Megtörné a jeget a Warriors, jön az újabb Grizzlies-Mavericks rangadó

Hat mérkőzéssel jelentkezik újra az NBA, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni az előttünk álló játéknap mérkőzéseiről

 

Philadelphia 76ers – Chicago Bulls 00:00


A Sixers nem lassít, már második Keleten, a Bostont is megelőzte, most pedig tízből kilenc győzelem és zsinórban nyolc siker után fogadja a Chicagót, ahol ismét komoly esélyes a csapat. Legutóbb az Indiana elleni több, mint 140 pontot dobva szereztek győzelmet a hazaiak, Joel Embiid egymás után kilencedik alkalommal érte el legalább a 30 pontos határt, minden klappol Doc Rivers csapatánál, a liga legjobb formában lévő gárdájaként szinte mindenki ellen komoly esélyesként indulnak harcba. A Bulls szintén rég nem látott jó formában van, az utóbbi öt meccséből négyet is megnyert, ezzel másfél meccsre leszakította magáról a playinért kapaszkodó Indianát és Washingtont. LaVine-ék az elmúlt meccseken komoly győzelmeket szereztek a Minnesota és a Miami ellen, ma azonban lehet akármilyen jó formában a Bulls, egy ennyire erős Philly ellen nem lehet realitás a győzelem szerzése. Ettől függetlenül a vendégeknek január elején már sikerült meglepniük Embiidéket, akkor viszonylag simán nyert a Chicago, egy vendégsiker ma is komoly bravúrnak számítana a támadásban és védekezésben egyaránt a liga legjobbjai között szereplő Sixers ellen.

 

Charlotte Hornets – Indiana Pacers 00:00


Az Indianának kezd sürgős lenni, bár másfél meccses hátránya nem tűnik soknak a keleti tizedik helytől, elnézve a Chicago elmúlt időszakban bemutatott formáját, hiába nyert a Pacers az utóbbi öt meccsén háromszor is, nem kerül közelebb a hőn áhított pozíció megszerzéséhez. Most a Hornets ellen talán kihasználhatják az alkalmat, a hazaiak az utóbbi négy meccsük mindegyikét elveszítették, a Pacers helyzetét viszont nehezítik a sérülések, hiszen a csapat vezére, Tyrese Haliburton biztos kihagyja ezt a találkozót is, de a fiatalok közül Duarte és Mathurin pályára lépése is bizonytalan egyelőre. Nékülük legutóbb a Philly ellen labdába sem rúghatott a csapat, előtte azonban a szezon egyik legnagyobb győzelmét aratták Milwaukeeban, arra mindenképpen lehet építeniük Buddy Hieldéknek. A Hornets teljesen szétesett az alapszakasz utolsó heteire, az elmúlt tíz meccsén hét alkalommal is kikaptak Haywardék, így ha nem tudná behúzni ezt az egyébként kötelező győzelmet a Pacers, komoly gondba is kerülhet a playin-indulást illetően.

 

New York Knicks – Minnesota Timberwolves 00:30


A játéknap érdekesebb meccsei közé tartozik a Knicks és a Wolves találkozója, igaz, hogy a Minnesota az elmúlt meccseken teljesen lépést tévesztett és a szerencse sem játszik éppen a nyugati csapat kezére. A New York viszont köszöni szépen jól van, gőzerővel hajt arra, hogy emberemlékezet óta a legjobb alapszakaszát fejezze be a csapat, azzal, hogy tíz meccsből hetet is megnyertek Randle-ék az ötödik helyük egyre inkább biztosnak tűnik. A New York zsinórban három győzelem után fogadja a Minnyt, többek között a Lakerst és a Denvert is sikerült legyőzniük, ráadásul ezeknek a meccseknek a  többségén a csapat legjobb pontszerzője, Jalen Brunson nem állt rendelkezésre, ami még inkább felértékeli a győzelmeket. A Nuggets ellen már visszatérő sztár ma is ott lesz a pályán, a túloldalon viszont sok a kérdőjel, ami elsősorban Anthony Edwards állapotára irányul – a Wolves fiatal sztárja elvileg elkerülte a súlyos bokasérülést, az állapotát naponta vizsgálja felül a stáb, egyelőre kérdéses, hogy mikor térhet vissza a pályára, de rajta kívül Naz Reid, Rudy Gobert és Austin Rivers játéka is bizonytalan, ami igencsak csökkenti a vendégek esélyeit így. Mondanunk sem kell, hogy az utóbbi öt meccséből csak egy győzelmet szerző Timberwolvesnak hatalmas szüksége lenne arra, hogy Edwards minél előbb újra pályára tudjon lépni, hiszen a nyugati középmezőnyben pillanatok alatt akár a mennyből a pokolba is kerülhet a csapat. Az esélyek egy ennyire egyben lévő és már ki is egészülő Knicks ellen nem az ő oldalukon állnak, meglátjuk, hogy végül képesek lesznek-e megszakítani hárommeccses vereségsorozatukat.

 

Houston Rockets – Golden State Warriors 01:00


A Golden State-nak nincsenek könnyű napjai, hiszen miután Curryék az elmúlt három meccsük mindegyikén kikaptak, már csak egyetlen meccsre vannak a playin legalsó határától, szerencséjükre viszont ezúttal egy, az előző ellenfelekhez képest jóval egyszerűbb ellenfél ellen van lehetőség a javításra. Egyetlen bökkenő az, hogy megint idegenben lép pályára a csapat, ahogyan az előző három találkozón a Clippers, az Atlanta és a Memphis ellen is, ha a címvédőnek a Rockets ellen sem sikerül megtörnie az egyre kellemetlenebb idegenbeli átkot, akkor komoly gondok elébe is nézhet a csapat. A Houston teljesen érthetetlen módon az utóbbi öt meccséből hármat is megnyert, ráadásul a Celtics, a Lakers és a Pelicans ellen győzött a csapat, az elmúlt napok eredményei alapján a GSW-nek sem szabad alábecsülnie mai ellenfelét. A vendégeknél Andrew Wiggins továbbra is a csapattól távol van, de Gary Payton II, Iguodala és Ty Jerome sem bevethető, Kevon Looney szereplése pedig egyelőre kérdéses, ezzel együtt viszont komoly kudarc lenne, ha Curryéknek most sem sikerülne javítaniuk 7-29-es idegenbeli mérlegükön, ami egy ilyen szoros nyugati mezőnyben pillanatok alatt gondokat is okozhat.

 

Memphis Grizzlies – Dallas Mavericks 01:00

 

A játéknap kiemelt rangadóját játssza a Nyugati Konferencia jelenleg két stabil rájátszást érő helyen álló csapata, a harmadik Memphis a hatodik Dallast fogadja. A Grizzlies úgy tűnik, hogy még Morant és a többi fontos hiányzó játékos visszatérése előtt sikeresen megfordította a sorsát, az utóbbi öt meccséből négyet megnyerve folyamatosan nyomás alatt tartja a Sacramentót a második helyét vívott harcban. A Dallas viszont nehéz időkön van túl, az elmúlt hetek bizonytalanságait az eredmények is megmutatják, hiszen Luka Doncic és Kyrie Irving nélkül csak elvétve szerzett győzelmeket a csapat, Irving viszont már visszatérhetett, így az utóbbi két pályára lépés alkalmával már a győzelmek is összejöttek, a Lakers ellen például Maxi Kleber utolsó pillanatos triplája kellett a sikerhez. A szlovén klasszis játékára egyelőre inkább kevesebb, mint több esély van, de Irving és Hardaway Jr. játékáról is csak a feldobás előtt döntenek. Ezt figyelembe véve hiába nincs Morant, Adams és Clark a hazaiaknál, az utóbbi hetek eredményei alapján abszolút joggal lehet őket esélyesnek tekinteni. A felek egy héten belül harmadik meccsüket játsszák egymás ellen, mindkettőt a Grizzlies nyerte, meglátjuk, hogy sikerül-e folytatniuk remek sorozatukat.

 

Utah Jazz – Sacramento Kings 02:00


Nem gondoltuk volna, hogy a Jazz az alapszakasz legvégéig partiban lesz a tizedik helyért folytatott ádáz küzdelmekben, pedig jelen állás szerint ez a helyzet. A hazaiak a Minnesotával és a Lakersszel egy hármas holtversenyben állnak a tizenegyedik helyen, minden győzelemre szükségük van, ma azonban egy komoly ellenfelet kapnak, aki ellen nem lehet reális elvárás a siker. A Utah nincs rossz formában, az elmúlt öt meccséből hármat is behúzott a csapat, különösen nagy bravúr volt a Boston elleni egypontos győzelem, ott képes volt underdogként tartalékosan is győzni a Jazz, így teljesen ma sem írnánk le őket. A Kings szélsebesen száguld affelé, hogy emberemlékezet óta az egyik legjobb szezonját tudja le, a nyugati második Sacto tízből nyolc győzelemnél jár és zsinórban három találkozó óta nem talált legyőzőre Mike Brown csapata. Az esélyesek így egyértelműen a vendégek, Domantas Sabonis és De’Aaron Fox pályafutásának legjobb szezonját hozza, melléjük egy eszméletlenül bő és minőségi kiegészítő személyzet képes meccsről-meccsre fellépni, ez eredményezi azt, hogy történelmien magas támadóhatékonyságukkal abszolút vezetik a ligát. A Kings eddig mindkét egymás elleni mérkőzésüket megnyerte a párosításban, a papírforma alapján ismét győzniük kellene Foxéknak, meglátjuk, hogy mekkora ellenállást mutat majd ezúttal a Sexton-Clarkson-Markkanen triót nélkülöző Utah.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus