősen „letaposott” állapotban kell majd pályára lépnie a jóval frissebb Orlandóval szemben. A vendégek ráadásul jól is kezdték a szezont, 2-0-ra állnak, bár a fiatal Houstont és Portlandet verték meg eddig, de akkor sincsenek rossz passzban, a főbb játékosaik mind bevethetőek, jó a hangulat, és ők a pihentebbek. A Lakersnél erősen benne van a pakliban LeBron James és Anthony Davis pihentetése egy ilyen este után, utóbbi 40+ percet dolgozott a Sacramento ellen, bár az 1-2-es kezdés nem túl biztató náluk, az eredmény is nagyon kellene. Összességében jobb csapat lenne a Los Angeles, de ez a fáradtság most rányomhatja a bélyegét a csapat játékára és összetételére.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus