Megmarad a Cavs lendülete, vagy a másodikat is hozza a GSW?

Elsőre óriásit játszott LeBron James, és kis híján nyert a Cleveland - megvédi a pályaelőnyt a Warriors, vagy most összejön a bravúr a vendégeknek?

Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers 02:00 (TV: Sport 1 - ÉLŐ)

Az első mérkőzésen meglepően szoros küzdelemre kényszerítette ellenfelét a Cavs és egy hajszálra volt az óriási meglepetéstől, de JR Smith megmozdulása és némi balszerencse végül elvette a keleti bajnok győzelmi esélyeit, a hosszabbításban pedig már remekelt a GSW. A mostani mérkőzés legnagyobb kérdése az, hogy mentálisan mit hozott ki az a találkozó a két csapatból, különösen a Clevelandből: ha Tyronn Lue csapata úgy fogja fel, hogy tessék, hogy jó tripladobás nélkül is kis híján nyertünk idegenben, essünk nekik még egyszer, akkor most is lehet keresnivalójuk, ha viszont elnyomja őket az, hogy most volt a legjobb esélyünk, James 51 pontot dobott, mégsem tudtunk győzni, akkor egy nagy pofon is lehet ebből.

Az biztos, hogy a Warriorsnak javulnia kell bizonyos dolgokban, James levédésében és főleg a lepattanózásban, nem adhatnak ennyi második esélyt a Cavsnek, mert megint bajba kerülhetnek - ha nem tudják ők kontrollálni a tempót, akkor azért nem számítanak verhetetlen csapatnak, főleg hogy Kevin Durant továbbra sem hozza a tavalyi MVP-formáját. Csak az a nagy kérdés, hogy a Cavaliers képes-e megint úgy lepattanózni és úgy védekezni, mert ezt azért huzamosabb ideig nem nagyon láttuk tőlük - azt pedig csak halkan tesszük hozzá, hogy LeBron Jamestől sem várhatunk minden este kolosszális teljesítményt...

Ami a sérülteket illeti: Andre Iguodala játékára most sincs sok esély, illetve Klay Thompson sem 100%-os, a bokája nincs rendben, de a hírek szerint játszani fog - a Cavsnél úgy fest, hogy végül mindenki pályára léphet, nem lesz hiányzó a vendégeknél. 

A párharc állása: 1-0 a Warriors javára. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus