Megint legyőzte a Milwaukee-t a Dallas, Zionnal nem spórolt a Pels

Bemutatkozott új csapatában Chris Paul, megint jól nézett ki a Memphis, nyert a Toronto és a Cleveland. 

 

Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers 116-106

Tartalékosan is jó volt a Cavs. Love, Sexton, Porter Jr., Osman, McGee és Dellavadova sem játszott a Clevelandnél, de így is működött a csapat támadójátéka, ugyanis 50% felett dobtak mezőnyből és azért eljutottak 116 dobott pontig. Andre Drummond 23 perc alatt is domborított (17 pont, 11 lepattanó, 2 labdaszerzés, 3 blokk, illetve egy triplát is bedobott), a padról 23 ponttal szállt be Dante Exum, míg a legutóbbi meccs hőse, Isaac Okoro kezdőként 15 pontot és 4 gólpasszt tett hozzá - megvoltak a szükséges egyéni teljesítmények ahhoz, hogy nyerjenek. Egyébként két és fél negyeden keresztül szoros volt a meccs, utána futott egy 10-0-t a Cavs, amire még egy 13-4-gyel válaszolt a Pacers, de a záró etap végén, már a cseresorokkal végül a maga javára döntötte el a meccset J. B. Bickerstaff legénysége. Kisebb probléma, hogy Larry Nance Jr. is megsérült, a fordulás után már nem játszott, de eddig oda-vissza legyőzték az Indianát, nincsenek rossz formában. 

A kezdőkkel az Indy is rendben volt. Turner, Warren, Lamb és Bitadze sem léphetett pályára a Pacersnél, de az Aaron Holiday-Oladipo-Brogdon-Justin Holiday-Sabonis sor jól működött és velük a pályán pluszban volt a csapat - a gond inkább akkor jött, amikor a cserék érkeztek a parkettre, ők nem tudták tartani a lépést a Clevelanddel. Sabonis kifejezetten biztatóan dolgozott (18 pont, 9 lepattanó 26 perc alatt), a két Holiday 29 pontot és 7/10 triplát vállalt, de Brogdon is betalált háromszor kintről - Oladipo az, aki megint nem érezte a ritmust, 2/11-et dobott mezőnyből, ő továbbra sem korábbi önmaga. Következőleg a Sixersszel találkoznak és van esély rá, hogy Turner, vagy Bitadze már beszállhat.

A Cavaliers legjobb dobói: Exum 23/9, Garland 17/3, Drummond 17/3
A Pacers legjobb dobói: Sabonis 18, A. Holiday 16/12, J. Holiday 13/9

Charlotte Hornets - Toronto Raptors 109-112

VanVleet és Flynn felrázta a Raptorst. Az előző meccshez hasonlóan most is lassan, már-már unottan kezdte a meccset a Toronto, a Kyle Lowryt nélkülöző kezdőötös nem találta a ritmust, főleg támadásban akadtak gondjaik, úgyhogy el is vesztették az első negyedet 30-22-re. A folytatásban azonban két ember megpróbálta felrázni övéit és egyéni villanásokkal, gyorsabb játékkal, illetve szövegeléssel életet lehelni beléjük - Fred VanVleet járt ebben az élen (23 pont, 5/7 tripla, 3 labdaszerzés, folyamatos szöveg 22 perc alatt), illetve a fiatal Malachi Flynn, aki ugyan szövegelni még nem nagyon mert, de 17 ponttal, 3 gólpasszal és energikus játékkal húzta a többieket 20 perce alatt. Mellettük olyanok nőttek fel idő közben hozzájuk, mint Terence Davis, vagy DeAndre' Bembry és ez már elég volt ahhoz, hogy megfordítsák a meccset, majd a hajrában a cserék cseréivel meg is nyerjék - ez már kevésbé lényeges, az fontosabb lenne, hogy az első ötös a következő egy hétben jó erős kávét igyon a bajnoki rajtig...

LaMelo Ballt érdemes lesz nézni. A Ball család legfrissebb NBA-játékosa már az első edzőmeccsen is megmutatta, hogy előszeretettel produkál látványos megoldásokat, ezzel pedig most sem maradt adós, sorra szórta a nagyobbnál nagyobb passzokat, amelyekből ugyan nem lett mindig kosár, voltak köztük felesleges megoldások is, de az biztos, hogy a látványra nem lehetett panasz. Ball most ráadásul már a gyűrűt is eltalálta, 12 pontot szerzett (3/10 mezőnyből, 2/6 tripla, 4/6 büntető), igaz, ezúttal csak 3 lepattanó és 2 gólpassz "kísérte" ezt a számot, ráadásul vele a pályán -17-ben volt a Hornets, ezeket azért érdemes észben tartani. A másik fontos "új" játékos, Gordon Hayward sokkal letisztultabban játszott (nyilván), 14 pontot, 4 lepattanót és 6 gólpasszt tett a közösbe 5/8 jó dobással, rá abszolút nem lehetett panasz - a Graham-Rozier páros sem volt rossz, PJ Washington is jól dolgozott, a padról 3/3 triplát vert be Jalen McDaniels, úgyhogy nem lehetnek elégedetlenek a vereség ellenére. 

A Hornets legjobb dobói: Rozier 15/9, McDaniels 15/9, Hayward 14/6
A Raptors legjobb dobói: VanVleet 23/15, Flynn 17/9, Davis 14/6

Miami Heat - New Orleans Pelicans 92-114

Zion nagy dózisban. Nem óvatoskodott Zion Williamsonnal a New Orleans, a tavalyi 1/1-es 33 percet töltött a parketten, amire eddig még tétmeccsen sem nagyon volt példa, ezt pedig 26 ponttal, 11 lepattanóval, 8/13-as mezőnymutatóval és 10/11 büntetővel hálálta meg. Mellette Brandon Ingram (22 pont, 6 lepattanó, 6 gólpassz), a dobásával szenvedő Lonzo Ball és a kintről 1/7-et hajító Josh Hart is 30 perc felett játszott, egyedül centerposzton volt nagyobb a rotáció, Steven Adams (19 perc, 7 pont, 8 lepattanó) mellett Nicolo Melli és Jaxson Hayes is bőven kapott lehetőséget. Így összességében azért nem meglepő a nagyobb arányú győzelmük (még Redick és Bledsoe nélkül sem), mindenesetre élesnek és fizikálisan késznek tűntek, Williamson teljesítménye pedig különösen biztató.

Nem pörgött még fel a Miami. Jimmy Butler, Goran Dragic, Andre Iguodala és Kelly Olynyk sem játszott a Heatnél, a 8 gólpasszos Bam Adebayo is csak 19 percet kapott, inkább a fiatalok kerültek most előtérbe és Tyler Herro (17 pont, 6 gólpassz, 7/14 mezőnyből, 0 eladott labda), valamint Duncan Robinson (14 pont, 4/8 tripla) hozták is, amit kellett - Kendrick Nunn a "buborékformáját" tartotta (5/14 mezőnyből, 0/6 tripla), ő nem játszott jól. Az újak közül Mo Harkless kezdett (5 pont, 1/4 tripla), Avery Bradley pedig 25 percet kapott a padról (6 pont, 0 gólpassz, 0/4 tripla), míg az elsőkörös Precious Achiuwa 8 ponttal debütált - csapatként főleg a pocsék triplázásuk miatt maradtak 100 pont alatt, de a hiányzó kulcsemberekkel azért minden bizonnyal változni fog a helyzet. Egyébként a nagyszünetben még csak hét pont volt közte, utána nyílt szét az olló, különösen a záró etapban, amikor 13 pontos távolságnál kicsit mintha elengedte volna az ügyet a Heat. 

A Heat legjobb dobói: Herro 17/6, Robinson 14/12, Nunn 11, Strus 11/9
A Pelicans legjobb dobói: Williamson 26, Ingram 22/6, Alexander-Walker 14/12

Milwaukee Bucks - Dallas Mavericks 112-128

Megint jobb volt a Dallas. Két napja is le tudta gyűrni a Milwaukee-t a Mavs, most pedig egy valamivel reprezentatívabb (legalábbis az előszezonhoz képest az) mérkőzésen megint felül tudott kerekedni. Most már többet (közel fél órát) játszottak a fontos játékosok és Luka Doncic (27 pont, 8 lepattanó, 4 gólpassz), illetve az új igazolás, Josh Richardson (23 pont, 7 lepattanó, 5/6 tripla) párosa tarthatatlannak bizonyult, mellettük harmadik hátvédként 17 pontot szórt Tim Hardaway Jr., a kispad pedig ismét rendkívül erősnek tűnt Kleberrel, Brunsonnal, Burke-kel, Cauley-Steinnal, vagy Josh Greennel. Csapatszinten végül 22 triplát bombáztak be és mindössze kilenc eladott labdát vétettek, Kristaps Porzingis nélkül is nagyon éltek támadásban - a második negyedben ugyan kicsit szétcsúsztak, így a nagyszünetben hátrányban voltak, de a harmadik játékrészben a Doncic-Richardson duó elszabadult és onnantól nem volt pardon. A nagy különbség a záró etapban, a cseresorok között alakult ki, de így is bőven van okuk optimizmusra az első két meccsük után...

Egyelőre csak Giannis van. Egyénileg jelenleg csak Giannis Antetokounmpo tűnik igazán motiváltnak, feltüzeltnek a Milwaukee-nál, ami persze az előszezon során nem probléma, mindenesetre a csapat helyzetét ismerve kicsit azért érdekes. A görög 27 perc alatt 24 ponttal, 14 lepattanóval, 4 gólpasszal és 3 blokkal zárt, mezőnyből 11/20-at dobott, a büntetője viszont továbbra is vállalhatatlan, most hétből hatot is elrontott a vonalról és a -14-es +/- is feljegyzendő. Mellette Khris Middleton kicsit talán visszafogottabb volt, Jrue Holiday viszont jobban mozgott a legutóbbinál és 11 ponttal, valamint 6 gólpasszal szállt ki 30 perc után - a padról DJ Augustin, Bryn Forbes és Bobby Portis is igyekezett, de egyelőre még nem állt össze ez a csapat, Augustin 19 perce alatt például 18 ponttal kaptak ki. Vannak azért biztató jelek, Holiday tényleg javult, a padról több élet jött a legutóbbinál, Giannis remek formában van, de azért még akad tennivaló a tétmeccsek előtt.

A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 24/3, Middleton 13, Portis 12
A Mavericks legjobb dobói: Doncic 27/9, Richardson 23/15, Hardaway Jr. 17/9

Minnesota Timberwolves - Memphis Grizzlies 104-123

Részsikerek a Minnynél. Egyelőre nem az igazi a Timberwolves, D'Angelo Russell (19 pont, 3 gólpassz, 7/18 mezőnyből), Karl-Anthony Towns (14 pont, 9 lepattanó, 5 gólpasz, 3/12 mezőnyből, 4 eladott labda) és az 1/1-es Anthony Edwards (12 pont, 4/14 mezőnyből, 1/7 tripla, 5 eladott labda) is maximum felemásan teljesített, így pedig csapszinten sem állt össze a képlet. Voltak azért biztató teljesítmények, Jarrett Culver például elöl-hátul agresszíven és határozottan kosarazott, Rondae Hollis-Jefferson 6/6 jó dobással jutott el 17 pontig és az ő akaratára sem lehetett panasz, de már az első negyedben tíz pont feletti hátrányba kerültek és nem is tudtak kijönni ebből a gödörből. Végül alig 40%-kal dobtak mezőnyből, 27,5%-kal tripláztak, illetve volt 25 eladott labdájuk - nem javultak a legutóbbihoz képest, egyelőre nem mondhatjuk, hogy készen állnak az alapszakaszra.

A Memphis rendben van. Az előző meccsen is elmondhattuk, hogy a Grizzliesnél nincs különösebb gond és ez most is így tűnt, gyakorlatilag simán nyerték meg a meccset úgy, hogy akinek kellett, az jól is játszott. Ja Morant ismét hozta magát (17 pont, 7 lepattanó, 7 gólpassz, 0 eladott labda), Dillon Brooks is hatékony volt (21 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz, 9/16 mezőnyből, 0 eladott labda), a kezdőbe kerülő De'Anthony Melton 50%-kal dobott, Jonas Valanciunas 22 ponttal, sokoldalú játékkal pusztított, Kyle Anderson is remekelt és a padról is jöttek jó teljesítmények - ők is eladtak 21 labdát, de egyébként uralták a meccset, ők jóval nyugodtabban várhatják a tétre menő összecsapásokat.

A Timberwolves legjobb dobói: Russell 19/9, Hollis-Jefferson 17, Towns 14/6
A Grizzlies legjobb dobói: Valanciunas 22/3, Brooks 21/3, Morant 17/6

Utah Jazz - Phoenix Suns 111-92

Az első félidő után ellépett a Jazz. A nagyszünetig voltak gondjai a Utah-nak, a Suns felkeményedő védekezése ellen az időzítésekkel, a figurák lejátszásával és a dobáskiválasztással is alaposan meggyűlt a baja a gárdának, volt 13 eladott labdájuk két negyed alatt, ráadásul ebből nyolcat a Mitchell-Ingles páros vétett. A harmadik játékrészben azonban a helyükre billentek a dolgok, már a szünet előtt is volt egy 8-0-juk, de igazán utána lendültek bele - ráéreztek a triplákra, megjött a ritmusuk, hirtelen kijöttek a figurák, jó dobásokat vállaltak és 38-22-re nyerték ezt a negyedet, amellyel eldöntötték a küzdelmet. Mitchell és Ingles ugyan később sem "őrült meg", de a visszatérő Conley azért eljutott 16 pontig, Bogdanovic 18-at vállalt, Rudy Gobert 11 ponttal és 20 lepattanóval dupla-duplázott és csapatszinten 41 büntetőt harcoltak ki a Suns 15-ével szemben, ez volt a döntő faktor - az első félidő erőlködése után a másodikban már hengereltek, erre építhetnek a folytatásban.

Chris Paullal más ez a védekezés. A veterán irányító most először öltötte magára a Suns mezét és rögtön éreztette is a hatását, vele a pályán jóval szigorúbb volt a csapatvédekezés, a periméteren rendre kibillentették a Jazz játékosait, támadásban pedig szépen osztogatott, főleg Deandre Aytonnak jutott ki a labdáiból. Végül csak 18 percet játszott 5 pontért és 6 gólpasszért, de az már most is látszott, hogy sokat tehet hozzá a fiatal csapathoz - mellette Devin Booker kedvére dobált (27 pont, 11/17 mezőnyből, 0 gólpassz), a Bridges-Galloway páros 29 egységet szórt, Ayton viszont nem nagyon érezte a gyűrűt, csak két dobását értékesítette. Összességében az első félidő még nagyjából rendben volt, bár támadásban ott sem voltak az igaziak, de a fordulás után már átrohant rajtuk a Utah, így egyértelmű vereséget szenvedtek - Crowder és Saric most sem játszott még, velük azért erősödhetnek a folytatásban.

A Jazz legjobb dobói: Bogdanovic 18/9, Conley 16/9, Mitchell 15/3
A Suns legjobb dobói: Booker 27/3, Bridges 15/9, Galloway 14/9

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus