Megégett az OKC New Orleansban, Anthony Davis megsérült

Atlantában ért véget a Knicks 18 meccses vereségsorozata - megsemmisítette a Charlotte-ot az Orlando - Westbrook 44 pontos tripla-duplája sem volt elég a Thundernek a Davist elveszítő Pelicans ellen.

A második félidőre elvesztette Anthony Davist, de a Holiday-Randle páros vezetésével így is meglepetést okozott a Pelicans az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszának legutóbbi játéknapján, mivel legyőzte a nagy formában érkező Thundert. A másik meglepetést a New York jegyezte, DeAndre Jordanék sorozatban tizennyolc vereség után nyertek Atlantában, míg a Magic lejátszotta a pályáról a széteső Charlotte-ot.

Visszajátszás: csak Westbrook akarta igazán ezt az OKC-sikert - videók

Orlando Magic - Charlotte Hornets 127-89

Szenzációs Orlando. Egyébként is kirobbanó formában érkezett meg erre a találkozóra a Magic, de az eddig látottakra most még (minimum) egy lapáttal rátett és valósággal megsemmisítette egyik közvetlen riválisát. A hazai alakulat óriási iramban kezdett, parádésan védekezett, támadásban pedig nagy önbizalommal szedte szét a Charlotte-ot, úgyhogy pillanatok alatt szétnyílt az olló és az első negyedet már 15 ponttal nyerték Vucsevicsék - hogy aztán a másodikban még inkább felpörögjenek és a nagyszünetre 35 (!) pontos fórt alakítsanak ki. A 71-36-os félidei előny szezoncsúcsot jelentett a gárda számára, innentől pedig nem nagyon volt kérdés, hogy mi lesz a meccs vége, a nagyszünet után már kicsit spórolt is Steve Clifford alakulata, úgyhogy egyénileg végül nem produkáltak kiemelkedő statisztikákat Rossék. Az együttes zsinórban 13 vereség után tudta megverni a Hornetset, összességében pedig sorozatban öt győzelemmel, a playoff-helyektől alig fél meccsel lemaradva mehet el a szünetre - ilyen sikerszériát több mint három éve szállított utoljára a társaság...

Esélytelen Charlotte. Mintha más ligából érkeztek volna a vendégek, nagyjából akkora volt a különbség a felek között, Jeremy Lambék képtelenek voltak feltörni a Magic védekezését, a túloldalon pedig kapták a könnyű kosarakat, úgyhogy hamarosan fejben el is engedték az estét - az első félidőben 26%-kal dobtak mezőnyből, Kemba Walker 1/10-zel kezdett, így nem volt miről beszélni. James Borrego sem tudott mit mondani a meccs után, csak annyit, hogy szörnyűek voltak, akarat és büszkeség nélkül léptek pályára, úgyhogy nagy szükségük van a szünetre - ötből négy vereség után ez valóban helytálló megállapításnak tűnik...

A Magic legjobb dobói: Ross 21/9, Vucsevics 17/3, Isaac 16/6
A Hornets legjobb dobói: Monk 15/3, Lamb 14/3, Zeller 13

Atlanta Hawks - New York Knicks 91-106

Egyszer minden véget ér. Sorozatban 18 vereség után, egy back-to-back második felén, teljesen váratlanul nyerte meg ezt a mérkőzést a New York, amely az első negyedben robbantott (14-0-s kezdés), majd amikor a Hawks felébredt, arra is tudott válaszolni - a nagyszünetben már csak három pont volt közte, de ezt követően ismét a Knicks akarata érvényesült. A vendégek kiválóan védték az Atlanta kettő-kettőit, a magasemberek nagyon érezték, hogy mikor hova kell lépniük, ezzel kihúzták a hazaiak méregfogát, a Jordan-Robinson páros hét blokkal, Kornet négy labdaszerzéssel jelentkezett, támadásban pedig Dennis Smith Jr. (19 pont, 7/10 mezőnyből, 7 gólpassz) és Kadeem Allen (24 perc, 14 pont, 5/9 mezőnyből, 9 gólpassz) vezetésével hozták, amit kellett. Ebben a sikerben azért persze benne volt a Hawks enervált játéka is, de ez most New Yorkban senkit sem érdekel, január 4-e óta először nyertek mérkőzést, viszont ezzel most megelőzték a Sunst és most már nem az övék a liga legrosszabb mérlege.

Blama? Kötelező lett volna a győzelem az Atlanta számára, viszont igazából azzal sem történt semmi, hogy nem nyerte meg a meccset a társaság, hiszen a playoffról már régen lemondhatott, az igazi tankoló csapatokhoz képest komolyabb előnyben van a tabellán, úgyhogy a senki földjén tanyázik az együttes. A vereséget leginkább a dekoncentrált támadójátéknak köszönhetik a hazaiak, 0/11-gyel kezdtek mezőnyből, 0-14 után ugyan a cserékkel észhez tértek, de támadásban továbbra is azokat a dolgokat erőltették, amik nem működtek, amiket a legkönnyebben levédett a New York, úgyhogy nem csoda, hogy 40% alatti mezőny- és 30% alatti triplamutatóval zártak. Lloyd Pierce vezetőedző nem bántotta játékosait a meccs után, inkább azzal foglalkozott, hogy az egész szezont tekintve elégedett azzal, ahogy fejlődnek és hogy őt is elfogadták, mint újonc trénert, az All-Star után szeretnének tovább javulni.

A Hawks legjobb dobói: Dedmon 21/12, Young 16/3, Bazemore 16
A Knicks legjobb dobói: Smith Jr. 19/6, Allen 14/3, Jenkins 14/6

New Orleans Pelicans - Oklahoma City Thunder 131-122

Bravúrgyőzelem, de Davis megsérült. Megtörtént az, amitől sokan tartottak New Orleansban, a liga és saját maga által pályára erőszakolt Anthony Davis megsérült az első félidőben és egyelőre nem tudni, hogy mennyire komoly az ügy - a vállát fájlalta és nem mozgatta a bal karját, majd a második félidő során ügynökével, Rich Paullal együtt elhagyta az arénát és elment egy MRI vizsgálatra. A Pelicansnek viszont ez most kis túlzással jót is tett, fejben a legutóbbi borzalom után most nagyon erős volt a társaság és a kissé lazán hozzáálló Thundert alaposan meg is lepte Alvin Gentry együttese: Jrue Holiday óriási munkát végzett Paul George-on, közben támadásban is bevert 32 pontot (5 lepattanó, 7 gólpassz, 2 labdaszerzés, 3 blokk), Julius Randle pedig 33 ponttal (11 lepattanó, 6 gólpassz) és clutch kosarakkal pótolta Davist a második féliőben. A nagyszünet után volt 17 pontos előnyben is a gyakorlatilag végig vezető együttes és bár a hajrá szoros lett, a clutch játékokat jobban oldották meg a hazaiak, úgyhogy komoly bravúrt bemutatva megállították a liga egyik legjobb formában lévő csapatát.

Korán ment el szünetre az OKC. Kissé túllazázták ezt a találkozót a vendégek, akiknél Schröder és Grant nem tudta vállalni a játékot, de a pályára lépőknél sem volt meg a mostanában látott élesség - ez főleg a védekezésükön látszott meg, nem nagyon figyeltek, nem nagyon akartak hátul. Ezt pedig a Pelicans megbüntette, miközben a túloldalon sem gondolták túl a játékot Billy Donovan fiai, Paul George például vígan eldobott 3/17 triplát és pocsék hatékonysággal dolgozott, Steven Adams nagyon passzív volt, Russell Westbrook pedig hiába gyártott űrstatisztikákat és hozta sorozatban 11. tripla-dupláját (44 pont, 14 lepattanó, 11 gólpassz, 18/30 mezőnyből), egymaga nem tudta túldobni a nagy alázattal és energiával játszó hazaiakat. Az OKC így végül váratlan pofonba szaladt bele és újra két meccsre növelte hátrányát a Denverrel szemben, az All-Star után pedig egy Jazz-Kings-Nuggets-Sixers-Spurs szériával kezd és összességében is sok nehéznek tűnő mérkőzése van még hátra.

A Pelicans legjobb dobói: Randle 33/6, Holiday 32/9, Moore 15/9
A Thunder legjobb dobói: Westbrook 44/12, George 28/9, Noel 22

A tabella ezen a linken megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus