Memphisbe látogat a New Orleans, otthon javítana a GSW

Pályára lép a Suns, a Bucks és a Nets is. 

 

Charlotte Hornets - Brooklyn Nets 01:00

A Charlotte megnyerte az előző két meccsét és kicsit stabilizálta magát, a Brooklyn viszont egyelőre nem talál ki a gödörből és ehezn Kevin Durant visszatérése sem segített - valamit javult vele a társaság, de védekezni továbbra sem tud és legutóbb Bostonban is vereséget szenvedett. Valamikor el kell kezdenie nyerni a gárdának, most Irvinggel és Duranttel a pályán Charlotte-ban például minden esélyük meglesz erre, kíváncsian várjuk, hogy sikerül-e megtörniük a jeget - védekezésben azért továbbra is javulniuk kellene, de a Hornets ellen egyébként is egy dobópárbaj a realitás, amiből jól is kijöhetnek a szupersztárjaikkal. Új sérültek nincsenek, szoros és látványos mérkőzésre van kilátás. 

 

Indiana Pacers - Cleveland Cavaliers 01:00

A Cavs legutóbb megverte a Torontót és nagyon fontos győzelemmel stabilizálta a keleti hatodik helyét, de Indianában is nyernie kellene a papírforma szerint - a Pacers abszolút alsóházi csapat minden szempontból, nincs is jó formában és bár otthon kategóriákkal jobb, mint idegenben, de így is a vendégek az esélyesek. A Clevelandnél Darius Garland játszhat, de érdekes lesz látni, hogy hogyan alakul át a szerkezet, a rotáció, hogyan módosulnak a szerepek Jarrett Allen nélkül - a Mobley-Markkanen-Love trióbak feljebb kell kapcsolnia, ha hozni akarják a győzelmet. Mivel a hátralévő sorsolásuk meglehetősen nehéz, az ilyen mérkőzéseket nem hibázhatják el, ha ott akarnak lenni a playoffban. 

 

Orlando Magic - Phoenix Suns 01:00

Kötelező meccs a Suns számára, a ligaelső ugyan a várakozásoknak megfelelően botladozik a Paul-Booker páros nélkül, de így sem reménytelen az, amit csinál, a rendszer képes ellensúlyozni bizonyos dolgokat, nagy teher pedig nincs az együttesen, hiszen jelenleg nyolc mérkőzéssel vezeti Nyugatot. Az említett sztárduó mellett Cam Johnson sem játszhat most, így elég rövid lesz a rotáció, de a keleti sereghajtó otthonában természetesen így is nekik áll a zászló és akármilyen keretük lesz, akkor is blama lenne, ha nem hoznák ezt a találkozót. A Magic négy jó meccs után legutóbb 28 ponttal kapott ki Memphisben és reálisan nézve se motivációja, se tudása ahhoz, hogy bravúrt csináljon, ha a Phoenix legalább nagyjából odafigyel. 

 

Memphis Grizzlies - New Orleans Pelicans 01:30

Ez rangadónak számít, a Pelicans jelenleg abszolút forró csapat egy izgalmas szerkezettel, remek formában és bár legutóbb hosszabbítást vesztett Denverben, de ott is megmutatta az erejét. A Grizzlies pedig a liga második helyén áll, bár nincs kirobbanó passzban, legutóbb Houstonban szenvedett kínos vereséget, de most otthon, egy kis pihenő után valószínűleg újra a jobbik arcukat mutatják majd Ja Moranték. Nagyon érdekes lesz a palánk alatti Adams-Valanciunas csata, de az is, hogy a magas szerkezettel a festékben hatékony Pels ellen mire megy az ezen a területen mindig domináló Grizzlies - Brandon Ingram játéka viszont kérdéses, ha ő nem léphet pályára, az jelentősen átrajzolhatja a dolgokat. Alapvetően a Memphis az esélyesebb, főleg otthon, de a mostani New Orleans elöl-hátul kellően biztató ahhoz, hogy képes legyen meglepetést okozni. 

 

Oklahoma City Thunder - Milwaukee Bucks 02:00

Kötelező meccs a Bucks számára, a címvédő mostanában próbálja összekapni magát és bár a védekezése továbbra is gyenge, de több fontos rangadót is megnyert, a Giannis-Middleton-Holiday trió most nagyon él, az OKC pedig természetesen nem ez a súlycsoport. A hazaiaknak egy-egy bravúr becsúszott az elmúlt időszakban, de az utóbbi két meccsen megint nem sok köze volt aktuális ellenfeléhez és ha kellően komolyan veszi a feladatot a Milwaukee, akkor nem lehet kérdéses a győzelem. Azt viszont említsük meg, hogy vendégként többször is megégtek már idén Giannisék és az OKC ellen otthon is csak nagyon nehezen tudtak nyerni idén, ráadásul Grayson Allen nem játszhat. 

 

Golden State Warriors - Los Angeles Clippers 04:00

A Warriors úgy lép pályára a back-to-back második felén, hogy előző este igazából a teljes kezdőjét pihentette, de msot Curry, Thompson, Wiggins és Payton II is ott lehet a parketten, így ők friss energiát hozhatnak majd a csapatba. Ezzel együtt idei legrosszabb időszakát éli Steve Kerr csapata, főleg védekezésben gyenge a gárda, de a játék minden elemében visszaesett, meglátjuk, hogy ez a kisebb pihenő elég volt-e ahhoz, hogy felrázza a brigádot. A Clippers viszont remek formában volt az elmúlt időszakban, de éppen legutóbb kapott ki csúnyán: a Knicks váratlanul nyerni tudott Los Angelesben, ott gyakorlatilag mindent rosszul csináltak Reggie Jacksonék. A kérdés az, hogy ők lerázzák-e magukról azt az offnightot, elfelejtik-e azt a pocsék teljesítményt elöl-hátul, illetve hogy a GSW játékosai frissebbek lesznek-e az utóbbi hetekben látottaknál. Mindkét félnek fontos lenne a győzelem a helyezkedés miatt, a Warriors számára különösen sokat érne egy önbizalomnövelő hazai siker...

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus