Megkezdődik a Cavs-Bulls, nehéz helyzetben a Clippers

Összecsap a foghíjas Cavs és a Chicago, a Clippers viszont a heroikus győzelem után már Houstonba látogat - lehet, hogy Paul nélkül.

 

Cleveland Cavaliers – Chicago Bulls 01:00

A párharc felvezetését IDE KATTINTVA elolvashatjátok, így röviden fussuk át, hogy mire is számíthatunk az első találkozón. A Cleveland JR Smith és Kevin Love nélkül kénytelen kiállni, így elöl-hátul jelentőset gyengül a gárda a korábbiakhoz képest, ráadásul komolyan beszűkül a rotáció is – ennek ellenére épp elég minőségi és rutinos embere van David Blattnek a pad végén, hogy ne kelljen 48 percet játszania a sztároknak. Egy ilyen szériában, főleg ebben a helyzetben nagyon felértékelődhet Shawn Marion, Mike Miller vagy esetleg James Jones játéka is, a rutinrókák sokat jelenthetnek a hazaiak számára.

A vendégeknél két kérdés van, az egyik, hogy ki fogja legtöbbet gyűrni LeBron Jamest, a másik pedig, hogy a Rose-Butler páros támadásban mennyire találja meg a ritmust – a két hátvéd jó dobóformája, kiegészülve Pau Gasollal elengedhetetlen lesz a Bulls sikeréhez. Érdekesség, hogy James eddig háromszor találkozott a Chicagóval a playoffban és mindháromszor nyerni tudott, a szóbeli és fizikai párharca Noah-val pedig szintén csemegének ígérkezik.

Houston Rockets – Los Angeles Clippers 03:30

Hasonlóan nagy izgalmakkal várhatjuk a Rockets-Clippers párharcot, hiszen két nagyon érdekes csapatról van szó - ennek a párharcnak a felvezetőjét IDE KATTINTVA olvashatjátok. A Houston és James Harden idén először tűnik „komolynak”, a dobóhátvéd higgadtan és koncentráltan kosarazott az első körben, a gárda megtartotta az alapszakaszban látott önmagát és nem jött a heroball – ez most is elengedhetetlen lesz. A Clippers hétmeccses, drámai és heroikus küzdelemben búcsúztatta a címvédő San Antoniót, ezzel ők ejtették a legnagyobb skalpot az első körben – ugyanakkor lehet, hogy nagy árat fizetnek ezért.

Egyrészt a Dallast 4-1-gyel kiejtő Houston jóval pihentebb, mint az öldöklő szériát épphogy lezáró Los Angeles, másrészt Chris Paul megsérült az utolsó találkozón és játéka kérdéses ma. Ha nem tud játszani, nem nagyon lehet esélye a vendégcsapatnak, hiszen amúgy is hat-hét embert forgat csak Doc Rivers, a gárda középpontja kiesik, aligha tudja ezt pótolni – még akkor sem, ha a Spurs ellen jól helytálltak Griffinék, amíg az irányító az öltözőben volt. Kulcsfontosságú lesz a palánk alatti harc, hiszen a Smith-Howard és a Griffin-Jordan duó is dominálni szokott, de teljes fegyverzetben még nem tudtak megütközni idén. Szintén faktor lehet a hack-a-akárki taktika, hiszen a hazaiaknál az említett duót bármikor lehet „répázni”, de a vendégeknél is előszeretettel alkalmazzák ezt az ellenfelek Jordannel szemben. Ha játszik Paul, ha nem, az első találkozón valószínűleg a Rockets lesz fölényben, mellettük szól a hazai pálya és a pihentebb láb is, de a nyomás is inkább rájuk nehezedik majd.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus