Már 2-0-ra vezet a GSW ellen a Kings, a Philly sem hibázott

Újabb szoros meccset játszott a Sacramento és a Golden State, Draymond Greent kiállították - míg Keleten 100 dobott pont alatt maradva is nyerte a másodikat a Sixers.

 

Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets 96-84

Ezért most meg kellett izzadni. Az első találkozó nagy részét kontrollálta a Philly, és az ajándékba kapott triplahelyzetekkel jól sáfárkodva szétdobta ellenfelét, most viszont sokkal-sokkal többet kellett dolgozni azért, hogy ne veszítse el a pályaelőnyt. A Nets ugyanis remekül kezdett, egyrészt védekezésben sikerült igazítania kicsit az első meccs tervén, és Embiid eltüntetése mellett most a triplákra is egészen jól odaértek, másrészt a Sixers támadójátéka egyébként is lelassult és pontatlanná vált, harmadrészt pedig Cam Johnson bekezdett: 22 pontos első félidőt produkált, poszterre tette Embiidet, és magával húzta a Brooklynt. A Sixersnél James Harden katasztrofális első félidőt teljesített, Embiid eltűnéséről már szóltunk, egyedül a 15 pontos Tyrese Maxey tartotta meccsben a gárdát, amely egyébként már tíz ponttal is égett a második negyedben. A fordulást követően azonban sikerült kicsit feljebb kapcsolni, egyrészt Doc Rivers bedobott egy zónát, ami ugyan nem működött tökéletesen, de a célját elérte, mert kibillentette a ritmusból a Brooklynt, míg a túloldalon kicsit gyorsabb, direktebb labdajáratással, valamint néhány nagyon fontos támadópattanóval "berúgta a motort" a gárda - rövid időn belül bevertek négy hármast Harrisék, amivel megfordították a küzdelmet. A záró etapban ugyanez folytatódott, Maxey (33 pont, 6/13 tripla) dobásaival meglett a közte tíz, majd amikor a Nets kicsit változtatott, és nem triplázta Embiidet (20 pont, 19 lepattanó, 7 gólpassz, 8 eladott labda, 11 mezőnykísérlet), a center is bevágott gyorsan nyolc pontot - végül összességében remek védekezéssel, csikorgó támadójátékkal, szenvedve, izzadva, de ezt a mérkőzést is megnyerték a hazaiak, így megőrizték a pályaelőnyt, és 2-0-s fórba kerültek a párharcban.

A második félidőre elfogyott a Brooklyn. Az első két negyed nagyjából rendben volt a vendégeknél, úgy alakult a mérkőzés és a játék képe, ahogy azt Jacque Vaughn szerette volna, a fordulás után viszont egyszerűen összenyomta őket a Philly: összesen 35 pontot tudtak kipréselni magukból a harmadik-negyedik negyedben, így nem lehetett esélyük a győzelemre. A lepattanózással már az első félidőben is gondjuk volt, csak akkor még képesek voltak ellensúlyozni, de a meccs végére 56-33-ra maradtak alul ezen a téren, 13-5 volt a támadópattanók aránya, és 46-22-re kaptak ki a festékben - a tízzel kevesebb eladott labdájuk miatt közelebb tudtak maradni, de 37,5%-os mezőnymutatóval nem nagyon lehet playoff-meccset nyerni. Vaughn szerint egyszerűen nem estek be a dobásaik, a zóna ellen is megvoltak a jó helyzeteik, csak kimaradtak, de tegyük hozzá, hogy a második félidőre már Johnson is elveszett (hat pont jött tőle), rajta kívül pedig senkiben nem volt fantázia: Bridges 6/15-öt, Dinwiddie pedig 5/14-et erőlködött össze mezőnyből, Claxton például egyáltalán nem szerzett pontot, nagyon kijött, hogy mennyire nincs komoly playmaker a rotációban. 0-2-ről nehéz lesz, de azért most megmutatták, hogy mi a tervük védekezésben, összességében működött is, a kérdés az, hogy támadásban fel tudnak-e javulni otthon annyira, hogy párharcot csináljanak ebből.

A 76ers legjobb dobói: Maxey 33/18, Harris 20/3, Embiid 20
A Nets legjobb dobói: Johnson 28/15, Bridges 21/6, Dinwiddie 12/3

A párharc állása: 2-0 a 76ers javára. 

 

Sacramento Kings - Golden State Warriors 114-106

Ez is a Kingsé. Jól kezdett, agresszíven védekezett és labdákat szerzett a Sacramento, majd jött a Warriors időszaka, de a második negyedet nagyon meg tudta nyomni a vendéglátó, 41 pontot dobott ekkor, és hattal vezetett a nagyszünetben. A folytatásban többször is meglógott 10-12 egységgel, ahonnan a GSW mindig vissza tudott jönni nagy energiákat mozgósítva, utoljára bő öt perccel a vége előtt, 95-95-nél volt egál az állás. A következő két percben még kapaszkodott a címvédő, az utolsó három percnek 102-101-gyel mentek neki a felek, de ekkor már nem lehetett ott a pályán a kiállított Draymond Green, a Sacto pedig szétszedte a Warriors védekezését: Sabonis visszatett egy támadópattanót, Fox bevágott egy clutch triplát, Barnesnak is volt egy nagy kettese, majd bő egy perccel az órán Davion Mitchell váltotta három pontra Sabonis labdáját, ez volt a kegyelemdöfés. Itt 112-103 lett az állás, eldőlt a küzdelem, a Sacramento remek védekezéssel, sok labdaszerzéssel, és a fontos időszakokban nagy dobásokat elsüllyesztve, a találkozó túlnyomó részében vezetve védte meg a hazai pályáját és szerzett 2-0-s előnyt. Ehhez most a legutóbbihoz hasonló extrák nem is kellettek, Fox 24 ponttal, 9 gólpasszal és 4 labdaszerzéssel zárt, Sabonis 24-9-4-et hozott, rajtuk kívül még négyen jutottak tíz pont fölé, és az akaratra, a koncentrációra most sem lehetett panasz - a feladat első részét elvégezték, most nézzük, hogy mire mennek idegenben.

Kezd meleg lenni a pite. Másodjára sem talált igazi megoldást a Warriors, a vendégek tulajdonképpen végig az eredmény után futottak, és csak átmeneti időszakokban tudtak visszajönni vagy átvenni az irányítást, jellemzően akkor, ha Steph Curry úgy döntött, hogy pár percre a kezébe veszi a dolgokat. Ő 28 ponttal és 6 gólpasszal zárt, de ő sem dobott jól, Klay Thompson 5/10 triplája és a kezdőbe visszakerülő Andrew Wiggins 22 pontja pedig nem volt elég segítség ahhoz, hogy nyerjenek - főleg mert védekezésben továbbra sem igazán tudták stabilan, folyamatosan megállítani a Sacramentót. Ehhez társult az, hogy 18 gólpasszukra 22 eladott labda jutott, több esetben hanyag, flegma, figyelmetlen megoldásokból kaptak könnyű kosarakat, ráadásul néhányszor a visszafutást is elengedték. A negyedik negyedben Draymond Green is elvesztette a fejét, Domantas Sabonis megfogta a lábát, amire a GSW veteránja úgy reagált, hogy rálépett ellenfelére, amiért flagrant 2-vel kiállították - a Kings köszönte szépen a lehetőséget ismét, a bajnok pedig most már kezd bajba kerülni, mert 0-2 után játékban, felfogásban muszáj változtatnia, feljavulnia, különben a bombaerős hazai pálya sem menti meg. 

A Kings legjobb dobói: Sabonis 24, Fox 24/6, Monk 18/9
A Warriors legjobb dobói: Curry 28/9, Wiggins 22/6, Thompson 21/15

A párharc állása: 2-0 a Kings javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus