Meg tudja őrizni az ellopott pályaelőnyt a Boston és a Portland?

A Bucks és a Nuggets is a hazai pálya visszaszerzésérét száll ringbe hajnalban, mutatjuk, hogy mit kell tudni a meccsek előtt.

 

Boston Celtics - Milwaukee Bucks 2:00

Az első mérkőzésen érvényesítette akaratát a Boston, a másodikon viszont úgy vágott vissza és nyert nagyon simán a Milwaukee, hogy óriási alapvető változtatásokat nem eszközölt Mike Budenholzer, csak jobban csinálták azt, amit általában csinálnak. Nagy kérdés, hogy ez elég lesz-e idegenben is, mert azért Kyrie Irving pocsék dobóformája, az ő extra triplázásuk (franchise-rekordot jelentő 20-at vertek be) és Giannis Antetokounmpo 18 kiharcolt büntetője is változhat attól, hogy Bostonban rendezik meg ezt az összecsapást - Giannisnak mindenképpen javulnia kellene, mert másodikra sem találta meg az MVP-formáját és nem tudott igazán domináns (hatékony) lenni még akkor sem, ha a számai nem voltak rosszak. A Boston ennél többet nem nagyon tud tenni viszont védekezésben, kicsit lehetnek agresszívebbek a kinti dobókkal, de a fő feladatuk továbbra is Antetokounmpo limitálása, nekik inkább támadásban kell összekapniuk magukat - Irvingtől sokkal több kell és Tatumnak is illene bizonyítania valamit, mert eddig vérlázító, amit művelt ebben a szériában. A sérülések terén nincs változás, Marcus Smart nem bevethető, viszont az előzetes reményekkel ellentétben Malcolm Brogdon sem térhet még vissza, minden marad úgy, ahogy eddig volt. A Celticsnél Danny Ainge szívrohamát is meg kell említenünk, az ilyen sajnálatos esetek adhatnak plusz töltetet egy csapatnak.

A párharc állása: 1-1.

Portland Trail Blazers - Denver Nuggets 4:30

Itt is egészen mást hozott a második meccs, mint az első, hiszen először pontzáporos, rossz védekezést hozó mérkőzésen nyert a Denver, majd legutóbb a védekezés került előtérbe, mindkét fél elrontotta a másik játékát és az elképesztően pocsék hazai dobóformát kihasználva elvette a pályaelőnyt a Blazers. Meg azonban nem nyugodhatnak Portlandben, mert Damian Lillardot "ki kell szabadítaniuk" a második meccsre összeálló denveri védekezés alól, plusz a meccs elején alkalmazott hatékony játékuk is (erőltették a festéket) felborult a végére és a Nuggets támadópattanókkal, illetve Jokiccsal szétszedte őket - nem alapozhatnak arra, hogy még egyszer ilyen botrányosan fognak dobni Bartonék, ráadásul Mo Harkless megsérült és erősen kérdéses a mostani játéka. Meglátjuk, mindenesetre a taktikai húzásokat tekintve nem dőlhet hátra Terry Stotts, egy-két gondot megoldott, de vár még rá bőven annak ellenére, hogy most az ő csapata van papíron előnyben és élvezheti a hazai pályát is. Kérdés egyébként Jamal Murray egészsége, neki kiújult az első körben beszedett sérülése és ha ő nem, vagy csak sérülten tudja vállalni a játékot, az nem jelent sok jót a Denver számára...

A párharc állása: 1-1.

A mérkőzéshez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus