Magic-Bucks a Sport Tv-n, a GSW a Cavalierst fogadja

Négy mérkőzéssel folytatódik az NBA alapszakasza, mutatjuk az előttünk álló programot.

Orlando Magic – Milwaukee Bucks 00:00 (ÉLŐ - Sport 1)

Furcsa módon csak egyetlen meccs választja el a két csapatot egymástól, a Magic 4-4-es, a Bucks 5-3-as mérleget tud felmutatni nyolc mérkőzés után – az Orlando magához képest jól kezdte a szezont, a Bucks viszont talán ennél jobb kezdésről álmodott. A Magic az utóbbi öt meccséből csak kettőt tudott megnyerni, ebből egy siker viszont a Lakers ellen érkezett, ezzel ismét igazolták, hogy képesek bárkit egy-egy mérkőzésen elkapni Bancheróék. Most azonban zsinórban két vereségből érkezik a csapat, a Dallas és az Atlanta ellen is kapitulált a gárda. A Bucks legutóbb Indianában szenvedett vereséget, ezzel megszakadt a csapat hárommeccses veretlenségi sorozata, hiába szórt Giannis Antetokounmpo 54 pontos szezoncsúcsot, a csapat pocsék védekezése ezt sem bírta el a Pacers elit támadójátékával szemben. Most mindenképpen javítania kell a vendégeknek, hiszen a hazaiak továbbra is Wendell Carter Jr. nélkül kell, hogy pályára lépjenek, de jelenleg még Gary Harris pályára lépése is bizonytalan. A találkozó esélyesei egyértelműen a vendégek, nagy kudarc lenne, ha a Pacers elleni zakó után Orlandóban is kikapna a Bucks – ha a bajnoki cím reményében vágtak neki a szezonnak, akkor ezek a botlások egészséges csapattal nem férhetnek bele, még akkor sem, ha az Orlando bárki ellen képes meglepetést okozni.

 

Boston Celtics – Toronto Raptors 01:00

A Celtics back-to-back lép pályára, a kelták az előző játéknapon a Brooklyn ellen szerezték meg hatodik győzelmüket, így 6-2-es mérlegükkel ott vannak a konferencia élmezőnyében. Kellett is ez a siker Tatuméknek, mivel ezt megelőzően két vereség csúszott be a Minnesota és a Philadelphia ellen – ezeken nehéz meccseket vívott a társaság, Minnesapolisban hosszabbításban, Philadelphiában pedig egylabdás meccsen maradt alul, ezt sikerült legutóbb hazai pályán javítania. A Raptors nagyjából azt a középszerű és ingadozó teljesítményt hozza, amit vártak tőle a szezont megelőzően: 4-4-es mérlege a keleti konferencia középmezőnyébe helyezi a csapatot, most egy hosszabb idegenbeli túrát teljesítenek a kanadaiak. Ez nem is alakul számukra egyébként rosszul: bár az első állomáson a Sixerstől vereséget szenvedtek, de ezt követően San Antonióban és Dallasban is győzelmet ünnepelhettek Barnesék, különösen utóbbi volt igazán nagy diadal tőlük. Most azért fékezettebb habzással kezeljük az esélyeiket, a Boston idén még nem talált legyőzőre hazai környezetben és egyébként is azért egy magasabb szintet képvisel csapatként, a Celtics támadásban és védekezésben is a liga elitjébe tartozik, a papírforma tehát hazai sikert jelentene.

 

Atlanta Hawks – Miami Heat 01:30

A két csapat ez előző kiírásban egymással csatázott a kiadó playoff/playin-helyekért, most a Hawks azért ennél talán magasabbra helyezi magát, a Heat viszont reálisan idén is valahol a vonal körül érhet célba. Az Atlanta a szerényebb szezonkezdet után feljebb kapcsolt néhány fokozatot, az utóbbi öt meccséből négyet is behúzott, legutóbb az Orlando ellen nyert meg egy szoros mérkőzést, ehhez nagy szükség volt Trae Young 41 pontjára is – 5-3-as mérlegükkel egyelőre jól tartják magukat Keleten. A Miaminál döcög a szekér, különösen az első néhány meccs volt nagyon kétségbeejtő, most viszont egymás után háromszor ünnepelhettek győzelmet Butlerék, ezzel 4-4-re húzták fel mérlegüket. A vendégek legdicsőségesebb sikere a Lakers ellen született néhány napja, ott szoros meccset tudott behúzni a Spoelstra-csapat, de ezen kívül nemrég a Wizardsot és a teljesen kiszolgáltatott Grizzliest is két vállra fektette az utóbbi fordulókban. A Miaminak biztosan nem lesz könnyű dolga ma sem és a következő időszakban sem, ugyanis Tyler Herrót több hétre elveszítette a gárda, az ő pótlását egyelőre kérdés, hogy hogyan oldja meg – Butler egyelőre tartaléklángon ég, Lowry pedig alig nézett ki NBA-játékosnak az első meccsein, igaz, hogy Adebayo hozza a pontokat és a védekezést, de ez lehet, hogy ez ellen az éles Hawks ellen kevés lesz – mindenképpen szükség lesz egy szintlépésre Jimmy Butlertől az elkövetkezendő hetekben. Az Atlanta a negyedik legjobb támadójátékot mutatta az eddigi mérkőzéseken, védekezésben viszont a liga alsó harmadában szerepel; a Heat éppen ellenkezőleg, tizedik védekezésük mellé 26. támadást hoztak eddig. Utóbbi Herro kiesésével jó eséllyel tovább zuhanhat, amit csak a védekezés felkeményítésével tudnának valamelyest ellensúlyozni – egyelőre viszont azért ebben sem extra a floridai csapat, így meglepetés lenne, ha egyik legjobb pontszerzője nélkül, idegenben tudná folytatni győzelmi sorozatát a Heat.

 

Golden State Warriors – Cleveland Cavaliers 02:30

A játéknap kiemelt rangadóját vívja egymással a két csapat, még akkor is, ha a vendégek igencsak lassan érik el az üzemi hőfokot és egyelőre nem úgy néznek ki, mint akik csak fél lépésre lennének attól, hogy minden összeálljon a csapatban. A Cavs 3-5-tel a keleti mezőny hátsó felében toporog, az elmúlt öt meccséből háromszor is kikapott – a New York, az Indiana és az Oklahoma azért velük papíron legfeljebb azonos, de inkább alacsonyabb szinten lévő csapatok voltak, csalódást keltőek tehát az ohióiak utóbbi eredményei. A Warriors remekül kezdte a szezont, de az elmúlt meccseken lépést tévesztett, négymeccses idegenbeli túrájukon csak 2-2-t hoztak Curry-ék. Ebben volt viszont egy clevelandi látogatás is, a csapatok tehát néhány napja megmérkőztek már egymással, ott azonban meglepetésre Mitchellék tudtak felülkerekedni, most jöhet a felek visszavágója San Franciscóban. A hírek szerint a hazaiak oldalán mindenki egészséges, nincsenek sérültek, a vendégeknél szintén felépült már Jarrett Allen és Darius Garland is – az aktív rotációból már csak Isaac Okoro gyógyulását várják a csapatnál. A felek előző találkozóján a GSW pocsékul dobott mezőnyből, így a Cavs egy átlagos dobóformával is könnyed győzelmet tudott aratni. A hosszabb távú formák alapján a hazai pályán eddig ötből négy meccset behúzó Warriors felé billen a mérleg, meglátjuk, hogy most milyen arcukat mutatják a csapatok – a vendégek leginkább Donovan Mitchell extrájában bízhatnak, ha a sztár ismét tudja hozni magát, akkor egy látványos, izgalmas, egyéni extráktól duzzadó mérkőzésre is lehet kilátás.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus